Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@06:34:10 GMT

بحران اپلیکیشن‌های ایرانی در اپ‌استور

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۴۴۰۰

توقف فعالیت اپلیکیشن‌های ایرانی در بازار آنلاین اپل، حداقل یک‌سوم کاربران موبایل را تحت تأثیر قرار داده و در نهایت شرکت‌ها به این سمت می‌روند که از حالت وب‌سایت برای برنامه‌های خود استفاده کنند، هر چند بسیاری از توسعه‌دهندگان همین حالا هم کارشان را از دست داده‌اند.

به گزارش ایسنا، از شهریورماه سال گذشته، برخی ازاپلیکیشن‌های ایرانی به‌دنبال ایجاد محدودیت و تحریم‌های آمریکا از اپ‌استور حذف شدند، شرکت‌ها برای دور زدن محدودیت ایجاد شده، سراغ استفاده از اکانت‌های اینترپرایز (Enterprise) رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برخی از توسعه‌دهندگانِ برنامه‌های آی‌اواس از این روش برای انتشار نسخه‌های هک‌شده اپلیکیشن‌های مختلفی استفاده کردند و این موضوع باعث شد اپل تصمیم بگیرد برای جلوگیری از سوءاستفاده از این روش، به غیرفعال کردن اکانت‌های اینترپرایز اقدام کند.

در این میان، تعدادی از پرمخاطب‌ترین اپلیکیشن‌های ایرانی از جمله برنامه‌های حوزه پرداخت و تاکسی آنلاین و غیره، در گوشی‌های با سیستم عامل iOS نیز با مشکل مواجه شدند. البته این شرکت‌ها هر کدام نسخه‌های جایگزین اپلیکیشن‌های قبلی را به کاربران خود ارائه کردند اما هر یک از این نسخه‌های جایگزین هم مدت زیادی دوام نیاورده و توسعه‌دهندگان ناچار می‌شوند با بسته شدن نسخه‌ای از اپلیکیشن، نسخه‌های دیگری را ارائه کنند.

بنابراین، در حالی که مسؤولان ارتباطی ایران از پیگیری این موضوع از راه‌های حقوقی خبر داده و وعده دادند «از پتانسیل‌های قانونی موجود در عرصه بین‌المللی استفاده کرده تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم»، اما اپلیکیشن‌هایجایگزین هم بار دیگر از کار افتادند و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های ایرانی را مجبور کردند که نسخه‌ی دیگر ازاپلیکیشن‌هایشان را ارائه دهند و یا اعلام کنند با توجه به محدودیت‌های به‌وجود آمده از سوی شرکت اپل، در صورت غیرفعال شدن اپلیکیشن‌ها، از طریق لینک‌های داده‌شده اقدام به نصب اپلیکیشن کنند.

اپل بازارش را بسته اما گوگل نبسته است
در این باره عطا خلیقی - مشاور سازمان فناوری اطلاعات ایران- با بیان این‌که بازار اپل با اندروید متفاوت است، گفت: گوگل بازار اندروید را انحصاری نکرده و بازارش را نبسته است. بنابراین در اندروید می‌توان از بازارهای داخلی استفاده کرد، اما در اپل نمی‌توان هیچ کاری کرد. محدودیت‌هایی که اپل ایجاد کرده کاملاً مؤثر خواهد بود و روش‌هایی هم که توسعه‌دهندگان استفاده می‌کنند، کاملاً از طرف اپل قابل بسته شدن است.

وی با بیان این‌که تقریباً دیگر برنامه‌ای نداریم که در اپ‌استور مانده باشد، اظهار کرد: حجم عظیمی از اپلیکیشن‌ها از مارکت اپل خارج شدند. خیلی‌ها با مارکت‌هایی فعالیت می‌کردند که خودشان هم با اکانت‌های اینترپرایز توسط مردم نصب شده بود که آن‌ها هم این مشکل برایشان به وجود آمده است. بعضی از شرکت‌ها در اپ‌استور باقی مانده بودند و اپل هنوز تشخیص نداده بود که ایرانی هستند که آن‌ها را هم در روزهای اخیر تشخیص داد و غیرفعال کرد. خیلی‌ها هم خودشان اکانت اینترپرایز گرفتند که به زودی آن‌ها را هم غیرفعال می‌کند.

مدیر مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوپای فاوا در پاسخ به این‌که توقف فعالیت اپلیکیشن‌هایایرانی در اپ‌استور چه تأثیری در بازار این شرکت در ایران می‌گذارد، گفت: این موضوع حداقل یک‌سوم کاربران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. خیلی‌ها دوست ندارند از وب‌سایت استفاده کنند و حتی افرادی بودند که بخواهند گوشی‌های آی‌اواس را کنار بگذارند.

راه‌حل جایگزین استفاده از نسخه‌ی بر پایه‌ی وب است
خلیقی درباره‌ی راه‌حل این موضوع توضیح داد: به همین دلیل توسعه‌دهندگان دارند به این سمت می‌روند که از نسخه‌ی PWA استفاده کنند که بر پایه‌ی وب است، اما حالت اپلیکیشن دارد. این نسخه نصب‌کردنی نیست و مانند این است که یک آدرس را بوک‌مارک کنید. درواقع در نسخه‌ی PWA اپلیکیشن نصب نمی‌شود، همان فضای وب‌سایت است در نسخه‌ی خاصی از موبایل که حالت وب دارد.

وی در ادامه بیان کرد: چاره‌ای نیست که همه به آن سمت بروند. استفاده از نسخه‌ی PWA قابل بستن نیست چوناپلیکیشنی وجود ندارد که بخواهند آن را حذف کنند. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن هم کاهش آمارهاست. زمانی‌که یک اپلیکیشن در بازارها نصب می‌شود، بسیاری از آمار از جمله تعداد نصب کاربران، رتبه‌ای که کاربران به اپلیکیشن می‌دهند، نظراتی که می‌دهند از این بازارها کسب می‌شود. اما با اپل این آمار را از دست خواهیم داد.

مشاور سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که احتمالاً شرکت‌ها دیگر سرمایه‌گذاری روی آی‌اواس را کنار می‌گذارند، گفت: یک شرکت کلی مارکتینگ می‌کند و بودجه برای نصب اپلیکیشن روی آی‌اواس تخصیص می‌دهد، اما ناگهان با این موضوع مواجه می‌شود که اپلیکیشن‌هایش دیگر کار نمی‌کنند. گروه بسیار بزرگی بودند کهاپلیکیشن‌های موبایل آی‌اواس می‌نوشتند. بسیاری از آن‌ها بیکار شدند. شرکت‌ها هم احتمالاً پروژه‌هایشان را برایآی‌اواس متوقف می‌کنند، چون بازار کاری که قبلاً وجود داشته دیگر نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اپلیکیشن ایرانی اپ استور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلگرام میلیاردی می‌شود

ایتنا - موسس تلگرام اعلام کرد جمعیت کاربران ماهانه فعال این اپلیکیشن پیام‌رسان، ظرف مدت یک سال، از یک میلیارد نفر عبور خواهد کرد.
پاول دوروف در یک مصاحبه نادر، به تاکر کارلسون، خبرنگار آمریکایی گفت که تلگرام مثل «آتش جنگلی»، در حال گسترش است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، دوروف که مالک کل تلگرام است، به تاکر گفت: ما احتمالا از هم اکنون تا یک سال دیگر، از مرز یک میلیارد کاربر ماهانه فعال، عبور خواهیم کرد.

موسس تلگرام در این مصاحبه ویدئویی که در حساب تاکر در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شده است، گفت: هدف این اپلیکیشن که اکنون ۹۰۰ میلیون کاربر فعال دارد، ماندن به عنوان یک پلتفرم بی‌طرف و عدم حضور به عنوان یک بازیگر در مسائل ژئوپلیتیکی است. این کارآفرین متولد روسیه، با اشاره به مداخله دولت روسیه در شرکتی که او تاسیس کرده است، گفت: در سال ۲۰۱۴ از روسیه گریخته است.

واتس‌اپ که متعلق به شرکت آمریکایی متا است، بیش از ۲ میلیارد کاربر ماهانه فعال دارد. روزنامه فایننشیال تایمز در مارس گزارش کرده بود تلگرام احتمالا قصد دارد بمحض سودآور شدن، سهام خود را در بازار آمریکا عرضه کند.

پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، تلگرام به ابزار کاربردی هر دو طرف و محلی برای ارسال و دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده درباره جنگ، تبدیل شد.

تقریبا همه رسانه‌های بزرگ، نهادهای دولتی و چهره‌های دولتی روسیه و اوکراین در تلگرام، ‌کانال دارند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، سخنرانی‌های ویدئویی روزانه در تلگرام ارسال می‌کند و نیروهای مسلح او درباره حملات هوایی و تحولات میدان نبرد اطلاع‌رسانی می‌کنند. کرملین، فعالیت‌های پوتین را در تلگرام اعلام می‌کند و مخالفان دولت روسیه در این پلتفرم فعال هستند.

اما منتقدان تلگرام می‌گویند این اپلیکیشن به ابزار انتشار اطلاعات غلط تبدیل شده است. لایحه ای در مارس به پارلمان اوکراین ارائه شد که هدف آن مقررات سخت گیرانه‌تر برای تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی است.

بر اساس گزارش رویترز، پس از این که ظاهرا از تلگرام برای کمک به استخدام افراد مسلح برای حمله به سالن کنسرت حومه مسکو در مارس استفاده شد، کرملین به دوروف گوشزد کرد دقت بیشتری داشته باشد.

دیگر خبرها

  • نسخه قدرتمندتر ربات انسان‌نمای «اطلس» معرفی شد
  • ۷۳ تیم عملیاتی آبفا در مناطق سیل‌زده وارد عمل شده‌اند
  • قابلیت دانلود تلوبیون نیاز به توسعه زیرساخت دارد
  • امکان خرید آنلاین با احراز هویت بیومتریک گوگل پلی
  • تلگرام میلیاردی می‌شود
  • مدیریت بحران آبفای یزد در آماده باش کامل
  • مدیریت بحران آبفا در آماده باش کامل
  • مدیریت بحران آبفا در آماده باش کامل است
  • iOS۱8 با ویژگی‌های هوش مصنوعی عرضه می‌شود
  • نسخه جدید خودروی محبوب مولتی‌میلیاردر‌های ایرانی + عکس