Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@12:31:25 GMT

رشد ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۵۰۸۸

رشد ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال ۹۸

معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت گفت: بر اساس سرجمع کل بودجه دانشگاه‌ها، امسال فقط شاهد افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده‌ایم که رقم محدودی است. البته بودجه خیلی از دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و برخی از دانشگاه‌ها، بودجه‌هایشان نسبت به سال قبل افزایش یافته است. اما در مجموع این افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی رقم قابل توجهی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا فراهانی در اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که با هدف بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان و بررسی محدودیت‌های بودجه‌ای در این حوزه برگزار شد، ضمن بیان این مطلب، با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای در حوزه تغذیه دانشجویان در سال گذشته گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، سال گذشته شاهد محدودیت‌های بودجه‌ای در حوزه تغذیه دانشجویی بودیم که البته در سال جاری این محدودیت‌ها طبیعتأ بیشتر شده که باید جهت غلبه بر این مشکلات تبادل نظر کنیم.

معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت شرایط امروز کشور را همانند زمان یک جنگ تمام عیار اقتصادی توصیف کرد و افزود: بر اساس آماری که از منابع و بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال ۹۸ به دست آمده و بر اساس سرجمع کل بودجه دانشگاه‌ها، امسال فقط شاهد افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده‌ایم که رقم محدودی است. البته بودجه خیلی از دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و برخی از دانشگاه‌ها، بودجه‌هایشان نسبت به سال قبل افزایش یافته است. اما در مجموع این افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی رقم قابل توجهی نیست.

فراهانی خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: علیرغم افزایش حجم برنامه‌های ستادی وزارت بهداشت از جمله برگزاری دو المپیاد ورزش‌های همگانی برای دانشجویان پسر و دختر که امسال برای نخستین بار، این امر تحقق یافت، اقداماتی که شما معاونان دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگی، دانشجویی، رفاهی، ورزشی و… در سال گذشته در سطح دانشگاه‌های خود کردید، با توجه به محدودیت بودجه‌ای، ستودنی است. علیرغم همه مشکلاتی که معاونان فرهنگی و دانشجویی در سال گذشته داشتند و اینکه وضعیت بودجه و منابع مالی امسال از سال‌های قبل، بدتر بود، اما همت والای مسئولان امر در تحقق برنامه‌های دانشگاه‌ها، قابل تحسین است و من به سهم خود از همه معاونان، صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی با اشاره افزایش چشمگیر قیمت اقلام خوراکی و مواد غذایی گفت: این افزایش قیمت‌ها، مشکلاتی در حوزه تغذیه برای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد می‌کند که باید با اتخاذ تدابیر ویژه و تبادل نظر، این بحران را پشت سر بگذاریم.

معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت گفت: سال گذشته قیمت برخی از اقلام مهم غذایی از جمله پروتئین‌ها، گوشت قرمز و سفید افزایش زیادی داشته و وقتی امسال به یکباره افزایش قیمت‌ها تشدید می‌شود، قطعاً مشکلاتی در حوزه تغذیه برای دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود که فقط با مشارکت و همدلی می‌توان بر این مشکلات و بحران‌ها، فائق آمد.

وی افزود: سال گذشته ما پیش بینی افزایش اقلام و مواد غذایی را داشتیم و در نتیجه سهمیه‌هایی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی گرفتیم اما در مقطعی به دلایلی این سهمیه‌ها دچار مشکل شد اما با نامه نگاری‌هایی که با معاون اول رئیس جمهور انجام دادیم، تلاش کردیم این سهمیه‌ها را مجدداً جاری و احیا کنیم. وقفه‌ای در دریافت سهمیه‌ها ایجاد شد اما اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی سال گذشته و فروردین ماه امسال براساس گزارش‌های رسیده، این سهمیه‌ها را گرفته‌اند.

فراهانی با اشاره به اینکه دولت، دیگر نمی‌خواهد با ارز ۴۲۰۰ تومانی پروتئین و موارد دیگر را خریداری کند بلکه با ارز نیمایی می‌خواهد این اقلام را در اختیار سازمانها و نهادها قرار دهد، گفت: این مسأله، هزینه‌های دانشگاه‌ها را در تهیه اقلام و مواد غذایی را بالا می‌برد و برای آنها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

وی گفت: برای حل این مشکل و خروج از این بحران، دانشگاه‌ها باید کمبود بودجه و منابع خود در حوزه تغذیه دانشجویی را به صورت عدد و رقم روی کاغذ بیاورند و طی نامه‌ای برای ما ارسال کنند. به طور مثال دانشگاه‌ها با شفاف‌سازی تعداد دانشجویان و سرانه دانشجویی خود، اعلام کنند که دانشگاه به لحاظ بودجه‌ای در حوزه تغذیه با توجه به تورم ایجاد شده از میانگین تعیین شده، چقدر کسری دارد.

معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت ادامه داد: قطعأ با بررسی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده، به وزیر محترم بهداشت اعلام خواهیم کرد که مثلاً فلان دانشگاه با این لیست، این مقدار کسری بودجه دارد. به هرحال باید فکری به حال تغذیه دانشجویی و خلاء کمبود منابع بودجه‌ای در این حوزه کنیم.

فراهانی با تأکید بر این‌که ما نمی‌توانیم افزایش نرخ شدید قراردادهای طبخ غذای دانشجویی دانشگاه‌ها را از دانشجویان دریافت کنیم، تصریح کرد: یک دانشجو باید با همان نرخ متعارف غذای خود را تهیه کند و تنها سالانه ۲۰ درصد قیمت غذایی دانشجویی افزایش یابد. بنابراین باید دنبال راه حل‌های دیگری جهت تأمین منابع مالی حوزه تغذیه دانشجویان باشیم.

به گزارش مفدا، در ادامه این جلسه معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله علوم بهزیستی و توانبخشی، شهرکرد، یزد، کاشان … ضمن اعلام آماری از تعداد دانشجویان دانشگاه‌های خود و سرانه دانشجویی دانشگاه و سرانه تغذیه‌ای، درخصوص مساله تغذیه دانشجویی و مشکلات دانشگاه‌های خود در حوزه محدودیت منابع مالی، سخنرانی ارائه کرده و پیشنهاداتی در این حوزه مطرح کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بودجه دانشگاه ها در سال 98 معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دهها هزار دانشجو در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین بر ضد کاهش بودجه دانشگاه ها تظاهرات کردند.

علاوه بر بوئنوس آیرس, در شهرهای بزرگ دیگر آرژانتین نیز، دانشجویان، فارغ التحصیلان و استادان ۵۷ دانشگاه در تظاهرات ضد دولتی شرکت داشتند.

دولت آرژانتین بودجه دانشگاه ها را با هدف کنترل هزینه های دولت کاهش داده است.

از زمان به قدرت رسیدن خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین در پائیز سال گذشته، بسیاری از طرح های ساختمانی و زیر بنایی عمومی نیز متوقف شده است.

میلی همچنین یارانه های دولتی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. بر اثر اجرای این سیاست ها ارزش پول ملی آرژانتین در مدت ۵ ماه ۵۰ درصد کاهش یافته است. این کشور در ماههای گذشته بارها شاهد تظاهرات قشرهای مختلف مردم علیه سیاست های خاویر میلی بوده است.

کد خبر 6087939

دیگر خبرها

  • ️پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • تشریح برنامه‌های هفته سلامت در هرمزگان
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی