Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اعتراض نسبت به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی انبوه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شش شرکت را که اجازه دارند، در این حوزه فعالیت کنند، توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، به اپراتورها معرفی کرد و محتوای پیامک‌های ارسال‌شده هم حائز صلاحیت شناخته شد و پس از آن، اپراتورها اجازه یافتند زیرساخت‌های خود برای انتشار پیامک‌های انبوه را صرفاً در اختیار این شرکت‌ها قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با محدود شدن ارسال پیامک توسط سرشماره‌های تبلیغاتی و مسدود شدن بسیاری از آن‌ها توسط کاربرانی که مایل به دریافت نبودند، برخی از کسب‌وکارها به سرشماره‌های شخصی روی آوردند و این موضوع موجب شد ارسال پیامک‌های مزاحم از سرشماره‌های محدود به شماره‌های شخصی نامحدودی برسد که رگولاتوری تنها راه جلوگیری از آن‌ها را تاکنون ارسال این شماره‌ها به سامانه ۱۹۵ دانسته است. اگر چه گستردگی شماره‌های شخصی به‌اندازه‌ای است که تا امروز هم با مسدود شدن بیش از ۱۰۰ هزار شماره، هنوز ارسال پیامک‌های مزاحم به صفر نرسیده است.

راه‌اندازی سرویس هشدار برای شرایط بحرانی

از طرفی، پس از بروز سیل همزمان با آغاز سال ۱۳۹۷ و پیامک‌هایی که از طرف ستاد بحران ارسال شد، این خواسته مطرح شد که به جای ارسال پیامک، از سیستم ارسال پیامک اضطراری برای اطلاع‌رسانی و جلوگیری از آسیب‌های بیش‌تر هنگام وقوع بلایای طبیعی استفاده شود. این موضوع هم سبب شد سرویس هشدار شرایط بحرانی توسط اپراتورها آغاز به کار کند تا پیش از وقوع بلاهای طبیعی، مردم از طریق تلفن‌همراه خود آگاه شوند.

با وجود این، اخیراً اخباری در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر این‌که برخی از مشترکان اپراتورها همراه، روی صفحه گوشی خود، تبلیغاتی از این سیستم ارسال‌کننده پیام ضروری دریافت کرده‌اند که باید صرفاً در شرایط بحرانی از آن استفاده می‌شده است. این موضوع کاربران را بر آن داشت تا از وزیر ارتباطات بخواهند مساله را پیگیری کند که البته وزیر ارتباطات هم در پاسخ، تخلف صورت‌گرفته را تأیید کرد.

بیشتر بخوانید: آذری جهرمی: تخلف ایرانسل آشکار است

البته اپراتور متخلف، در جوابیه‌ای، پذیرفت که این خطا توسط یکی از شرکت‌هایی که با این اپراتور همکاری می‌کند، ارسال شده و اعلام کرد که با این شرکت برخورد می‌کند. هرچند باز هم این پرسش مطرح شد که چرا اپراتورها شخصاً زیر بار مسئولیت اینگونه مسائل نمی‌روند؟ اما از طرفی برخی معتقدند اپراتورها زیرساخت‌های ارتباطی را فراهم می‌کنند و بهره‌گیری از آن‌ها با نظرات متولیان قانونی برای شرکت‌ها و حتی افراد قابل استفاده است و بهره‌گیری هر مشترک حقیقی یا حقوقی دلیل بر متهم بودن شرکت ارائه‌دهنده زیرساخت‌ها نیست.

اپراتورها اشرافی به محتوای پیامک‌ها ندارند

در این راستا، مجید حقی -معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری- با بیان این‌که برخی از مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، دایر بر این است که ارسال پیامک‌های تبلیغاتی باید مدیریت شود، گفت: اپراتورها در چرخه ارسال پیامک قرار می‌گیرند. آن‌ها از طرفی باید مطابق مصوبات کمیسیون از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی جلوگیری کنند و از طرف دیگر با توجه به موضوع حریم خصوصی، اشرافی به محتوا ندارند و نمی‌توانند محتوا را پیش از این‌که ارسال شود، بررسی کنند و اشرافی به این موضوع داشته باشند که محتوا تبلیغاتی است.

وی ادامه داد: اما باید سازوکاری داشت که در حین یا پس از آن، بتوانند این موضوع را مدیریت کنند که اگر پیامک تبلیغاتی به مشترکی که قبلاً دریافت پیامک‌های تبلیغاتی را لغو کرده بوده ارسال شود، با پنل‌داری که این ارسال پیامک را داشته، مطابق قراردادی که دارند برخورد و از وقوع مجدد آن خودداری کنند.

معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری در پاسخ به این‌که چگونه از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی جلوگیری می‌شود، گفت: این موضوع توسط سامانه *۸۰۰# یا در پنل‌های اپراتورها مدیریت می‌شود و مشترکین می‌توانند تعیین کنند که برایشان چه نوع پیامکی ارسال شود و یا این‌که اصلاً پیامکی دریافت نکنند و کلاً مسدودش کنند. این مدیریت پیش از ارسال پیامک است.

با ارسال‌کنندگان متخلف برخورد می‌کنیم

حقی ادامه داد: اگر پیامک تبلیغاتی توسط سرشماره‌های هویت‌دار و شناسنامه‌دار به کسانی ارسال شود که دریافت پیامک به سمت خودشان را بستند، حتماً تخلف است و ما با این موضوع به لحاظ پروانه‌ای و هر آنچه که به صورت قانون آمده، برخورد و جریمه می‌کنیم. البته این مانع از این نمی‌شود که مشترکان خودشان علیه این سرشماره‌ها شکایت کنند.

وی درباره‌ی نحوه‌ی جریمه‌ی اپراتورهای متخلف بیان کرد: این یک سلسله است که مسؤولیت دست به دست انتقال پیدا می‌کند. ما اپراتور را مطابق مصوبات کمیسیون و آنچه که در پروانه به عنوان جریمه در پروانه‌هایشان در نظر گرفته شده، جریمه می‌کنیم و اپراتور هم آن شرکت و ارسال‌کننده را با نسبتی که در قرارداد داشته، جریمه می‌کند.

معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری در ادامه با بیان این‌که اپراتور متخلف جریمه‌ی نقدی شده است، اظهار کرد: ما به اپراتور تذکر دادیم و برخورد کردیم و اپراتور هم با شرکتی که این پیامک را ارسال کرده، برخورد و دسترسی‌اش را قطع کرد و همچنین تضمین داده که از این پس این موضوع تکرار نشود.

با وجود این و اگرچه رگولاتوری اظهار می‌کند به اپراتور متخلف تذکر داده و تضمین گرفته که این موضوع دیگر تکرار نشود، به نظر می‌رسد مسیر ارسال پیامک‌های مزاحم تبلیغاتی که بارها به دلیل مسدود شدن سرشماره‌های تبلیغاتی و شخصی بسته شده، این بار از طریق سیستم ارسال پیامک اضطراری باز شده تا گوی مسؤولیت بار دیگر از زمین اپراتورها خارج شود؛ موضوعی که شاید رضایت کسب‌وکارها و اپراتورها را در پی داشته باشد اما چندان مطبوع کاربرانی که از هر راهی برای دریافت نکردن پیامک‌های مزاحم تلاش می‌کنند، نیست.

انتهای پیام/

منبع:ایسنا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی اپراتور تلفن همراه وزارت ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محفل قرآنی سدره

  در گزارشی که پیش‌رو دارید پیامک‌های مردمی را می‌توانید ببینید که مخاطبان در بازه زمانی هفته گذشته با این سامانه تماس گرفته و نظرات و درخواست‌های خود را مطرح کردند. در این بازه زمانی که هنوز ماه رمضان به پایان نرسیده بود، طبیعتا برنامه‌های نوروز و ماه رمضان را مد نظر قرار دادند و دراین‌باره اظهارنظر کردند. مثلا تعداد زیادی از مخاطبان، از پخش برنامه‌هایی چون: «محفل» و «زندگی پس از زندگی» تشکر کردند. عده‌ای هم فیلم‌های سینمایی خاصی را مد نظر قرار داده و درخواست پخش آنها را داشتند. از این رو در این گزارش به بررسی کلیدواژه‌های پرتکرار پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
   
آن سوی مرگ
اشتیاق دانستن دنیای دیگری که همواره نوید آن را می‌دهند و مقصد همه ما انسان‌هاست باعث شده تا برنامه «زندگی پس از زندگی» یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های ماه رمضان محسوب شود. در پیامک‌هایی که مردم در این بازه زمانی به ۱۶۲ فرستاده‌اند، کلیدواژه «زندگی پس از زندگی» بسیار تکرار شده است و مخاطبانش از پخش این برنامه تشکر کرده‌اند. شاید همین موضوع باعث شده تا این برنامه در این سال‌ها تداوم داشته باشد و همچنان مورد توجه قرار گیرد. زندگی پس از زندگی برنامه‌ای متفاوت درباره مرگ و عالم ماورای شبکه چهار است. این برنامه روایت افرادی است که در تجربه‌ای نزدیک به مرگ از کالبد جسم خارج شده و عالم برزخ را درک کرده و بازگشتند. در این برنامه با سفر به نقاط مختلف ایران و جهان، مخاطبان برنامه، مهمان روایت‌های شگفت‌انگیز تجربه‌گران مرگ تقریبی از عالمی دیگر می‌شوند. این برنامه با استفاده از صحبت‌های تجربه‌گران به‌دنبال انتقال تجربیات مربوط به مرگ است و مخاطب را با حقایق بسیاری درباره شرایط و زندگی پس از مرگ روبه‌رو می‌کند. این برنامه در ماه رمضان از شبکه چهار پخش شد.
   
دورهمی ملی قرآنی
یکی دیگر از کلیدواژه‌هایی که مدام در پیامک‌های مخاطبان به ۱۶۲ تکرار شده است، برنامه «محفل» است که مخاطبان بسیاری از تولید و پخش این برنامه تشکر کرده‌اند و خواستار ادامه تولید آن در آینده هستند. این برنامه از همان ابتدای فصل اول به‌دلیل رویکرد جدید و متفاوتی که داشت توانست نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. از این رو تولید آن به فصل دوم رسید که بازهم توجه و رضایت مخاطبان بسیاری را در پی داشت. مخاطبان این برنامه از حضور کارشناسان و مهمانان تشکر کردند و خداقوت گفتند. محفل، برنامه‌ای قرآنی است که در ماه رمضان روی آنتن شبکه سه رفت.
   
یک سحرگاهی متفاوت
شاید برای‌تان جالب باشد بدانید برنامه دیگری که مورد توجه مخاطبان رسانه‌ملی قرار گرفته و بابت پخش آن تشکر کرده‌اند، برنامه «سدره» است که سحرگاه و افطار ماه رمضان از شبکه تهران پخش شد. این برنامه به‌صورت مستقیم از کربلای معلی روی آنتن رفت و با حضور کارشناسان نام‌آشنای معارفی همچون حجج‌اسلام علی سرلک، علی سعیدیان، سیدعباس موسوی‌مطلق، محمدرضا سنگری و مهدی امین‌فروغی و مناجات‌خوانی مداحان اهل‌بیت(ع) مانند حاج‌مرتضی طاهری، حاج‌سعید قانع و حاج‌مجید شعبانی، معرفی اماکن مقدس کشور عراق از شهر‌های نجف، کربلا، کاظمین و سامرا پخش شد و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت. نمایش سفره‌های افطار کربلا، بخش شهدای مدافع‌حرم (نقاشی پرتره)، بخش‌های مردمی و پیامکی و کلام بزرگان از دیگر بخش‌های این برنامه است که توجه مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد.
   
پوشش حقایق غزه
برنامه «به افق فلسطین» شبکه افق ازجمله برنامه‌های پرمخاطبی است که در پیامک‌های مردمی مورد توجه قرار گرفته و عده بسیاری به‌خاطر پوشش اتفاقات غزه از دست‌اندرکارانش تشکر کردند. حضور مهمان‌ها شاخص در این برنامه و تحلیل‌هایی که در برنامه می‌شود، نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرده است. گرچه شبکه‌های دیگر سیما هم برنامه‌هایی با چنین رویکردی دارند، اما به افق فلسطین را بیشتر دیده‌اند و مورد توجه‌شان قرار گرفته و درباره‌اش نظرات مثبتی داشتند.
   
رضایت فیلم‌بازها از تلویزیون
اما یکی از باکس‌های مورد توجه مخاطبان این رسانه، پخش فیلم‌های سینمایی است که در نوروز فیلم‌هایی چون «هناس» و «مصلحت» روی آنتن رفت که توجه مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد. تا جایی که در پیامک‌هایی که به ۱۶۲ فرستاده‌اند، بارها از پخش این فیلم‌ها تشکر کرده‌اند. اصولا سیاستی که در دوره تحولی جدید در دستورکار مدیران صداوسیما قرار گرفته و توجه به نیاز مخاطب باعث شده تا رضایت مخاطبان بسیاری را در پی داشته باشد. ازجمله پخش فیلم‌های سینمایی که در گیشه موفقیت‌هایی را به‌دست‌آورده‌اند.
   
شرلوک هولمز دیدنی
استقبال از پخش سریال‌های خاطره‌انگیز و به‌خصوص معمایی ــ پلیسی ازجمله نکاتی است که مورد توجه مخاطبان تلویزیون به‌خصوص شبکه تماشا قرار گرفته است. شبکه تماشا هر شب ساعت ۲۱ مجموعه خاطره‌انگیز  «شرلوک هولمز» را پخش می‌کند که مخاطبان بسیاری بابت پخش این سریال تشکر کردند و البته خواستار پخش مجموعه «پوآرو» هم بودند. یکی از ویژگی‌های این مجموعه که باعث اقبال آن توسط مخاطبان شده است، دوبله بی‌نظیر شخصیت شرلوک هولمز با صدای زنده‌یاد بهرام زند است که در ادامه و قسمت‌هایی که این شب‌ها پخش می‌شود، زنده‌یاد جلال مقامی گویندگی آن را برعهده دارد.
   
شبکه‌هایی برای فیلم‌بازها و اهالی نمایش
«نمایش» شبکه‌ای برای فیلم‌بازهاست که اقدام به پخش فیلم‌های خاطره‌‌انگیز و دیدنی سال‌های گذشته می‌کند. در مقطعی هم هر هفته به یکی از پیشکسوتان بازیگری می‌پرداخت و فیلم‌های ماندگار آنها را روی آنتن می‌فرستاد. از این رو تعدادی از پیامک‌ها به پخش فیلم‌هایی از هنرمندانی چون فرامرز قریبیان و جمشید هاشم‌پور اختصاص داشت و درخواست داشتند فیلم‌های قدیمی این بازیگران پخش شود. درنهایت این‌که رادیو نمایش هم جزو علاقه‌مندی‌های برخی علاقه‌مندان بود که در پیامک‌های‌شان به آن اشاره و بابت پخش نمایش‌های جذاب و شنیدنی تشکر کرده بودند. همچنین مخاطبی اظهار کرد منتظر تولید فصل جدیدی از سریال «گاندو» است و امیدوار است به‌زودی این سریال ساخته شود.

کلید‌واژه‌های پر‌تکرار
برنامه «سدره» جزو کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌های مردمی است که تکرار شده است.
از آنجا که برنامه «محفل» از شبکه سه و شبکه قرآن پخش می‌شد، در پیامک‌ها به آن اشاره شده است.
«زندگی پس از زندگی» جزو برنامه‌های پربیننده تلویزیون در ماه رمضان است که در پیامک‌های مردمی تکرار شده است.
ازجمله برنامه‌های مورد علاقه مخاطبان، برنامه «به افق فلسطین» است که در پیامک‌ها وجود داشته  است.

دیگر خبرها

  • آیا چت کردن رابطه زوجین را خراب می‌کند؟
  • هشدار پلیس فتا در مورد پیامک‌های جعلی کالا برگ و یارانه
  • اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • هشدار پلیس درباره پیامک‌های جعلی یارانه معیشتی و کالابرگ
  • وزیر ارتباطات: اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • ‌تعهد اپراتورها برای افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت
  • (ویدیو) هشدار درباره پیامک‌های جعلی یارانه معیشتی
  • محفل قرآنی سدره
  • نوستالوژی؛ تیزر تبلیغاتی با حضور لیونل مسی و کوبی برایانت
  • اگر اپراتورها پولی دارند خرج توسعه شبکه کنند