Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@12:27:25 GMT

راهکارهای کاهش آسیب هجوم ملخ به مزارع فارس اعلام شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۴۹۴۰

راهکارهای کاهش آسیب هجوم ملخ به مزارع فارس اعلام شد

شیراز- ایرنا- سازمان جهادکشاورزی استان فارس در اطلاعیه ای با اعلام هشدار جدی به کشاورزان، دامپروران و زنبورداران فعال در این استان درباره خطر هجوم ملخ از مرزهای دریایی جنوب کشور، راهکارهای کاهش آسیب ناشی از این آفت را اعلام کرد.

در این اطلاعیه که نسخه ای از آن روز جمعه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: با توجه به استمرار ورود توده های متراکم ملخ صحرایی از کشور عربستان به جنوب کشور و خطر آسیب دیدن مزارع و باغات کشاورزان، دامداران و زنبورداران استان فارس رعایت نکاتی برای کاستن از آسیب های این آفت ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این اطلاعیه از کشاورزان، دامداران و زنبورداران استان فارس خواسته شده است که علاوه بر سرکشی روزانه به مزارع و باغات، به مراتع و علف زارهای مجاور نیز سرکشی کنند و به محض مشاهده آفت به مراکز جهاد کشاورزی محل سکونت خود در اسرع وقت اطلاع دهند.
این سازمان ضمن تاکید بر لزوم آماده به کار بودن امکانات و لوازم مورد نیاز سمپاشی از جمله تراکتورها و سمپاش ها از بهره برداران بخش کشاورزی خواسته است که هرگونه عملیات سمپاشی علیه آفت را فقط با کسب نظر کارشناسان جهاد کشاورزی انجام دهند.
سازمان جهاد کشاورزی فارس افزوده است که در صورت نیاز به سمپاشی، سموم مناسب مورد نیاز را تامین می کند.
این سازمان با اشاره به خطرات ناشی از سم پاشی برای جانداران تاکید کرده است که قبل از انجام عملیات سم پاشی، دام و احشام و کندوهای زنبورعسل از منطقه جابجا و از باز نگه داشتن درب کندوهای عسل و چرای دام در مراتع و علفزارهای سم پاشی شده حداقل به مدت یک هفته خودداری شود.
سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین خطاب به مردم تاکید کرده است که از مصرف لاشه ملخ های تلف شده به وسیله سم جدا خودداری و از خرید هر گونه ملخ مرده توسط دلالان و سودجویان برای مصرف خوراکی پرهیز کنند.
این سازمان همچنین توصیه جدی در زمینه پرهیز از تعلیف دام ها و طیور از لاشه ملخ های مرده داشته است.
این اطلاعیه می افزاید: در صورت مشاهده اجساد پرندگان و جانوران وحشی در حجم قابل توجه در مناطق سمپاشی شده نسبت جمع آوری ، حفر چاله و دفن آِنها در عمق مناسب و آهک پاشی روی محل دفن اقدام شود .
در بخش پایانی این اطلاعیه آمده است: درصورت نیاز به کسب آخرین اطلاعات موثق از وضعیت ملخ و روند مبارزه با این آفت در استان فارس با روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس به شماره 07132292670 تماس گرفته شود.
پیش از این، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس روز چهارشنبه گفت: بیش از 200 هکتار از اراضی منابع طبیعی استان فارس با هدف مبارزه با ملخ های صحرایی سمپاشی شد.
حمید دبیری افزود: مبارزه با این آفت کشاورزی که به ملخ دریایی نیز موسوم است تا پایان تیرماه 98 ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: دو شهرستان داراب و لامرد فارس با این آفت کشاورزی مواجه هستند؛ البته هفته قبل در بیش از هشت شهرستان فارس در محیط های شهری ملخ صحرایی(دریایی) مشاهده شد اما میزان ملخ ها در این شهرستان ها به گونه ای نبود که نیاز به مبارزه باشد با این حال اقدامات لازم در این مکان ها صورت گرفت.
ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به 15سانتی‌متر می رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می آیند.
ع پ/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد كشاورزي مبارزه با آفات حمله ملخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در بخش کشاورزی استان اتفاق خواهد افتاد

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در این دیدار ضمن تشریح اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی، مصوبات سفر در بخش سازمان جهاد کشاورزی استان،گفت: برای سال جاری در تخصیص منابع حوزه بخش کشاورزی عنایت ویژه وجود دارد تا جهش تولید در بخش کشاورزی استان اتفاق بیفتد. هوشنگ محمدی با بیان اینکه استان خراسان شمالی در حوزه کشاورزی نقش بسزایی در تامین معیشت مردم دارد، افزود: استعداد این منطقه در حوزه دامی باید بیش‌از قبل مورد توجه قرار گیرد. محمدی با اشاره به اعتبارات حوزه تملکی سال گذشته در خراسان شمالی تصریح کرد: در این زمینه ۶۳ درصد از اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی استان جذب شده است. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در خصوص ساخت مسکن کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان و پیگیری استخدام نیروی انسانی در این سازمان، گفت: اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده و برنامه هایی از جمله برگزاری آزمون جذب نیروی متخصص مختص وزارت جهاد کشاورزی برای رفع این مهم در دستور کار قرار دارد. استاندار خراسان شمالی نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حمایت ها و پشتیبانی معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر جهاد کشاورزی در تمام ابعاد، مساعدت وی را برای تخصیص اعتبارات بخش کشاورزی و اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری به استان برای پیشبرد بهتر اهداف در این بخش را خواستار شد. محمدرضا حسین نژاد با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از پست های سازمانی در استان خالی است، پیگیری برای اخذ مجوز استخدام نیروی انسانی مورد نیاز و تکمیل پست ها و همچنین توجه ویژه به مسکن کارکنان را مورد توجه قرار داد. وی با اشاره به اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به استان، خواستار مساعدت در تخصیص کامل این اعتبارات، برای پیشبرد اهداف و اعتلای بخش کشاورزی شد. استاندار خراسان شمالی ادامه داد: امیدواریم با برنامه ریزی در سالی که مزین به شعار جهش تولید با مشارکت مردم است، از ظرفیت مشارکت مردمی در زمینه تحقق و شکوفایی و جهش تولید در بخش کشاورزی در استان بهره ببریم. در پایان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز گزارشی از برنامه سال جاری این سازمان و کلنگ زنی مسکن کارکنان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در شهرستان بجنورد و همچنین آغاز عملیات اجرایی مسکن کارکنان در شهرستان جاجرم ارائه داد./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • خسارت هزار میلیارد ریالی بارندگی به کشاورزان لامردی
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت ازگیل از باغ‌های خفر
  • مبارزه با انواع بیماری و آفت در سطح دو میلیون و ۲۰۰هزار هکتار از مزارع کشور
  • پاکسازی ۱۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی لرستان در برابر بیماری قارچی زنگ زرد
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد
  • ۶۳ درصد از اعتبارات جهاد کشاورزی خراسان شمالی جذب شده است
  • جهش تولید در بخش کشاورزی استان اتفاق خواهد افتاد