Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@03:51:33 GMT

5 دلیل دور نگه داشتن موبایل از خود

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۰۵۴۷

نتایج تازه‌ترین پژوهش‌های انجام شده توسط انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا حاکی از آن است که کاربران نباید گوشی همراه خود را در نزدیکی بدن خود قرار دهند تا مضرات حاصل از تشعشعات آن را به حداقل برسانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امروزه تلفن های هوشمند توانسته اند در بطن زندگی روزمره ما رخنه کرده و همیشه دلیلی موجه برای به همراه داشتن آنها داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همراه داشتن همیشگی یک دستگاه حتماً می تواند مضراتی را به همراه داشته باشد، گرم شدن، امکان شکستن و … البته همراه داشتن یک دستگاه الکترونیکی آن هم به صورت بسیار نزدیک از سوی بسیاری از متخصصین علوم پزشکی توصیه نشده است.

از آنجایی که همواره تشعشعات و امواج حاصل از گوشی‌های موبایل بر سر زبان‌هاست و آمار و ارقام ضد و نقیضی هم در این خصوص منتشر شده است، پژوهش‌های بسیاری بارها و بارها انجام شده است تا نتایج دقیق‌تری را درباره تاثیر موبایل بر سلامتی جسمی کاربران اعلام کنند.

در تازه‌ترین پژوهشی که توسط انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا صورت گرفته، به کاربران هشدار داده شده است که موبایل را از خود دور نگه داشته و حتی‌المقدور در جیب خود قرار ندهند.

این در حالی است که مقامات قضایی هنوز تصمیمی رسمی درباره خطرناک بودن امواج موبایل نگرفته‌اند، اما مقامات بهداشت کالیفرنیا نصایحی را خطاب به کاربران موبایل منتشر کرده‌ که در آن از خطرناک بودن این ابزار صحبت کرده‌اند.

به دنبال انتشار اسناد حقوقی دعوای ۲۰۰۹ اقامه شده توسط پروفسور جوئل موسکوویتز، استاد یوسی برکلی، نصایح جدید برای کاربران منتشر شده است. در آن دعوای حقوقی موسکوویتز ادعا کرده بود که موبایل خطر بزرگی محسوب شده و رابطه مستقیمی میان ابتلا به سرطان و استفاده از موبایل وجود دارد.

گوشی همراه را دور از خود نگه دارید

پژوهشگران در تشریح این موضوع عنوان کردند که کاربران هنگام خوابیدن بایستی موبایل را به اندازه حدود یک متر از خود قرار دهند و یا به هنگام خروج از منزل، آن را در جیب شلوار یا لباس خود نگذاشته و بجای آن، داخل کیف خود قرار دهند.

به عبارتی دیگر، کاربران به منظور جلوگیری از آسیب‌های وارده از سوی گوشی‌های موبایل و تاثیرات منفی بر سلامت جسمی باید همواره فاصله مناسبی را بین گوشی و بدن خود ایجاد کنند.

بسیاری از اساتید دانشگاه در سراسر جهان همواره اعلام کرده اند که پژوهش های انجام شده تا به حال خطرات و تهدیدات موبایل بر سلامت جسمی کاربران و مردم را دست کم گرفته اند چراکه خطر و تاثیرات منفی پرتوهای موبایل بر بدن شهروندان بسیار بیشتر از آن چیزی است که تابحال گفته شده است.

بسیاری از آنها بر این باورند که پژوهش‌های انجام شده تاکنون توسط غول های تکنولوژی و به دلایل اقتصادی سانسور شده‌اند چرا که اگر مردم از آثار مخرب و منفی آنها بر سلامت بدن خود مطلع شوند، ممکن است آمار و نرخ فروش گوشی های همراه به شدت کاهش یافته و به عبارتی دیگر، شرکت های سازنده گوشی های همراه ورشکسته شوند.

پس از همه این ادعاها، انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا برای چندمین بار به آزمایش و تحقیقات خود ادامه داد و در آخرین اعلام نتایج خود، عنوان کرده است که استفاده از موبایل در نزدیکی بدن می تواند موجب بیماری های مختلفی همچون سردرد، رشد و ایجاد تومور در بدن، کاهش یا توقف عملکرد سیستم تولید مثل زنان و مردان، مشکل حافظه، ریزش مو و یا مشکل در خواب شود.

البته لازم به ذکر است که همه این اتفاقات بسیار تدریجی و آهسته در درون بدن اتفاق می افتد به گونه ای که هیچکس قادر نیست روند تاثیرات منفی را به وضوح در خود یا دیگران مشاهده کند و علت آنکه نتایج پژوهش های مختلف در سراسر جهان متفاوت است هم می تواند به خاطر همین موضوع باشد.

هر کدام از عوارض مذکور با توجه به شرایط بدنی افراد و میزان قدرت و واکنش سیستم ایمنی بدن آنها به امواج و تشعشعات موبایل نیز متفاوت است اما به طور کلی احتمال مبتلا شدن به همه این عوارض برای کاربرانی که در طول روز از گوشی‌های همراه استفاده می کنند و اغلب آن را در نزدیکی بدن خود قرار می دهند، وجود دارد.

در آخر، این انجمن به کاربران پیشنهاد می دهد که تا جایی که ممکن است گوشی خود را از بدن دور نگه دارند. بدین ترتیب، به هنگام خواب، آن را خاموش کرده و در فاصله نسبتاً زیادی از خود قرار دهند. به هنگام پیاده‌روی یا خروج از منزل، گوشی همراه خود را در درون جیب لباس خود نگذارند. هنگام مکالمه، گوشی را کنار سر و گوش خود قرار ندهند و بجای آن از هندزفری برای صحبت کردن با افراد استفاده کنند.

به طور کلی، پژوهشگران این انجمن توصیه "گوشی را به اندازه یک دست از خود دور کنید" را به کاربران پیشنهاد می دهند و خاطر نشان می کنند که حذف کلی تکنولوژی و استفاده از گوشی‌های همراه به هیچ وجه قابل اجرا و ممکن نیست ولی باید کاربران به منظور کاهش تاثیرات منفی آن بر بدن خود تلاش کنند.

۵ دلیل دور نگه داشتن موبایل از خود

۱- گذاشتن موبایل در جیب عقب در ناحیه باسن مشکل ایجاد می کند

Orly Avitzur متخصص مغز و اعصاب می گوید: در سال های اخیر عده بسیاری از مراجعین آنها از ناحیه پشت دچار درد بوده اند و همینطور بسیاری در رگ های انتهایی قسمت ران، درد عصبی را تحمل می کنند که برای تمامی این افراد استفاده و همراه داشتن گوشی در جیب عقب مشاهده شده است.

به گفته این پزشک، گرمای وارد شده به بدن در ناحیه پشتی توسط جسم خارجی واضح است و همچنین فشار یک جسم سخت به پشت باعث بروز مشکل در طولانی مدت در پایه های رگ های سیاتیک خواهد شد.

۲- تماس اضطراری بی مورد می گیرد

امکان گرفتن تماس اضطراری در تمامی تلفن های هوشمند بدون باز کردن قفل آن قرار داده شده است و همین نکته در مواردی که کاربر متوجه لمس گوشی خود نمی شود، برقراری تماس را ممکن می کند. همراه داشتن گوشی در جیب باعث بروز مشکل اینچنینی می شود.

۳- امکان آسیب موبایل در جیب بسیار زیاد است

در موارد بسیاری همراه داشتن گوشی موبایل در جیب باعث خم شدن دستگاه و یا فشار به بدنه آن می شود، مخصوصاً اگر از شلوار جین استفاده کنید. بسیاری از افراد گوشی را در جیب عقب خود می گذارند که همین هم باعث بروز مشکلاتی مانند افتادن گوشی در سرویس بهداشتی و … می شود.

۴- نزدیک نگه داشتن موبایل اثرات منفی بر سلامتی دارد

آمارهای جالبی از کاربرانی که با گذاشتن iPhone ۵ در جیب عقبی و نشستن روی آن دچار آسیب شده اند در اینترنت منتشر شده است. طبق بررسی های متخصصین، کاربران iPhone های ۵ و ۶ بایستی گوشی موبایل خود را در فاصله حداقل ۱۰ سانتی متری از بدن خود نگهداری کنند. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده متخصصین از سوء تاثیر همراه بودن موبایل در آقایان بر روی قدرت باروری انها سخن گفته اند.

۵- امکان آتش گرفتن موبایل زیاد است

کاش این یک شوخی بود، اما در کارولینای شمالی پسر نوجوانی دچار سوختگی سطح یک و دو شد در حالی که به مدرسه می رفت و آیفون در جیبش آتش گرفت. در سال ۲۰۱۴ این اتفاق برای یک دختر در حالی روی داد که گوشی را در جیب عقب شلوارش گذاشته بود. توجه داشته باشید که گوشی تلفن همراه مجموعه ای پیچیده از تکنولوژی های مختلف است که در اثر فشار و حرارت امکان بروز هر مشکلی در آن وجود دارد. همیشه مراقب تحت فشار قرار گرفتن تلفن همراه در نزدیکی بدن خود باشید.

منبع: خبرآنلاین

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۰۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!

فرارو- "وردا سیف" در یکی از  روز‌های تابستان سال ۲۰۲۲ در خیابان‌های شهر عدن یمن به مدت دو ساعت زیر نور خورشید پرسه زد و به دنبال یک مرکز تعمیر گوشی تلفن همراه بود تا نقصی نرم افزاری که برای دستگاه اش ایجاد شده بود را برطرف کند. او می‌دانست که مشکل گوشی اش می‌توانست ظرف یک ساعت حل شود، اما وقتی  تکنسین‌های مرد از او خواستند رمز عبور خود را به اشتراک بگذارد و دستگاه را برای یک یا دو روز نزد آنان بگذارد او نپذیرفت و به مرکز تعمیر بعدی رفت. خودداری او از ارائه گوشی اش به تکنسین‌های مرد ممکن است عجیب به نظر برسد، اما واقعیت آن است که خطراتی که او از آن می‌ترسد بسیار جدی هستند.

به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، به دلیل هنجار‌های مردسالارانه و نقش‌های سنتی تعیین شده برای زنان در جامعه یمن، انتخاب‌ها و اقدامات آنان زیر ذره بین قرار دارد و زنان به عنوان حاملان شرافت خانواده قلمداد می‌شوند. این موضوع آنان را به هدف آسانی برای اخاذی جنسی و باج گیری تبدیل می‌کند.

به همین خاطر گوشی‌های تلفن همراه می‌توانند به سلاحی در دست باج گیران جنسی تبدیل شوند. حتی اگر تصاویر شخصی و اطلاعات محرمانه درون آن چندان صریح و اشکار نیز نباشند امکان سوء استفاده از آن در جامعه یمن وجود دارد.  "مختار عبدالمعز" بنیانگذار یک سازمان غیرانتفاعی  با حدود ۴۰۰ کارشناس دیجیتال داوطلب می‌گوید: "فقدان دانش گسترده در عرصه فناوری اطلاعات در میان زنان و اتکای آنان به افراد غریبه برای تنظیم ایمیل یا تعمیر گوشی‌های تلفن همراه شان آنان را به اهدافی راحت برای اخاذی تبدیل می‌کند و به قربانیان جرایم سایبری تبدیل می‌شوند".

وردا در نهایت تسلیم شد و به خیل عظیم زنانی پیوست که ماه‌ها و حتی سال‌ها بدون گوشی تلفن همراه می‌مانند، زیرا نمی‌توانند مشکلات فنی را که ممکن است برای هر دستگاهی رخ دهد برطرف سازند و قادر به خرید گوشی تلفن همراه جدید نیز نیستند.

"رعنا فضل" یک جوان ۲۷ ساله در عدن نیز در سال ۲۰۲۱ در یک سازمان امدادی بین المللی کار می‌کرد زمانی که گوشی تلفن همراه اش خراب شد. او خود نتوانست گوشی اش را تعمیر کند. او هم چنین نتوانست فرد قابل اعتمادی را برای این کار پیدا کند و از آنجایی که توانایی خرید گوشی تلفن همراه دیگری را نداشت نتوانست کار خود را به درستی انجام دهد و شغل اش را ترک کرد. او می‌گوید: "برادرم اصرار داشت که گوشی تلفن همراه را برای تعمیر به مرد غریبه ندهم".

موارد اخاذی جنسی رخ داده در یمن را نمی‌توان نادیده گرفت. در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی یک قتل وحشیانه مرتبط با اخاذی از زنان این موضوع را بر سر زبان‌ها انداخت. بنابر گزارش‌ها "عبدالله الاقباری" یک مرد جوان اهل تغز تا سر حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفت چرا که گفته می‌شود گویا در یک مرکز تعمیر گوشی تلفن همراه شروع به جمع آوری مدارکی مبنی بر استفاده تکنسین‌های مرد آن مرکز از محتوای گوشی‌های تلفن همراه مشتریان زن برای اخاذی از آنان کرده بود.

این جنایت همزمان با تعدادی از شهادت‌های زنان در مطبوعات محلی بود که قربانی تکنسین‌های اخاذی شده بودند. المعز می‌گوید:"ما روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ گزارش درباره جرایم سایبری دریافت می‌کنیم. برخی از زنان بخاطر این موضوع به دام روسپی گری کشیده می‌شوند به این امید که با این کار مانع از انتشار تصاویر شخصی شان توسط فرد باج گیر شوند. عده‌ای دیگر از زنان در نهایت با زخم‌های روحی و عاطفی مواجه می‌شوند. برخی از آنان با خشونت خانگی، طلاق و ختی خودکشی به دلیل رسوایی یا ترس از رسوایی مواجه می‌شوند".

در سال ۲۰۲۰ میلادی در بحبوحه پاندمی جهانی کووید و درمیانه  تب و تاب ناشی از انتشار خبر مرگ الاقباری "انیسه السلامی" تصمیم گرفت به وابستگی زنان یمنی به تکنسین‌های مرد تعمیر تلفن همراه پایان دهد. این زن ۲۹ ساله ساکن شهر تعز در جنوب غربی یمن پس از خرابی گوشی تلفن همراه اش به مدت چهار سال بدون گوشی بود. او می‌گوید:" این همانجا بود که تصمیم گرفتم.  من به گوشی ام مگاه می‌کردم و ناامید از این که نمی‌توانم کاری با آن یا در مورد آن انجام دهم چهار سال را سپری کردم تا این که تصمیم گرفتم خودم آن را درست کنم".

برای رسیدن به این هدف او دوره‌ای آموزشی را در موسسه فنی برنامه نویسی و نگهداری کامپیوتر گذراند و سپس با افتتاح یک مغازه وارد عرصه تعمیر گوشی تلفن همراه شد که در انحصار مردان بود. او اکنون برای تعمیر گوشی تلفن همراه به زنان خدمات ارائه می‌دهد تا حریم خصوصی شان حفظ شود. السلامی می‌گوید:" من از سوی اقوام و غریبه‌ها مورد انتقاد و تمسخر قرار گرفتم، اما یک بار برای همیشه به این نتیجه رسیدم که هیچ زنی نباید بدون گوشی تلفن همراه زندگی کند و تصمیم ام را گرفتم، زیرا هیچ تکنسین زنی وجود نداشت که مشتریان زن بتوانند تعمیر دستگاه خود را به او بسپارد".

در یمن که سال‌ها آشفتگی و ناآرامی‌های آن بر لایه‌های تبعیض و نابرابری علیه زنان افزوده اختلاف بین مردان و زنان در مشارکت اقتصادی و استفاده از فرصت‌ها یکی از وسیع‌ترین موارد در جهان است و تنها ۲۸.۲ درصد از شکاف جنسیتی آن کشور تا سال ۲۰۲۱ میلادی پر شده بود. محدودیت‌های فرهنگی، اجتماعی و امنیتی زنان یمنی را از شرکت در مشاغل یا رشته‌هایی که جامعه برای شان نامناسب می‌داند منع می‌کند. السلامی با اشاره به موانع و اختلافات سیاسی که کشورش را بین دو دولت متخاصم تقسیم می‌کند و با اشاره به چالش‌هایی که او به عنوان یک تعمیرکار گوشی با آن روبرو شده می‌گوید: "تکنسین‌های مرد تهمت‌هایی را علیه من مطرح می‌کنند و اکنون از فروش قطعات یدکی به من که انحصار آن در دست شان است خودداری می‌ورزند و مرا مجبور ساخته اند تا قطعات مورد نیاز را از صنعا با پرداخت هزینه‌ای بیش‌تر تهیه کنم".

با این وجود، به دلیل تقاضای بالا فروشگاه السلامی در یکی از  خیابان‌های تجاری تعز سومین شهر بزرگ یمن مملو از مشتریان است و او تکنسین‌های زن دیگری را برای کمک به کارش استخدام کرده است. او می‌گوید: "در برخی روز‌ها من ده یا تعداد مشتریان بیش تری دارم که اکثرا خانم هستند. آنان از مکان‌های دور و نزدیک می‌آیند. برخی از مردان که نگران تصاویر اقوام زن شان در گوشی‌های شان هستند نیز برای تعمیر نزد من می‌آیند. من خدمات کاری ام را به همه مشتریان ارائه می‌کنم و هم چنین در مورد حفاظت از حریم خصوصی آنلاین، امنیت اطلاعات، کمک به زنانی که دانش کافی در این زمینه ندارند راهنمایی ارائه می‌کنم تا نحوه تنظیم گوشی‌ها تلفن همراه و اصول اولیه کار با آن را بیاموزند".

به گفته "زینب القادی" مربی امنیت سایبری، ورود زنان یمنی به این عرصه گامی باورنکردنی قلمداد می‌شد و به کاهش بروز مواد اخاذی از زنان کمک کرده است. او می‌گوید:" این بدان معنا نیست که اخاذی از زنان متوقف شده یا این مسئله حل شده، اما تبدیل شدن زنان به تکنسین و تعمیرکار دستگاه‌های خود حداقل این خطر را برای زنان کاهش می‌دهد".

با توجه به موفقیت السلامی تعدادی از زنان دیگر الهام گرفتند که پا جای پای او بگذارند. "طحانی الجعفری" در گوشه کوچکی از خانه خود در تعز مغازه کوچکی را برای تعمیر گوشی تلفن همراه زنانی که به دنبال تخصص او بودند راه اندازی کرد و مانند سلامی در این زمینه در کلاس‌های آموزشی شرکت کرد. این جوان ۲۷ ساله می‌گوید:"این یک تلاش کوچک از سوی من است، اما این چیزی است که می‌توانم برای کمک به زنان و محافظت از آنان در برابر آن چه به زندگی بسیاری از آن‌ها پایان داد ارائه دهم".

زنانی که قربانی اخاذی شده اند با پیامد‌های سنگینی مواجه می‌شوند. بسیاری از آنان برای آن که تلاش کنند تا رسوا نشوند مجبور به ارائه پول به باج گیران می‌شوند و زمانی که موضوع توسط خانواده‌های شان کشف می‌شود با خطر قریب الوقوع خشونت خانگی، مرگ یا خودکشی مواجه می‌شوند.

"امل السروری" یک دوره برنامه نویسی را گذراند و در ماه مه ۲۰۲۳ بخش کوچکی از خانه خود را در عدن به تعمیرگاه تلفن همراه برای ارائه خدمات به مشتریان زن تبدیل کرد.

او می‌گوید: "گوشی‌های تلفن همراه یک ضرورت هستند و این که مجبور شوید هر بار که گوشی تان خراب می‌شود یک گوشی جدید خریداری کنید واقعا مضحک است همزمان اعتمادی به تکنسین‌های مرد نیز وجود ندارد.  بنابراین، من این فن و دانش را یاد گرفتم تا در خدمت منافع خودم و دیگران باشم".

"ازهر الجعفری" زن خانه دار ۳۲ ساله که گوشی تلفن همراه توسط السروری تعمیر شد می‌گوید از خدماتی که تکنسین‌های زن ارائه می‌دهند احساس آسودگی خاطر می‌کند.

او می‌گوید: "تعمیرکاران زن بار سنگینی را از روی دوش ما زنان برداشته اند و باعث شده اند دیگر از خراب شدن گوشی ام دچار وحشت زدگی نشوم".

دیگر خبرها

  • دیجی کالا ؛ بزرگ ترین بازار آنلاین موبایل ایران
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • پرفروش‌ ترین گوشی شیائومی+ دانلود لیست قیمت جدیدترین و ارزان‌ترین موبایل امروز(۳ اردیبهشت)
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!
  • بهترین گوشی موبایل در رنج ۲۰ میلیون؛ مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس
  • راه اندازی سایت جدید موبایل همراه اول در روستای دودر سیریک
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت، برای تولید موبایل تسهیلات گرفتند
  • برقراری پوشش موبایل و اینترنت پرسرعت ۴G در روستا‌های دشتک سفلی و علیای تفت