Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصابر جعفری، معاون مؤسسه آینده روشن و استاد حوزه علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سؤالی در مورد کارکرد‌های امام زمان(عج) در دوره غیبت گفت: کارکرد‌ها دو نوع است؛ گاهی ملموس و محسوس است و گاهی غیرمحسوس؛ اگر از ماهی بپرسند که کارکرد‌های آب چیست نمی‌تواند پاسخ دهد، زیرا هیچ گاه بدون آب زندگی کردن را تجربه نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن علمی مهدویت با بیان اینکه جایگاه امام(ع) در هستی همانند جایگاه فرشتگان است، تصریح کرد: فرشتگانی هستند که مأمور حیات، مرگ و برخی برای نزول باران و برخی خواص دیگر دارند؛ فرشتگان را نمی‌بینیم، ولی قرآن و روایات بر کارکرد‌های غیبی آنان اشاره دارند و برای ما هم این کارکرد محسوس است؛ بنابراین کسی نمی‌تواند منکر نقش فرشتگان و تأثیر آنان شود.

معاون آموزش و پژوهش مؤسسه آینده روشن بیان کرد: طبق اعتقادات ما انسان کامل مقام بالاتری نسبت به فرشتگان دارد و فرشتگان مقامشان از ولی خدا پائین‌تر است؛ «وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ کُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِکَةِ فَقَالَ أَنْبِئُونِی بِأَسْمَاءِ هَؤُلَاءِ إِنْ کُنْتُمْ صَادِقِینَ؛ و خدا همه معانى نام‌ها را به آدم آموخت‏، سپس آن‌ها را بر فرشتگان عرضه نمود و فرمود اگر راست مى‏‌گویید از اسامى این‌ها به من خبر دهید(بقره/۳۱)» فرشتگان وقتی در مورد خلقت انسان دچار سؤال و تردید شدند خداوند آزمونی برای آنان قرار داد و معارفی در اختیار انسان و آن‌ها قرار داد و فرشتگان نتوانستند در این آزمون موفق باشند، ولی به آدم مأموریت داده شد که «أَنْبِئْهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ»؛ بنابراین فرشتگان هر مقام و فعالیتی که دارند، زیرمجموعه و مأذون از ولی خداست هر چند اذن ولی خدا هم از خود خداوند است.

جعفری با اشاره به این پندار که غیبت به معنای نبودن امام است، اظهار کرد: غیبت به معنای ناشناس بودن است نه نبودن؛ بنابراین فعال بودن، خیر رساندن و نقش داشتن منوط به شناخته بودن نیست؛ در دوره ظهور و تشکیل حکومت مهدوی، نیاز است که ایشان شناخته شده باشند، ولی همه فعالیت‌هایی که امام انجام می‌دهند منوط به شناخته شدن نیست؛ بنابراین غیبت به معنای نبودن امام، بودن در بیابان‌ها و نداشتن نقش یا اینکه ما منتظر باشیم روزی ایشان ظهور کند نیست.

محقق مؤسسه آینده روشن بشریت تصریح کرد: اگر غیبت به معنای ناشناس بودن ولی خدا باشد وجود او تأثیر دارد؛ تأثیر انسان‌های خوب در عالم مورد تأیید روایات شیعه و سنی هم هست و در روایت است که عذاب به خاطر وجود انسان‌های خوب از مردمان دفع می‌شود؛ عیسی وقتی به دنیا آمد و برای مردم عجیب بود که چگونه مریم بدون ازدواج فرزند به دنیا آورده است؛ خداوند معجزه سخن گفتن در گهواره را ایجاد کرد تا این باور به دست آید؛ عیسی فرمود که من هر کجا باشم مایه برکت هستم، یعنی نفس وجود ولی خدا مایه برکت است؛ خورشید کار و آثار خود را دارد چه در پشت ابر باشد و یا با نباشد.

جعفری با بیان اینکه برخی امور امام با واسطه است تصریح کرد: امام علی(ع) فرمانداران و عالمانی را در اختیار داشت که از طرف ایشان امور را اداره می‌کردند؛ این مدل در دوره غیبت هم رخ می‌دهد؛ وقتی امام فرمود که در دوره غیبت سراغ علما بروید به همین معناست؛ البته عالمانی با شاخصه‌های ذکر شده در روایات؛ عالمانی که بنای بر اشتباه و گناه ندارند و اگر در جایی اشتباهی هم از آنان سر زد امام کمک و ورود می‌کنند، زیرا وقتی فرمودند عالمان نمایندگان ما هستند از آنان حمایت هم می‌کنند.

تصحیح برداشت از یک روایت

دبیر جشنواره دکترین مهدویت در پاسخ به این سؤال که برخی روایات هستند که تشکیل حکومت شیعه در دوره غیبت محکوم به شکست و باطل و مورد تایید ائمه(ع) نیست اظهار کرد: روایات نمی‌گوید هر کسی که به نام شیعه قیام کند قیامش باطل است؛ فضای روایاتی که وجود دارد مربوط به بعد از کربلاست چون در آن مقطع و بعد از سقوط بنی امیه قیام‌های مختلفی رخ داد و بری به بهانه امام حسین و مظلومیت ایشان قیام می‌کردند و اهدافشان باطل بود لذا اهل بیت هشدار می‌دادند که مواظب باشید که هر کسی که شعار می‌دهد و قیام می کند معلوم نیست درست باشد؛ مثلا ابو مسلم خراسانی هدفش از بین بردن بنی امیه برای روی کار آوردن بنی عباس بود ولی پرچم اهل بیت در دست داشت بنابراین امام صادق می‌فرمایند که مراقب این گروه‌ها و افراد باشید.

هر قیامی قبل ظهور باطل نیست

این پژوهشگر و محقق ادامه داد: برخی از این دست روایات می‌فرماید هر پرچمی قبل از ظهور بلند شود؛  در این روایات از واژه پرچم استفاده شده یعنی هر کسی گفت که من امام زمان و فرزند او و از طرف او آمده‌ام، یمانی و سیدخراسانی و ... هستم دروغ می‌گوید و ربطی به این موضوع ندارد؛ در جمع‌‌بندی این مطلب، امام رضا وقتی قیامی در دوره ایشان توسط برادر امام که انسان خوبی نبود رخ دادو فتنه‌گری‌هایی داشت؛ مامون می‌خواست او را از بین ببرد و گفت همان طور که زیدبن علی را کشتند من هم باید او را می‌کشتم؛ امام رضا در جواب می‌فرماید برادر ما را زید فرزند امام سجاد(ع) مقایسه نکن؛ زیدبن علی انسانی دین شناس بود و هرهری مذهب نبود که بی جهت قیامی به راه انداخته باشد و عواقب کار را نداند؛ او برای خدا قیام کرد و هدفش در راه اهل بیت بود و در راه خدا جهاد کرد و شهید شد.

دبیر جشنواره دکترین مهدویت افزود: زید قبل از قیام نزد امام صادق(ع) رفت و در مورد قیامش مشورت کرد؛ امام فرمود تو را خواهند کشت و در همان حال امام وقتی زید از محضر او بیرون رفت فرمودند که وای بر کسی که صدای کمک‌خواهی و هل من ناصر زید را بشناسد  و به او کمک نکند. اگر این قیام باطل بود و قرار بود تا قبل از ظهور احدی دست به قیام نزند که امام از وی تمجید نمی کرد.

جعفری بیان کر:د هیچ منطق و عقلانیتی هم نمی‌گوید هر قیامی درست و یا باطل است و به شرائط و عده و عده نیز توجه می‌شود؛ روایت می‌فرماید برخی قیام‌ها مورد تایید و برخی باطل است؛ مثلا روایت داریم که مردی از قم قیام می‌کند که عده ای از او حمایت می کنند و این گروه مانند پاره های فولاد هستند؛ الان برای ما مهم نیست که مصداق امام خمینی هست یا نیست ولی این روایت موید قیامی قبل از ظهور است که بر حق است یا امام جواد فرمودند که عده ای قیام می‌کنند و حضرت فرمود قتلهم شهداء.

معاون آموزش و پژوهش موسسه آینده روشن بشریت تصریح کرد: این بخشنامه بنیاد شهید نیست که اگر فردی در فلان میدان کشته شد شهید باشد؛ امام جوادی که آخرت ما را تضمین می‌کند می‌فرماید؛ زیرا برخی افراد در میدان جنگ هم کشه می‌شدند ولی امام می فرمود شهید نیست زیرا اهداف دیگری داشتند ولی در اینجا امام آخرت این افراد را تضمین کرده است.

برخی کج‌فهمی‌ها درباره اعیاد ائمه(ع)

جعفری در پاسخ به این سؤال که برخی می‌گویند چرا باید بری امام زمان و ... جشن بگیریم  و هزینه کنیم، می‌توان هزینه آن را خرج کمک به محرومان و سیل‌زدگان کنیم اظهار کرد: این عده‌ای که این سخنان را می‌گویند از هزینه سفرهای خارجی و ولنتاین ها و ... حرفی نمی‌زنند که از آن‌ها بکاهیم و به یتیمان رسیدگی کنیم؛ بنده معتقدم برخی قصد زدن این معارف را دارند و آن را غیر مستقیم به جشن ائمه(ع) مربوط می‌کنند همچنین این افراد دقت نمی کنند که این مراسمات چقدر مفید است؛ هیچ مجلسی مانند مجلس اهل بیت نیست که دارا و ندار کنار هم بنشینند و هیچ کس کارت دعوت نمی‌خواهد؛ فقیر و غنی کنار هم هستند و جالب اینکه همان افراد اهل حج و مومنین در این مخارج پای کار هستند.

وی با بیان این برخی افراد می‌گویند ما امسال جشن نگیریم و پولش را برای سیل زدگان بدهیم بیان کرد: از نظر بنده این مسئله کج فهمی است؛ جشن باید بگیریم ولی ریخت و پاش نکنیم و در همین جشن‌ها می‌توانیم پول برای سیل‌زدگان جمع‌آوری کنیم؛ من معتقدم در همین مراکز سیل زده هم باید جشن بگیریم تا نام  یاد امام در این مناطق هم زنده باشد؛ زیرا افراد سیل زده امیداور می شوند و افرادی که کمک کننده هم هستند اشتیاق بیشتری برای خدمت به سیل زدگان بهره می‌برند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا جعفری صابر مهدویت نیمه شعبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • با انجام عملیات وعده صادق همه دنیا به قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی پی برد
  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • کدام دعا نماز را باطل می‌کند؟
  • استقامت مردم غزه دشمن را به زانو درآورده است