Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@00:23:51 GMT

بحث استیضاح ترامپ دوباره داغ شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۳۶۶۷

بحث استیضاح ترامپ دوباره داغ شد

هرچند سانسورشدن این گزارش و عدم نتیجه گیری قطعی آن در موردکارشکنی ترامپ در «اجرای عدالت» باعث خشم دموکرات‌ها شده است، اما برخی از مخالفان سرسخت رئیس جمهوری می‌گویند نتیجه کار مولر دلایل کافی برای آغاز روند استیضاح ترامپ را فراهم می‌کند.
دموکرات‌ها در موضوع استیضاح ترامپ گرفتار دو دستگی شده اند. گروهی این اقدام را بی ارزش می‌دانند و گروهی دیگر حاضرند دوره فعالیت خود در کنگره را صرف این کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
«استنی هویر» رهبر اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا به شبکه سی. ان. ان گفت: وی تاکنون در گزارش رابرت مولر نکته‌ای مشاهده نکرده است که موضع رهبری مجلس نمایندگان در خصوص امتناع از آغاز روند استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را تغییر دهد.
این نماینده ایالت مریلند اظهار داشت: با توجه به چیز‌هایی که ما تاکنون دیده ایم، تلاش برای استیضاح (رئیس جمهوری) در این مقطع ارزش وقت صرف کردن ندارد. صادقانه بگویم، ۱۸ ماه دیگر انتخابات برگزار می‌شود و مردم آمریکا در آن هنگام به قضاوت خواهند نشست.
«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بیش از یک ماه پیش ضمن ابراز مخالفت با استیضاح رئیس جمهوری این کشور گفت که این اقدام در کشور تفرقه می‌اندازد و ترامپ ارزش چنین هزینه‌ای را ندارد.
پلوسی در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست به روابط خود با ترامپ پرداخته و او را عامل اتحاد حزب دموکرات این کشور خوانده بود. پلوسی که ۳۲ سال است عضو مجلس نمایندگان آمریکا بوده و پیشتر نیز در سال ۲۰۰۷ به عنوان اولین زن ریاست این مجلس را به عهده گرفت، دوره ترامپ را پراختلاف‌ترین دوره در سپهر سیاسی کشورش توصیف کرد.
این در حالی است که «ال گرین» نماینده دموکرات ایالت تگزاس موضع متفاوتی اتخاذ کرده و با اشاره به ۱۰ فقره از موارد احتمالی مربوط به تلاش ترامپ برای کارشکنی در اجرای عدالت گفت: گزارش مولر «شواهد فراوانی ارائه می‌دهد که می‌توانیم برای استیضاح تلاش کنیم.»
گرین تهدیدکرد در صورتی که کمیته‌های مجلس نمایندگان اقدام به بررسی رونداستیضاح ترامپ نکنند بار دیگر شخصا خودش برای رای گیری در این زمینه در صحن مجلس نمایندگان تلاش خواهد کرد. وی افزود: ما نمی‌توانیم جمهوریخواهان را به دلیل تلاش نکردن برای استیضاح رئیس جمهوری سرزنش کنیم. این ما هستیم که کنترل مجلس نمایندگان را در دست داریم. دستور کار مجلس در اختیار ماست. این وظیفه ماست که وارد عمل شویم. گزارش مولر به ما ارائه شده است. او ۱۰ مورد ارائه کرده تا آن‌ها را بررسی کنیم. اکنون باید در این موارد دست به اقدام بزنیم.
گرین در کنگره قبلی که تحت کنترل جمهوریخواهان بود دو بار برای استیضاح ترامپ تلاش کرد و هر بار حدود ۶۰ نفر از نماینده‌های دموکرات از طرح وی حمایت کردند. این نماینده دموکرات در طرح‌های پیشین خود برای استیضاح ترامپ اعلام کرده بود که رئیس جمهوری آمریکا با دامن زدن به تنش‌های نژادی «بذر تفرقه در میان مردم ایالات متحده افکنده است». او در ماه فوریه گفته بود که بار دیگر برای استیضاح ترامپ تلاش خواهد کرد، اما تاکنون طرحی ارائه نکرده است.
«الکساندریا اوکاسیو کورتز» نماینده دموکرات ایالت نیویورک هم گفت: از قطعنامه‌ای که خواهان بررسی تخلفات قابل اسیتضاح ترامپ باشد، حمایت می‌کند. از سوی دیگر، «جورج کانوی» همسر «کلیان کانوی» مشاور کاخ سفید است، ترامپ را سرطان نامید و از کنگره خواست تا ترامپ را برکنار کند.
این وکیل آمریکایی که اختلافات گسترده‌ای با ترامپ دارد در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشت: چیزی که گزارش مولر به روشنی نشان می‌دهد این است که نهاد ریاست جمهوری دچار سرطان شده است یعنی دونالد ترامپ.
اقدامات برخی نمایندگان به منظور استیضاح ترامپ تا به امروز مورد حمایت گسترده قرار نگرفته است. «رشیده طلیب» نماینده مسلمان نیز ماه گذشته میلادی قطعنامه‌ای ارائه کرد که در آن از کمیته قضایی مجلس نمایندگان درخواست کرده بود تا شواهد و مستندانی را که حاکی از ارتکاب ترامپ به تخلفات قابل استیضاح است، بررسی کند.
«برد شرمن» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا نیز در اولین روز فعالیت کنگره فعلی در ماه ژانویه طرحی را به منظور استیضاح ترامپ معرفی کرده بود که در آن آمده بود رئیس جمهوری با اخراج «جیمز کومی» مدیر پیشین اداره تحقیقات فدرال (اف. بی. آی) در اجرای عدالت کارشکنی کرده است. گرین در تدوین هر دو طرح طلیب و شرمن همکاری کرده بود.
وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه سرانجام نسخه‌ای سانسورشده از گزارش «رابرت مولرم بازپرس ویژه تحقیقات دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ایالات متحده را منتشر کرد. این گزارشی حاکی است که به شواهد قطعی دال بر بی گناهی رئیس جمهوری در «کارشکنی در اجرای عدالت» دست نیافته، اما او را تبرئه نیز خواهد کرد.
این گزارش در ۴۴۸ صفحه منتشر شده و حاصل ۲۲ ماه فعالیت تیم حقوقی مولر است. در گزارش آمده است: اگر پس از بررسی کامل حقایق اطمینان یافته بودیم که رئیس جمهوری مرتکب کارشکنی در اجرای عدالت نشده است، آن را بیان می‌کردیم. اما با توجه به حقایق و استاندارد‌های حقوقی نتوانستیم به این نتیجه برسیم.
تیم مولر ۱۰ موضوع را در رابطه با کارشکنی ترامپ در اجرای عدالت در تحقیقات خود مورد بررسی قرار داده که اخراج «جیمز کومی» مدیر پیشین اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف. بی. آی) و فشار بر «جف سنشز» وزیر سابق دادگستری برای دخالت در این پرونده از جمله این موضوعات است. مولر همچنین نتیجه گیری کرد: اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ با اقدامات مداخله جویانه دولت روسیه در انتخابات هماهنگی نکرده بودند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ترامپ استیضاح رابرت مولر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۳۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی ذوالنوری درجلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با تبریک سالروز تشکیل سپاه اظهار کرد: سپاه ضربه سنگین به رژیم کودک‌کش صهیونیستی زد.

بنابر گزارش ایسنا، وی ادامه داد که صحبت‌های امروزش متعرض به اشخاص و افراد نیست بلکه بیان بعضی ایرادات ساختاری است که در طول سالیان متعدد موانعی را در کارآمدی بالاتر مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است.

منتخب مجلس دوازدهم با اشاره به انتخابات اخیر اظهار کرد: مردم علی‌رغم همه فشارهای بیگانگان و تبلیغات گسترده جهت دلسردکردن مردم، حضور گسترده‌ای در انتخابات داشتند و دشمن را مایوس کردند آنها برگ زرین دیگری در کتاب قطور افتخارات اضافه کردند.

وی ادامه داد: مطالبه مردم، کارآمدی بیشتر و تحول مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات کشور و بازسازی سرمایه اجتماعی است. مجلس زمانی کارآمدتر خواهد شد که عوامل ناکارآمدی و موانع کارآمدی برطرف شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مجلس شورای اسلامی از دو بخش نمایندگان و کارکنان تشکیل شده است، تصریح کرد: اگر بنده رئیس مجلس شورای اسلامی شوم و از بیرون به صورت اتوبوسی و قطاری افرادی را بدون داشتن هیچ آشنایی وارد مجلس کرده و به آنها مسئولیت دهم، آن وقت تکلیف کارمندی که ۲۰، ۳۰ سال در انتظار رسیدن به قله بوده چه می‌شود؟ او دیگر چه‌طور می‌تواند هزینه چند ۱۰ ساله‌اش در خدمت‌گذاری بیشترش را مطلوب کند؟ باید ارزش افزوده‌ای باشد برای این وضعیت. آیا این کارمند انگیزه کاری و همیت در تحول مجلس شورای اسلامی را دارد؟

مجلس رئیس محور است

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیات رئیسه‌محور نیست و رئیس محور است. حال این‌که مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تاثیر و سهم داشته باشند. از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شود و در حاشیه قرار می‌گیرند. گاهی نمایندگان در تصمیمات تاثیری ندارند. مثلا مطلبی به عنوان مصوبه مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال می‌شود و زمانی که اعتراض می‌شود چند روز بعد برای رای‌گیری در مجلس می‌آیند.

قدرت به نمایندگان برگردد

وی اضافه کرد: امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمی‌توانند نقش اصلی را ایفا کنند باید قدرت به نمایندگان برگردد. نمایندگان باید در همه موضوعات در قبال مردم و موکلانشان پاسخ‌گو باشند ولی تاثیر جدی در تصمیمات ندارند.

ذوالنوری با بیان این‌که اختیار مجلس شورای اسلامی به دستگاه‌های بیرونی واگذار می‌شود تصریح کرد: وجود مراجع فرامجلسی خلاف نص صریح قانون است که تنها جایگاه رسمی قانون‌گذاری را مجلس شورای اسلامی می‌داند. این مراجع به جای مجلس و نمایندگان تصمیم می‌گیرند حال این‌که در نهایت باید نمایندگان پاسخ‌گو باشند.

وی مجددا اظهار کرد: مراد من از این صحبت‌ها مربوط به افراد نیست؛ بلکه شرایط ساختاری چنین وضعیتی را رقم زده است؛ اگر رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرند که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آنها استمزاج شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید نمایندگان نقش اصلی را ایفا کرده و مجلس به جای رئیس محوری، نماینده‌محور باشد همچنین مجلس شورای اسلامی ورودی به مسائل اصلی کشور پیدا کند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: چهار سال عمر یک مجلس است ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رای مردم مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898246

دیگر خبرها

  • بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است، باید استعفا کند
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد