Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه هماهنگی اقدامات حوزه بهداشت و بررسی چالش‌های موجود در مناطق سیل زده، که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه در روز‌های اخیر، اقدامات حوزه بهداشت و درمان در مناطق سیل زده نشان افتخاری برای این حوزه محسوب می‌شود، اظهار کرد: تمامی مسئولان نظام بر این نکته که تلاشگران عرصه سلامت، در مواجهه با بحران سیل اخیر، بسیار خوب و ایثارگرانه خدمت کردند، اذعان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر بهداشت با بیان اینکه از این پس، وارد مرحله جدیدی از اقدامات، در حوزه بهداشت در مناطق سیل زده کشور خواهیم شد، افزود: مرحله اول، مرحله پرآشوب مهار بحران بود که رویکرد‌های خاص خود را می‌طلبید و اقدامات مقتضی نیز انجام شد، اما هرچه سیلاب‌ها بیشتر فروکش می‌کند، مشکلات جدیدتری نیز پیش روی ما خودنمایی می‌کند؛ بنابراین نیاز است که قبل از وقوع معضل، راهکار‌های احتمالی را برنامه‌ریزی کنیم تا در مواقع لزوم آمادگی داشته باشیم.
نمکی با تاکید بر تشدید اقدامات وزارت بهداشت در حوزه بهداشت محیط و کنترل بیماری‌های واگیر در مناطق سیل زده، بیان کرد: کمبود‌های موجود در مناطق سیل زده کشور از قبیل، کمبود وسایل بهداشتی و حمام و سرویس‌های بهداشتی، عدم دفع پسماند و لاشه حیوانات در این مناطق و آلودگی آب آشامیدنی از جمله مواردی هستند که ممکن است به سلامت مردم آسیب رسانند، بنابراین، جلب همکاری‌های بین بخشی، در این حوزه‌ها ضرورت زیادی دارد؛ چراکه بسیاری از این اقدامات در حیطه وظیفه وزارت بهداشت نیست، اما بر سلامت مردم تاثیر مستقیم دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز می‌توانند با انتقال تجارب خود به دانشگاه‌های استان‌های درگیر سیل کمک کنند، گفت: باید برای ادامه این مسیر برنامه‌ریزی کنیم تا مرحله جدید را نیز موفقیت آمیز سپری کنیم. اگر این دوره به خوبی سپری شود، تجربه بسیار گرانبهایی در حوزه کنترل بیماری‌های واگیر در بحران سیل، در اختیار خواهیم داشت.

نمکی گفت: وقوع سیلاب، گرفتاری‌های بسیاری را برای کشور ایجاد کرد، اما در عین حال موجب پرآبی تالاب‌ها و چشمه‌های آب زیرزمینی شد که می‌تواند مشکل کمبود آب و خشکسالی را در بسیاری از نواحی کشور رفع کند.
وزیر بهداشت با تاکید بر تشدید نظارت‌های بهداشتی در مناطق درگیر سیل کشور، عنوان کرد: در فاز جدید اقدامات بهداشتی در مناطق آسیب دیده از سیل، ضرورت دارد که تیم‌های نظارتی، مبتنی بر برنامه‌های از پیش تعیین شده تقویت شده و افزایش پیدا کنند و موضوع بهداشت در این مناطق به صورت علمی و سازمان یافته شده، دنبال شده و کنترل شود. به معنای دیگر باید فراتر از اتفاقات حرکت کنیم. مانند شکارچی‌ها که در مواقع شکار، محدوده‌ای جلوتر از هدف را نشانه گیری می‌کنند تا وقتی شکار با سرعت به آن محدوده رسید، با تیر شلیک شده از سوی شکارچی، مورد اصابت قرار گیرد.
نمکی بیان کرد: مراقبت از ابتلا به بیماری‌های واگیر در این مناطق باید همچنان ادامه پیدا کند؛ چراکه ممکن است، ارگان یا نهاد دیگری به وظایف خود به خوبی عمل نکند و ماحصل آن آسیب رسیدن به سلامتی مردم باشد. در این زمینه باید برنامه‌ای منسجم تهیه و عملیاتی شود.
وزیر بهداشت خطاب به معاونین بهداشت دانشگاه‌‎ها و معاونین وزارتخانه، گفت: در مورد مراقبت از سلامتی مردم در مناطق سیل زده، باید از تمام ظرفیت‌های ملی بهره بگیریم. در این زمینه مشارکت سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های علمی و حضور خیّرین می‌تواند راهگشا باشد.
نمکی از تامین برخی تجهیزات مورد نیاز در حوزه اورژانس و تامین بخشی از منابع مالی جهت جبران زیرساخت‌های آسیب دیده خبر داد و گفت: دارو‌های مورد نیاز در این مناطق نیز در اسرع وقت تامین شد و در این زمنیه هیچ کمبودی وجود نداشت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ضرورت دارد تا استان‌هایی که درگیر سیل نبوده، اما متاثر از خطرات وقوع سیل هستند نیز، مورد بررسی قرار گیرند، افزود: مساله مراقبت از بهداشت روان مردم در مناطق سیل زده نباید فراموش شود و اقدامات در این زمینه باید تداوم داشته باشد.
نمکی با بیان اینکه در مناطق سیل همچنان باید گوش به زنگ بوده و با هوشیاری عمل کنیم، ادامه داد: گرمی هوا و نابسامانی بین بخشی، دو خطر عمده‌ای است که باید مراقب آن باشیم. اگر با افزایش دمای هوا، هوشمندی ما در اتخاذ تصمیمات صحیح و انجام اقدامات متقضی نیز افزایش پیدا کند، خطری پیش روی ما قرار نخواهد گرفت.

وزیر بهداشت گفت: در کشور ما هر استان، الگوی خاص خود را دارد، بنابراین نمی‌توان برای تمام استان‌ها یک الگو را در نظر گرفت. در مناطق سیل زده هم مسائل و مشکلات متفاوت است. با در نظر گرفتن این تفاوت‌ها باید برنامه‌های مورد نیاز را تهیه کرده و با فرمانداران و استانداران هماهنگی‌های لازم را انجام داده و وارد عمل شد.
انتهای عمل

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مناطق سیل‌زده جنوب چه خبر ؟

به گزارش پارس نیوز ، بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اقدامات امدادی جمعیت هلال احمر برای سیل‌زدگان در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان گفت:‌ عملیات امدادرسانی به سیل‌زدگان مناطق جنوب شرقی کشور همچان ادامه دارد. این ماموریت از ۲۷ فروردین ماه و همزمان با موج جدید بارش های شدید در جنوب شرق کشور آغاز شده است و نیروهای جمعیت هلال احمر در همان لحظات اولیه در محل حاضر شده و اقدامات خود را آغاز کردند.

وی با بیان اینکه مجموعا تا صبح امروز به ۶۵ هزار و ۵۲۳ نفر در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان امدادرسانی شده‌است، گفت:‌بیشترین ماموریت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است. در این ماموریت در گام نخست سه اردوگاه اضطراری در مناطق سیل‌زده ایجاد و در مجموع نیز برای ۴۵۰۹ نفر شرایط اسکان اضطراری فراهم شد.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به این که ناوگان هوایی هلال احمر در امدادرسانی به سیل‌زدگان مشارکت داشتند، گفت: با  بهره‌گیری از توان بالگردها، ۱۲۰۰ نفر از متاثرین حوادث جوی به مناطق امن منتقل شده و ۹ نفر از مصدومین سیل نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. در مجموع ۱۴۰۰ نیروی هلال احمر در ماموریت امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب شرق کشور مشارکت داشتند که علاوه بر امدادرسانی، از ۳۵۰ واحد مسکونی آب را تخلیه کردند.

وی تصریح کرد: از تاریخ ۲۷ فرویدن ماه لغایت سوم اردیبهشت ماه ۴۶ سورتی پرواز برای کمک رسانی به متاثرین از حوادث جوی در جنوب شرقی کشور انجام و ۳۴ تن اقلام امدادی و زیستی برای آن‌ها ارسال شد.

محمودی ادامه داد:‌ بر همین اساس ۸۹۷ دستگاه چادر، ۸۳۹۹ تخته پتو، ۴۴۲۹ تخته موکت، ۱۰ هزار کیلوگرم نایلون پوششی، ۴۲۶ ست شستشو، ۳۹۵ ست بهداشتی، ۱۱ هزار و ۲۷۶ بسته غذایی، ۱۱ هزار و ۳۸۶ بطری آب معدنی و ۱۱ هزار و ۱۰۰ کیلوگرم برنج در میان سیل‌زدگان توزیع شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان گفت: سیل اخیر بیشترین آسیب را به سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی آن وارد کرده و به همین علت امدادگران جمعیت هلال احمر تا حل مشکلات مناطق سیل زده در کنار مردم حاضر خواهد بود و کمک رسانی را ادامه می دهد.

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها/ کوهنوردی ممنوع!
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها؛ کوهنوردی ممنوع!
  • تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها/ کوه‌نوردی ممنوع!
  • کوهنوردی ممنوع/ تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها
  • از مناطق سیل‌زده جنوب چه خبر ؟
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز
  • تداوم رگبار و رعد و برق تا پایان هفته
  • تداوم بارش‌ها در اکثر نقاط کشور تا فردا