Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@20:42:49 GMT

تهوع‌آور‌های پنهانی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۶۹۳۸

تهوع‌آور‌های پنهانی را بشناسید

وقتی حالت تهوع به ما دست می‌دهد دیگر نمی‌توانیم انکارش کنیم. این احساس ناراحت‌کننده‌ی آشنا گاهی به دلایلی اتفاق می‌افتد که انتظارش را ندارید:

اضطراب

حالت تهوع می‌تواند از علائم شایع اضطراب باشد. وقتی دستخوش نگرانی و هیجان می‌شوید، مثلاً حمله‌ی پانیک، بدن شما در وضعیت جنگ یا گریز قرار می‌گیرد و آدرنالین وارد جریان خونتان می‌شود تا شما را برای واکنش مناسب در برابر دشمن (بجنگید یا فرار کنید) آماده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در این میان، عملکرد‌های بدن مانند گوارش تقریباً متوقف شده و باعث تجمع سموم در بدن می‌شود. در نهایت سیگنال‌های شیمیایی به مغز فرستاده می‌شود تا احساس تهوع ایجاد شود.

کتواسیدوز دیابتی

حالت تهوع، استفراغ و شکم‌درد دارید؟ ممکن است علتش مشکلی در معده‌تان باشد؛ اما این علائم همچنین می‌توانند آژیر خطری برای دیابت نوع اول نیز باشند. اسیدوز دیابتی زمانی روی می‌دهد که سلول‌های محروم از انرژی (که قند مورد نیازشان را به دلیل عدم تولید کافی انسولین دریافت نمی‌کنند) شروع می‌کنند به سوزاندن چربی به عنوان سوخت و باعث می‌شوند مواد شیمیایی به نام کتون‌ها به مقدار زیادی در خون و ادرار تجمع کنند. فرد حال بدی پیدا می‌کند و وقتی در شرایط اسیدوز قرار می‌گیرد دچار حالت تهوع می‌شود. این بیماری می‌تواند منجر به کما یا مرگ شود، مخصوصاً در افرادی که نمی‌دانند دیابت دارند یا نسبت به علائم هشداردهنده مانند تشنگی زیاد یا تکرر ادرار بی‌توجه‌اند.

نارسایی غدد آدرنال

این اختلال هورمونی به این معنی است که غدد فوق کلیوی‌تان نمی‌توانند به مقدار کافی هورمون تولید کنند. یکی از علل نارسایی آدرنال، بیماری آدیسون است که یک بیماری خود ایمنی بوده و به غدد آدرنال آسیب می‌زند و توانایی تولید کورتیزول‌شان را محدود می‌کند که هورمونی ضروری برای رشد، سوخت و ساز و سایر عملکردهاست.

از کجا باید بدانید غدد فوق کلیوی‌تان خوب کار نمی‌کنند؟ علائم معمول این بیماری، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، کاهش وزن و در صورت تداوم، افت شدید فشارخون تا حدی است که فرد غش می‌کند. افرادی که نارسایی آدرنال دارند و این علائم را بروز می‌دهند باید هر چه زودتر تحت مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرند، زیرا درمان نکردن این بیماری می‌تواند بیمار را بکُشد.

حمله قلبی

اگر دچار حالت تهوع یا احساس بدی در معده‌تان هستید، حتی اگر دردی در قفسه سینه‌تان احساس نمی‌کنید ممکن است در معرض یک حمله قلبی باشید. زنان بیشتر از مردان ممکن است دچار این علامت شوند. گاهی درد ناشی از حمله قلبی به صورت معده درد یا درد در قسمت میانی بالای شکم گزارش می‌شود یا دردی شبیه احساس ناراحتی یا سنگینی ناشی از بدهضمی.

ریفلاکس اسید معده

سوزش معده بارزترین نشانه‌ی ریفلاکس اسید معده به مری است؛ اما درد سوزاننده‌ی درون قفسه سینه یا معده‌تان تنها علامت ریفلاکس نیست. وقتی اسید معده یا محتویات معده به سمت مری بالا می‌آیند، ممکن است حالت تهوع به شما دست بدهد.

گاستروپارزی

تهوع تنها یکی از حالت‌ها و علائم ناخوشایند گاستروپارزی (فلج معده) است که یک اختلال گوارشی تضعیف کننده محسوب می‌شود. حرکت غذا به دلایل گوناگونی از معده به سمت روده کوچک کُند شده و یا به طور کل متوقف می‌شود، غذا در معده می‌ماند و در محیط تاریک و مرطوب معده، تخمیر می‌شود در نتیجه حالت تهوع به فرد دست می‌دهد.

بلعیدن یک ماده‌ی غیرخوراکی

طبیعتاً اگر چیزی را ببلعیم که نباید بلعیده شود متوجه می‌شویم؛ اما گاهی واقعاً ممکن است نفهمیم یک جسم خارجی را قورت داده‌ایم. مثلاً استخوانی از ماهی سالمون یا تاری از قلم مویی که با آن غذایتان را به روغن آغشته کرده‌اید. این جسم خارجی در معده می‌تواند حالت تهوع، استفراغ و شکم درد ایجاد کند.

بیماری‌های مرتبط با کیسه صفرا

درد ناگهانی سمت راست شکم بعد از خوردن غذایی چرب و سنگین، از علامت‌های رایج حمله کیسه صفراست. این درد معمولاً زمانی شروع می‌شود که ذرات سفتی به نام سنگ کیسه صفرا، مجرا‌هایی عبور آنزیم صفرا را مسدود می‌کنند. البته افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند فقط گاهی ممکن است دچار حالت تهوع شوند. چه درد داشته باشید و چه حالت تهوع، اگر سونوگرافی شما سنگی را نشان نداد تصور نکنید مشکلی وجود ندارد. سایر آزمایش‌های تصویری می‌توانند عملکرد کیسه صفرا را ارزیابی کنند و مشکل آن را نشان بدهند. گاهی کیسه صفرا ملتهب و بدشکل می‌شود. اگر علت تهوع، سنگ کیسه صفرا نباشد، ممکن است التهاب، عفونت، مصرف زیاد الکل و یا حتی یک تومور عامل حالت تهوع باشند.

سندروم استفراغ دوره‌ای

این سندروم ترسناک که بیشتر در میان کودکان شایع است می‌تواند بزرگسالان را نیز درگیر کند. سندروم استفراغ دوره‌ای موجب حملات مکرر تهوع شدید و استفراغ بدون هیچ دلیل مشخصی می‌شود. هر حمله‌ی این سندروم می‌تواند تا ساعت‌ها و یا حتی چند روز طول بکشد.

تهوع معمولی جزو علائم این سندروم نیست و مبتلایان با حالت تهوعی که دارند نقش بر زمین می‌شوند. علت این سندروم هنوز مشخص نیست؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد بین سندروم استفراغ دوره‌ای و میگرن ارتباط وجود دارد. بیماران معمولاً با دارو‌های میگرن تحت مداوا قرار می‌گیرند.

حمله وازوواگال

وقتی خون می‌بینید رنگتان می‌پرد و حالت تهوع پیدا می‌کنید؟ این احساس ناخوشایند و احتمالاً غش بعد از آن، سنکوپ وازوواگال نام دارد که نوعی از دست دادن هوشیاری به مدتی کوتاه است که اصطلاحاً بیهوش شدن گفته می‌شود. درد، اضطراب، مدت زیاد سرپا بودن و فشار آوردن برای اجابت مزاج می‌توانند موجب افت ناگهانی ضربان قلب و فشارخون شوند. فرد پیش از بیهوش شدن ممکن است احساس سرگیجه و تهوع و یا حتی تپش قلب داشته باشد. سایر علائم شامل احساس سردی یا عرق کردن، صدای زنگ در گوش و تاری دید یا دید تونلی می‌شود.

دارو‌های تجویزی

خیلی از دارو‌های تجویزی و بدون نسخه موجب عارضه جانبی تهوع می‌شوند. بیس فسفونات‌های خوراکی که برای درمان پوکی استخوان تجویز می‌شوند و دارو‌های تزریقی دیابت که با کُند کردن گوارش، قند خون را کنترل می‌کنند می‌توانند موجب حالت تهوع شوند. برخی از دارو‌های فشارخون، ضدافسردگی و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز می‌توانند حالت تهوع ایجاد کنند.

مکمل‌ها یا مسکن‌های بدون نسخه

حتی مسکن‌های معمولی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن که به نام دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی معروف‌اند می‌توانند حالت تهوع ایجاد کنند. زمانی که این دارو‌ها روی سطح معده می‌نشینند، که می‌تواند بین نیم ساعت تا یک ساعت باشد، موجب تحریک زیاد معده می‌شوند.

این دارو‌ها را همراه غذا مصرف کنید یا از نوع پوشش‌دار آن‌ها استفاده کنید تا دچار حالت تهوع نشوید.

برخی از ویتامین‌ها و مکمل‌ها را نیز باید همراه غذا مصرف کنید تا تهوع نگیرید. آهن و ویتامین C. می‌توانند معده را ناراحت کنند، چون فرمولاسیون خاص آن‌ها تأثیر تحریک‌کنندگی دارد؛ اما به محض اینکه دارو معده را ترک کند، علائم نیز برطرف خواهند شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تهوع حالت تهوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای طلای کثیف را بشناسید

 مافیای زباله و پسماند دیگر واژه های عجیب و غریبی نیستند؛ سال هاست که این واژه بر زبان مسئولان جاری است و انگار هیچ اهرم پر قدرتی برای مقابله با آن وجود ندارد. مافیایی که سرمایه اش طلای کثیف است و اعضای آن زباله‌گردهایی که گونی به دوش سر هر کوچه و برزنی بر سر سطل‌های زباله تا کمر خم شده‌ و زباله‌ و پسماندها را جدا کرده و در گونی‌های جداگانه جای می دهند. درآمد زباله گردها که بخش زیادی از آنها جزو اتباع خارجی اند بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان است اما مافیای زباله درآمد 3 هزار میلیارد تومانی به جیب می زند. سود کلان زباله آن قدر بالا است که حتی طرح پیشنهادی سال گذشته شهرداری برای استخدام زباله گردها با حقوق ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومانی هم با استقبال آنها مواجه نشد. با شکل گیری و شکوفایی صنعت بازیافت، زباله ارزشی روزافزون پیدا کرد چراکه ماده اولیه ای رایگان یا ارزان برای چرخ تولید صنعت روبه گسترشی به عنوان صنعت بازیافت است. جمع آوری این ماده اولیه رایگان، آرام آرام به شکل گیری مافیای پسماند منجر شده است. مافیای زباله آن قدر قدرتمنداست که به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند ازنیروهای ارزان و عمدتا کودکان کار استفاده می کند و دغدغه برخورد نیروی انتظامی و شهرداری ندارند و هر روز پایشان را فراتر می گذارند و از فضای امنی که در شهر دارند سوء استفاده می کنند.

 گنج کثیف

روزانه حدود ۷۵۰۰ تن زباله در تهران تولید می‌شود که 30درصد (دو هزار و۵۰۰ تن) آن زباله‌های خشک و ۷۰درصدش (۶هزار تن) زباله‌های‌ تر هستند . به گفته مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران تولید زباله در تهران حدود ۳ برابر میانگین جهان است و از نظر تولید زباله هم در بین ۲۰ کشور اول جهان هستیم.

زباله‌های تهران حکم گنج را دارند؛ گنجی که خیلی‌ها را مانند قارون ثروتمند کرده است؛ کاسبانی که آنقدر ولع پول بیشتر دارند که پای اراذل و اوباش را هم به آن باز کرده اند به طوری که یکی از اراذل مشهور پایتخت با خرید ۸۰ وانت آنها را در اختیار نوچه‌ها و کارگرانش گذاشته بود تا بتوانند به راحتی زباله را جمع آوری و منتقل کنند.

  زباله گردهای حرفه ای و تمام وقت که تعدادشان به چندین هزارنفر می رسد و اکثرشان افغانستانی اند صبح زود با کامیون های بزرگ در مناطق مختلف تهران پخش می‌شوند تا بیش از ۵۰ هزارمخزن زباله کوچه‌ و خیابان هر منطقه را بجویند. قوطی‌، بطری، کاغذ، پلاستیک، فلزات و... را جدا کنند و پیش از آنکه کامیون‌های جمع‌آوری زباله‌های تر و خشک شهرداری بیایند، آنها را به گاراژهای دپو و ضایعاتی‌های اطراف تهران برسانند. در آنجا سر تیم های زباله گردها پس از تفکیک، زباله‌های خشک را به مراکزی که دقیقا هویتشان مشخص نیست، بفروشند. در این میان سلاطین مافیا پشت پرده اند و هیچگاه از پرده بیرون نمی آیند.

میر ویس ۱۷ سال دارد و اهل افغانستان است. تا کمر داخل سطل زباله فلزی خم شده و پلاستیک و کاغذها را داخل کیسه بزرگ رنگ و رو رفته اش می ریزد. سراغش می روم تا از زباله گردی برای من بگوید . می گوید : «چهار ماه است که از هرات به تهران آمده ام. پارسال هم یک بار آمدم ولی دستگیر و رد مرز شدم. از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب چند بار به مخازن زباله خیابان های منطقه شمس آباد سرک می کشم و ضایعات جمع می کنم. چشم 8 نفر به من است تا آخر ماه برای شان پول بفرستم. همه اینها که اینجا می بینی کارشان همین است. آخر شب هم بار کامیون می کنیم و به محله «آتش خاموش» حکیمیه تهرانپارس می بریم. آنجا محل دپوی زباله های قابل بازیافت است. هر روز باید چند کیسه پلاستیک و کاغذ جمع کنیم و تحویل بدهیم. ماهیانه چیزی بین ۱۳ تا ۱۷ میلیون تومان درآمد دارم. پیمانکار این زباله ها را خیلی ارزان از ما می خرد ولی چاره ای نداریم.»  

صف بلند طرح های شکست خورده

تفکیک زباله از مبدا همچنان در پایتخت یک معما است. آنگونه که مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اعلام کرده، طرح ۱۸ ساله تفکیک زباله از مبدا شکست خورده است. سال های اولیه شروع طرح تفکیک زباله از مبدا شهرداری وقت با آموزش شهروندی به شهروندان تلاش کرد تا آنها را به تفکیک زباله تر و خشک در منزل ترغیب کند. طرحی که با تبلیغات گسترده در رسانه ملی نیز همراه شد اما در ادامه به فراموشی سپرد شد.

 هر ساله طرح های زیادی با وعده جمع آوری و تفکیک پسماند و زباله از مبدا توسط شهرداری تهران رسانه ای می شود اما تا کنون هیچکدام به نتیجه نرسیده است. در این سالها طرح های دیگر مانند گماردن مخازن مخصوص تفکیک زباله تر و خشک در میادین بزرگ شهر و یا پارک های تهران انجام شد که این طرح ها نیز با شکست مواجه شد. اما آذرماه سال گذشته شهرداری با رونمایی از طرح نوماند در اپلیکیشن شهرزاد اعلام کرد می خواهد شهروندان را به تفکیک زباله در مبدا و فرش زباله های خشک ترغیب کند. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند درباره این طرح گفت: « شهروندان تهرانی می‌توانند با نصب سوپر اپلیکیشن شهرزاد و مراجعه به بخش نوماند، درخواست خود را برای تحویل و فروش پسماندهای خشک ثبت و روز و ساعت مراجعه ناوگان دریافت پسماند را طبق زمان‌بندی دلخواه خود اعلام کنند.» 

او در مورد مزایای طرح نوماند برای شهروندان هم گفت:« شهروندان با استفاده از موجودی کیف پول‌شان که با ما به‌ازای تحویل پسماند خشک شارژ می‌شود، می‌توانند از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران خرید کنند و همچنین کارت بلیت مترو خود را شارژ کنند. خرید مجوز تردد در محدوده طرح ترافیک، خرید از فروشگاه‌های منتخب شهروند و همچنین پرداخت کرایه تاکسی نیز از دیگر خدماتی است که شهروندان می‌توانند با تحویل زباله‌های خشک خود و افزایش موجودی کیف پول‌شان از آن بهره‌مند شوند.»

این طرح سال گذشته به مدت ۴۰ روز به صورت آزمایشی در سه منطقه ۱۳،۱۴ و ۸ به اجرا درآمد و شواهد حکایت از این دارد که این طرح هم مثل طرح های گذشته با استقبال شهروندان مواجه نشد. همچنین طرح آزمایشی جمع‌آوری پسماند توسط پاکبانان در منطقه ۱۰ تهران در دست انجام است. در این طرح پاکبانان در محدوده فعالیت‌شان علاوه بر نظافت شهر و جمع‌آوری زباله‌های تر، می‌توانند به خانه‌های شهروندان مراجعه و پسماندهای خشک آنها را دریافت کنند. پیمانکاران این زباله‌ها را خریداری می‌کنند و با این اقدام حقوق پاکبانان به ۲۰میلیون تومان هم می‌رسد.

مماشات یا مبارزه

بهمن ما سال گذشته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران، یکپارچه کردن پیمانکاری در موضوع زباله و جمع آوری در تهران را یکی از راهکارهای مقابله با مافیای زباله عنوان کرد و گفت: «وضعیت قراردادها را تغییر داده و به یک ساختار واحد رسیده‌ایم. به عنوان مثال در منطقه یک ما ۱۰ ناحیه داریم که حدود ۹ پیمانکار جمع‌آوری زباله را برعهده داشت. یک پیمانکار تفکیک داشتیم و یک پیمانکار حمل زباله به آراد کوه، و در آراد کوه هم یک پیمانکار برای پردازش داشتیم. بیش از ۱۴ نفر در این پروسه دست داشتند. ما در حال حاضر همه را یکپارچه کرده‌ایم. با این کار زباله‌گردها از مخازن حذف می‌شوند. دیگر زباله‌ها برای یک پیمانکار است. به جای اینکه زباله را در مخزن تفکیک کنند؛ می توانند در آرادکوه و یا در ایستگاه میانی این کار را انجام بدهد و یا به هر مدلی که خودش بخواهد مهم خروجی کار است.»

رضا محمدی با تاکید بر اینکه هر چند هنوز زباله‌گردها در تهران هستند، اما نزدیک به ۸۰درصد آنها در بازه زمانی 14فروردین تا ۲۹ فروردین کم شده‌اند و همچنین نزدیک به ۶۰۰ تن زباله خشک از زباله‌جمع‌کن‌ها و ۱۵۰خودرو از زباله‌گردهای غیرمجاز توقیف شده است گفت در مدیریت پسماند با کسی شوخی نداریم و مماشات نمی‌کنیم. پیمانکاران باید بدانند در چهارچوب مقررات عمل کنند و به ازای هر زباله‌گرد یک میلیارد تومان پیمانکاران جریمه می‌شوند. طبق ماده ۱۶قانون مدیریت پسماند، زمانی که زباله داخل مخزن گذاشته می‌شود، مالکیتش از آن شهرداری تهران است. پس برداشتن این پسماندها از مخازن به مثابه سرقت است و به همین دلیل به این افراد زباله‌دزد می‌گوییم.»

درحالی که شهرداری تهران از عزم جدی این ارگان برای مقابله با مافیای زباله در تهران و جمع کردن بساط زباله گردی در پایتخت سخن می گوید اما هنوز هم در ساعت های مختلف زباله گردها با پرسه زدن در خیابان های شهر زباله های خشک را از مخازن جمع و به محل دپو منتقل می کتند. واقعیتی که با کمی پرسه زدن در خیابان های تهران می توان آن را از نزدیک دید.

منبع: نورنیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • خواص درمانی رازیانه
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید
  • عکس| دست نیافتنی ترین تیم های جهان را بشناسید
  • مذاکره پنهانی باشگاه پولدار لیگ برتری با ستاره‌های پرسپولیس | خطر بزرگ مهاجرت ستاره‌ها از قرمزهای پایتخت
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • مافیای طلای کثیف را بشناسید
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید