Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود تهی‌دست در گفت‌وگو با ایلنا در مورد روابط اقتصادی ایران و پاکستان گفت: متاسفانه به دلیل برخی مشکلاتی که در مرز دو طرف وجود دارد، دولت ما نسبت به این منطقه بی‌توجه است در حالی که بسیاری از تجار پاکستان می‌توانند بسیاری از نیازهای کالایی ما را در شرایط تحریمی برطرف کنند.

وی ادامه داد: دولت ما به دنبال استفاده از تعرفه‌های ترجیحی در مبادلات اقتصادی دوجانبه با پاکستان است و چون پاکستان کالاهای محدودی دارد همان‌ها را در این تعرفه تعریف می‌کند، دولت ما نیز باید کالاهای داخلی را در این تعرفه بگذارد که متاسفانه کالاهایی را تعریف کرده که ارزش زیادی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی بعضا بخشنامه‌هایی در مورد واردات میوه صادر می‌شود که روند مبادلات ما را مختل می‌کند از همین روی نمایندگان ما باید نگاه منطقه‌ای را کنار بگذارند و موضوع را در چارچوب منافع ملی ببینند.

تهی‌دست با بیان اینکه مشکلات بانکی در روابط دوجانبه ایران و پاکستان وجود دارد، گفت: یکی از مشکلات ما این است که تجار ما از همتایان پاکستانی طلبکار هستند اما متاسفانه پاکستان توان پرداخت ارز را ندارد و بیشتر به دنبال استفاده از پول‌های ملی است و از سویی کالاهای آنها نیز محدود است و این باعث شده تا ما با مشکل مواجه شویم و اگر مبادلات کالا به کالا شود، بخشی از این مشکل برطرف خواهد شد.

وی تصریح کرد: وقتی دولت بخشنامه صادر می‌کند که در مقابل کالای صادراتی باید ارز وارد کشور شود به نوعی مشکلات ما دوچندان می‌شود و اگر دولت همانطور که در مورد عراق توافق دوجانبه انجام داد را برای پاکستان و افغانستان نیز عملیاتی کند بخش از مشکلات ما حل خواهد شد. در واقع بخشنامه‌های داخلی تاثیر بیشتری از تحریم‌ها بر مبادلات دوجانبه ما با پاکستان داشته است.

این عضو هیات رییسه اتاق ایران و پاکستان، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بر روابط دوجانبه بی‌تاثیر دانست و افزود: به دلیل آنکه سیستم پاکستان قومی و قبیله‌ای است تحریم‌ها تاثیری نداشته و حتی مبادلات ما بیشتر هم شده است. حتی پاکستان می‌تواند به عنوان هاب برای ما عمل کند یعنی تجار پاکستان کالاهایی مانند گوشت، پیاز،... را وارد پاکستان کنند تا ما بتوانیم از طریق این کشور آن را وارد ایران کرده و نیاز خود را در شرایط تحریم برطرف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حجم صادرات ما بالغ بر یک میلیارد دلار  است که ظرفیت افزایش تا ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار را نیز دارد. بیشتر صادرات ما شامل مشتقات نفتی، آب معدنی، پلاستیک، سیمان،... است و واردات ما نیز برنج، میوه، پنبه،... است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز ایران و پاکستان پاکستان اسلام مبادلات تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا با پروژه گازی ایران و پاکستان مخالفت کرد!

به گزارش خبرآنلاین، واشنگتن می‌گوید از پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان حمایت نکرده و درباره خطر تحریم‌ها به دلیل همکاری اسلام‌آباد با تهران هشدار داده است.

پیشتر رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند «مصدق مالک» وزیر نفت پاکستان گفته اسلام آباد قصد درخواست از دولت آمریکا برای دریافت معافیت از تحریم‌ها برای پروژه خط لوله گاز پاکستان-ایران را دارد.

به نقل از ایسنا، پایگاه خبری نیشن پاکستان روز دوشنبه نوشت مصدق مالک در گفت‌وگوی غیررسمی با رسانه‌ها گفت: «ما به دنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا خواهیم بود، زیرا پروژه گازی پاکستان و ایران نمی‌تواند بار تحریم‌ها را تحمل کند».

به نوشته روزنامه «داون» پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته اما چندین سال گرفتار تاخیرهای مکرر و چالش‌ها بر سر تامین بودجه شده است.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما همواره به همه توصیه می‌کنیم که معامله کردن با ایران در بردارنده ریسک تماس و برخورد پیدا کردن با تحریم‌های ما بوده و به همه توصیه داریم که این مساله را بسیار محتاطانه در نظر داشته باشند.»

این سخنگو اضافه کرد: «ما از اجرای این پروژه خط لوله حمایت نمی‌کنیم.» او همچنین گفت «دونالد لو» مقام مسئول امور جنوب و مرکز آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا چند روز قبل به یک کمیته کنگره آمریکا همین مساله را گفته است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888558

دیگر خبرها

  • تسهیل مبادلات تجاری افغانستان با ایران + فیلم
  • پاکستان: موضع روشنی در قبال طرح انتقال گاز از ایران داریم
  • توافق تجاری افغانستان و پاکستان
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • پشت پرده حمله به شهروندان چینی در پاکستان چیست؟/ دولت نوپا در اسلام آباد با بحران امنیتی دست به گریبان شد
  • اسلام‌آباد نیازمند واردات گاز ایران با خط لوله آی‌پی است
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • نشست دوجانبه مقامات طالبان و پاکستان
  • آمریکا با پروژه گازی ایران و پاکستان مخالفت کرد!