Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:28:21 GMT

نگاه متفاوت به محرومیت‌زدایی باحضور مهمانان بشاگردی

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۳۴۴۲

نگاه متفاوت به محرومیت‌زدایی باحضور مهمانان بشاگردی

تهران- ایرناپلاس- مدرسه توسعه پایدار دانشگاه صنعتی شریف، با همراهی جامعه یاوری فرهنگی، چهارم اردیبهشت ماه، میزبان همایشی است که به بازخوانی فعالیت‌های محرومیت زدایی در چند دهه گذشته در منطقه بشاگرد اختصاص دارد.

بشاگرد، نام شهرستانی با 30 هزار نفر جمعیت در استان هرمزگان است. منطقه‌ای دور افتاده که شامل ده‌ها روستا به مرکزیت سردشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از خانه‌های روستاییان کپری بوده و به دلیل بُعد مسافت و کمبود جاده هموار، امکان حمل مصالح و ساخت خانه به سختی امکان‌پذیر است. کشاورزی در روستاهای بشاگرد به‌دلیل خشکسالی از رونق افتاده و مسائل بهداشت و درمان هم مشکلات زیادی برای مردم درست کرده است. همچنین کمبود امکانات آموزشی، سبب شده دانش آموزان کمتر تصویر روشنی از آینده خود داشته باشند. کودکان بسیاری از روستاهای بشاگرد به دلیل فقر مالی خانواده دچار سوء تغذیه بوده و کودکان و زنان زیادی نیز در روستاهای بشاگرد بی سرپرست و فقیرند.

هامون طهماسبی، دبیر علمی این همایش، هدف از برگزاری آن را این گونه عنوان می‌کند: تقریبا چهار دهه از زمانی می‌گذرد که مرحوم «حاج عبدالله والی» به منطقه بشاگرد رفت و با عشقی بی‌پایان، تصمیم گرفت عمرش را وقف زدودن گرد و غبار محرومیت از این منطقه فراموش شده کند. بشاگرد در این چند دهه، نماد محرومیت در کشور بوده است. سالیان سال است که نهادهای مختلف مردمی، خصوصی و دولتی سعی کرده‌اند با کمک‌رسانی به مردمان این منطقه، در ادامه مسیر حاج عبدالله قدم بردارند و به این منطقه کمک رسانی کنند. اما بشاگرد همچنان محروم است و نماد محرومیت در کشور و ما امروز با سوال‌های زیادی روبرو هستیم: سوالاتی از قبیل اینکه چه بر سر بشاگرد و مردمش آمده است؟ و چرا در حال حاضر بشاگرد باید واژه محروم را یدک بکشد؟ آیا رویکرد نهادهای حمایتی در مواجهه با بشاگرد، درست بوده است یا نیاز به بازنگری دارد؟ بشاگرد از محرومیت رهایی یافته یا محرومیت در آن تثبیت شده است؟ درس آموخته‌های چند دهه فعالیت‌های محرومیت‌زدایی در بشاگرد چه بوده است و از این درس آموخته‌ها چه بهره‌ای برای کمک به سایر مناطق محروم در ایران می‌توان گرفت؟

علی سعیدا نژاد، دبیر اجرایی این همایش نیز با بیان اینکه در این همایش قصد داریم ضمن بررسی تجارب منتخب و مرتبط، سوالاتی در مورد علل محرومیت بشاگرد را بررسی و واکاوی کنیم، از برنامه‌ریزی‌ و هماهنگی‌ها برای حضور طیف وسیعی از گروه‌های مردم نهاد، دانشجویی، سازمان‌های توسعه‌ای و دستگاه‌های دولتی مرتبط در بین شرکت‌کنندگان و سخنرانان همایش سخن گفت.

وی اضافه کرد که با حضور مهمانانی از منطقه بشاگرد، غنای بیشتری به بحث ها داده خواهد شد.

براساس این گزارش، شرکت در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان، رایگان است و می‌توانند از طریق آدرس evand.com/sdschool و یا sdschool.ir در این رویداد ثبت نام کنند و اطلاعات بیشتری راجع به چگونگی برگزاری آن کسب کنند.

این همایش در ادامه سلسله نشست های «توسعه پایدار برای ایران» برگزار می شود که به همت مدرسه توسعه پایدار پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف از مهر 1397 برگزار می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بشاگرد توسعه پايدار فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۳۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم

فرشاد سلیمانی، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره موضوع بودجه و تامین بودجه سازمان ها گفت: در مورد بودجه، دو نگرش وجود دارد؛ یک نگاه این است که تعدادی نهاد از قبل در کشور وجود داشتند و بودجه ای از ابتدا برای آنها بسته شده که به فراخور هر سال دولت 10-15 آن‌را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه این نگاه  عملا هنوز حاکم است و ایراداتی دارد، گفت: این دیدگاه بودجه ای مبتنی بر تحول نیست و الزامی هم به رعایت سیاست های جدید ندارد.

سلیمانی افزود: در برنامه بودجه تلاش می شود دولت این دیدگاه قدیمی را تغییر دهد و نگاه جدید را حاکم کند بر این اساس که چه ماموریتی از بخش ها می خواهیم؟؛ به عنوان مثال 45 سال از پیروزی انقلاب می گذرد و برخی نهادها مولود انقلاب  و برخی دیگر هم از قبل بودند. برخی ها ماموریت شان کمرنگ شده و برخی ماموریت شان پررنگ تر شده است.

وی افزود: از نگاه شخص مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، بنیاد ملی نخبگان و مقامات بالادستی، مجموعه هایی که درگیر با نخبگان هستند شامل بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم میشوند که  اکنون باید به جد پررنگ تر دیده شوند و بودجه هایشان تغییرات اساسی کند.

وی افزود: سال گذشته در بودجه 1402 تغییراتی را از سوی مجلس داشتیم که بودجه ملی نخبگان از حدود 200 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد؛ بنا شده بود 1402 حدود 430 میلیارد تومان به بنیاد اختصاص پیدا کند. از نگاه ما در بنیاد این بودجه هنوز هم کفاف امور بنیاد و مجموعه مخاطبینش که بالغ بر 100 هزار نخبه و مستعد در کشور است را نمی دهد ولی به هر حال نگاه خوبی بود.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: متاسفانه تا اسفند 1402 حدود 40 درصد این بودجه محقق شده و 60 درصد هنوز محقق نشده است.

وی گفت: بنا بود جوایزی را به 500 نفر اعطا کنیم که البته از نخبگان حوزوی و نخبگان تحت پوشش کمیته امداد بودند. در صدد بودیم از استعدادهایی که از کمیته امداد دریافت وجه می کنند  حمایت ویژه ای داشته باشیم که این دو مورد اعتباری حدود 30 میلیارد تومان نیاز دارد.

وی گفت: متاسفانه این اعتبار را نداریم که بدهیم به این دلیل که تحقق بودجه اتفاق نیفتاده و هر چه تلاش می کنیم متاسفانه بدنه سازمان برنامه و بودجه همراهی نمی کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: ما خودمان برای این تخصیص ها نگرانیم زیرا بودجه 1402 آنطور که باید تحقق نیافت. 1403 تقاضای ما یک بودجه دو همتی بود. حاضریم هر جا که هست دفاع کنیم ولی نهایتا سازمان برنامه و بودجه به ما اعلام کرد با یک افزایش 25 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: این همان غلبه نگاه اول است، نگاه تحولی به بخش ها نداریم و می گوییم همان فرمان ادامه پیدا کند، نمی توانیم نهایتا این قول را بدهیم که مشکلات نخبگان را برطرف کنیم، مهاجرت نخبگان را سعی کنیم متوقف کنیم و حتی در یک مرحله ای معکوس.

وی در پاسخ به این سوال که جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیاز به بودجه دارد؟ گفت: آنچه مقام معظم رهبری فرمودند این بود که نخبه اشتغال و امکان تحقیقات مستمر از ما می خواهد. برای اینکه برنامه ریزی کنیم و حداقل ها را برای نخبه فراهم کنیم بودجه می خواهیم در همه جای دنیا چه کشورهای پیشرفته و چه در حال توسعه این بودجه را دارند.

سلیمانی تصریح کرد: از چین گزارش دقیق داریم که به جد در رفاه نخبگان سرمایه گذاری می کند و برایشان شغل در نظر می گیرد؛ مسکن می دهد حتی از تحقیقات شان حمایت می کند. نتایجشان را هم می گیرد. برای اولین سال که گزارش می دهد اعلام می کند شاهد مهاجرت معکوس است. چینی هایی که به خارج از کشورشان رفته اند برای خدمت به کشورشان برمی گردند.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: این اتفاق می افتد، نگاه در سطح رهبری و ریاست جمهوری مشکلی ندارد و حتی مطالبه می کنند اما در سطح بدنه جایی که با سازمان برنامه و بودجه و یک بخش هایی با مجلس طرف هستیم نیازمند تغییر نگاه هستیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی رونداجرا وبرنامه های محرومت زدایی در نقده
  • پیشرفت تصفیه‌خانه بشاگرد به صورت مستمر بررسی می‌شود
  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز
  • اولین عکس از مهمانان ویژه بیت رهبری
  • اعتراض شدید به رای متفاوت دانیال اسماعیلی‌فر/ پرسپولیسی‌ها سند رو کردند!
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم
  • افتتاح ۱۱۷ طرحِ محرومیت زدایی در بم