Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@16:12:32 GMT

کاهش معلمان اعزامی به مدارس خارج از کشور تا ۱۵۰ نفر

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۳۵۹۰

کاهش معلمان اعزامی به مدارس خارج از کشور تا ۱۵۰ نفر

کریمی گفت: امسال به دلیل تشدید مشکلات ارزی تعداد نیروهای اعزامی به مدارس ایرانی خارج از کشور را به ۱۵۰ نفر می رسانیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «غلامرضا کریمی» در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع چالش‌های مدارس خارج از کشور اظهار‌کرد:  مدارس خارج از کشور سابقه طولانی دارد و 135 سال قبل اولین مدرسه ایرانی در استانبول تأسیس شد و به‌تدریج مدارس در 9 کشور توسعه یافت، اما بعد از پیروزی انقلاب گسترش بیشتری پیدا کرد و اکنون در 55 کشور و 85 شهر، 112 مدرسه فعال داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش افزود: 682 معلم و حدود 700 نیروی محلی در مدارس خارج از کشور داریم، 13 هزار و 650 دانش‌آموز نیز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند و به ازای هر کشور یک نوع مدرسه خاص داریم و تنوع مدارس زیاد است البته هر کشوری قواعدی برای تأسیس مدرسه دارد که باید از آنها تبعیت کنیم و زبان رسمی آموزش در مدارس ایرانی خارج از کشور فارسی است.

سرانه 15 میلیونی هر دانش‌آموز در مدارس خارج از کشور

کریمی گفت: بودجه مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور سال 95، 110 میلیارد تومان، در سال 96، 118 میلیارد تومان، سال گذشته 170 میلیارد تومان و سال جاری 207 میلیارد تومان است به عبارتی اگر این رقم را به تعداد دانش‌آموزان تقسیم کنیم سرانه هر دانش آموز 15 میلیون تومان می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه 487 هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس داخل کشور تحصیل می‌کنند همچنین 13 هزار دانش‌آموز در مدارس خارج از کشور حضور دارند که حدود سه هزار نفر از آنها ایرانی نیستند، بیان‌کرد: البته در خارج از کشور اگر تعداد دانش‌آموزان کمتر از 5 نفر باشد مدرسه تشکیل نمی‌دهیم اما توجه داشته باشید که مدارس ایرانی برای تحصیل فرزندان کارگزاران نظام تشکیل شده‌اند و ناچاریم با تعداد دانش‌آموز کم هم مدرسه دایر کنیم بنابراین برخی مدارس خارج از کشور 6، 11 یا 18 دانش‌آموز دارند.

4 تا 6 هزار یورو حقوق ماهانه معلمان در مدارس خارج از کشور

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش بیان‌کرد: 682 معلم در خارج از کشور داریم که 276 نفر حقوق ارزی دریافت می‌کنند که بین 4 تا 6 هزار یورو دریافتی دارند، 214 نفر تبعه فرهنگیان یعنی همسران این 276 نفر هستند که حقوق ریالی دریافت می‌کنند و 114 نفر نیز تبعه غیرفرهنگی هستند یعنی ممکن است سفیر، معاون سفیر یا رئیس سازمان هواپیمایی در آن کشور، همسرش آموزش‌وپرورشی باشد که حقوق ریالی دریافت می‌کنند.

کاهش معلمان اعزامی به مدارس خارج از کشور تا 150 نفر

وی درباره حل مشکل مدارس خارج از کشور که با خطر بسته شدن همراه بودند، افزود: به خاطر چالش‌های ارزی به سمت بستن مدارس نرفتیم و شیوه‌های جدیدی را برای حفظ مدارس خارج از کشور درنظر گرفتیم از جمله کاهش مسیرهای هزینه‌بر به عنوان مثال در سال 96، 403 نفر نیروی اعزامی به خارج داشتیم که امسال به دلیل تشدید مشکلات ارزی تعداد نیروهای اعزامی را به 150 نفر می‌رسانیم.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: معلمان خارج از کشور معوقات انباشته‌ای از سال‌های قبل دارند مثلا چند ماه حق مسکن سال 96 و سال 95 پرداخت نشده است با افزایشقیمت ارز با چالش‌های بسیاری روبرو شدیم از بودجه 170 میلیارد تومانی ما در سال گذشته هم 68 میلیارد تخصیص نیافته است و توانستیم فوق العاده ارزی معلمان را تا6 ماه پرداخت کنیم.

کریمی درباره کیفیت آموزش در مدارس خارج از کشور گفت: 80 مدرسه زیر 40 دانش‌آموز داریم که فقط با یک نیروی اعزامی اداره و کلاس به صورت چندپایه تدریس می‌شود البته آموزش‌های مجازی را داریم به عنوان مثال ممکن است کلاس زیست شناسی به صورت مجازی برگزار شود یعنی معلمی در ایران مباحث را توضیح دهد و فیلم آن در خارج از کشور برای دانش‌آموزان در کلاس درس پخش شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا همه کشورهای جهان مدارسی به این سبک در نقاط دیگر دنیا دارند؟ گفت: انگستان 300 هزار، فرانسه 200 هزار، آمریکا 400 هزار دانش آموز خارجی دارد. هند و پاکستان تمرکزشان در 5 یا 6 کشور برای آموزش به زبان خودشان است اما هیچ کجا به اندازه ما تاکید وجود ندارد که حتما مدرسه داشته باشیم.

