Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@12:56:59 GMT

انتخابات پارلمان اروپا؛ اهمیت رای‌گیری پیش رو در چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۱۵۸۳

انتخابات پارلمان اروپا؛ اهمیت رای‌گیری پیش رو در چیست؟

نتیجه یک نظرسنجی در مورد انتخابات پارلمانی اروپا نشان می دهد که گروه های منتقد اتحادیه اروپا موفق به افزایش کرسی های خود خواهند شد اما با این حال احزاب طرفدار این اتحادیه اکثریت خود را حفظ خواهند کرد. آفتاب‌‌نیوز : در این گزارش تلاش شده است برخی از ابعاد انتخابات پارلمانی اروپا رو مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چه کسانی رای می دهند؟
حدود ۴۰۰ میلیون نفر در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا از روز ۲۳ مه تا ۲۶ مه (دوم تا پنجم خرداد) در انتخابات پارلمان اروپا می توانند رای بدهند. این رقم شامل ۵۰ میلیون رای دهنده بریتانیایی می شود. این در حالی است که بریتانیا طبق برنامه قبلی قرار بود روز ۲۹ مارس (نهم فروردین) از اتحادیه اروپا خارج شود. اکنون با تعویق برکسیت رای دهندگان بریتانیایی نیز برای انتخاب نمایندگان خود در پارلمان آینده اروپا پای صندوق های رای می روند.

رای دهندگان بریتانیایی ۷۳ نماینده خود را در پارلمان اتحادیه اروپا انتخاب خواهند کرد. این در حالی است که این نمایندگان ممکن است چند هفته پس از آغاز به کار پارلمان جدید اروپا مجبور شوند به دلیل برکسیت از سمت نمایندگی کنار بروند.
رای دهندگان اروپایی ۷۵۱ نماینده پارلمان اروپا را انتخاب می کنند. اعضای پارلمان اروپا نیمی از وقت خود را در بروکسل و نیمی دیگر را در محل پارلمان در شهر استراسبورگ می گذرانند.
کشور مالت با شش کرسی کمترین و آلمان با ۹۶ نماینده بیشترین نماینده را در پارلمان اروپا خواهند داشت.
اهمیت انتخابات پیش رو در چیست؟
موضوعات مطرح در کارزار انتخاباتی پیش رو شامل مخارج اتحادیه اروپا، تغییرات آب و هوایی و حقوق کارگران و کارمندان می شود.
با این حال گروهی از مخالفان اتحادیه اروپا امیدوارند که بتوانند این انتخابات را به نوعی «همه پرسی» در مورد اتحادیه اروپا تبدیل کنند.
بسیاری از ملی گرایان در سراسر اتحادیه اروپا از افزایش ورود پناهجویان به کشورهای عضو ابراز نگرانی می کنند. این در حالی است که طرفداران اتحادیه اروپا بر لزوم همکاری بین کشورهای عضو برای پذیرش پناهجویان و کنترل مرزها تاکید می کنند.

از سوی دیگر برخی بر این باور هستند که انتخابات پارلمان اروپا در بریتانیا می تواند «همه پرسی دومی در مورد برکسیت» باشد. پیروزی هواداران برکسیت در بریتانیا می تواند منجر به تسریع روند خروج این کشور شود. این در حالی است که مخالفان برکسیت امیدوارند پیروزی آنها در انتخابات پارلمان اروپا بتواند مانع از اجرای برکسیت شود.
آیا احزاب اروپایی وجود دارند؟
هشت فراکسیون اکنون در پارلمان اروپا وجود دارد. ائتلاف احزاب راست میانه اروپا (PPE) اکنون ۲۹ درصد کرسی ها را در اختیار دارد و اغلب با همکاری ائتلاف احزاب چپ میانه (با ۲۵ درصد کرسی ها) و لیبرال های میانه رو (۹ درصد) به اکثریت دست می یابد. دو فراکسیون ضد اتحادیه اروپا حدود ۱۰ درصد کرسی های پارلمان را در اختیار دارند.
این در حالی است که رای دهندگان اروپایی اغلب براساس موضوعات ملی در انتخابات پارلمان اروپا رای می دهند. آنها همچنین براساس میزان رغبت به احزاب کشورشان در انتخابات پارلمان اروپا شرکت می کنند.
آیا حضور نمایندگان بریتانیا در پارلمان آینده می تواند مشکل آفرین باشد؟
برخی از مقامات اتحادیه اروپا بر این باور هستند که انتصاب های پساانتخاباتی در اتحادیه اروپا باید تا زمان خروج نمایندگان بریتانیا از پارلمان به تعویق بیافتد. آنها دلیل این امر را جلوگیری از زیر سوال رفتن مشروعیت تصمیمات پارلمان آینده و مقامات اتحادیه اروپا عنوان می کنند.
حضور نمایندگان بریتانیا در پارلمان آینده اروپا به سود منتقدان اتحادیه اروپا، سبزها و سوسیالیستها خواهد بود. این در حالی است که ائتلاف راست میانه به دلیل خروج حزب محافظه کار بریتانیا از این ائتلاف، از حضور نمایندگان این کشور در پارلمان آینده متضرر خواهد شد.
شرکت بریتانیا در انتخابات پارلمان اروپا منجر شده است که اتحادیه اروپا توزیع ۲۷ کرسی از ۷۳ کرسی بریتانیا بین کشورهای دیگر را به تعویق بیاندازد.
به عنوان مثال فرانسه ۷۹ عضو پارلمان اروپا را انتخاب خواهد کرد. این رقم پنج کرسی بیشتر از کرسی های کنونی فرانسه در پارلمان اروپا است. اما این پنج نماینده فرانسه تا زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نمی توانند به عضویت پارلمان اروپا در آیند.
با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شمار نمایندگان پارلمان اروپا به ۷۰۵ نفر کاهش خواهد یافت.
آیا برنده انتخابات اداره اتحادیه اروپا را در دست می گیرد؟
جانشین ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا از سوی شورای اروپا به پارلمان پیشنهاد خواهد شد. گروهی از نامزدهای عضویت در پارلمان اروپا وعده داده اند که بر شورای اروپا فشار خواهند آورد تا جانشین ژان کلود یونکر نامزد حزب برنده در انتخابات پارلمان باشد.
این در حالی است که گروهی از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با این ایده مخالفت کرده اند.
پارلمان اروپا این اختیار را دارد تا با نامزد معرفی شده از سوی شورای اروپا مخالفت کند.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انتخابات پارلمان اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

از امروز - پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۲ روز تا برگزاری دومین دوره انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فرصت باقی است.

در تقویم اعلام شده برای کلیات برنامه زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از امروز تا حداکثر دو هفته قبل از شروع تبلیغات، برای اطلاع رسانی فهرست امکانات، تسهیلات و برنامه زمانبندی ، هزینه استفاده از آنها و نحوه مراجعه نامزدها توسط هیأت بررسی تبلیغات استان فرصت تعیین شده است.

برنامه‌ وزارت کشور این است که انتخابات هشت حوزه به صورت تمام الکترونیک برگزار شود و در حوزه‌هایی که تک نماینده است، انتخابات به شکل غیرالکترونیک خواهد بود.

بر اساس پیشنهاد وزارت کشور و تایید شورای نگهبان، مرحله دوم انتخابات در هشت حوزه «تبریز»، «تهران»، «آبادان»، «شیراز»، «کرمانشاه»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر» و «ملایر» به صورت تمام مکانیزه یا تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

اسامی ۲۱ حوزه‌ای که در آن‌ها مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد هم به این شرح است: «تبریز، آذرشهر و اسکو» ، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان »، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» ، «ملایر» و «ورامین».

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896601

دیگر خبرها

  • برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه به صورت تمام الکترونیک
  • دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • ۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • هند؛ پرجمعیت‌ ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ ترین انتخابات
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • پلیس بلژیک برای کنفرانس راستگرایان اروپا محدودیت ایجاد کرد
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف