Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@16:22:10 GMT

خودکفایی اولویت اصلی بخش کشاورزی در سال رونق تولید است

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۳۸۸۲

خودکفایی اولویت اصلی بخش کشاورزی در سال رونق تولید است

قم - ایرنا - مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: خودکفایی در تولید همه محصولات راهبردی کشاورزی اولویت اصلی این بخش در سال رونق تولید است.

حجت الاسلام و المسلمین عباس خاک روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: وجود آب و خاک مناسب مهمترین عامل در افزایش سطح تولیدات کشاورزی و رسیدن به خودکفایی در بهره برداری از محصولات راهبردی است و مسئولان این حوزه تلاش دارند با استفاده بهینه از منابع یاد شده، علاوه بر رونق بخشیدن به فضای تولید در عرصه کشاورزی، زمینه اشتغال گسترده فارغ التحصیلان این بخش را نیز ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اکنون در کشور شرایط خوبی برای گسترش سطح اراضی کشاورزی فراهم است و با استفاده از نظرات کارشناسی می توان آب و خاک مورد نیاز تولید بسیاری از محصولات زراعی، باغی و دامی را به فعالان این عرصه اختصاص داد تا شاهد خودکفایی کامل در این زمینه باشیم.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر خودکفایی کشور در تولید محصولات راهبردی عامل مهمی برای ثروت آفرینی و افزایش سطح درآمد بهره برداران این حوزه است و می تواند با افزایش عرضه محصولات غذایی مورد نیاز مردم، موجب تعادل بخشی به قیمت آن ها در بازار شود.
خاک گفت: با وجود زیرساخت های مطلوب و نیروی انسانی توانمند در بخش کشاورزی، می توانیم در سال رونق تولید فضای تحریم دشمنان را به فرصت تبدیل کنیم و تمام مایحتاج اصلی مورد نیاز مردم در این بخش را در داخل تولید کرده و از واردات بی نیاز شویم.
وی بیان کرد: حوزه کشاورزی یکی از بهترین بسترها برای مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی است و در سال رونق تولید می توان شرایط حضور مردم و بخش خصوصی در این عرصه را بیش از گذشته تقویت و کشور را در برابر تحریم ها مقاوم کرد.
وی ادامه داد: ایجاد تعاونی های کوچک در روستاها برای تولید و عرضه محصولات زراعی و دامی، یکی از مهمترین اقداماتی است که می تواند حجم تولیدات این بخش را متحول کند و موجب سرعت یافتن روند خودکفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی شود.
سال 1398 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است.
در بخش کشاورزی کل زمین های قابل کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، دو هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
7405/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شعار سال خودكفايي محصول بخش كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است

روح الله حسنی رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه ۳۰۶ هزار و ۵۸۹ تن محصول تولید می کنند.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل ۸۳۹ هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل ۴۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۳ هزار و ۴۲۸ هکتار اراضی باغی است.

حسنی با بیان اینکه بیش از ۳۳۸ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و بیش از ۱۰۶ هزار هکتار آبی است، تصریح کرد: یک هزار و ۳۲۵ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم ۸۲ هزار و ۱۰۳ هکتار آبی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان را ۲۶.۷ درصد بیان کرد و یادآور شد: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۵۷ درصد است.

وی کشاورزی را به عنوان محور پیشران اصلی توسعه اغلب شهرستانهای استان خواند و ادامه داد: ۳۷ درصد جمعیت استان زنجان ساکن مناطق روستایی هستند که این میزان نیز نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

حسنی گفت: همچنین استان دارای یک میلیون و ۵۹۰ هزا رو ۵۹۲ راس دام سبک و سنگین، ۷۹۱ واحد آبزی پروری، ۳۲۰ واحد طیور صنعتی، ۱۸۹ واحد صنایع تبدیلی است.

وی منابع آبی مورد استفاده در استان را شامل یک رشته رودخانه دائمی، حدود ۱۰ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هشت هزار و ۷۳۴ رشته چشمه و ۸۱۷ دهنه قنات بیان کرد.

حسنی با اشاره به شعار سال " جهش تولید با مشارکت مردم"، تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزی استان رکوردهای بسیار خوبی را طی سالهای اخیر در میزان تولید گندم، توسعه سیستم های نوین آبیاری و بذور گواهی شده ثبت کردند و با توانمندی و ظرفیت های موجود به رکوردهای بهتر و چشم اندازهای تعیین شده در این بخش دست خواهند یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است