Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قزوين - ايرنا - اقدامات پيشگيرانه از قبيل اطلاع رساني به موقع و صحيح، ايجاد بادشکن در حريم باغها، برافروختن آتش و دود و استفاده از تجهيزات و فناوري هاي تازه بهترين راهکار براي مقابله با سرمازدگي محصولات باغي و کشاورزي هستند.

به گزارش ايرنا، سرمازدگي سالانه خسارت هاي بي شماري را به بخش کشاورزي کشور وارد مي سازد و دولت را نيز مجبور مي سازد تا همه ساله رديف بودجه اعتباري سرسام آوري را براي جبران خسارت هاي آن اختصاص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با نگاهي به ميزان خسارت هاي ناشي از سرمازدگي محصولات کشاورزي طي دهه هاي گذشته مي توان نتيجه گرفت که سرمازدگي به لحاظ تغييرات اقليمي به پديده اي دايمي و هميشگي در کشاورزي ايران تبديل شده و بايد با بهره گيري از شيوه هاي سنتي و فناوري هاي روز براي مقابه با آن اقدام کرد.
پديده سرمازدگي در استان قزوين طي سال هاي گذشته به يک معضل براي مسئولان و کشاورزان منطقه تبديل شده و خسارت هاي فراواني را به بار آورده است.
اين پديده در سال 97 يکي از بي سابقه ترين حوادثي بود که گريبان کشاورزان استان را فرا گرفت و به 70 درصد محصولات باغي استان آسيب زد و چهار هزار و 200 ميليارد ريال خسارت به بار آورد.
با توجه به اعلام اداره کل هواشناسي قزوين مبني بر کاهش دماي هواي استان در هفته نخست ارديبهشت ماه و احتمال سرمازدگي محصولات کشاورزي، بايد هرچه سريعتر براي جلوگيري از تکرار حادثه سال گذشته در سطح استان اقدام کرد و جلوي سرمازدگي محصولات باغي و زراعي را گرفت.
***اطلاع رساني سريع و به موقع، مهمترين اصل براي جلوگيري از سرمازدگي
رييس مديريت بحران جهاد کشاورزي قزوين در اين رابطه اظهار داشت: مهمترين موضوع و مساله هنگام پيش بيني و وقوع سرمازدگي، اطلاع رساني شفاف، سريع و به موقع است.
علي همت زاده تاکيد کرد: قزوين يکي از استان هايي است که در بيشتر ايام سال از سرمازدگي محصولات کشاورزي آسيب ديده است تا جايي که ميزان خسارت هاي ناشي از محصولات کشاورزي سال گذشته استان بيش از 20 هزار ميليارد ريال بود.
وي با اشاره به برگزاري کلاس هاي ترويجي جهاد کشاورزي در طول سال، يادآور شد: سال گذشته در 400 دوره آموزشي، 10 تا 15 دقيقه در هر کلاس به موضوع پيشگيري از حوادثي مانند خشکسالي، سرمازدگي و آنفولانزا اختصاص داده شد.
اين مسئول يکي از راه هاي مقابله با پديده سرمازدگي در باغها را ايجاد دود و روشن کردن آتش اعلام کرد و افزود: بر اساس تجربيات سال هاي گذشته در اين زمينه از باغداران و کشاورزان خواسته شده تا با جمع آوري چوب هاي هرس شده و استفاده از کودهاي حيواني نرم، آنها را در چاله هايي که در چندين نقطه از اراضي خود حفر شده، قرار داده و اقدام به آتش زدن کنند.
وي اضافه کرد: همچنين طي پيشنهادي ديگر از باغداران خواسته شده براي مقابله با سرمازدگي باغها قبل از وقوع سرما بدون شخم يا بيل زدن اراضي با آبياري درختان باعث کاهش نسبي دما شوند.
همت زاده ادامه داد: مشکل سرمازدگي اراضي کشاورزي تنها اختلاف يک درجه اي دماي هوا است که در صورت مديريت صحيح و به موقع مي توان از بروز خسارت ها به نحو چشمگيري جلوگيري کرد.