نظام آموزش بین‌الملل ایران به دو زبان انگلیسی و عربی در راه است

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نظام آموزش بین‌الملل جمهوری اسلامی به زبان انگلیسی و عربی تهیه شده است که می‌خواهیم آن را به شورای عالی آموزش و پرورش ببریم، گفت: اگربه زبان‌‌های دیگر آموزش دهیم می‌توانیم دانش‌آموزان بیشتری را در مدارس جذب کنیم.

کریمی با تاکید بر اینکه مدارس خارج از کشور تعطیل نمی‌شوند، مطرح کرد: امروز دچار چالشی شدیم که می‌تواند فرصتی هم باشد ایران با توجه به ارزش‌هایی که دارد باید مدارسش در خارج از کشور گسترش یابد اگر نظام آموزش بین الملل ما 10 سال پیش آماده و اجرا شده بود امروز تعداد دانش آموزان ما بسیار بیشتر بود.

وی درباره کیفیت آموزش در مدارس خارج از کشور نیز گفت: در مدارس زیر 40 نفر امکان کیفیت بخشی به آن معنا وجود ندارد. اگر بتوانیم زودتر نظام آموزش بین الملل را ایجاد کنیم استقبال از مدارس بیشتر می‌شود.ما از قبل از شروع بحران ارزی کارهایی را شروع کردیم 650 معلم با حقوق ارزی داشتیم که در حال کاهش  آنها هستیم که مهر امسال به 150 نفر میرسد تا پول آن به مدرسه برود و در آنجا هزینه شود.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان رژه روز ارتش خبرگزاری روز ارتش شبستان بیانیه گام دوم انقلاب اردبیل کلیپ ارتش سیل خوزستان معلمان خارج از کشور حقوق فرهنگیان وزارت آموزش وپرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند

رضا مراد صحرایی امروز در  شصت و یکمین کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور گفت: جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان صورت می‌گیرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های موجود بهره‌مند شد، افزود: باید تعامل و تعارف به معنای شناخت میان دستگاه‌ها وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه در برنامه تربیت کودکی که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک آن را مصوب کرده است، موضوع تربیت قرآنی یکی از برنامه‌های جدی است افزود: معاونت پرورشی و فرهنگی  با مسئولیت معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش، سازوکار بهره‌مندی مؤسسات قرآن از فضای مدارس کشور برای برگزاری کلاس‌های قرآن را پیدا کنند، اگر  این سازوکار وجود دارد، روش اجرای آن طی یک هفته اعلام شود و اگر وجود ندارد در مدت یک هفته ساز و کار آن مشخص شود.

صحرایی با بیان اینکه پول‌های قرآنی کشور باید در آموزش و پرورش هزینه شود ادامه داد: همواره قربانی عدم توجه دستگاه‌هایی بودیم که نمی‌دانند تحول باید از آموزش و پرورش ایجاد شود، هم‌اکنون در کشور مشکل کمبود پول وجود ندارد، مسئله این است که نمی‌دانیم پول در کجا هزینه شود.

وزیر آموزش وپرورش به طرح تاسیس مدارس غیردولتی قرآنی اشاره کرد که ظرف یک ماه ارائه می شود و گفت: برای سال تحصیلی جدید حتی با درصدی از مدارس موجود،  این کار اجرا می‌شود. هم اکنون برخی مدارس غیردولتی درحال اجرای این کار هستند و به دلیل قرآن پایه بودن، خانواده‌ها هزینه پرداخت می‌کنند تا فرزندشان این‌گونه تربیت شوند.

وی با بیان اینکه طرح اتقان ارتقای توانمندی قرآنی معلمان دوره ابتدایی است و باید آن را به رتبه بندی معلمان مرتبط کنید گفت: معلمی که دوره اتقان را طی نکرده است، از رتبه‌بندی محروم شود. معلمان بدون سواد قرآنی وارد آموزش و پرورش نمی‌شوند اما ممکن است در گذر زمان به دلیل اینکه با آن مانوس نبودند،  فراموش کنند و باید در دوره‌های ضمن خدمت به آموزش قرآن توجه کرد.

صحرایی با بیان اینکه برای تسری طرح اتقان به دوره متوسطه دوم باید اندیشید گفت: همچنین دوره‌های تأمین مدرسان قرآن برگزار شود؛ نیم میلیون نفر از معلمان باید در طرح مسطورا شرکت کنند که تا کنون حدود 450 هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: مؤسسات نباید در کنار مدارس قد علم کنند بلکه مدرسه را تقویت کنند، نباید به مدرسه آسیب بزنیم و نگذاریم آموزش و پرورش نحیف شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • راه‌اندازی مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس بزرگسالان
  • مدرسه مجازی آموزش‌و‌پرورش در راستای کاهش تنوع مدارس بزرگسالان راه‌اندازی می‌شود
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • تدوین طرح مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور