Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-19@11:08:24 GMT

افشای جزئیات خروج ترامپ از برجام

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۹۸۶۶

افشای جزئیات خروج ترامپ از برجام

به گزارش خبرگزاری برنا، آرود درباره اینکه کدامیک از تصمیم های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا او را بیش از همه شگفت زده کرد، پس از توافق آب و هوایی پاریس از برجام نام برد و افزود: ما با دولت (آمریکا) برای دستیابی به توافقی پیرامون مسائل موشکی، تروریسم و فعالیت های هسته ای ایران تلاش می کردیم به طوریکه نزدیک به حصول توافق بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در پاسخ به این پرسش که چقدر به توافق با دولت ترامپ نزدیک بودید، گفت: افراد (دخیل در مذاکرات) می گویند 90 درصد؛ نمی دانم. مذاکره ای در میان بود و مطلقا هیچ بحرانی در مذاکرات وجود نداشت. ناگهان در یک شب همه چیز تغییر کرد. خود ترامپ تصمیم گرفت و هیچ کس مطلع نبود. روز بعد کسی قادر نبود برای ما توضیح دهید، معنای این کار چیست!
سپس خبرنگار آتلانتیک پرسید: در همان زمان ها مکرون رئیس جمهوری فرانسه در آنجا بود. آیا او با این تصور آمده بود که می تواند روی ترامپ تاثیر بگذارد؟
آرود پاسخ داد: در دیدار رو در رو، ترامپ به او گفت ما می خواهیم از توافق خارج شویم. مکرون استدلال کرد می توانیم با مذاکره به توافقی جهانی برسیم. باید با هم کار کنیم. و ترامپ پاسخ مثبت داد. بعد ما آنجا را ترک کردیم. من خیلی توهم نداشتم اما آنجا را با این تصور ترک کردیم که شاید اتفاقی رخ دهد.
سفیر فرانسه در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکایی ها با حسن نیت درباره توافق الحاقی به برجام مذاکره می کردند، گفت: کسی که مقابل ما بود، یعنی برایان هوک، با حسن نیت مذاکره می کرد. اما مشکل اینجاست که این دیوان سالاری خیلی ناکارآمد است. قطعا فقط یک نفر هست که برای ایالات متحده تصمیم می گیرد، و آن دونالد ترامپ است.
وی در توصیف جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا که در میان سیاستمداران این کشور به جنگ طلبی و افراطی گری شهرت دارد، او را «یک حرفه ای واقعی» خواند که «ایدئولوژی زده» است.
آرود همچنین در مقایسه بولتون با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت که بولتون پیشینه 40 سال کار در حوزه سیاست خارجی دارد اما پمپئو فاقد چنین سابقه ای است.
وی تاکید کرد: صادقانه بگویم، (برای کار با بولتون) باید بدانید چه محدودیت هایی در کار هست، ملی گرایی او و این واقعیت که او از سازمان های بین المللی متنفر است.
سفیر فرانسه در واشنگتن درباره وضعیت غرب آسیا و طرح آمریکایی صلح اسرائیل و فلسطین، با اشاره به روابط نزدیک خود با «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ گفت که مبنای طرح کوشنر برای «صلح خاورمیانه» روابط قدرت و تحمیل شرایط طرف قدرتمند مذاکره به طرف ضعیف است.
