Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ طی یکسال گذشته، تحریم های ناعادلانه غرب بر علیه ایران و سودجویی بسیاری از افراد از این تحریم ها در داخل کشور، موجبات ناآرامی اجتماعی و نارضایتی مردم از وضعیت موجود را فراهم کرده است. این در حالی است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 موجی از امید در جامعه ایران شکل گرفت و قاطبه مردم، هم‌دل و یک‌صدا، در کنار هم آماده ساختن کشور و ایجاد بسترهایی برای توسعه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موج امیدها و خوش‌بینی‌ها در بین آحاد مردم ایران اما با انتخاب شدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالت متحده با سیاست های قهری و دستوری خود بر عیله کشورهای دیگر جهان که نگرش و رویکردی متفاوت با آمریکا دارند، تحریم های ناعادلانه یکبار دیگر ایجاد شده و وضعیت کشور ما در حوزه های مختلفی که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط با خارج از کشور هستند نامناسب شد.

گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی این روزها باعث شده است که مردم بتوانند اعتراضات و انتقادات خود را راحت تر از گذشته به گوش مسئولین برسانند. این امکان اگرچه دارای ابعاد مثبت بسیاری است اما فضا برای بررسی درست و غلط بودن این انتقادات وجود ندارد. از سویی نیز، انتقاد به مسئولین وقتی که ریشه بسیاری از مشکلات کشور از خارج از ایران و کیلومترها آنسوی اقیانوس ها سرچشمه گرفته امری بیهوده بنظر می رسد. این روزها شاید بتوان گفت بهترین اقدام مردم، همدلی با یکدیگر و جلوگیری از پیشرفت مشکلات است. بدون شک بعد از شکست دشمن، و کنار زدن موانعی که او بر سر راه ایران گذاشته، انتقاد از مسئولین کشور را نتیجه بخش تر خواهد کرد.

در این باره، علیرضا خوشبخت، جامعه شناس سیاسی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با خبرنگار برنا با تاکید بر روشن بودن این مسئله که اقدام دولت آمریکا در ترک برجام و اعمال دوباره تحریم ها اقدامی زورگویانه و خلاف عرف و مقررات بین المللی و تعهدات دولت هاست، گفت: بسیاری از مشکلات کنونی کشور و بحران شدیدی که در عرصه اقتصادی بروز کرده هم تا حدود زیادی به این اقدام ترامپ مربوط است؛ اما این که چرا افکار عمومی کشور و گروه های مختلف اجتماعی کمتر به این اقدام دولت آمریکا و تبعات آن واکنش کمی نشان داده و عمدتا مشکلات را ناشی از ناکارآمدی مسئولان می‌دانند ریشه در عوامل مختلفی دارد.

او در تشریح این عوامل با تاکید بر اینکه قطبی شدن شدید فضای سیاسی کشور در سال های اخیر یکی از مهمترین، این عوامل است، اظهار داشت: اتفاقا مقوله سیاست خارجی کشور یکی از نقاط کانونی در این فضای قطبی شده است. گروه‌های اجتماعی مختلف مواضع به شدت متفاوتی در مورد نوع تنظیم رابطه کشورها با قدرت های خارجی و اساسا سیاست خارجی کشور دارند؛ اما آن چه که واضح است، برخی گروه های اجتماعی احساس می کنند که امروز در وضعیتی قرار گرفته و تاوان سیاست هایی را می پردازند که نقشی در شکل گیری آن ها نداشتند. پراکندگی در دستگاه هایی که سیاست خارجی کشور را تنظیم و اعمال می کنند و نظرات متفاوت آن ها نسبت به نحوه تنظیم این رابطه از جمله مهم ترین علل این مسئله است.

این جامعه شناس سیاسی ادامه داد: زمانی که گروه هایی از مردم نظر و رای خود را در تنظیم سیاست خارجی کشور کم تاثیر ببیند و شاهد آن باشند که تنظیم سیاست خارجی درنهادهایی به جز وزارت خارجه و سایر دستگاه های ذیربط صورت می گیرد به تدریج از سیاست های کلی فاصله می گیرند و حساسیت و همبستگی اجتماعی حتی در مواردی مثل زروگویی و قلدری آشکار ترامپ در ترک برجام یا ترویسیتی اعلام کردن سپاه پاسداران هم کاهش می یابد.

خوشبخت اضافه کرد: به صورت مشخص اگر بسیاری از مسائل مربوط به سیاست خارجی کشور در سال های گذشته آزادانه به بحث گذاشته می شد و هزینه های سنگینی برای مخالفت با این سیاست های رسمی وجود نداشت، اگر حتی امکان تعدیل و تغییر برخی از این سیاست ها توسط دولت های منتخب فراهم می شد، امروز که چنین دشمنی آشکاری با کشور صورت گرفته است، واکنش گروه های مختلف اجتماعی نسبت به عهدشکنی بیگانگان شدیدتر و صریحتر بود.

او در تبیین راه های افزایش همدلی و همبستگی اجتماعی در کشور تصریح کرد: یکی از راه های تقویت همبستگی ملی در مقابل زورگویی های ایران ستیزان در دولت ایالت متحده و سایر رقبا و دشمنان منطقه ای کشور هم طی کردن همین مسیر است.

او ادامه داد: مسائل مربوط به سیاست خارجی کشور باید آزادانه به بحث گذاشته شود، در عرصه انتخابات دیدگاه های گروه‌های سیاسی در مورد مسائل بحرانی سیاست خارجی به صراحت بیان شود و در نهایت وزارت امور خارجه دولت منتخب باید نبض سیاست خارجی کشور را به دست بگیرد.

علیرضا خوشبخت در پایان تاکید کرد: مردم از گروه های اجتماعی مختلف و با دیدگاه های سیاسی مختلف باید در تعیین سیاست خارجی کشور جایگاهی برابر داشته باشند و در نهایت نظر اکثریت بر مبنای قانون اعمال شود. در آن صورت هم اکثریت و هم اقلیت این سیاست ها را بیشتر از آن خود می دانند و طبعا در برابر زورگویی های خارج از عرف بیشتر مقاومت می کنند.

خبرنگار: محمد جلایی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جامعه سیاست خارجی قانون برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۳۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد پزشکیان به مسئولان بعد از فعال شدن گشت ارشاد

«گشت ارشاد» دو کلمه‌ای است که امروز در فضای مجازی ترند بوده و بحث و نقد این بحث تنها در فضای مجازی گرم نیست بلکه در هر محفل و مکانی در این امر بسیار مورد صحبت قرار می‌گیرد.

به گزارش جماران، در خصوص مسعود پزشکیان نماینده فعلی تبریز و منتخب مجلس آینده گفت: با زور و با این روشی که پیش می‌رویم نتیجه‌ی عکس خواهد داد. اینکه حجاب باید مراعات شود، یک اصل است؛ اما اینکه چگونه باید این پیام را رساند اصل دیگر است. این خانم‌ها و زنان در اختیار خود نظام بودند؛ صداوسیما، روحانیت، مدارس، معلم‌ها، صداوسیما و رادیو در اختیار سیستم بوده است و نتوانستیم آن‌ها را درست تربیت کنیم، حالا می‌خواهیم با زور درست کنیم؟!

به نظر من امکان‌پذیر نیست. عده‌ای از خانم‌ها مشکلی با دین و مذهب ندارند، بلکه می‌خواهند به این شکل زندگی کنند. اما این کارها باعث می‌شود آن‌ها با دین و مذهب مشکل پیدا کنند و با یک عناد نسبت به آن باوری که دارند برخورد کنند.

من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببین

وی ادامه داد: اگر ما اطلاع رسانی، هدایت و توجیه کنیم، فرد می‌پذیرد راهی که می‌رود اشتباه است، اما زمانی که به زور می‌گوییم باید این کار را انجام دهی، این غیر از عناد و ایجاد عقده در دل فرد کار دیگری نمی‌کند. من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببیند؛ اگر وضع حجاب بهتر شده است ادامه دهند، اما اگر بدتر شد، این یعنی مردم را بدبین کرده‌اند و باید راه خود را تغییر دهند.

اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود

وی در واکنش به اینکه می‌گویند روزی قرار بود ابراهیم رییسی گشت ارشاد مدیران راه‌اندازی کند نه گشت ارشاد، تصریح کرد: از زمان گشت ارشاد مدیران گذشته است. سیستم، سیستم نظارت است و خیلی از مسائل را می‌توان با نظارت اصلاح کرد. لازم به گشتن نیست؛ در آمریکا نیز می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم! لزومی نداریم گشت ایجاد شود. اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود.

افرادی که فکر می‌کنند در مسیر قرار دارند و مسلمان واقعی هستند چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟

پزشکیان در پاسخ به این سوال که این بدسلیقگی‌ها از کجا نشات می‌گیرد؟ گفت: این بدسلیقگی‌ها از تمامیت‌خواهی یک عده خاص نشات می‌گیرد. انسان‌هایی به قدرت می‌رسند که سعی می‌کنند تمام قدرت را به دست بگیرند و دیگران را حذف کنند و وقتی این کار را می‌کنند باید توجیهی برای خود و جامعه ایجاد کنند که بتوانند رقیب خود را حذف کنند و به عده‌ای ضدانقلاب و ضد ولایت، مذهب گفته می‌شود که افراد را حذف کنند تا بتوانند خود این‌کار را انجام دهند.

وی یادآور شد: بارها گفتم که افرادی که فکر می‌کنند در مسیر درست قرار دارند و مسلمان واقعی هستند، چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟! اگر علم و مهارت آن را دارند اجرا کنند، مردم مشکل نخواهند داشت. دیگران بد هستند اما شما که خوب هستید سیاست را اجرا کنید و بگذارید مشکل مردم حل شود، چرا حل نمی‌کنید؟! اما نه تنها حل نمی‌کنند بلکه کاری می‌کنند که مردم تصور کنند تمام این نقص و نارسایی‌ها از طرف رهبری است و به رهبری بی‌احترامی می‌کنند.

عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: سیاست‌های کلی به غیر از بحث حجاب، بحث‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی است و اگر به درستی اتفاق بیافتد، مملکت به این روز نمیافتد.

افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنن

وی در خصوص راهکار در این امر، افزود: راهکار اجرای سیاست است و افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنند و دانسته و ندانسته کاری را انجام می‌دهند. من به عنوان مسئول وظیفه دارم سیاست‌ها را اجرا کنم، قانون اجرا شود و بر اساس عدالت حکم کرده و مشکلات مملکت را حل شود.

امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای موضوع حجاب است

پزشکیان در واکنش به اینکه مردم تصور دارند امروز اولویت اول مجلس شورای اسلامی در بحث حجاب و عفاف است، گفت: امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای همین موضوع است، اما باید از همین عده سوال کرد؛ شما که تربیت همین افراد را به دست داشتید، چرا کاری کردید که به اینجا رسیده است؟! مگر تربیت دست ما نبود؟! مردم با چه آموزشی اینگونه شدند؟! ما به جای اینکه خود را نقد و ارزیابی کنیم و ببینیم اشکال کار کجا بوده است، با افرادی روبرو می‌شویم که محصول آموزش، مدرسه و صداوسیمای ما هستند.

مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند

نماینده مردم تبریز در پاسخ به سوال که آیا مسئولان ما باید از وجود دوقطبی بترسند، گفت: مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند. یک یا دوقطبی مهم نیست، زیرا اگر زمانی سرمایه اجتماعی را نداشته باشیم این چند قطبی را نیز از دست خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • انتقاد محافل سیاسی رژیم صهیونیستی از طرح حمله به «رفح»
  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم/اسرائیل وارد جنگ تمام عیار با ایران نمی‌شود
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیشنهاد پزشکیان به مسئولان بعد از فعال شدن گشت ارشاد
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشور‌های همسایه از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است