Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@22:25:44 GMT

۵ گروه شامل قانون استخدام معلمان حق‌التدریس+شرایط

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۷۴۶۱

۵ گروه شامل قانون استخدام معلمان حق‌التدریس+شرایط

وزارت آموزش‌وپرورش، نیروهای مشمول قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس وآموزشیاران نهضت سواد آموزی را اعلام کرد که ۵ گروه با رعایت ویژگی‌هایی مشمول هستند.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس مرداد سال ۹۷، شروط استخدام معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی را مشخص کردند.

آموزش‌وپرورش از تدوین آئین‌نامه استخدام معلمان حق‌التدریس و ارسال آن به سازمان امور اداری و استخدامی خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

استخدام معلمان حق‌التدریس به کجا رسید؟

آموزش‌وپرورش درباره اجرای قانون اصلاح تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس وآموزشیاران نهضت سواد آموزی بخشنامه‌ای را صادر کرده است:

به منظور تمهید مقدمات لازم برای شناسایی افراد مشمول قانون مصوب سوم شهریور ۹۵ مجلس شورای اسلامی و به منظور اجرایی‌کردن قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳ شهریور ۹۷ مجلس، با رعایت موارد ذیل اقدام لازم برای شناسایی افراد مشمول قانون انجام می‌شود.

نیروهای مشمول قانون یاد شده عبارتند از:

الف. نیروهای پیش‌دبستانی: افرادی که از سال ۷۹ تا قبل از سال ۹۱ با یکی از مراکز پیش‌دبستانی دولتی یا کلاس‌های پیش‌دبستانی ضمیمه مدارس دولتی همکاری داشته‌اند و بنابر اسناد و مدارک ثبت و احراز شده از حساب‌های دولتی یا اعتبارات دولتی حق‌الزحمه دریافت کرده‌اند.

ب. نیروهای خرید خدمات آموزشی: به افرادی اطلاق می‌شود که طی سال‌های تحصیلی ۸۷-۸۸ و ۸۸-۸۹ با دارا بودن مدرک تحصیلی دانشگاهی از طریق شرکت‌های خدمات آموزشی با اداره کل آموزش و پرورش قرارداد مستقیم داشته و حقوق خود را از اعتبارات دولتی دریافت کرده‌اند.

ج. نیروهای حق‌التدریس غیرمستمر: به افرادی اطلاق می‌شود که از سال ۷۹ تا قبل از ۹۱ با داشتن کدپرسنلی در مدارس دولتی به عنوان نیروی حق‌التدریس آزاد همکاری داشته و حقوق خود را از اعتبارات دولتی دریافت کرده‌اند.

د. آموزشیار: فردی است که با رعایت و ضوابط و مقررات آموزشی و اداری با مجوز گزینش گواهی آموزش تدریس بدو خدمت و کد پرسنلی بین سال‌های ۷۹ تا قبل از سال ۹۲ با نهضت سوادآموزی همکاری داشته است.

ج. آموزش‌دهنده مستمر: آموزش‌دهندگانی که از سال ۷۹ تا قبل از سال ۹۲ با نهضت سوادآموزی همکاری داشته‌اند و حداقل دو دوره به صورت مستمر و هر دوره حداقل دو نفر و بیشتر را تحت پوشش داشته‌اند.

فرایند تشکیل پرونده آموزشیاران و آموزش‌دهندگان مشمول قانون اصلاح قانون تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوبه ۳ شهریور ۹۵ مجلس شورای اسلامی برابر نمون برگ‌های سازمان نهضت سوادآموزی توسط معاونت سوادآموزی استان انجام خواهد شد.

استخدام معلمان حق‌التدریس پس از دوره آموزشی و شرکت در آزمون

تشکیل پرونده و شناسایی افراد مشمول به منزله استخدام تلقی نمی‌شود، بدیهی است طبق مفاد قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۳ شهریور ۹۷ مجلس شورای اسلامی، افراد مشمول بعد از طی مراحل قانونی و مطابق آیین‌نامه اجرایی مربوط که به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید با توجه به رشته و دوره تحصیلی، جنسیت و سنوات خدمت و ظرفیت استخدام اعلامی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و براساس نیاز استان‌ها پس از طی دوره آموزشی در دانشگاه فرهنگیان و شرکت در آزمون پایان دوره و اخذ نمره قبولی تا پایان برنامه پنج ساله ششم کشور استخدام خواهند.

نیروهای نهضت باید در آزمون شرکت کنند

لازم به ذکر است آموزشیاران و آموزش دهندگان مستمر "دو نفر و بالاتر" که قبل از سال ۹۲ با نهضت سوادآموزی همکاری داشته‌اند پس از شرکت و قبولی در آزمون داخلی که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود با توجه به نیاز آموزش و پرورش، رشته تحصیلی، جنسیت، سنوات خدمت و ظرفیت استخدام اعلامی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور باید حداقل دوره یکساله آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند و پس از قبولی در آزمون پایان دوره تا پایان برنامه ششم توسعه استخدام خواهند شد.

هر نوع بکارگیری نیرو به صورت حق‌التدریس آزاد برای سال تحصیلی ۹۸-۹۹ از مشمولین قانون مزبور، منوط به نیاز آموزش‌و پرورش بر اساس رشته تحصیلی، دوره، جنسیت، سنوات همکاری و صدور مجوزهای لازم از سوی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع خواهد بود.

در صورت تایید پرونده آموزشیاران و آموزش‌دهندگان مستمر "دو نفر و بالاتر" توسط کمیته توسعه مدیریت منطقه، ناحیه و کمیته سرمایه انسانی استان و کار گروه اعزامی استاد بر اساس شرایط و ضوابط و آیین‌نامه اجرایی که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد جهت شرکت در آزمون معرفی خواهند شد.

کمیته توسعه مدیریت ناحیه، منطقه، شهرستان جهت بررسی صحت مستندات و مدارک ارائه شده از سوی مربیان پیش دبستانی، نیروهای خرید خدمات آموزشی و حق التدریسان غیرمستمر که متقاضی به کارگیری آزاد "جدید" هستند تشکیل می‌شود. این کمیته موظف است صحت مستندات و برخورداری افراد مشمول را از شرایط لازم اختصاصی و عمومی احراز کند و این اساس افراد مشمول قانون باید دارای صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمی و عمومی مبتنی بر تاییدیه گزینش باشند.

سهمیه به کارگیری حق‌التدریس آزاد "جدید" در صورت وجود مجوزهای قانونی با رعایت سقف میزان ساعات اعلام شده برای هر سال تحصیلی تعیین خواهد شد بر این اساس به کارگیری بیش از سقف تعیین شده تحت هر شرایط مجاز نخواهد بود.

به کارگیری افراد مشمول قانون مصوب سوم شهریور سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی به صورت حق‌التدریس آزاد صرفاً تابع ضوابط و مقررات این دستورالعمل است و مدیران و مسئولانی که خارج از ضوابط و مقررات اعلام شده فرد یا افرادی را به صورت حق‌التدریس آزاد به کار بگیرند متخلف شناخته شده و برابر مقررات رفتار خواهد شد، به منظور سازماندهی افراد به کار گرفته شده به عنوان نیروی حق‌التدریس آزاد و افراد مشمول قانون که تاکنون به عنوان نیروی حق‌التدریس آزاد به کارگیری نشده‌اند به محض تهیه آیین نامه اجرایی و تصویب آن توسط هیئت وزیران نمونه برگه امتیاز بندی به استان‌ها ارسال خواهد شد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل استخدام معلمان حق التدریس وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۷۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین کف و سقف مزد کارگران و حقوق کارمندان | چه کسانی بالاتر از سقف دریافت می‌کنند؟

به گزارش همشهری آنلاین، قواعد تعیین شده در قالب حداقل دستمزد مصوبه قانون کار، مشمول همه کارگران دائمی، موقت و فصلی است و باید طبق همین مصوبه، دستمزد و مزایای او به نسبت مدت کارکرد پرداخت شود. برای کارمندان دولت و شاغلان مشمول قانون خدمات کشوری نیز چنین قواعدی اجرا می‌شود و حداقل‌ها باید به همه مشمولان اعطا شود.

همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده‌اند یا یک سال از دریافت آخرین پایه آنها در همان کارگاه گذشته است، فارغ از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه سنوات مصوب (۲۱۰ هزار تومانی در سال ۱۴۰۳) هستند و این رقم باید به مزد مبنای آنها اضافه شود.

البته مقررات مربوط به پایه سنوات شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ۱۴۰۳ به‌طور موقت در کارگاه‌ها شاغل می‌شوند، نخواهد شد.

نکته دیگر اینکه طبق قانون، کارگرانی که در بیش از یک کارگاه شاغل هستند، باید تا سقف ۷ برابر حداقل مزد، حق بیمه بپردازند و در همین رویه، سقف پرداختی به کارگران مشمول قانون کار شاغل نیز تا ۷ برابر حداقل مزد یعنی حدود ۵۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ مجاز است.

این موضوع الزاماً باید در مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های غیردولتی وابسته به صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگی اجرا شود؛ اما کارگاه‌های بخش خصوصی مشمول قانون کار می‌توانند ضمن اجرای مصوبه مزد، با تأیید وزارت کار، به کارگران خود مزد بیش از ۵۰ میلیون تومان نیز بپردازند.

سقف سازی برای حقوق کارمندان

در بخش دولتی و کارکنان مشمول قانون خدمات کشوری نیز که کف حداقل حقوق ۱۰ میلیون تومان تعیین شده، سقف حقوق قابل پرداخت به عمده کارکنان دولت معادل ۷ برابر حداقل حقوق یعنی ۷۰ میلیون تومان تعیین شده است.

البته حداقل حقوق دریافتی کارمندان شاغل در دستگاه‌های دولتی و دستگاه‌های مشمول قانون خدمات کشوری با احتساب مزایا، به حدود ۱۲ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان می‌رسد؛ اما در محاسبه سقف حقوق مجاز، حداقل حقوق بدون احتساب مزایا مدنظر قرار می‌گیرد و خالص پرداخت حقوق به دولتی‌ها تا سقف ۷۰ میلیون تومان مجاز است.

طبق ابلاغیه حقوق ۱۴۰۳، سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در طول سال جاری برای همه مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی، کارکنان کشوری و لشکری، قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و بازنشستگان و مستمری‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری ۷۰ میلیون تومان بوده و پرداخت مازاد بر این رقم تحت هر عنوان ممنوع است و قاعدتاً کارمندی در دستگاه‌های اشاره شده نمی‌توانند دریافتی مازاد بر ۷۰ میلیون تومان داشته باشند.

البته طبق قانون خدمات کشوری و ابلاغیه حقوق ۱۴۰۳، کارانه گروه پزشکی و فوق‌العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی، حق‌التألیف و حق داوری پایان‌نامه‌های اعضای هیأت علمی، حق مطب پزشکان تمام‌وقت و اعضای هیأت علمی بالینی تمام‌وقت و بیمه بازنشستگی ایثارگران از سقف ۷۰ میلیون تومان مستثنا است.

با این حساب، اگر کارمندان دولت در هر یک از دسته‌های بالا قرار بگیرند، پرداخت بالاتر از ۷۰ میلیون تومان به آنها در سرفصل‌های برشمرده شده، مجاز خواهد بود.

کد خبر 845318 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها کارگران حقوق و دستمزد کارمندان

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان از میان حافظان قرآن دانشجو می‌پذیرد
  • دانشگاه فرهنگیان از میان حافظان قرآن دانشجو می‌پذیرد
  • تعیین کف و سقف مزد کارگران و حقوق کارمندان
  • تعیین کف و سقف مزد کارگران و حقوق کارمندان | چه کسانی بالاتر از سقف دریافت می‌کنند؟
  • این افراد معلم می‌شوند
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • جزییات مهم درباره گزینش استخدام معلمان
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • نکات مهم درباره گزینش استخدام معلمان