Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@21:05:54 GMT

مديريت مصرف سوخت ضرورتي چالش برانگيز

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۷۴۳۵

مديريت مصرف سوخت ضرورتي چالش برانگيز

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا، طي دهه ها تصوري از سوخت و مصرف آن در کشور شکل گرفته است که اکنون به يک فرهنگ تبديل شده و تغيير آن نيازمند فراهم بودن شرايط و برنامه ريزي هاي بلند مدت است.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، کارشناسان حوزه هاي مختلف اقتصادي و انرژي بر اين باورند که بدون مديريت صحيح انرژي پيشبرد برنامه هاي مختلف توسعه در اکثر قريب به اتفاق کشورهاي جهان، اگر غير ممکن نباشد، بسيار مشکل خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر پيشبرد برنامه هاي توسعه،کل زندگي انسان به انرژي وابسته بوده و ادامه آن بدون انرژي ممکن نخواهد بود.
اين وابستگي امر جديدي نيست و بشر از ابتداي زندگي خود تاکنون به نوعي به انرژي وابسته بوده است. آنچه که در دنياي کنوني تفاوت ايجاد مي کند جمعيت زياد کره زمين و روند افزايشي آن است. بر اساس برآورد جمعيت شناسان انتظار مي‌رود با فرض اينکه سطح باروري کاهش يافته است، جمعيت جهاني در سال 2030 به 8.6 ميليارد نفر، در سال 2050 به 9.8 ميليارد نفر و در سال 2100 به 11.2 ميليارد نفر برسد. شکي نيست که با اين افزايش جمعيت، نياز به انواع انرژي نيز افزايش خواهد يافت.
در جهان امروز تأمين اين انرژي از طريق حامل هاي متنوعي مانند نفت، فرآورده هاي حاصل از نفت و گاز، زغال سنگ، برق و انرژي هاي تجديدپذير انجام مي شود. از آنجايي که منابع نفت و گاز و به طور کل انرژي هاي فسيلي محدود بوده و زماني به پايان مي رسند، امروزه ضرورت مديريت اين منابع و انجام تحقيقات مناسب جهت دست يابي به انرژي هاي جايگزين و تجديد پذير بيش از هر زمان ديگري احساس مي شود.
ايران نيز از اين قاعده مستثني نيست. کشور ما موقعيت فيزيکي و جغرافيايي متفاوتي داشته و از شرايط آب و هوايي متنوعي برخوردار است. به همين خاطر موضوع تأمين انرژي بسيار مهم بوده و حتي از حساسيت هاي اجتماعي و فرهنگي برخوردار است. براي مثال تضادهاي موجود بر سر پروژه هاي انتقال آب بيانگر اهميت و حساسيت انرژي در کشور است. بنابر اين، توليد، توزيع و مصرف انرژي نيازمند داشتن برنامه هاي دقيق و کارشناسي است.
با اين وجود، کارشناسان معتقدند که در عمل تأمين انرژي کشور در سال هاي اخير (که با اختصاص سهم بالا به گاز طبيعي دنبال شده است) بدون در نظر گرفتن منافع ملي و ملاحظات مديريت بهينه انرژي و با توجه به سهولت دسترسي به حامل هاي فسيلي در کشور برنامه ريزي و اجراء شده که نه تنها به انتخاب صحيح و آينده نگرانه اي نينجاميده، بلکه با رشد و توسه اقتصاد ملي و منافع کشور نيز در تضاد و تعارض قرار دارد.
** مصرف انرژي در آيينه آمار
بر اساس ديدگاه متخصصان و صاحبنظران، کنترل رشد مصرف انرژي و هماهنگي آن با رشد اقتصادي و رفاه اجتماعي، مي تواند نشاني از مديريت صحيح مصرف انرژي و ضرورت مديريت انرژي با تکيه بر تفاوت شاخص هاي انرژي باشد. اگر رشد مصرف انرژي در کشوري بيشتر از رشد اقتصادي، فرهنگي و رفاهي آن باشد، مي توان دريافت که سياست هاي نادرستي در حوزه انرژي آن کشور جريان دارد و ميزان زيادي از انرژي مصرفي، به هدر مي رود.
طبق برآورد کارشناسان، به طور متوسط، ايران حدود 4 برابر ميانگين جهاني انواع انرژي‌ها را مصرف مي‌کند. طبق آمارهاي رسمي، ايران بعد از کشورهاي آمريکا و روسيه، در رتبه‌ سوم مصرف جهان قرار دارد. براي نمونه، براساس آمار منتشر شده توسط بانک جهاني، متوسط مصرف جهاني برق در دنيا براي مشترکين خانگي 900 کيلووات ساعت در سال است؛ اين در حالي است که مشترکين ايراني در بخش خانگي سالانه 2900 کيلووات ساعت برق مصرف مي‌کنند و اين رقم دست کم بيش از 3 برابر ميانگين جهاني است. درواقع طبق آمار منتشر شده ايران از نظر ميزان مصرف برق جزء 20 کشور پرمصرف‌ دنيا است. همچنين سرانه‌ي مصرف سالانه‌ گاز در ايران 1700 مترمکعب و در جهان 600 مترمکعب است.
