Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، «محمد راستاد»، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در سفر به ویتنام و ملاقات با مسئولان بندری و دریایی این کشور، ضمن بازدید از بنادر بزرگ آن برای افزایش همکاری‌های دوجانبه در بخش دریایی و بندری، اظهار کرد: موافقتنامه کشتیرانی بین جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در سال ۱۳۸۱ امضا و مبادله شده است، تجارت خارجی سالانه ویتنام  بالغ بر ۴۰۰ میلیارد دلار و حجم سالانه حمل و نقل دریایی این کشور نیز حدود ۵۰۰ میلیون تن است و کشوری مهم در بخش مبادلات بازرگانی و دریایی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جزییات بازدیدهای بندری و دریایی در سفر به ویتنام

وی ادامه داد: در ابتدای این سفر دیداری را با سفیر محترم ایران در ویتنام داشتیم و در ارتباط با برنامه ها و اولویت های این سفر تبادل نظر کردیم. پس از آن از اداره بندر بزرگ "های فونگ" و طرح توسعه بندر "لکهوین" بازدید شد و قبل از آن نیز دیدار با مقامات اداره بنادر های فونگ صورت گرفت.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در ادامه از دانشگاه علوم و فنون دریایی ویتنام بازدید شد که شامل دیدار با ریاست این دانشگاه و آشنایی با فعالیت ها و رشته های تحصیلی این دانشگاه بود، گفت: این دانشگاه در مقاطع لیسانس تا دکتری در تمامی رشته های مرتبط با علوم دریایی دانشجو می پذیرد و تعداد دانشجویان آن نیز ۱۵۰۰۰ هزار نفر است و دانشگاه بسیار پیشرفته و مجهزی محسوب می شود.

راستاد با بیان اینکه ملاقات با نوین وان کونگ؛ معاون وزیر حمل و نقل ویتنام دیگر اتفاقی بود که در طول این سفر انجام شد، عنوان کرد: در جریان این دیدار پیشنهاد دادیم برابر ماده ۱۵ موافقتنامه کشتیرانی تجاری دو کشور، کارگروه مشترکی به منظور بررسی و برنامه ریزی عملیاتی جهت توسعه روابط بندری و دریایی ایران و ویتنام تشکیل و اولین اجلاس مربوط به آن نیز در طول سال جاری در تهران برگزار شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این توانمندی و ظرفیت بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و به ویژه مزیت های ترانزیتی کشور تشریح و پیشنهاد شد که خط کشتیرانی منظم بین دو کشور برقرار شود.

به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در جریان این ملاقات همچنین پیشنهاد شد تا همکاری فنی و تخصصی در زمینه فعالیت های دریایی و بندری ایران و ویتنام انجام شود و دو کشور از مواضع یکدیگر در مجامع بین المللی و دریایی حمایت کنند.

راستاد با تاکید بر اینکه معاون وزیر حمل و نقل ویتنام از پیشنهادات مطرح شده در راستای توسعه روابط دریایی و بندری بین دو کشور استقبال کرد، گفت: وی خواستار افزایش حجم تجارت طرفین از طریق افزایش میزان همکاری های تجار و بخش خصوصی ایران و ویتنام شد.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت نیز از معاون وزیر حمل و نقل ویتنام دعوت بعمل آمد تا جهت بازدید از بنادر کشور به ایران سفر کند که این مسئله نیز مورد استقبال قرار گرفت.

 تشریح ظرفیت های ترانزیتی و قابلیت های بندر چابهار

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه همچنین با مدیر‌عامل خط کشتیرانی ملی ویتنام ملاقاتی صورت گرفت، اظهار کرد: در این ملاقات نیز به اهمیت برقراری خط منظم کشتیرانی بین ایران و ویتنام تاکید و ظرفیت های ترانزیتی و قابلیت های بندر چابهار تشریح شد.

به گفته راستاد در مجموع انتظار می رود ارتقای روابط بین دو کشور ایران و ویتنام در دستور کار قرار گیرد تا طرفین بتوانند از مزیت ها و ظرفیت های دریایی و بندری یکدیگر به نحوی مطلوب استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه میزان حمل و نقل دریایی ویتنامی ها بالاست، خاطرنشان کرد: با توجه به روابط خوبی که بین دو کشور برقرار است و مزیت های بندری و دریایی که ایران و ویتنام از ان برخوردار هستند، به نظر می رسد که اگر فضای لازم به وجود آید میزان تجارت دریایی دو کشور افزایش یابد، می توانیم شاهد برقراری تردد منظم خطوط کشتیرانی بین بنادر ایران و ویتنام باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی، تاکید کرد: ویتنامی ها شرایط مناسبی در حوزه حمل و نقل دریایی دارند و طرح های توسعه ای بنادر این کشور به خوبی در حال پیشبرد است.

راستاد در خصوص اینکه آیا همانند ویتنام، سفر به کشورهای دیگری نیز جهت برقراری توسعه روابط بندری و دریایی با ایران در برنامه تعریف شده سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارند، اظهار کرد: با تعدادی از کشورها به ویژه کشورهای همسایه مذاکراتی انجام شده و امیدوار هستیم در آینده نزدیک ملاقات های این چنینی داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران بخش خصوصی تجارت دانشجو سازمان بنادر و دریانوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۳۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور

بین الملل تابناک: ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم، برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی، ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن، آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور و هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با شبکه آلمانی دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. وی تصریح کرد که هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. مدیرکل آژانس توضیح داد: "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.» وی مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید."

گروسی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، ضمن تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی

 خبرگزاری دولتی کره شمالی(KCNA) نوشت که ارتش پیونگ‌یانگ برای نخستین بار، با هدف شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای زیر نظر «کیم جونگ اون» رهبر این کشور، رزمایش ترکیبی برگزار کرد.

این رزمایش در دو بخش شامل «مانور با هدف آرایش گرفتن واحدهای نظامی و تغییر به فاز ضدحمله پس از صدور فرمان از سوی سامانه هشدار بحران هسته‌ای(Hwasanpalryong) و همچنین مانور کار کردن با سیستم فرماندهی ضد حمله هسته‌ای » برگزار شد.

خبرگزاری کره شمالی نوشت: نیروهای کره شمالی در این رزمایش‌ها آرایش ضدحمله هسته‌ای را تمرین و کلاهک‌های هسته‌ای مشقی را شلیک کردند تا در صورت صدور هشدار بحران هسته‌ای آمادگی داشته باشند.

هدف اصلی این رزمایش نمایش قابلیت اطمینان، برتری، قدرت و ابزارهای متنوع هسته‌ای کره شمالی و تقویت قوای هسته‌ای این کشور هم از حیث کیفیت و هم از لحاظ کمیت اعلام شده است.

به نوشته KCNA، این رزمایش که «ماشه‌ هسته‌ای» نام دارد، «هشدار روشن به دشمنان است زیرا همزمان با مقطعی انجام شد که دشمنان با اقدامات به شدت تحریک‌آمیز و خصمانه، هیاهوی نظامی علیه کره شمالی به‌راه انداخته‌اند.»

ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن

منابع مطلع از برگزاری نشست‌هایی در عربستان و عمان در راستای پیشبرد طرح صلح یمن خبر دادند.

 در روزهای اخیر، رسانه‌ها و منابع مطلع اطلاعاتی را فاش کرده‌اند که نشان می‌دهد ریاض و مسقط ترتیبات برگزاری یک نشست مستقیم میان «شورای ریاستی یمن» مستقر در عدن و دولت نجات ملی وابسته به جنبش انصارالله را در چارچوب تکمیل ترتیبات مربوط به امضای قرارداد صلح یمن از سر گرفته‌اند.

طبق گزارش روزنامه «القدس العربی»، دفتر «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که گروندبرگ روز یکشنبه در مسقط پایتخت عمان با «محمد عبدالسلام» مذاکره‌کننده ارشد جنبش انصارالله و گروهی از مقامات ارشد عمانی دیدار و رایزنی کرد.

بر اساس این بیانیه، آنها در این دیدارها درباره راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش در منطقه خاورمیانه گفت‌وگو کردند.

همزمان با تحرکات سازمان ملل در مسقط، «رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاستی یمن به همراه «احمد بن مبارک» نخست‌وزیر دولت مستعفی این کشور با «استیون فاگن» سفیر آمریکا در یمن دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق گفته منابع مطلع، العلیمی و سفیر آمریکا در دیدار انجام شده در ریاض آخرین تحولات پرونده یمن و همچنین تحولات منطقه و جهان را مورد بررسی قرار دادند.

در این دیدار همچنین درباره پرونده صلح یمن گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

«هانس گروندبرگ» نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اوایل دی‌ ماه از حصول توافقی میان دولت نجات ملی یمن و دولت وابسته به ریاض در عدن خبر داده بود و گفت که نقشه راهی برای رسیدن به صلح، در نظر گرفته شده است.

آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور

رزمایش نظامی مشترک تحت عنوان «پرچم صحرا» با مشارکت ۱۰ کشور آسیایی و اروپایی به همراه آمریکا در امارات متحده عربی آغاز شد.

پایگاه خبری «ارم نیوز» روز دوشنبه گزارش داد که رزمایش نظامی امارات متحده عربی با عنوان «پرچم صحرا» با مشارکت کشورهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای شامل ترکیه، عربستان، عمان، کویت، آمریکا، کره‌جنوبی، فرانسه، انگلیس و آلمان آغاز شد.

وزارت دفاع امارات با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به هدف از برگزاری این رزمایش که ارتقای عملکرد و آمادگی رزمی کشورهای شرکت کننده عنوان شده است، اعلام کرد: ورود نیروهای هوایی از کشورهای مختلف دوست به امارات تکمیل شده و پایان یافته است.

این رزمایش ۲۵ روز ادامه خواهد داشت.

پیشتر، وزارت دفاع امارات متحده عربی نیز در توئیتر اعلام کرد که این رزمایش با هدف افزایش دادن آمادگی رزمی و تبادل تجربه‌های نظامی میان نیروهای کشورهای شرکت کننده برگزار می‌شود.

رزمایش «پرچم صحرای ۸» ماه مارس گذشته با مشارکت بین‌المللی در امارات متحده عربی برگزار شد.

هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا

رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا و معاون او در مقاله‌ای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی این کشور هشدار دادند.

در مقاله واشنگتن پست به نقل از این دو مقام ارشد آمریکایی آمده است: نیروهای آمریکایی در خارج از کشور در برابر تهدید پهپادهایی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند، آسیب‌پذیر هستند. پایگاه‌های نظامی محلی ما نیز تقریباً هیچ حسگر پهپادی ندارند.

این مقامات افزودند: تا کنون چندین پهپاد در حال پرواز بر فراز پایگاه‌های نظامی و تأسیسات هسته‌ای آمریکا شناسایی شده است. ما پهپادهایی را بر فراز پایگاه‌های نیروی هوایی «لانگلی» در ویرجینیا و «وایتمن» در میسوری شناسایی کردیم.

رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا و معاون او اذعان کردند که آژانس های امنیتی و نظامی آمریکا برای پذیرش مسؤولیت و متوقف کردن این حملات هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.

این هشدار در حالی صادر شده است که منابع رسانه‌ای روز گذشته از حمله پهپادی به پایگاه «عین الاسد» نظامیان آمریکایی در غرب عراق خبر دادند. شب قبل‌تر هم پایگاه اشغالگران آمریکایی در میدان نفتی «العمر» سوریه با ۴ موشک و پایگاه آنها در «خراب الجیر» سوریه با ۳ موشک و یک پهپاد هدف قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • ◄ تجلیل از تلاشگران نوروز 1403 هرمزگان با اجرای ویژه برنامه های مفرح
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی‌ها در حوزه شمال کشور
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری برای دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی ها در حوزه شمال کشور​
  • مرحله نخست جاده دسترسی مجتمع بندری نگین آماده بهره‌برداری