Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوششی حاوی نانوذرات طلا و اکسید تیتانیم ساخته شده که می‌تواند چهار برابر سریع‌تر از اسپری‌های ضدمه عمل کند. این پوشش مانع از ایجاد بخار و مه روی سطح شیشه یا لنز می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو،  کسانی که از عینک استفاده می‌کنند تا افرادی که کلاه ایمنی به سر می‌گذارند با مشکل بخار گرفتگی شیشه عینک یا کلاه روبرو هستند، حتی لنز‌های دوربین‌ها نیز از گزند این مشکل در امان نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان سوئیسی ETH زوریخ موفق به ارائه‌ی پوشش بسیار نازکی شدند که می‌تواند این مشکل را حل کند. آن‌ها پوششی شفاف با ضخامت چند نانومتر ایجاد کردند که در آن نانوذرات طلا به لایه‌ای نارسانا از جنس اکسید تیتانیوم متصل است. این پوشش دوام بالایی دارد.

کریستوفر والکر از محققان این پروژه می‌گوید: «پوشش ما می‌تواند بخش مادون قرمز نور خورشید و بخشی کمی از نور مرئی را جذب کند و آن را به گرما تبدیل نماید. این گرما موجب می‌شود تا دمای سطح بین ۳ تا ۴ درصد افزایش یابد که این تفاوت دما مانع از مه گرفتگی می‌شود.»

پاسخ مشکل مه‌گرفتگی در شیشه خودرو، گرما است. هوای گرم در شیشه جلو خودرو از طریق سامانه گرمایشی خودرو تامین می‌شود و برای شیشه‌های عقب نیز شبکه‌ای از سیم‌های نازک وجود دارند که با عبور جریان الکتریکی گرما تولید می‌کنند.

آنچه که محققان سوئیسی مورد استفاده قرار دادند اندکی با این روش فرق دارد، آن‌ها از یک پوشش روئین برای تولید گرما استفاده کردند که منبع گرما، نور خورشید است. این نانوپوشش برای بهبود عملکرد شیشه‌ها و لنز‌ها مناسب است.

معمولا سطوح تیره گرما را جذب می‌کنند، اما این گروه سطح شفافی ایجاد کردند که می‌تواند همین اثر را داشته باشد. این اختراع از اسپری‌های ضدمه بهتر است. اسپری‌های ضدمه روی شیشه‌ها با استفاده از ساز و کار تراکم‌سازی عمل می‌کنند. این اسپری‌ها زمانی که دما ناگهان افت کند یا رطوبت به سرعت افزایش یابد، اثربخش هستند.

اما نانوپوششی که این گروه ساختند با استفاده از نانوذرات طلا و اکسید تیتانیوم می‌تواند گرمای نور خورشید را برای ضدمه کردن سطح مورد استفاده قرار دهد. این نانوپوشش می‌تواند چهار برابر سریع‌تر از اسپری‌های ضدمه رایج عمل کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو فناوری نانو نانوذرات طلا کلاه ایمنی مه گرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۶۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما

بر اساس گزارش مشترک سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و داده‌های مرکز بررسی تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، میزان مرگ و میر ناشی از هوای گرم طی دو دهه پیش در اروپا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آب و هوای گرم، اروپا را در «فشار گرمایی شدید» قرار داده است. بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و داده‌های سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، آلاینده‌های به دام افتاده‌شده در گرما که جو را مسدود کرده‌اند به افزایش دما در اروپا به بالاترین سطوح ثبت‌شده کمک کرده‌اند.

این گزارش نشان می‌دهد که دمای هوا در سراسر اروپا برای ۱۱ ماه سال ۲۰۲۳ بالاتر از میانگین بوده است. این هوای گرم و خشک به آتش‌سوزی‌های بزرگ نظیر آنچه در پرتغال، اسپانیا و ایتالیا دیده شد، دامن زد و حتی یونان با بزرگترین آتش‌سوزی ثبت‌شده در اتحادیه اروپا مواجه شد که ۹۶ هزار هکتار زمین آن سوخت.

وضعیت آب‌وهوا باعث بارش شدید باران و بروز سیل‌های مرگبار نیز شد. هوای گرم‌تر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد و امکان وقوع طوفان‌های شدیدتر را فراهم می‌کند. بر اساس این گزارش، اروپا در سال ۲۰۲۳ حدود هفت درصد مرطوب‌تر از میانگین سه دهه گذشته بود و یک‌سوم شبکه رودخانه‌های آن از آستانه «بالای» سیل عبور کرد و یک‌ششم به سطوح «شدید» رسید.

کارلو بوونتمپو، مدیر بخش تغییرات آب و هوایی کوپرنیک در این رابطه گفت: در سال ۲۰۲۳، اروپا شاهد بزرگترین آتش‌سوزی ثبت‌شده، یکی از مرطوب‌ترین سال‌ها، موج گرمای شدید و سیل ویرانگر گسترده بود.

در این گزارش آماری از تلفات ناشی از گرما در سال ۲۰۲۳ ارائه نشده است، اما دانشمندان تعداد تلفات در سال ۲۰۲۲ را ۷۰ هزار مرگ اعلام کرده‌اند. دانشمندان می‌گویند که تعداد مرگ و میرهای ناشی از گرما در سال ۲۰۲۳ احتمالاً بیشتر از این رقم است.

دانشمندان علاوه بر تاکید بر آسیب‌های شدید آب و هوایی، به رکوردشکنی میزان برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر نیز اشاره کردند. در سال ۲۰۲۳، ۴۳ درصد از برق از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد که این رقم در سال قبل از آن ۳۶ درصد بود.

کد خبر 746810

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از یک هزار لیتر سم رایگان در نیشابور
  • نامه جالب یک پدر برای خانواده اش درباره استفاده از کولر!
  • اوج گیری گرما در اروند
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • معرفی اطلس فام سهند؛ شرکت ایرانی تولید رنگ و رزین در سطح جهانی!
  • خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند
  • گرمای شدید در بنگلادش ۴ قربانی گرفت
  • گرما در بنگلادش قربانی گرفت
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما
  • رشد ۵ درجه‌ای گرما در آبادان و خرمشهر