چنانچه رشد مصرف انرژي در کشور با روند فعلي ادامه يابد و زير نظر مديريت لازم قرار نگيرد، منابع هيدروکربوري کشور فقط براي تأمين انرژي مصرفي داخلي بهره برداري شده و تأثيري در کسب ارزش افزوده، ارزآوري، اشتغال زايي و توسعه صنعتي کشور نخواهد داشت. اين مهم، بازنگري سياست هاي توزيع و مصرف انرژي در کشور را ضروري مي کند. اين بازنگري نيازمند مطالعات گسترده در اين حوزه در کنار ضرورت ترويج و فرهنگ سازي در خصوص نتايج حاصله بوده و مطالعات تخصصي در اين حوزه را به مهمترين پيش نيازهاي تدوين استراتژي انرژي کشور، تبديل کرده است. لذا مطالعه استراتژي انرژي کشور در قالب برنامه هاي توليد، توزيع و مصرف حامل هاي مختلف انرژي و ارائه راهکار براي توليد و توزيع بهينه انرژي و مصرف مديريت شده است.
** مديريت و بهينه سازي مصرف انرژي
بر اساس نظر کارشناسان، منظور از بهينه سازي مصرف انرژي، انتخاب الگوها و اتخاذ و بکارگيري روش‌ها و سياست‌هايي در مصرف درست انرژي است، که از نقطه‌نظر اقتصاد ملي مطلوب باشد و استمرار وجود و دوام انرژي و ادامه حيات و حرکت را تضمين کند. با عنايت به اقتصاد تک محصولي و متکي بر درآمدهاي نفتي و سرانه مصرف بالاي انرژي در کشور و از همه مهمتر اتلاف بي رويه آن، لزوم تلاش همگاني در جهت بهره‌وري و بهينه‌سازي مصرف انرژي به عنوان يک نياز و ضرورت ملي کاملاً مشهود است.
** تاريخ و شکل گيري فرهنگ مصرف انرژي
مصرف انرژي در ايران را بايد از منظر تاريخ اجتماعي کشور مورد توجه قرار داد. زماني که نفت اکتشاف، استخراج و سپس به بازارهاي جهاني عرضه شد دولت مرکزي کم کم به يک سرمايه دار و تاجر نفت بدل شد. تاجر پولداري که براي اداره جامعه نه تنها به درآمدهاي مالياتي اقشار و طبقات مختلف اجتماعي وابسته نبود بلکه براي کسب رضايت اجتماعي به انحاء مختلف سيستم يارانه اي را در کشور گسترش داد. از جمله يارانه سوخت، نان و غيره.
وقتي از اين منظر به مصرف سوخت در کشور نگاه مي کنيم مشخص مي شود که در چند دهه اي که از پيدايش نفت در اقتصاد مي گذرد به تدريج اين تصور در جامعه شکل گرفته است که نفت و گاز به عنوان يک ثروت ملي سهم همه مردم بوده و بايد به پايين ترين قيمت به دست مردم برسد و مصرف شود. جامعه بر اين باور است که کشورهاي ديگر به دليل کمبود نفت و گاز مجبور به صرفه جويي هستند، ولي ما به وفور از اين نعمت خدادادي برخوردار بوده و نيازي نيست که صرفه جويي کنيم. بنابر اين در مدت ياد شده نوعي فرهنگ و سبک زندگي مصرف گرايانه و اسرافي در مورد انواع انرژي شکل گرفته است.
بعلاوه، در اين دوره تاريخي، در مورد قيمت ارزان انرژي انتظارات اجتماعي به شدت افزايش يافته و هر بار که شرايط سختي پيش آمده و رکود و مشکلات اقتصادي جامعه را فرا گرفته هزينه ناشي از يارانه انرژي سنگيني خود را بر دوش دولت بيشتر نشان داده است. بنابر اين افزايش قيمت حامل هاي انرژي همواره به عنوان يکي از راهکارهايي که از يک طرف منجر به کاهش هزينه هاي دولت شود و از طرف ديگر فرهنگ مصرف را اصلاح کند مد نظر بوده است.
اما نکته اصلي در اينجاست که قيمت انرژي بايد با ساير بخش هاي اقتصاد همخواني داشته باشد. مسئولين هميشه از نزديکي و يا يکساني قيمت حامل هاي سوخت با فوب خليج فارس صحبت مي کنند. اما به اين مورد اشاره نمي کنند که همه بخش هاي اقتصاد و از جمله، رشد اقتصادي، اشتغال، درآمد و غيره نيز بايد متناسب با فوب خليج فارس باشد. درواقع زماني سياست هاي آزادسازي قيمت انرژي در کشور جواب مي دهد که مواردي همچون ارزش پول ملي،سرانه درآمد و قدرت خريد مردم نيز به تناسب آن افزايش پيدا کند.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک

جدیدترین خبرهای شهرهای جهان ایمنا را در این بسته خبری بخوانید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، «حیاط متحرک؛ راهکار لیتوانی برای رونق شهرها»، «تولید انرژی تجدیدپذیر و زیباسازی با توربین‌های بادی خیابانی»، «تبدیل آب دریا به سوخت هیدروژنی در سنگاپور»، «آلمان میزبان بزرگ‌ترین ناوگان حمل‌ونقل تقاضامحور»، «کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک»، «ساخت بزرگ‌ترین سلول سوخت هیدروژنی جهان در ژاپن»، «تردد پاک به معنای واقعی با موتورهای هیدورژنی پرقدرت» و «افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا» را در این بسته خبری مدیریت شهرهای جهان ایمنا بخوانید.

حیاط متحرک؛ راهکار لیتوانی برای رونق شهرها

حیاط‌های متحرک یا مبلمان شهری منعطف اقدام ابتکاری پایتخت لیتوانی، ویلنیوس، برای تغییر فضای به اصطلاح مرده و بی‌رونق شهر به مکانی پویا برای تعامل اجتماعی شهروندان است. چندین سال پیش، شهرداری ویلنیوس تصمیم گرفت راه‌حلی نوآورانه را برای احیای محله‌هایی به کار ببندد که در بحبوحه همه‌گیری کرونا رونق خود را از دست داده بودند. در سال ۲۰۲۰، مقامات به اصطلاح «حیاط‌های متحرک» را با هدف تبدیل یک خیابان معمولی به مکانی برای تعامل اجتماعی شهروندان در مناطق مختلفی در شهر نصب کردند.

این فضاهای شهری کوچک از یک سرپناه، نیمکت، گیاهان، اسکیت‌برد و صندلی تشکیل شده بود و اکنون با گذشت چند سال، موفقیت این المان‌های شهری ثابت شده است، به‌طوری‌که شهروندان در مناطق مختلف دیگر درخواست نصب این حیاط‌های کوچک متحرک را کرده‌اند. هدف از حیاط‌های موقت احیای یک فضای عمومی خاص از شهر و تبدیل آن به فضایی پویا است.

تولید انرژی تجدیدپذیر و زیباسازی با توربین‌های بادی خیابانی

به‌تازگی در آمریکا، توربین‌های منحصربه‌فردی به نام آیریوا (Airiva) طراحی شده که برای تعبیه در خیابان‌ها و ساختمان‌های شهر مناسب‌سازی شده است. توربین‌های آیریوا با هدف ایجاد جذابیت بصری لازم برای تناسب با محیط‌های شهری طراحی شده است، چراکه نوع طراحی نقش معناداری را در ادغام آن در معماری و زیرساخت‌های مناظر شهری و حومه‌ای ایفا می‌کند و به این ترتیب ورود و پذیرش انرژی پاک را به محل‌های زندگی و کار نزدیک‌تر می‌کند.

توربین‌های بادی آیریوا یک سیستم انرژی بادی مدولار است. این سیستم انرژی، در حال حاضر تنها به‌عنوان یک نمونه اولیه، دارای تیغه‌های عمودی دو متری از جنس پلاستیک تزریقی با شکل مارپیچ مجسمه‌ای به‌جای پروانه‌ای است که به‌طور معمول در توربین‌های بزرگ مزارع بادی دیده می‌شود. هدف شرکت سازنده استفاده از ۸۰ درصد مواد بازیافتی پس از شروع تولید است.

آیریوا تولیدکننده نوعی انرژی پراکنده است و به شیوه‌ای از تولید انرژی اشاره دارد که روی پشت‌بام‌ها، باغ‌ها یا سایر مکان‌های کوچک برای استفاده توسط مالکان یا ساکنان مناطق حاشیه‌ای اطراف اتفاق می‌افتد. این سیستم برای استفاده در مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها، ساختمان‌های تجاری و کنار جاده‌ها در نظر گرفته شده است.

سیستم انرژی بادی آیریوا با سایر سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر تکمیل می‌شود و هم‌زمان با آن‌ها برنامه‌های کاربردی برای انرژی باد توزیع‌شده را گسترش می‌دهد.

تبدیل آب دریا به سوخت هیدروژنی در سنگاپور

بزرگ‌ترین تأسیسات جهان برای تبدیل آب دریا به سوخت جایگزین برای حذف سوخت‌های آلاینده همچون گاز و نفت در سنگاپور در مرحله ساخت قرار گرفت. یک استارت‌آپ مستقر در کالیفرنیا در حال آزمایش فناوری جدیدی است که دی‌اکسیدکربن را به‌طور هم‌زمان از اقیانوس و هوا حذف و در عین حال هیدروژن را به‌عنوان جایگزین سوخت تولید می‌کند. این شرکت شروع به ساخت یک کارخانه جدید در سنگاپور کرده است تا به‌منظور جبران آلودگی، روند حذف کربن خود را افزایش دهد. نیروگاه پس از اتمام، ظرفیت جذب سالانه چهار هزار و ۲۳ تن دی‌اکسیدکربن را خواهد داشت و بیش از ۱۰۰ تن هیدروژن تولید خواهد کرد.

فناوری این استارت‌آپ اول با کمک به بیرون کشیدن دی‌اکسیدکربن از هوا و اقیانوس و دوم با تولید هیدروژن، به دو روش به سیاره زمین کمک می‌کند که هر دو بسیار مهم است، زیرا دی‌اکسیدکربن بیش از حد موجب گرم شدن بیش از حد زمین می‌شود و هیدروژن نوعی سوخت است که به‌اندازه سوخت‌های کثیف مانند نفت یا گاز آلودگی ایجاد نمی‌کند.

استارت‌آپ حاضر با تنوع بخشیدن به منابع انرژی پاک، کاهش آلودگی کربن و تقویت نوآوری‌های فناوری، مسیری ملموس به سوی آینده‌ای پایدار را نشان می‌دهد و به سمت نوآوری‌هایی در حرکت است که زندگی بشر را بهبود می‌بخشند و سیاره زمین را نجات می‌دهند.

آلمان میزبان بزرگ‌ترین ناوگان حمل‌ونقل تقاضامحور

شرکت حمل‌ونقل دولتی آلمان از انعقاد قراردادی با یک شرکت نرم‌افزار حرکتی به‌منظور تأمین نرم‌افزار پاسخگو برای تمام خدمات حمل‌ونقل تقاضامحور دیجیتال تا سال ۲۰۲۷ خبر داد. این پروژه بزرگ‌ترین ناوگان تقاضامحور در آلمان را با حداکثر ۵۰۰ وسیله‌نقلیه فراهم می‌آورد که توسط دولت آلمان تأمین می‌شود. پیش از این نیز آلمان پروژه‌ای را در آوریل به مرحله اجرا گذاشت که تعداد شاتل‌های انعطاف‌پذیر را از پنج به ۲۵ وسیله نقلیه افزایش داد.

آلمان از وجود سه سرویس حمل‌ونقل محلی با قابلیت رزرو فوری و منعطف خبر داد که با نرم‌افزار جدید قابل دسترسی است و به توسعه بیشتر حمل‌ونقل عمومی در استان‌های این کشور کمک می‌کند. در حال حاضر مسافران می‌توانند در بیش از پنج‌هزار ایستگاه مجازی و فیزیکی در آلمان از وسایل‌نقلیه عمومی تقاضامحور برخوردار شوند و ۹۹.۸ درصد رزروها از طریق برنامه نرم‌افزاری جدید قابل انجام است.

کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک

لندن گام‌های سبزی را به سمت بهره‌گیری از انرژی‌های پاک و کربن‌صفر شدن خالص برداشته و در این راستا از راه‌اندازی یک شرکت بزرگ به‌منظور تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین انرژی پاک برای شبکه برق شهر خبر داده است.

بزرگ‌ترین شرکت برق ژاپن از راه‌اندازی یک شرکت زیرمجموعه عظیم در لندن به‌منظور تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داده است. این شرکت برنامه‌هایی برای توسعه ظرفیت ۲۰ گیگاواتی تا سال ۲۰۳۵ دارد و هدف آن تسریع طرح‌های جهانی انرژی پاک ضمن تمرکز بر پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر است.

تیم‌های این شرکت از تنگه تایوان تا دریای شمال بلژیک، پیش از این پروژه‌های نیروگاه‌های بادی فراساحلی موفقیت‌آمیزی را تحویل داده‌اند و چندین پروژه موفق انرژی‌های تجدیدپذیر در خشکی را در سراسر جهان هدایت کرده‌اند، نهاد جدید نیز موقعیت خوبی از تأمین و توزیع انرژی پاک برای آینده‌ای پایدار محسوب می‌شود.

لندن پیش از این نیز پروژه‌ای برای برق‌رسانی به شبکه انرژی شهر را به مرحله اجرا درآورده بود که با هدف معرفی کشتی‌های الکتریکی در رودخانه تیمز به‌منظور تأمین انرژی پاک برای شبکه برق شهر انجام گرفت. این پروژه امکان استفاده از کشتی‌های الکتریکی در رودخانه تیمز را برای حمایت از گذار لندن به انتشار خالص کربن‌صفر بررسی می‌کند و هدف آن افزایش ظرفیت انرژی شهر در عین هم‌سویی با اهداف زیست‌محیطی با ذخیره انرژی سبز اضافی در طول دوره‌های تولید انرژی تجدیدپذیر و تخلیه آن در زمان اوج تقاضا است.

ساخت بزرگ‌ترین سلول سوخت هیدروژنی جهان در ژاپن

ژاپن به توسعه مدل غول‌پیکر سلول‌های سوخت هیدروژنی و بررسی گسترش استفاده از هواپیماهای ۸۰ نفره پرداخته و در این راستا ۱۷.۳ میلیارد ین معادل ۱۱۰ میلیون دلار به پروژه تحقیقاتی هیدروژنی اختصاص داده است. هدف این پروژه ساخت و نمایش نمونه اولیه یک سیستم محرکه پیل سوختی عظیم چهار مگاواتی برای استفاده در هوانوردی است که بزرگ‌ترین سیستم در حال توسعه فعلی جهان محسوب می‌شود.

سلول‌های جدید بیش از سه برابر بزرگ‌تر از سیستم پیل سوختی ۱.۲ مگاواتی است که در حال حاضر توسط سازنده هواپیمای فرانسوی ایرباس در حال توسعه است و قصد دارد در سال ۲۰۲۶ آن را در هواپیمای غول‌پیکر A380 خود آزمایش کند. هدف دومین پروژه تحقیقاتی ژاپن که ۴.۱ میلیارد ین بودجه دریافت کرده، امکان استفاده از سیستم‌های پیشرانه پیل سوختی هیدروژنی در هواپیماهایی با ۸۰ صندلی یا بیشتر تا سال ۲۰۳۱ است.

ژاپن قصد دارد تا مارس ۲۰۳۱ مواد بادوام و مقاوم در برابر حرارت مانند غشا برای سلول‌های سوختی ایجاد کند که عملکرد آن‌ها را در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد یا بیشتر به‌طور چشمگیری بهبود ببخشد. هدف این کشور همچنین تولید موادی با چگالی بالا و سبک‌وزن است که قابلیت نگهداری بالایی دارند و سلول‌های سوختی بزرگ در هواپیماها را در خود جای می‌دهند.

تردد پاک به معنای واقعی با موتورهای هیدورژنی پرقدرت

برندهای خودروسازی پیشرو، هیوندای و کیا، با همکاری متخصصان خودروهای هیدروژنی، قصد دارند ناوگان بعدی خودروهای بدون آلایندگی خود را بهبود بخشند و مرز جدیدی از تردد پاک را به نمایش بگذارند.

موتورهای پیل سوختی هیدروژنی حوزه اصلی توسعه معاصر هستند و ایده کاملاً جدیدی در زمینه حمل‌ونقل سازگار با محیط زیست به‌نظر می‌رسد. برخلاف موتورهای بنزینی و دیزلی که با احتراق داخلی عمل می‌کنند، سوخت موتورهای هیدروژنی از مخلوط هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است.

دو خودروساز تاریخی آسیا به‌تازگی برای توسعه یک موتور هیدروژنی جدید با یکدیگر همکاری می‌کنند. نسل قبلی این موتورها نسبتاً موفق بود، اما تا حدی به دلیل فقدان زیرساخت شارژ کافی با مشکل مواجه شد، بنابراین هدف فعلی شرکت‌ها بهبود برد مدلی مشابه است که دارای برد بی‌سابقه و قدرتی چند برابر شده باشد تا در بخش آلایندگی صفر پیشروی کند.

این موتور بازده حرارتی بیش از ۵۰ درصد را به دست آورد که به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از یک موتور بنزینی معمولی است، همچنین بیش از ۲۰۰ اسب بخار قدرت، گشتاور قابل مقایسه و آلایندگی نزدیک به صفر تولید کرد. این فناوری راه را برای خودروهای سواری هیدروژنی با برد طولانی و عملکرد چشمگیر هموار می‌کند.

افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا

بریتانیا با ارائه طرحی با امکان تقویت ۲۵ میلیارد پوندی زنجیره تأمین برق فراساحلی خود، از یک برنامه رشد صنعتی برای سه‌برابر کردن ظرفیت تولید طی ۱۰ سال آینده خبر داد. افزایش اشتغال و سود اقتصادی از جمله مزایای پیاده‌سازی این طرح است.

صنعت بادی فراساحلی بریتانیا از طرح رشد صنعتی برای ایجاد شغل، توسعه زنجیره تأمین سه‌گانه و تقویت ۲۵ میلیارد پوندی اقتصاد بریتانیا رونمایی کرد که نحوه سه‌برابر کردن ظرفیت تولید باد دریایی را طی ۱۰ سال آینده تعیین می‌کند. این صنعت در حال حاضر ۳۲ هزار کارمند دارد و هر مزرعه بادی بزرگ جدید آن دو تا سه میلیارد پوند به اقتصاد کشور می‌افزاید. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ اشتغال در این بخش به بیش از ۱۰۰ هزار نفر افزایش داشته باشد و تا سال ۲۰۴۰ سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید بادی فراساحلی فرصت اقتصادی به ارزش ۹۲ میلیارد پوند برای بریتانیا ایجاد کنند.

اقدامات تعیین‌شده در برنامه رشد صنعتی (IGP) از ۱۰ هزار شغل اضافی در سال پشتیبانی و اقتصاد بریتانیا را تا سال ۲۰۳۵ تا ۲۵ میلیارد پوند بیشتر تقویت می‌کند. استقرار توربین بادی در دریا نیز به پنج تا شش گیگاوات در سال افزایش خواهد داشت.

کد خبر 745890

دیگر خبرها

  • دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم درآمد صد میلیارد دلاری برای کشور دارد
  • کارت سوخت‌ ها شارژ شد
  • کارت سوخت‌ها شارژ شد؟
  • ۴۳۰۰ مگاوات صرفه جوی برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است