***تلفيق فناوري هاي جديد و علم قديم براي مديريت حوادث ناشي از سرمازدگي
اين مسئول کشاورزي خاطرنشان کرد: با توجه به خسارت باغهاي ميوه استان، به خصوص درختان گردو در سال گذشته، دستورالعمل هاي خاکي و آبي تغذيه گياهان به کشاورزان و باغداران داده شده و از آنان خواسته ايم تا براي احيا و بارآوري درختان از کود پتاس و حيواني و براي تقويت درختان نيز از هورومون هاي مخصوص استفاده کنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: در حوزه پيشگيري از حوادثي مانند سرما، با هماهنگي و همکاري اداره کل هواشناسي از يک هفته قبل ضمن پيش بيني، تدابير و برنامه ريزي لازم براي اطلاع رساني به کشاورزان و باغداران از طريق پيامک، صدور اطلاعيه و رسانه ها آغاز شده و در اين راه از روستاييان پيشرو و دهياران نيز کمک گرفته مي شود.
***اقدامات سنتي کشاورزان بهترين راه مقابله با سرمازدگي است
مدير کل مديريت بحران استانداري قزوين در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: با توجه به اينکه هيچ اقدامي براي پيشگيري از وقوع حوادث غيرمترقبه وجود ندارد بنابراين تنها راه حل، انجام کارهاي پيشگيرانه براي کاهش خسارت ها است.
قدرت الله مهديخاني تاکيد کرد: در بخش وقوع سرمازدگي، يکي از بهترين اقدامات پيشگيرانه انجام اقدامات سنتي کشاورزان مانند روشن کردن آتش در اراضي و باغها است.
وي با اشاره به خسارت هاي ناشي از سرمازدگي سال گذشته استان، گفت: متاسفانه پارسال اين استان از حوزه سرمازدگي دچار خسارت هاي فراواني شد و بسياري از درختان و محصولات کشاورزي نيز از اين ناحيه آسيب هاي زيادي ديدند.
اين مسئول بحران خاطرنشان کرد: با توجه به پيش بيني اداره کل هواشناسي استان مبني بر احتمال سرمازدگي در مناطق سردسير و کوهستاني استان طي هفته جاري، مديريت بحران استان هشدارهاي لازم را از طريق فرمانداري ها، بخشداري ها، شوراهاي اسلامي به کشاورزان مناطق ياد شده براي انجام اقدامات پيشگيرانه از اين حادثه داده است.
مهديخاني اضافه کرد: با توجه به اينکه استفاده از فناوري هاي مدرن در اين رابطه براي کشاورزان منطقه که داراي زمين هاي محدودي هستند، مقرون به صرفه نيست بنابراين کشاورزان و باغداران مي توانند ضمن رعايت نکات ايمني و توصيه کارشناسان جهاد کشاورزي با استفاده از آتش اقدام هاي پيشگيرانه خود را به عمل آورند.
***قزوين همه ساله در تيررس سرماي بهاره قرار دارد
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري قزوين نيز اظهار داشت: قزوين يک استان صنعتي و کشاورزي به شمار رفته و به همين لحاظ در حوزه حوادث مترقبه مانند سرمازدگي طي سال هاي گذشته با مشکلات فراواني رو به رو بوده است.
علي فرخزاد ادامه داد: در همين رابطه سال گذشته سرماي ديررس بهاره علاوه بر آسيب به باغ ها و محصولات کشاورزي استان، به جوانه هاي تازه درختان صدمات فراواني وارد آورد و کشاورزان و باغداران استان را نيز با چالش هاي فراواني رو به رو ساخت که هنوز هم ادامه دارد.
وي با اشاره به اينکه کشاورزان استان بايد در طول سال و هنگام بهار تدابير لازم زراعي را ببينند، تاکيد کرد: همه ساله به کشاورزان توصيه مي شود تا هنگام وقوع سرما در بهار با ايجاد بادشکن در اطراف اراضي کشاورزي، خود را براي استفاده از بخاري هاي باغي، روشن کردن آتش و ايجاد دود آماده کنند و انجام اين کارها نيز مستلزم اطلاع رساني به موقع و سريع به آنان از سوي مسئولان است.
8054* 6101
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۷۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

او با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وفائی نژاد تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و گفت: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار کرمان بر اقدامات پیشگیرانه از سیل
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • تاکیدفرماندار اشنویه برافزایش بهره وری منابع آب
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • صدور هشدار نارنجی برای بخش کشاورزی در استان سمنان
  • اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در شرق تهران