آرود با بیان اینکه طرح آمریکایی صلح بسیار به آنچه اسرائیلی ها می خواهند نزدیک خواهد بود، گفت که 99 درصد اطمینان دارد این طرح شکست خواهد خورد.
وی در عین حال افزود: اما نباید هرگز آن یک درصد را فراموش کرد. ترامپ به شکل فوق العاده ای امکان فشار آوردن به اسرائیل را دارد چرا که در اسرائیل بسیار محبوب است.
وی با این ادعا که اگر لازم باشد ترامپ به رژیم اسرائیل فشار خواهد آورد، توضیح داد: ترامپ یکبار به مکرون گفت: من همه چیز به اسرائیلی ها داده ام، اسرائیلی ها مجبور خواهند بود چیزی به من بدهند.
آرود گفت که کوشنر نقاط قوت طرح صلح خود را در سه مورد به وی توضیح داده است: اول اینکه ترامپ در اسرائیل از نتانیاهو محبوب تر است و اسرائیلی ها به او اعتماد دارند. دوم آنکه فلسطینی ها این طرح را آخرین فرصت برای به دست آوردن حاکمیت محدود تلقی خواهند کرد و مسئله سوم این است که کوشنر قصد دارد فلسطینی ها را تامین مالی کند.
سفیر فرانسه در واشنگتن در توصیف کوشنر گفت: او کلا در فضای معاملات ملکی است. او بسیار باهوش اما بی جرات است. او تاریخ منطقه را نمی داند... او به اندازه ای طرفدار اسرائیل است که فراموش می کند اگر به فسلطینی ها بگویی میان تسلیم و خودکشی یکی را انتخاب کنید، دومی را انتخاب می کنند.
آرود نقش آمریکا را به عنوان «پلیس جهان» تمام شده دانست و تاکید کرد که ترامپ هم این را می داند و به همین دلیل علاقه ای به دخالت در اروپای شرقی ندارد و قصد خروج از سوریه کرده است.
وی که از سپتامبر سال 2014 سفیر فرانسه در واشنگتن بوده است. چند روز قبل در پیامی توئیتری اظهاراتی درباره برجام منتشر کرد که جنجال آفرید و باعث عقیب نشینی او و حذف این پیام شد.
آرود یکشنبه گذشته در صفحه توئیتر خود نوشته بود: اینکه بگوییم ایران پس از انقضای برجام اجازه دارد اورانیوم غنی سازی کند، اشتباه است. ایران باید تحت نظارت های شدید ثابت کند که فعالیت های هسته ای آن غیرنظامی است.
این مطلب با واکنش مقام های ایرانی از جمله محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه ایران و عباس عراقچی معاون سیاسی وی روبه رو شد.
در همین حال فیلیپ تیه بو سفیر جدید جمهوری فرانسه در تهران روز یکشنبه از سوی حسین سادات میدانی رییس دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای برجام به وزارت امور خارجه احضار شد.
سفیر فرانسه در تهران ضمن ابراز بی اطلاعی از توئیت های منتسب به سفیر کشورش در واشنگتن، بر اراده سیاسی این دولت بر اجرای کامل مفاد برجام تأکید ورزیده و اعلام کرد؛ مراتب را بلافاصله به پاریس گزارش خواهد کرد.
به دنبال واکنش ایران، آرود بدون ارائه هیچگونه توضیحی توئیت‌ بحث‌ برانگیزش را حذف کرده و از نظر خود عقب نشینی کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جهان سازمان های بین المللی فرانسه واشنگتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه ربیعی به مخالفان برجام: از خدا و دین برای زمین زدن آن استفاده کردید

علی ربیعی در روزنامه اعتماد نوشت: در آخرین روز‌های سال در روزنامه دولت خواندم «تبادل پیام‌ها و گفتگو‌های غیر مستقیم در عمان میان ایران با امریکا پیرامون رفع تحریم‌ها در جریان است» (ایرنا، ۲۴ اسفند ۱۴۰۲.) البته واقف هستیم عبارت «رفع تحریم» برای نشان دادن اقدامی جدید، جایگزین واژه «برجام» که هدف آن رفع تحریم و غیر امنیتی‌سازی ایران بوده، شده است.

با خواندن این خبر، از یک‌سو وضع نگران‌کننده جامعه و توده‌هایی که روزبه‌روز فقیرتر و نا امیدتر می‌شوند و از سوی دیگر، بلوا‌هایی که برای ممانعت از تداوم برجام در دولت دوازدهم در همین چند سال پیش به پا می‌شد را به خاطر می‌آورم.

خاطرات تلخم دوباره مرور می‌شود که چگونه از هر ابزار ایدئولوژیک همچون کربلا، دین، اسلام و خدا برای توجیه مقابله با برجام استفاده نابجا می‌شد.

چگونه می‌خواهند این رویه را توجیه کنند؟ مفاهیم سخنرانی‌های ائمه جمعه، تریبون‌های دینی و مجلس، (تحلیل‌هایی که امروز معلوم شد چقدر سطحی و کم عمق بوده‌اند)، فریاد‌ها و یقه دریدن‌ها علیه برجام را به یاد می‌آورم. هنوز آن تحلیل‌ها در گوش‌های‌مان طنینی ناموزون دارد: «نان مردم را به تحریم گره زدند، درصد کمی از مشکلات مردم به تحریم مرتبط است، خیزش مردمی و... که ادعا‌های بسیاری برای حل مسائل می‌شد.»

به جامعه تحریم زده می‌اندیشم؛ بدون تردید بخشی از ناامیدی مزمن شده امروز، مهاجرت‌های فرارگونه و. ناشی از یاس به ثمر نرسیدن برجام و گشایش‌های ناشی از آن بوده است. نگاه کنید به آثار تحریم از سال ۹۰ تا ۱۴۰۲، که کشور به میزان ۱۲۱۰ میلیارد دلار دچار عقب‌ماندگی شد.

یک مطالعه دیگر نشان می‌دهد هزینه‌های اعمال شده علیه ایران طی چهار سال به حدود ۱۹.۱ درصد تولید ناخالص داخلی واقعی رسیده است (اکو نگار). نوسانات رشد در دوره‌های تحریم که در سال‌های تحت تحریم، منجر به رشد منفی شد که این رشد منفی، بخش‌های صنعتی را نیز درگیر کرد، و در مجموع، اقتصاد ایران را دچار یک بیماری مزمن نمود. بیماری که درمان آن با گذشت زمان پیچیده‌تر می‌شود. نتایج مطالعات مربوط به ۱۵ سال اخیر نشان می‌دهد هرجا تحریم‌ها شدت یافته، متغیر‌های کلان اقتصادی با چالش‌های جدید مواجه شده و هرجا نشانه‌ای از برجام یا توافق حاصل شده متغیر‌ها رو به بهبود رفته است.

این مشاهدات حاکی از آن است که اقتصاد و به ویژه اقتصاد ایران و نیز اقتصاد جهان در جهان امروز تا چه اندازه به سیاست‌های خارجی و روابط بین‌الملل وابسته و از آن متاثر است.

همچنین، مشاهدات و مطالعات نشانگر آن است که در بازه زمانی مورد اشاره، فقرا فقیرتر شده‌اند. به این معنی که فقر شدت یافته است. فقر در مناطق روستایی، حاشیه شهر، فقر گروه‌های آسیب‌پذیر نظیر زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی و... شدت بیشتری پیدا کرده است. آمار‌ها نشان می‌دهد که این گروه‌ها در حال حرکت به سمت انواع فقر از جمله فقر سلامت و فقر آموزشی هستند.

افزایش آمار بازماندگی از تحصیل (که در حال کاهش بود)، تعداد قابل توجه افرادی که نه در حال تحصیل و نه در حال آموزش هستند (نیت‌ها NEET)، نشان از افزایش فقر دارد. همچنین کاهش دسترسی به خدمات درمانی به دلیل کاهش درآمد یکی دیگر از آثار مربوط به کوچک شدن اقتصاد تحریم‌زده است. افزایش هزینه‌های درمان باعث شده است تا گروه‌هایی از مردم توان تامین هزینه‌ها را نداشته باشند.

با دقت در شواهد پیرامون شاهد نشانه‌های فقر سلامت حتی در طبقه متوسط رو به پایین هستیم. به عنوان مثال کاهش استفاده از خدمات درمانی در حوزه‌هایی نظیر دندانپزشکی یکی از این موارد است.

به این ترتیب شاهدیم، سلامت و آموزش که دو رکن اساسی عدالت در جامعه هستند، طبقاتی و غیر پاسخگو به طبقات پایین شده است. هر چند طبقه متوسط آسیب کمتری از آثار برجام دیده است، اما تداوم تحریم‌ها در طول زمان سبب شده که شاهد سقوط طبقه متوسط به دهک‌های پایین‌تر درآمدی باشیم. به‌طوری که این طبقه نیز به تدریج دیگر قادر نیست از مزایای اقتصادی و اجتماعی برخوردار شود.

