Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@22:28:05 GMT

چرا بی دلیل عصبانی می‌شویم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۷۴۰۹

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  زمانی که ما به عصبانیت و استرس فکر می‌کنیم، ذهن مان به سمت مسایلی، چون روابط عاطفی، مسایل کاری، مالی و غیره... می‌افتد. اگر شما هم گاهی بدون هیچ دلیلی عصبی می‌شوید و زود از کوره در می‌روید، به مواردی که در ادامه برایتان آورده ایم، دقت کنید. شاید یکی از موارد گفته شده، دلیل عصبانیت شما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید: چرا آقایان باید به همسر خود نفقه پرداخت کنند؟

دور بودن از طبیعت

شاید این مورد برایتان کمی عجیب باشد، اما تماشای گیاهان و طبیعت، به آدم روحیه و انرژی مثبت می‌دهد. از این رو زمانی که ما به مدت طولانی گل و گیاهی را در اطرافمان نمی‌بینیم، کمی عصبی و زودرنج می‌شویم. در بسیاری از بیمارستان ها، پزشکان برای تسریع بهبودی بیماران شان از گل و گیاه استفاده می‌کنند. تماشای گیاهان توسط بیماران، نه تنها حال روحی آن‌ها را بهبود می‌بخشد، بلکه استرس شان را نیز کاهش می‌دهد. از این رو اگر احساس می‌کنید که در طول روز استرس دارید، کمی از وقت تان را صرف گلکاری یا باغبانی کنید.

نشستن طولانی مدت

احتمالا شما فکر می‌کنید که پس از یک روز سخت کاری، نشستن روی مبل به مدت طولانی، شما را ریلکس و آرام خواهد کرد، اما واقعیت چیز دیگری ست. تحقیقات نشان داده که نشستن طولانی مدت حتی استرس را نیز تشدید می‌کند که در نهایت منجر به عصبانیت زود هنگام می‌شود؛ بنابراین پس از این که از سر کار به خانه آمدید، پس از کمی استراحت، بلند شوید و به فعالیت‌هایی که دوست دارید مانند پیاده روی، ورزش یا نقاشی و آشپزی... بپردازید. مطمئن باشید که نشستن طولانی مدت هیچ کمکی به حال جسمی و روحی تان نخواهد کرد.

دور بودن از نور طبیعی

نور و تاریکی تاثیر زیادی در روحیه ما خواهند داشت. مطالعات ثابت کرده که نور طبیعی می‌تواند در ما حس خوب و مثبتی را بوجود آورد. به عنوان مثال هرچه خانه‌ها کوچک‌تر و تاریک‌تر باشند، تنش‌های خانوادگی نیز افزایش می‌یابد. از این رو بهتر است که حتما ساعتی از روز را به بیرون از خانه بروید و از نور طبیعی استفاده کنید یا این که اگر در خانه هستید، پرده‌ها را کنار بکشید تا روشنی خانه، انرژی مثبت را به شما منتقل کند.

فضای کثیف و بهم ریخته

تحقیقات نشان داده، خانم‌هایی که در خانه‌های بهم ریخته و کثیف زندگی می‌کنند، سطح استرس بیشتری را نسبت به خانم‌هایی که به تمیزی خانه شان اهمیت می‌دهند، تجربه می‌کنند. دلیل اش هم این است، زمانی که ما خانه مان را بهم ریخته می‌بینیم، تمیز کردن آن مثل باری روی دوش مان سنگینی می‌کند. در واقع ما در ذهن مان مدام به کار‌های ناتمامی که در مقابل چشم مان است، فکر می‌کنیم و نمی‌توانیم تمرکز لازم را برای دیگر کار‌ها به دست آوریم. همین موضوع استرس فرد را افزایش می‌دهد. اما اگر خانه شما تمیز و مرتب باشد، دیگر همچین تصویری در ذهن تان ایجاد نمی‌شود. در واقع محیط می‌تواند تاثیر زیادی روی حالت روحی ما داشته باشد.

خوردن هله هوله

ما برای این که خوشحال شویم، به سوپر می‌رویم و خوراکی‌های خوشمزه‌ای که دوست داریم را برمی داریم و می‌خوریم، اما در حقیقت خوردن زیاد هل هولی نه تنها ما را خوشحال نمی‌کند، بلکه منجر به تندخویی و عصبی شدن نیز می‌شود؛ بنابراین اگر می‌خواهید جدا از جسم سالم، اعصاب آرامی هم داشته باشید، اسنک‌های سالم مانند میوه و سبزیجات را جایگزین هله هوله‌هایی که هیچ ارزش غذایی ندارند، کنید.

حذف وعده‌های غذایی

گاهی ما وقت کافی برای درست کردن یا حتی غذا خوردن نداریم، اما همین مورد می‌تواند روی اعصاب ما تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال اگر شما صبحانه نخورید، سطح قند خون تان کاهش می‌یابد که نتیجه منفی روی اعصاب شما خواهد داشت. حتی نخوردن دیگر وعده‌های غذایی و نرسیدن مواد لازم بدن مانند ویتامین ب منجر به تندخویی می‌شود. افرادی که به یک باره رژیم غذایی می‌گیرند و موادی، چون مرغ، گوشت، آجیل، سبزیجات و میوه را از فهرست غذایی شان حذف می‌کنند، به مرور احساس افسردگی، ناراحتی و تندخویی را در خود احساس خواهند کرد.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی، چون اینستاگرام و فیسبوک اگر چه سرگرم کننده هستند، اما اعتیاد به آن‌ها پس از مدتی تند خویی و افسردگی می‌آورد. تحقیقات نشان داده مردم در شبکه‌های اجتماعی به طور ناخودآگاه خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند و همین موضوع باعث ایجاد استرس در آن‌ها می‌شود. شما در این فضا مدام عکس‌های دوستان تان را می‌بینید که به مسافرت می‌روند، در میهمانی‌ها شرکت می‌کنند و با شریک زندگی شان زندگی عاشقانه‌ای دارند.. شاید فکر کنید که تماشای آن‌ها برایتان جالب است، اما در ناخودآگاهتان احساس عصبی، سرخوردگی و افسردگی خواهید کرد.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

عوامل دور از انتظاری که منجر به تندخویی می‌شوند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۷۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، برخی از افراد بیشتر از دیگران به بیماری‌های مزمن روانی مانند اضطراب و افسردگی مبتلا می‌شوند. اگر پزشکان تشخیص دهند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند و عوامل مؤثر را پیدا کنند، می‌توانند به ارائه درمان زودهنگام و رسیدن به نتایج مثبت سلامت کمک کنند.

در مطالعه اخیر، چندین نشانگر زیستی و ارتباط آنها با خطر افسردگی، اضطراب و اختلالات مرتبط با استرس در شرکت‌کنندگان بررسی شد.

محققان داده‌های بیش از ۲۱۱۰۰۰ شرکت کننده را بررسی کردند. آنها دریافتند که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری‌های روانی ۲۰ سال قبل از تشخیص مرتبط است.

در مقابل، محققان دریافتند که داشتن سطوح بالاتر کلسترول خوب HDL به نظر می‌رسد در برابر این بیماری‌های روانی محافظت می‌کند.

اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، اشکال رایج بیماری روانی هستند که می‌توانند پیشرفت افراد را در موقعیت‌های روزمره دشوارتر کنند.

شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ اختلال روانی نداشتند و حداقل یکی از نشانگرهای زیستی متابولیک که نویسندگان مطالعه روی آنها تمرکز داشتند، را دارا بودند.

محققان قند خون و تعدادی از نشانگرهای زیستی که اجزای مرتبط با چربی را اندازه‌گیری می‌کنند، از جمله کلسترول کل، کلسترول بد LDL، کلسترول «خوب» و تری گلیسیرید اندازه گیری کردند.

محققان به طور متوسط ۲۱ سال شرکت کنندگان را پیگیری کردند و به بررسی ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه پرداختند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید با خطر بالاتر برای هر سه اختلال روانی و سطوح بالاتر کلسترول خوب با کاهش خطر مرتبط است.

محققان همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که دارای اضطراب، افسردگی یا اختلالات مرتبط با استرس بودند، در طول بیست سال قبل از تشخیص روانپزشکی، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید، کلسترول کل و قند خون داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که کنترل و نظارت بر برخی از نشانگرهای متابولیک ممکن است برای چیزی بیش از سلامت جسمانی مفید باشد. مصرف مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ و همچنین ورزش‌های قلبی عروقی هم در پیشگیری مشکلات روانی موثرند. همچنین باید از غذاهای پرچرب مانند دونات، کلوچه، پای و غذاهای سرخ شده پرهیز شود.

کد خبر 6084908

دیگر خبرها

  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • سرمربی قرقیزستان: می‌خواهیم برابر ایران بدون استرس بازی کنیم
  • سرمربی تیم فوتسال قرقیزستان: مقابل ایران بدون استرس بازی می‌کنیم
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • رئیس لاتزیو از تصمیم اینزاگی خیلی عصبانی شد
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • دیابتی‌ها از ته دل بخندید تا معجزه آن را ببینید
  • لرزو بدن درد بدون تب نشان دهنده جیست؟