Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۹۷ را می‌توان سال تغییرات مدیریتی در صنعت پرداخت الکترونیک نامید؛ تغییراتی که توجه به فراوانی و نوع آن‌ها، پیام‌هایی فراتر از جابه‌جایی‌های مرسوم مدیران دارد و بیراه نیست اگر آن‌ها را آغازی بر دورانی تازه برای بانک‌ها دانست. ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰ اقتصادی اقتصاد ایران پول | ارز | بانک نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اگرچه صنعت پرداخت ایران در سال 97 تغییرات گوناگونی را از لحاظ ساختار، بازیگران تازه، قوانین و مقررات و البته مشکلات تجربه کرد اما بدون شک تغییر 6 مدیرعامل طی 6 ماه در 6 شرکت پی‌اس‌پی، اتفاقی نیست که بتوان بسادگی از کنار آن گذشت و تکرار آن را به پای تغییراتی مرسوم در همه صنایع و شرکت‌ها گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافی است نگاهی به فهرست تغییرات بیندازیم؛ از اردیبهشت تا آبان ماه 97 به طور میانگین ماهانه شاهد یک تغییر مدیریتی در شرکت‌های پرداخت بودیم و آخرین تغییر هم اسفند 97 در شرکت ایران کیش اتفاق افتاد.

پنج تغییر مدیریتی سال 97 به شرکت‌های به پرداخت ملت، تجارت الکترونیک پارسیان، فن‌آوا کارت، پرداخت الکترونیک سپهر، پرداخت الکترونیک سامان وپرداخت الکترونیک پاسارگاد تعلق دارد. وجود سه شرکت پرداخت بررگ بورسی در لیست تغییرات مدریتی شاید نشانی از تغییر استراتژی شرکت‌ها در نقشه راه آن‌ها باشد.

نگاهی به سوابق مدیران جدید شرکت‌های بزرگ بورسی

شهریار خلیلی مدیرعامل جوان در به پرداخت ملت پیش از سمت فعلی خود؛ ریاست اداره کل بانکداری شخصی و توسعه محصول بانک ملت را عهده دار بوده است.

او همچنین معاونت کانال‌های غیر حضوری در اداره کل بانکداری شخصی، معاونت اداره کل بانکداری الکترونیک بانک ملت و عضویت در هیئت مدیره این شرکت را در سابقه کاری خود دارد.

احمد جعفری مدیرعامل جدید تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ) نیز در سابقه‌ی خود عضویت هیئت مدیره این شرکت و معاون فناوری اطلاعات بانک پارسیان دارد.

در تجارت الکترونیک سامان (سپ)؛ حسین واعظ قمصری به مدت هشت سال در سمت مدیرعامل سپ مشغول به فعالیت بوده است او نیز سمت نایب رئیس هیئت مدیره سپ را بر عهده داشته است. قمصری همچنین در کارنامه خود معاونت مالی واداری بانک سامان را دارد.

بابک رهنما پور مدیرعامل جدید مبناکارت آریا پیشین وپرداخت الکترونیک سپهر کنونی هم پیش از این سمت؛ رئیس هیت مدیره پرداخت الکترونیک سپهر بوده است. در سوابق رهنماپور ریاست کل اداره انفورماتیک بانک صادرات دیده می‌شود.

علاقه بانک‌ها به شرکت‌های پرداخت بیشتر شده است؟

این تغییرات چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ آیا وجوه مشترکی میان مدیران تازه‌نفس وجود دارد؟ این پرسشی است که با توجه به سوابق بانکی همه مدیرانی که نیمه دوم سال گذشته بر صندلی مدیرعاملی شرکت‌های پرداختی نشستند، پاسخ روشن‌تری می‌یابد.

با مشاهده سوابق مدیران جدید شرکت‌های پرداخت، عضویت هیئت مدیره و سابقه مدیریتی در بانک‌های سهامدار شرکت‌های پرداخت به عنوان وجه مشترک همه آن‌ها قابل اعتنا است.

شاید دلیل این موضوع و علاقه مندی بیشتر بانک‌ها به شرکت‌های پرداختی درآمد و ارزش سهام بالای آن‌ها در بازار بورس باشد. و این ارزش و درامد قابل اغماض توجه بانک‌ها به شرکت‌های پرداخت را افزایش داده باشد.

اما موضوع محتمل دیگر به تضاد منافعی که به علت نظام کارمزدی فعلی بین شرکت‌های پرداخت وبانک های سهامدار آن‌ها پیش آمده باز می‌گردد

بار هزینه کارمزد تراکنش‌های دستگاه‌های پوز بر بانک‌ها که محل عمده کسب درآمد شرکت‌های پرداخت به شمار می‌آید  احتمالاً مهمترین علت این تضاد منافع باشد. گرچه با توجه به سهامداری بانک‌ها و شرکت‌های وابسته به بانک در شرکت‌های پرداخت بخشی از هزینه کارمزدی مرتفع می‌شود؛ اما به گفته لگ زایی قایم مقام بانک ملت تنها 40 درصد هزینه‌ی کارمزدی بهعلت سهامداری بانک‌ها بازگشت می‌یابد و 60 درصد از هزینه‌ها همچنان بر دوش بانک‌هاست.

در این خصوص خلیلی مدیرعامل به پرداخت نیز در تعدادی از مصاحبه‌های خود به وضوح از فشار هزینه‌ی کارمزدی بر بانک‌ها به خصوص بانک ملت گفته است.

او به پرداخت هزینه‌ی 5 هزار میلیاردی سالانه توسط بانک ملت و سهم 95 درصدی به پرداخت ملت در این هزینه اشاره کرده است. ابراز نگرانی خلیلی نسبت به سهم 25 درصدی بانک ملت در پرداخت کارمزد در میان بانک‌های کشور و دفاع از بانک‌ها در مدل نظام کارمزدی فعلی آن هم در سمت کنونی وی شاید به دلیل سابقه‌ی بانکی او باشد. باید دید این نگاه چه تاثیری بر استراتژی شرکت خواهد داشت.

به جز هزینه‌ کارمزدی موارد دیگری چون اتصال‌کارتخوان‌ها بدون‌اطلاع بانک یا هزینه اجاره این دستگاه‌ها که بر اساس مدلی میان شرکت‌های پرداخت و بانک‌های سهامدار آن‌ها تأمین می‌شود از عواملی است که همسویی منافع شرکت‌های پرداختی با بانک‌ها را خدشه دار کرده است و شاید سوابق مدیران پرداختی جدید نشان از تسلط هرچه بیشتر بانک‌ها بر شرکت‌های پرداختی باشد.

حال باید دید تجارب مدیران بانکی در حوزه‌ی پرداخت چه تاثیری خواهد داشت. گزارش‌های شاپرک می‌تواند عملکرد مدیران بانکی در حوزه پرداخت را طی دوره مدیریتی آن‌ها به وضوح نشان دهد.

با این حساب آیا باید منتظر تغییرات دیگری از همین دست و با همین منطق باشیم؟ آیا سال 98 را می‌توان سال نزدیک‌تر شدن دو حوزه پرداخت و بانک به هم دانست و از همه مهم‌تر آیا این نزدیکی می‌توان زمینه‌ساز تغییراتی در اکوسیستم پرداخت الکترونیک ایران شود؟ باید منظر ماند و دید، هنوز آغاز سال است.

* مهکامه صباغ

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,79/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۶۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید

نشست مشترک رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری‌سازی، دکتر کمیل شاعری معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌نیا معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

نقش‌آفرینی جدی بانک ملت در همکاری مشترک با صندوق نوآوری در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۳

دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر رضا دولت آبادی، مدیرعامل فقید بانک ملت که همواره یکی از حامیان جدی مجموعه دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شد و تبریک به مدیرعامل جدید این بانک گفت: مجموعه بانک ملت را یکی از بانک‌های پیشرو در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور می‌دانیم و معتقدیم، با اصلاح برخی روندها و استفاده از ابزارهای نوآورانه می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وی در ادامه یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت شده است و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شده است که رقم قابل‌توجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه‌های جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانک ملت در این زمینه، نقش‌آفرینی جدی داشته باشد.  

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد. 

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد. 

تعامل و همکاری خوب میان بانک ملت و صندوق نوآوری برای حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور

دکتر فرشید فرخ نژاد، مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست تأکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه نظام و دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند. 

وی افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم. 

فرخ‌نژاد تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده خواهد کرد. 

برنامه صندوق نوآوری برای کمک به تبدیل ۱۰۰۰ شرکت نوپا به شرکت فناور 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد. 

وی افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در صندوق نوآوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برای کمک به تحقق شعار سال و گسترش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده‌ایم. یکی از مواردی که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ است که بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگری باقی مانده است که امیدواریم با همکاری بانک ملت به زودی پرداخت شود. 

ذوالفقاری افزود: یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری در سال ۱۴۰۳ بحث کمک به تبدیل‌ ۱۰۰۰ شرکت نوپا به شرکت فناور است که بحث منابع تکلیفی در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. نیازهای مالی زیست بوم نوآوری کشور به سرعت درحال رشد هستند و ما نیز در صندوق نوآوری در این زمینه برنامه‎‌های توسعه‌ای مدنظر داریم. امیدواریم بانک ملت رقم خوبی را برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳ در نظر بگیرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، وی خاطرنشان کرد: در حوزه انتشار اوراق صکوک و صدور ضمانت‌نامه‌ها به خصوص بحث صدور ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور، می‌توانیم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، اتفاقات خوبی را رقم زده و به توسعه هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

تأسیس شرکت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت

دکتر کمیل شاعری، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن اشاره به موضوع تأسیس شرکت مشترک میان این صندوق با بانک ملت گفت: توافقاتی برای تأسیس شرکت مشترک انجام شده است و امیدواریم این شرکت در سال ۱۴۰۳ تأسیس شود. این شرکت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی و بلاکچین فعالیت کند. 
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • استقبال گسترده از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی
  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه
  • هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