Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی، اظهارکرد: به طور حتم بروز انواع مسائل و معضلات زیست محیطی و آلاینده ها و نجات آینده کره زمین، پرداختن به حوزه انرژی های تجدید پذیر را ضروری ساخته است.

«انرژی تجدیدپذیر(Renewable energy) که انرژی برگشت‌پذیر نیز نامیده می‌شود، به انواعی از انرژی می‌گویند که منبع تولید آن، برخلاف انرژی‌های تجدیدناپذیر(فسیلی) قابلیت دارد که توسط طبیعت در یک بازه زمانی کوتاه تجدید شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌ گرمایی، انرژی باد، نیروی برق‌آبی، انرژی دریایی، انرژی جزر و مد، انرژی موج، انرژی جریان اقیانوسی، سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر هیبریدی، زیست‌توده و زیست‌سوخت از جمله انواع انرژی های تجدیدپذیر یا همان انرژی های نو محسوب می شوند.

لیاقتی با تاکید براینکه، قرن بیست و یکم قرن استفاده بهینه از منابع کره زمین است، گفت: در واقع اصل توسعه پایدار نیز برهمین اساس است.

وی در ادامه اظهارکرد: باید بدانیم کره زمین یک سفینه فضایی با یک سوخت کاملا محدود است که درصورت تمام شدن سوخت دیگر وجود نخواهد داشت.

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور در ادامه نخستین گام برای نجات کره زمین از خطر انواع مخرب های زیست محیطی را استفاده بهینه از انرژی های غیر فسیلی بعنوان عامل مستقیم گرمایش کره زمین دانست.

وی در خصوص اصلی ترین معضل که باعث عدم استفاده بهینه از انرژی های تجدیدپذیر در کشورمان با توجه به پتانسیل های فراوان موجود در کشور است، اظهار داشت: به طور حتم ارزان بودن انرژی در کشور یکی از دلائل مهم و اساسی عدم مصرف بهینه انرژی محسوب می شود و فرهنگ الگوی مصرف درکشور نیازمند تغییر است.

لیاقتی اضافه می کند: ارزان بودن انرژی از سویی عدم رغبت سرمایه گذاراران و فن آوران برای ورود جدی تر به حوزه انرژی کشورمان را بدنبال داشته است، چراکه با قیمت های فعلی حاشیه سودآوری سرمایه گذاری این بخش برای سرمایه گذاران ترغیت کننده نیست.

وی بیان کرد: درست است که در کشورمان سوخت فسیلی فراوانی وجود دارد اما با وجود پتانسیل لازم در کشورمان از جمله نعمات خدادادی خورشید، باد و بیابان های مناسب به منظور استفاده از انرژی های تجدیدپذیر؛ بهره برداری از سوخت فسیلی غیراقتصادی است.

لیاقتی همچنین، افزایش هرچه بیشتر سرمایه گذاری به خصوص بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها را مورد تاکید قرار داد و در عین حال وجود تحریم های بین المللی برای کشورمان را یک مانع اصلی در این راه دانست.

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی افزود: البته در این شرایط خاص ما بایستی با استفاده از توان و ظرفیت دانشگاه ها همچون دانشگاه شهیدبهشتی زمینه مناسب را برای تربیت دانشجو و رشد و توسعه علم و تکنولوژی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر فراهم کنیم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی ۳ مرکز مشترک توسعه فناوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی به تشریح اولویت‌های ستاد پرداخت و اظهار کرد: در سال گذشته تمرکز بر اولویت اصلی ستاد یعنی ایجاد گفتمان منتخب و اولویت‌های مأموریتی این نهاد از مهم‌ترین مباحثی بود که مورد توجه قرار گرفت. با تمرکز ۷۰ درصد انرژی، زمان و منابع در دسترس بر روی این اولویت‌ها، اولویت‌های مأموریتی ستاد شامل کاهش خام‌فروشی، کاهش ارزبری یا افزایش ارزآوری، استحصال و بازیافت از منابع ثانویه همچون شورابه‌ها، باطله‌ها و سرباره‌ها، ساخت افزایشی و ساخت دقیق تعریف شده است.

وی با اشاره به ویرایش و به‌روزرسانی نهایی سند ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته، بیان کرد: ۱۲ جلسه میز تخصصی در شورای‌ عالی انقلاب‌فرهنگی با همکاری و حضور نمایندگان ۲۰ سازمان ذی‌نفع برای تهیه سند توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته برگزار شد که در نهایت به تهیه پیش‌نویس سند منجر شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد ساخت پیشرفته به ایجاد مراکز مشترک توسعه فناوری اشاره کرد و افزود: مرکز مشترک توسعه فناوری ساخت دقیق، مرکز مشترک توسعه فناوری لایه‌نازک و مرکز مشترک توسعه فناوری سرامیک‌های دما بالا مراکزی بودند که در سال گذشته نهایی‌سازی شدند و پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی در ۶ مورد دیگر شامل مواد باطله معدنی، پسماند شیرین‌سازی آب، نسوزهای صنعتی، میکروالکترونیک، توسعه فناوری ساخت افزایشی و باطری‌های غیر لیتیومی پیرامون انجام برنامه‌های پیش‌ران ستاد با هم‌افزایی ظرفیت‌های ستاد، بهره‌بردار، سرمایه‌گذار و تیم‌های فناور پیشرو از دیگر اقدامات سال گذشته ستاد بود.

به گفته وی در موضوع رصد و آینده‌نگاری فناوری و در بحث آینده‌نگاری، بیش از ۳۰ سند بین‌المللی بررسی شده و فهرستی بالغ بر ۶۰ نفر خبره شامل افراد متخصص دانشگاهی و صنعتی در حوزه‌های مختلف مواد و ساخت پیشرفته، برای بررسی خبرگانی این حوزه، تهیه شده و فرایند دعوت از نخبگان و تشکیل میزهای تخصصی ادامه دارد.

میلانی در ادامه به ارائه آمار مطابق آخرین گزارش از سامانه خدمت پرداخت و گفت: از ابتدای مردادماه تا انتهای اسفندماه جمعاً ۲۳۰ طرح در سامانه خدمت بارگذاری شده که این یعنی به طور متوسط ماهانه ۲۹ یا روزانه یک طرح در این سامانه قرار گرفته است.

دبیر ستاد مواد و فناوری ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز طرح‌های تصویب شده در مجموع ۲۵۵ میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز طرح‌های در دست بررسی بالغ بر چهار هزار و ۵۸۸ میلیارد ریال برآورد شده است.

میلانی درخصوص برگزاری رویدادهای علمی مختلف در سال گذشته، گفت: برگزاری فن تز با همکاری کانون مدیریت دارایی فکری، برگزاری و حمایت از مسابقات دانشجویی و رویدادهای ترویجی و پیگیری ایجاد نهادهای ترویجی تخصصی از اقدامات ستاد در سال گذشته بوده است.

کد خبر 6084405 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • توسعه پتروپالایشگاه‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف می‌کند
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها
  • هشتمین کنفرانس و پنجمین دوره جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر ایران برگزار می‌شود
  • نوآوری و خلاقیت، لازمه پیشرفت صنعت پتروشیمی در بازارهای جهانی
  • راه‌اندازی ۳ مرکز مشترک توسعه فناوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته
  • برگزاری نمایشگاه بین المللی و جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران