Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-23@16:01:30 GMT

ورود سازمان مدیریت بحران به موضوع هجوم ملخ‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۸۷۸۲

خرداد: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از ورود این سازمان به پدیده هجوم ملخ‌ها به استان‌های جنوبی کشور خبر داد.
اسماعیل نجار در گفت و گو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: در کنار سیلاب‌های مخربی که برخی از استان‌های کشور را در بر گرفته است، سازمان مدیریت بحران به دیگر حوادث و وقایع نیز توجه دارد که یکی از این مسائل پدیده هجوم ملخ‌ها به کشور است که گرچه مسئولیت اصلی مبارزه با آفات گیاهی و جانوری با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات است اما با توجه به درخواستی که از سازمان مدیریت بحران شده این سازمان نیز برای مبارزه با این پدیده ورود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ورود ملخ‌ها به کشور گفت: این پدیده هیچ ربطی به سیل جاری شده در نقاط مختلف کشور ندارد و برابر بررسی‌های انجام شده منشأ این ملخ‌ها شمال و شرق آفریقا است. این ملخ‌ها پس از آفریقا وارد کشور عربستان شده‌اند اما متأسفانه کشور عربستان توجهی به این مسئله و مبارزه با ملخ‌ها نکرده و به همین دلیل این ملخ‌ها وارد کشور ما شده و استان‌هایی مانند هرمزگان، خوزستان، بوشهر و جنوب استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس را تحت تأثیر خود قرار داده‌اند.
نجار با بیان اینکه عربستان علیرغم تأکیدات بین المللی مبارزه‌ای با این ملخ نکرده است گفت: این ملخ‌ها می‌توانند خسارت سنگینی به باغات و زمینهای زراعی و محصولات کشاورزی وارد کنند و حتی می‌توانند از تنه درختان نیز تغذیه کنند. ملخ‌ها روزانه تا دو برابر وزن خود تغذیه می‌کنند و می‌توانند خسارت سنگینی را به مزارع و باغات کشور وارد کنند.
نجار با بیان این که قریب به ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی و باغات کشور با ورود ملخ‌ها تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، گفت: تاکنون ۴۵ هزار هکتار از اراضی از طریق سمپاشی هوایی و سمپاشی دستی مورد پاکسازی و مقابله قرار گرفته‌اند اما لازم است که در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی باقی مانده نیز این مبارزه ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه زمین‌های زراعی و باغات در جنوب کشور جزو زمین‌های پر محصول و حاصلخیز محسوب می‌شوند، افزود: در همین راستا نیز وزارت جهاد کشاورزی از سازمان مدیریت بحران کشور درخواست کرده تا اعتباراتی را برای این منظور در نظر بگیرد که سازمان مدیریت بحران در نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه در خواست کرد تا صد میلیارد ریال اعتبار برای این منظور اختصاص یابد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا گفت: در حال حاضر نیز استانداران با استفاده از اعتبارات و بودجه‌های استانی برای مقابله با این پدیده وارد عمل شده‌اند اما امیدواریم با موافقت سازمان برنامه و بودجه این مبلغ در اختیار قرار بگیرد تا بتوان با سرعت و کیفیت بیشتری با این پدیده مقابله کرد. برچسب ها: ملخ ، اسماعیل نجار ، مدیریت بحران

منبع: خرداد

کلیدواژه: ملخ اسماعیل نجار مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۸۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار «نارنجی» سازمان هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار جوی به اصفهان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، بنابر اعلام اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان با ورود سامانه ناپیدار جوی به حریم استان از بعدازظهر دوشنبه سوم اردیبهشت لغایت چهارشنبه پنجم اردیبهشت‌ماه، همه مناطق استان به ویژه اردستان، انارک، بادرود، چوپانان، خور و بیابانک، دهاقان، شهرضا، فلاورجان، لنجان (زرین شهر)، نایین، نطنز، ورزنه و اصفهان شاهد «رگبار و رعد و برق، تگرگ، وزش تند باد و طوفان لحظه‌ای و کاهش نسبی دما» خواهد بود.

صاعقه و بارش در اصفهان

بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه اداره‌کل هواشناسی، وضعیت جوی کلان‌شهر و حومه اصفهان در روزهای آتی به صورت زیر پیش‌بینی شده است:

بویین‌ومیاندشت، سردترین شهرستان

با ورود این سامانه ناپایدار جوی، ناحیه غربی استان اصفهان بیش‌ترین تأثیر را پذیرفته و شهرستان «بویین و میاندشت» بیش‌ترین میزان برودت را شاهد بوده و احتمال بارش تگرگ نیز در این مناطق و هم‌چنین در شمال و شمال شرقی استان اصفهان، وجود خواهد داشت:

رعایت هشت نکته مهم

اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان در هشدار خود نسبت به مخاطرات «جاری شدن روان آب و اختلال در تردد، لغزندگی در گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، آب‌گرفتگی معابر، تنش دمایی در سالن‌های دامداری مرغداری و گلخانه‌ها و باغات و مزارع، سقوط اشیا، احتمال سقوط از ارتفاع و سقوط درختان کهن» هشدار داده و خطاب به شهروندان و دستگاه‌های متولی، رعایت نکات «۱- تحکیم انواع سازه سبک، ۲- عدم صعود به ارتفاعات و کوه‌نوردی و گردشگری، ۳- عدم توقف در بستر مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها، ۴- محافظت از محصولات کشاورزی، ۵- هر نوع اقدام احتیاطی دیگر با توجه به فصل بارش، ۶-اقدامات لازم توسط مسئولین جهت لای‌روبی و پاک‌سازی کانال‌ها و مدیریت راه‌ها، ۷-مدیریت کوچ عشایر، و ۸-مدیریت صنعت کشاورزی» را خواستار شده است.

اوج مخاطره در روز چهارشنبه

در همین رابطه، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تکرار پیش‌بینی «رگبار، صاعقه، طوفان و تگرگ» در روزهای آتی، تصریح کرد: سامانه همرفتی که از روز جمعه با «هشدار زرد» وارد استان اصفهان شده بود، از بعدازظهر فردا دوشنبه با «هشدار نارنجی» شدت گرفته و تا پایان روز چهارشنبه چهارم اردیبهشت، مخاطرات آن افزایش خواهد یافت.

منصور شیشه‌فروش ضمن خبر دادن از استقرار تیم‌های امدادی در سطح جاده‌های استان اصفهان بیان داشت: از شهروندان درخواست می‌شود نکات ایمنی را به‌ منظور رانندگی در محورهای مواصلاتی سراسر استان اصفهان، رعایت کنند.

وی در ادامه با هشدار نسبت به انجام هرگونه اقدام حادثه‌ساز، گفت: در روزهای آتی، باید از کوه‌نوردی و صعود به ارتفاعات، توقف در مسیل‌ها و بستر رودخانه‌ها و گردشگری، خودداری شود.

شیشه‌فروش در پایان با تشریح نقش دستگاه‌های مسئول خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی استان نیز موظف‌اند در اسرع وقت نسبت به لای‌روبی و پاک‌سازی کانال‌ها به منظور حرکت روانِ آب اقدام کنند.

گفتنی است با وجود خاطرات تلخ سیلاب نوروزی پنج سال پیش در شیراز که زندگی صدها خانوار را با خود برد و جان ۲۱ نفر از هم‌وطنان را گرفت، اطلاع‌رسانی دقیق شرایط ناپایدار جوی با هدف پیش‌گیری از بحران صورت گرفته و انتظار می‌رود با همراهی مردم و دستگاه‌های متولی، از خسارت‌های ناشی از تندباد و نزولات جوی بهاره، جلوگیری شده و بارش نعمت الهی، ثمرات مثبتی برای زندگی مردم داشته باشد.

خبرنگار: مهرزاد سلیمی

انتهای خبر./

کد خبر: 1227959 برچسب‌ها بارش باران اصفهان هواشناسی

دیگر خبرها

  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • دست یاری تهران به بلوچستان | چگونه شهرداری تهران به سیل زدگان چابهار کمک می‌کند؟
  • کمک تهران به بلوچستان | چگونه آتش نشانان تهرانی به سیل زدگان چابهار کمک می‌کنند؟
  • آماده باش مدیریت بحران در استان یزد
  • ورود سامانه بارشی به اصفهان / پیش‌بینی سیلاب و تندبادهای لحظه‌ای در استان
  • هشدار «نارنجی» سازمان هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار جوی به اصفهان
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها