Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@06:30:53 GMT

مرمت بازار تاریخی ارومیه از سر گرفته می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۱۴۹۵

مرمت بازار تاریخی ارومیه از سر گرفته می‌شود

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،جلیل جباری  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی در ارومیه، با اشاره به بازدید اخیر خود از بازار تاریخی ارومیه که اخیر اخباری مبنی بر آسیب دیدن برخی بخش‌های آن به دلیل سهل‌انگاری اصناف یا آتش‌سوزی و عوامل طبیعی در رسانه‌ها منتشر شده بود با تأکید بر اراده جدی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی برای مراقبت از این مجموعه ارزشمند گفت: در بازدیدی که به تازگی از این بازار انجام شد اصناف و کسبه شاغل در آن آمادگی خود را برای مشارکت در مرمت مجدد بازار تاریخی ارومیه اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی در سال‌های اخیر مرتباً اقدام به مرمت بخش‌های مختلف بازار تاریخی ارومیه کرده و هم اینک برخی راسته‌های آن نیز از وضعیت مساعدی برخوردار نیستند و می‌بایست به سرعت مورد رسیدگی و مرمت قرار گیرند.

جباری با اضطراری اعلام کردن مرمت برخی بخش‌های بازار ارومیه گفت: حفظ و مراقبت از این میراث ارزشمند باید مورد توجه اصناف و کسبه بازار تاریخی ارومیه باشد چراکه این مجموعه بخش مهمی از هویت شهر است.

وی گفت: سرای شجاع الدوله که عمدتاً مربوط به صنف زرگران بوده و اتحادیه این صنف در آن قرار دارد چندی پیش مورد مرمت قرار گرفته و هم اینک به‌صورت مطلوبی مورد استفاده تجار و کسبه قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی تصریح کرد: در هفته‌های آتی خبر‌های خوبی در مورد مرمت طبقات فوقانی و بخش‌های مختلفی از راسته‌های بازار به کسبه بازار و اهالی ارومیه اعلام خواهد شد و امیدواریم کسبه بازار همانند پروژه‌های مرمتی سابق تعامل و همکاری‌های خود را با اداره کل میراث فرهنگی استان ادامه دهند.

به گفته وی کار مرمت بازار تاریخی ارومیه در راسته‌های آقا رضی، چاقوسازان، آجیل‌فروشان، عطاران، اجلال، پنیر فروشان و زرگران به انجام خواهد رسید.

منبع:مهر

انتهای پیام/ت

مرمت بازار تاریخی ارومیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دستی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و تجلیل از کنشگران و فعالان بناها و محوطه‌های تاریخی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در این نشست گفت: سال گذشته گفتم که مرمت امر مقدسی است. امروز می‌گویم مرمت که امر مقدسی است موخر از آسیب شناسی در یک موضوع ارزشمند است. میراث ملموس و ناملموس به شدت به هم تنیده اند. میراث ملموس عینی‌ترین وجه میراث هست. هر چه بیشتر تعمق کنیم ارزش‌های ناملموس بیشتر مشخص می‌شود فرهنگ و تمدن و هویت بوده که به این میراث ملموس تبدیل شده است اینها پدیده‌های جدا از هم نیستند.

وی گفت: وقتی امر باارزشی دچار آسیب می‌شود باید مرمت شود آسیب شناسی از موضع قدرت است و چون در حوزه میراث ناملموس صحبت می‌کنیم عین آن را می‌توان در روابط اجتماعی هم مطرح کرد. برخی از آسیب شناسی فرار می‌کنند من برخی را می‌شناسیم که فکر می‌کنند آسیب شناسی از موضع ضعف است که قدرت. در حالی که جوامعی که آسیب شناسی نمی‌کنند نابود می‌شوند.

ضرغامی گفت: منار هزار ساله سمنان را دیدیم بچه‌های مرمت کار گفتند آنقدر خوب مهندسی شده که ما اصلاً بهش دست نمی‌زنیم. فقط مراقب آن هستیم. این فرهنگ و معماری نماد است. بزرگانی که در حوزه مرمت کار می‌کنند افتخار هستند و آسیب شناسی می‌کنند و بهترین روش‌های مرمت را برای سر پا نگه داشتن بناها به کار می‌برند. درست است که بحران زیاد است اما خیلی وقت‌ها می بی نم ممکن است برای بنایی اتفاقی افتاده باشد که آسیب آن درست آنالیز نشده است.

وزیر میراث فرهنگی گفت: مشکل نشست زمین را در برخی از استان‌ها داریم خروجی برخی از آنها را دیده‌ام باید کار بیشتری انجام شود باید زودتر درباره همه این اتفاقات برنامه داشته باشیم. امکانات ما محدود نیست‌. اما باید برای مشکلات راه حل پیدا کرد. بیش از ۱۹ هزار تپه تاریخی داریم چند دهه کیلومتر فنس لازم داریم تا فقط محوطه‌ها را حفاظت کنیم که هر کسی وارد آنها نشود برای این کار اعتبار لازم داریم. امروز در شورای معاونان گفتم که تنها فنس کشی چند همت اعتبار می‌خواهد.

در این مراسم از حسین دشتی استادکار با ۷۵ سال سابقه کار و مقنی در قنات‌های زارچ و حسن آباد استان یزد، استاد محمد حسین معماریان استاد کار و معمار ساباط‌های شوشتر و بناهای تاریخی استان خوزستان، غلامرضا استوار استادکار و مرمت گر رباط شرف، مسجد شاه، کلات نادری و بناهای دیگر در استان خراسان رضوی، محمد رضا مشاکیان از استادکاران شوشتر، عبدالله ملکی زیارتی از استادان حوزه مرمت بناهای گرگان و استاد قربان مافی استادکار مرمت بناهای تاریخی قزوین و فرهاد معضی دهیاری که در تسهیلگری ثبت جهانی روستای اورامانات نقش زیادی داشته است، الیار عاصمی زاده از سمن‌های میراث فرهنگی، میرحسین حسینیان مرمت گر مازندران، محمد جعفر عضمایی از یکی از شرکت‌های مس که در زمینه کمک به مرمت بناهای تاریخی تبریز فعالیت کرده، محسن نوروز وند مشاور طرح بناهای تاریخی اردبیل و مازندران، محمدحسین فرسادی بهره بردار کاروانسرای یام، مهراب نیا بهره بردار حمام گپ لرستان، غلامرضا صیادی بهره بردار کاروانسرای افضل تقدیر شد.

کد خبر 6079810

دیگر خبرها

  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود
  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • ۳۵ بنا طی سال گذشته در اردبیل مرمت و بازسازی شد
  • ثبت ۲۰ اثر خراسان جنوبی در فهرست میراث‌ملی و ۴ اثر در میراث جهانی
  • ثبت ۲۰ اثر در فهرست میراث‌ملی کشور و ۴ اثر در میراث جهانی