Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@02:20:26 GMT

سیل 133 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی کشور خسارت زد

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۲۳۲۲

سیل 133 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی کشور خسارت زد

دزفول - ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: سیل حدود 133 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی در کل کشور خسارت وارد کرده که 50 درصد این خسارات در استان خوزستان بوده است.

احمد علی کیخا عصر پنجشنبه در جریان بازدید از سد و نیروگاه کرخه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به ارزیابی کمیسیون کشاورزی مجلس، امکان جبران خسارت ها از طریق بودجه سال 98 وجود ندارد لذا مقرر شد با اجازه مقام معظم رهبری یک میلیارد دلار برای جبران این خسارت ها از صندوق توسعه ملی برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه کارشناسان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یک طرح دو فوریتی برای پیش بینی سایر منابع درآمدی در نظر دارند، گفت: انتظار بر این است برای تسریع در امور از تمام ظرفیت های موجود برای جبران خسارات استفاده شود.
کیخا با اشاره به حضور اعضای این کمیسیون در استان های شمالی و جنوبی درگیر سیل گفت: پرداخت سریع خسارات سیل از مطالبات مهم مردم به ویژه کشاورزان است.دولت در جریان سیلاب تمام قد پای کار بوده و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نکرده است.
وی با بیان اینکه سال زراعی گذشته کم آب ترین و سال زراعی جاری پرآب ترین سال در 50 سال گذشته بوده اند، گفت: برخی از زمین های کشاورزی و واحدهای مسکونی با توجه به این حجم بارش ها با مشکل آبگرفتگی و سیلاب مواجه شدند.

** 50 درصد خسارات سیل مربوط به خوزستان است
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: طبق اعلام مجلس و دولت حدود 50 درصد خسارت های ناشی از سیلاب های اخیر مربوط به استان خوزستان است بنابراین با توجه به حجم بالای خسارت ها انتظار می رود 50 درصد توجه ها نیز به این استان معطوف شود.
وی با اشاره به وعده مسئولان برای جبران خسارت های سیل اظهار داشت: تقریبا بعد از انقلاب نخستین بار است که همه ارکان نظام در پی یک حادثه طبیعی پای کار آمده اند.
کیخا افزود: مردم در سیل اخیر با ایجاد سیل بندها در حریم روستاها و مزارع حماسه آفریدند لذا امیدواریم خسارات آنها نیز خیلی سریع و عادلانه پرداخت شوند.
وی گفت: تاکنون اعتبارات قانونی صادر نشده اند ولی از محل اعتبارات بانک کشاورزی به سرعت 50 درصد خسارات کشاورزان بیمه شده استان خوزستان پرداخت شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: قرار است بانک ها فعلا پیگیر مطالبات مربوط به تسهیلات قبلی کشاورزان نباشند تا ظرفیت قانونی دیده شده در بودجه اجرا شود.
وی اظهار داشت: به طور قطع بحث استمهال در همه وام های کشاورزان آسیب دیده از سیل مطرح بوده و دولت انجام این کار را پذیرفته است.
کیخا با بیان اینکه هیات دولت تسهیلات بسیار خوبی از دیروز برای کشاورزان در نظر گرفته است، افزود: دولت برای اراضی آبی 50 میلیون ریال به صورت بلاعوض و 50 میلیون ریال وام چهار درصد بدون در نظر گرفتن بدهکار بودن کشاورز در نظر گرفته است همچنین برای دام سنگین از پنج تا 30 میلیون ریال اعطا می شود.
وی هدف از سفر کمیسیون کشاورزی مجلس به استان خوزستان را ابراز همدردی با مردم این استان دانست و گفت: اعضای کمیسیون در این سفر از نزدیک با نحوه خدمات رسانی به کشاورزان و آسیب دیدگان آگاه شدند.

** سیل 750 هزار تن محصول کشاورزی خوزستان را نابود کرد
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: 230 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان خوزستان و 20 هزار هکتار از زمین های کشاورزی مردم شوش در سیلاب اخیر به زیر آب رفت.
سیدراضی نوری با بیان اینکه حدود 750 هزار تن محصولات کشاورزی خوزستان در سیل اخیر از بین رفت، افزود: با توجه بارش خوب سال زراعی جاری امید است این خسارات و کاهش تولید جبران شود.
محمد رضا یزدانی مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه نیز ورودی و خروجی این سد را طی امروز به ترتیب یکهزار و 300 و یکهزار و 400 مترمکعب بر ثانیه اعلام کرد.
رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه علاوه بر بازدید از سد کرخه از منازل روستایی و مزارع کشاورزی آسیب دیده خوزستان نیز دیدن کردند و سپس برای بازدید از مناطق سیل زده استان لرستان عازم شهرستان پلدختر شدند.
مدیرکل امور مجلس وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان و مسئولان بانک و بیمه کشاورزی نیز در این بازدیدها حضور داشتند.
7280/3022

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سيل 98 شوش كميسيون كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۲۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس هفته آینده درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها تصمیم می‌گیرد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید: تصمیم نهایی در مورد تعطیلی پنجشنبه‌ها و ساعات کاری کارمندان در هفته آینده در صحن علنی مجلس گرفته خواهد شد.

به گزارش دانشجو، کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: کلیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد

وی افزود: هنوز مشخص نیست که چه روز‌هایی تعطیل خواهد شد، اما ساعت کاری کارمندان در هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت کاهش می‌یابد.

این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: هنوز مشخص نیست که آیا بانک‌ها نیز شامل تعطیلی پنجشنبه‌ها می‌شوند یا خیر.

وی افزود: تصمیم نهایی در مورد تعطیلی پنجشنبه‌ها و ساعات کاری کارمندان در هفته آینده در صحن علنی مجلس گرفته خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جدیدترین خبر از تعطیلی جدید در سال ۱۴۰۳
  • مجلس هفته آینده درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها تصمیم می‌گیرد
  • اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم درآمد صد میلیارد دلاری برای کشور دارد
  • سیل ۱۸ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • بارندگی اخیر بیش از ۵ هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی کنارک خسارت زد
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • تعطیلی پنج شنبه از کی اجرا می‌شود؟
  • بارندگی، سه میلیارد ریال به شهرستان دیّر خسارت وارد کرد
  • ویکند ۲ روزه در بخش‌خصوصی؟
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است