آثار تحریم و چالش‌های اقتصادی مترتب بر آن، طی این سال‌ها بر بازار کار نیز مشهود بوده است. کاهش فرصت‌های شغلی و همچنین کاهش سطح درآمد خانواده‌ها سبب شده است که افراد از یک سو به اشتغال‌های ناپایدار و از سوی دیگر به بازار سوداگری روی آورند. بدین‌ترتیب شاهد افزایش کارکنان مستقل، و اشتغال‌هایی با درآمد پایین و بدون تامین اجتماعی هستیم که همگی نشان از ضعیف شدن ساختار‌های اقتصادی در کشور است.

برخلاف ادعای بسیاری مبنی بر عدم تاثیر تحریم بر اقتصاد ایران و زندگی مردم، باید پذیرفت که تحریم یک عامل مهم در محدود کردن اقتصاد کشور است که نتایج این محدودیت خود را در زندگی مردم نمایان می‌سازد. این عامل آنقدر شدید است که سیاست‌گذاری‌های متعدد بدون حل این مساله اصلی نمی‌تواند آثار قابل‌توجهی در حل مسائل اقتصادی داشته باشد و صرفا دربردارنده آثار کوتاه‌مدت و مسکن‌گونه است. بدین‌ترتیب برخلاف ادعای بسیاری مبنی بر بدون اثر بودن تحریم‌ها، شاهد تاثیر تحریم‌ها طی این سال‌ها بوده‌ایم.

به یاد می‌آورم که در سال ۹۸ و در پاسخ به سخنرانی رییس‌جمهور وقت؛ «بلد نیستم بدون ارتباط با خارج، مشکل اقتصاد کشور را حل کنم»، بیست و یک اقتصادخوانده - بیشتر از دانشگاه امام صادق (ع) که امروز کرسی‌های دولت را اشتغال کرده‌اند- اعلام داشتند که ما ده‌ها راهکار بلدیم.

همچنین به یاد می‌آورم جملاتی نظیر «سفره مردم را به برجام گره نمی‌زنیم»، «ما آب و نان مردم را به دست کدخدا و برجام و مذاکرات گره نزنیم»، «ما یک خیزش هستیم برای نجات اقتصادی کشور»، «ما یک خیزش هستیم برای جلوگیری از فقیرتر شدن مردم»، «ما یک خیزش هستیم که بیشتر از این مردم را تحقیر نکنند» و... وقتی خبر پیش‌گفته را خواندم با خود اندیشیدم که چه دستاوردی آنقدر ارزش داشت که چنین جامعه را با فقر و رنج مواجه سازد؟!

ناامید شدن مردم از پیگیری‌کنندگان اصلاحات و گشایش سیاست خارجی با چه بهایی به دست آمد؟ در روز قیامت این افراد چگونه پاسخ خداوند را خواهند داد. اگر مذاکره با امریکا بد بود و برجام و اف‌ای تی اف به معنای تسلیم کردن سربازان ایران بود، حالا چگونه به دنبال برگشت به سال ۱۴۰۱ با دستاورد کمتر و هزینه بیشتر هستیم؟!

دیگر خبرها

  • افشای نقشه زن جوان برای همسرش! 
  • بازی موش و گربه روسیه با ایران به روایت فلاحت پیشه
  • طعنه تلخ ربیعی به مخالفان برجام
  • طعنه ربیعی به مخالفان برجام: از خدا و دین برای زمین زدن آن استفاده کردید
  • افشای اسناد محرمانه اسرائیل در ایران که به ضرر صهیونیست‌ها بود! + فیلم
  • گفت و شنود/ درخت بلوط!
  • اندیشکده آمریکایی: ایران به قاتل سردار سلیمانی باج نخواهد داد
  • تظاهرات در پاریس؛ فرانسوی‌ها خواستار خروج از ناتو شدند
  • گزارش استیمسون؛ ایران به قاتل سردار سلیمانی باج نخواهد داد | سعودی‌ها و اماراتی‌ها ممکن است به ترامپ توصیه کنند که...
  • افشای پشت پرده مذاکرات خروج نظامیان آمریکا از عراق