Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، وزیر امور خارجه، گفت: در طرف ترکیه‌ای علاقه‌مندی به همکاری جدی با ایران در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای و بین المللی وجود دارد و شاید مشابه روابطی که در حال حاضر بین این کشور و ایران وجود دارد در طول چند دهه گذشته وجود نداشته است.

محمد جواد ظریف، امروز پنجشنبه پیش از ترک آنکارا به مقصد تهران، با اشاره به سفر خود به ترکیه و دستاوردهای این سفر، اظهار کرد: در جریان سفر به ترکیه با رئیس‌جمهور، رئیس مجلس، وزیر امور خارجه و سایر مقامات این کشور همسایه در مورد موضوعات دو جانبه، مسائل منطقه‌ای و جهانی صحبت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان این دیدار‌ها در مورد بحث سوریه رایزنی کردیم. از جمله در رابطه با موضوع ادلب، حضور نیرو‌های آمریکایی در سوریه و همچنین در مورد روند حل سیاسی بحران این کشور و اقداماتی که باید در این رابطه صورت بگیرد، رایزنی کردیم.
وی تصریح کرد: موضوع ونزوئلا و مداخلات غیر قانونی آمریکا در امور این کشور و تحولات صورت گرفته در شمال آفریقا و نگرانی‌هایی که در این منطقه در مورد احتمال استفاده از نیرو‌های نظامی وجود دارد از دیگر موضوعاتی بود که در جریان این رایزنی‌ها در مورد آن بحث و گفتگو کردیم.


ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به گفتگو‌های صورت گرفته با مقامات ترکیه در مورد روابط دو جانبه تهران ــ آنکارا، گفت: دولت ترکیه همواره مخالفت‌های خود را با تحریم‌ها و اقدامات غیر قانونی آمریکا علیه ایران و همچنین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده است و این موجب تقدیر و تشکر ما بوده است.
وی بیان داشت: ما در جریان این سفر در مورد روش‌های ادامه همکاری‌ها بین دو کشور علی‌رغم وجود تحریم‌ها صحبت کرده‌ایم و توافق کردیم که در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم. از جمله در مورد تعرفه ترجیحی، همکاری‌ها در حوزه انرژی، همکاری‌ها در حوزه بانکی و استفاده از پول مشترک دو کشور، ایجاد ساز و کار مشابه اینستکس در روابط دو جانبه.


وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: توافق شد من و وزیر امور خارجه ترکیه این موضوعات را به صورت ویژه دنبال کنیم و مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور نیز به سهم خود این مسائل را دنبال می‌کنند.
وی در ادامه صحبت‌های خود در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: من احساس می‌کنم که در طرف ترکیه‌ای علاقه‌مندی به همکاری جدی با ایران در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای و بین المللی وجود دارد و شاید مشابه روابطی که در حال حاضر بین این کشور و ایران وجود دارد در طول چند دهه گذشته وجود نداشته است. خوشحال هستم که ما روابط مشابهی را با سایر همسایگانمان داریم. از جمله با آذربایجان، عراق، افغانستان، پاکستان و سایر همسایگان در آسیای میانه، قفقاز.


ظریف با اعتقاد بر این که سیاست دولت دوازدهم در عرصه سیاست خارجی مبنی بر این که همسایگان در اولویت ما قرار دارند با موفقیت در حال پیش رفتن است، در این باره خاطر نشان کرد: امیدواریم که به لطف خدا اقداماتی در این حوزه انجام دهیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سوال که شما طبق برنامه‌ریزی قبلی قرار بود شب گذشته (چهارشنبه) به ایران برگردید، ولی سفرتان به ترکیه چند ساعتی تمدید شد و علت این امر چه بود؟ گفت‌: یکی از مقامات که قرار بود من با آن ملاقاتی داشته باشم در آنکارا حضور نداشتند و دیرتر وارد شدند. البته قرار بود که امروز (پنجشنبه) وارد شود، ولی به خاطر انجام این دیدار دیشب زودتر وارد شدند و من نیز کمی صبر کردم که بتوانم با ایشان ملاقاتی داشته باشم.


وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد نامه اخیرش به دیگر همتایانش در دیگر نقاط مختلف جهان در رابطه با ا قدام اخیر آمریکا علیه سپاه پاسداران، توضیح داد: بعد از اقدام غیر قانونی آمریکا در رابطه با سپاه پاسداران من نامه‌ای را در این زمینه به دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت نوشتم و خطرات این اقدام را متذکر شدم. بعد از این که این تصمیم آمریکایی‌ها در پانزدهم آوریل به ظن خود آن‌ها عملیاتی شد من نامه‌ای را برای وزاری امور خارجه سایر کشور‌ها ارسال کردم و تبعات این موضوع را از نظر حقوقی، سیاسی و خطری که به دنبال دارد متذاکر شدم و این موضوع را به عنوان یک سابقه بسیار خطرناک و نگران کننده برای روابط بین الملل و حقوق بین الملل تذکر دادم و تاکید کردم که باید اقدام مشترکی علیه این‌گونه قانون شکنی‌های آمریکا انجام شود.


ظریف در بخش پایانی از اظهاراتش همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با تصمیم اخیر دولت آمریکا و وتو کردن مصوبه کنگره این کشور در رابطه با قطع ادامه مداخله آمریکا در جنگ یمن، گفت‌: متاسفانه میزان نفوذ نتانیاهو و کسانی که به نتانیاهو برای حضور در جامعه سیاسی آمریکا متوسل شده‌اند، آن قدر زیاد شده است که نه تنها منافع و پول مردم آمریکا، بلکه تصمیم کنگره نیز به خاطر یک قدرت خارجی وابسته زیر سوال می‌رود. این برای روابط بین المللی یک نشانه جدی از میزان تاثیرگذاری لابی رژیم صهیونیستی و کسانی که با این لابی کار می‌کنند در امور داخلی آمریکا است.

 

میزان

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: ظریف آمریکا ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست

وزارت خارجه آمریکا سالانه اقدام به انتشار گزارشی درباره شرایط حقوق بشر در جهان کرده و در آن کشور‌های ناقض حقوق بشر را معرفی می‌کند. با توجه به تجاوز ۲۰۱ روزه اسراییل به غزه که طی آن این باریکه با خاک یکسان و بیش از ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، رژیم صهیونیستی از منظر افکار عمومی جهان در صدر لیست ناقضان حقوق بشر قرار گرفت؛ موضوعی که مقامات آمریکایی با آن موافق نیستند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه امروز (چهارشنبه) ایالات متحده را به داشتن استاندارد‌های دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسراییل در جنگ غزه در گزارش سالانه خود انتقاد کرد. 

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جریان غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استاندارد‌های دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد. 

وزارت خارجه ترکیه در ادامه آمریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کرد سوری متهم کرد؛ جریانی که از سوی آنکارا تروریستی محسوب می‌شود. 

آنکارا در پایان با محکوم کردن جنگ اسراییل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری در این باریکه شد. این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشور‌های غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد
  • جنگ غزه با هدف از بین بردن بافت زندگی فلسطینی ها انجام می شود
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • درخواست انصارالله برای اقدام جهانی در برابر جنایات اسرائیل
  • اسرائیلی‌ها بدانند هر عملی انجام دهند با واکنش بزرگ ایران مواجه می‌شوند
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود