Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-24@01:14:35 GMT

پیشنهاد جایگزینی کارت خریدCNG به جای یارانه‌نقدی

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۹۴۳۶

پیشنهاد جایگزینی کارت خریدCNG به جای یارانه‌نقدی

به گزارش جهان نيوز، اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در ایران یکی از مهم‌ترین بخش‌ها و نمایان‌ترین بخش طرح تحول اقتصادی است که در دولت دهم اجرایی شد و نتیجه اجرای آن  به تغییر فرایند دادن یارانه‌ها انجامید.

در این فرایند با حذف تدریجی یارانه‌ها که به مواد سوختی و آب و برق صورت گرفت دولت وقت به سمت پرداخت این یارانه به صورت نقدی به مصرف کنندگان گام برداشت و براین اساس در آذر ماه سال 89 با اجرای این قانون ماهانه 45500 تومان به ازای هر نفر از اعضای خانوار به حساب سرپرست خانواده واریز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته زمانی که قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شد قیمت بنزین سهمیه‌ای 400 تومان و قیمت بنزین آزاد نیز 700 تومان به فروش می رسید و همچنین قیمت دیگر حامل های انرژی نیز به این میزانی که امروز قیمت گذاری شده اند نبود.

انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی در آستانه افزایش قیمت بنزین و سی ان جی طرح جدیدی را به منظور اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تدوین کرده است و ادعا می‌کند اگر این طرح اجرا شود شاهد رشد چندبرابری یارانه پرداختی به مصرف کنندگان هستیم.

*دو روش اجرای طرح جایگزینی کارت خرید سوخت CNG به جای یارانه نقدی

در این طرح با عنوان طرح جایگزینی کارت خرید سوخت CNG به جای یارانه نقدی دو روش پیشنهاد شده است. در روش اول گفته شده است به جهت تخصیص بهینه منابع، در این روش یارانه نقدی جایگزین روش اعتباری تبدیل به یارانه سوخت گاز می شود.

در این روش دولت معادل 45 هزار تومان یارانه نقدی را به کارت خرید کالا تبدیل و معادل 450 متر مکعب گاز به قیمت 100 تومان همانند نرخ گاز مصارف(خانگی – اداری و تجاری) یکسان سازی شده در اختیار حمل و نقل عمومی و تاکسیها قرار می دهد در واقع معادل 450 هزار تومان بنزین مصرف ماهیانه خودروهای تاکسی و حمل ونقل عمومی را جایگزین کارت سوخت کالا به میزان 450 متر مکعب گاز طبیعی می کند و جهت استفاده 4 میلیون خودروی دوگانه سوز به صورت اختیاری توزیع می شود. 

در این طرح معادل روزانه 15 لیتر مصرف روزانه بنزین برای تاکسی ها و حمل و نقل عمومی معادل 450 لیتر میانگین ماهیانه مصرفی خودروها به ارزش 450 هزار تومان صرفه جویی بنزین برای همه مالکان یارانه بگیر علاقمند تأمین و جایگزین می شود.
 
در روش دوم اجرای این طرح نیز گفته شده است  ارائه کارت سوخت گاز خرید کالا به ارزش 180 هزار تومانی بجای 45 هزار تومان واریز نقدی یارانه پرداخت شود.

در این روش کارت سوخت گاز (خرید کالا) به میزان اعتبار 180 هزار تومان گاز طبیعی فشرده به قیمت 410 تومان به ازاء هر متر مکعب محاسبه و صرفاًجهت خرید گاز طبیعی فشرده واگذار می شود در این روش کارت خرید گاز به میزان 180هزار تومان معادل میانگین صرفه جویی 450 لیتر بنزین جایگزین به 4 میلیون خودروهای علاقمند در قبال واریز یارانه نقدی اعطاء می شود.
 
*مزایای جایگزینی CNG با یارانه نقدی 
در بخش دیگری از این طرح به چند مورد از مزایای مستقیم جایگزینی سی ان جی با یارانه نقدی اشاره شده است :

1-کاهش 4 میلیون یارانه بگیر با جایگزینی کارت اعتباری کالا
دولت 18 هزار میلیارد یارانه کالا را در مقابل جایگزینی و بدون پرداخت نقدی جایگزین 1800 میلیارد تومان یارانه نقدی به اقشار کم درآمد جامعه جبران می نماید.

2 -مهم ترین مزیت کاهش قیمت نهایی حمل "کالا و مسافر " در صورت افزایش اجباری قیمت بنزین 1200 یا بالاتر

3 -جلوگیری از آلودگی محیط زیست با توجه به الزامات و ملاحظات در قانون هوای پاک

4-جایگزینی و صرفه جویی در مصرف حداقل 30 میلیون لیتر بنزین روزانه

5- جلوگیری از واردات بنزین 8 الی 10 میلیون لیتر روزانه که معادل 2 میلیارد دلار سالانه

6 " -حفظ سبد گاز در حوزه حمل و نقل " با مصرف پایدار و دائمی در تولید گاز طبیعی

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۹۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده

هر ساله در شورای شهر تهران نرخ کرایه حمل‌ونقل عمومی تصویب و سپس فرمانداری هم تأیید می‌کند. از روز شنبه، یک اردیبهشت، نرخ ورودیه در مترو داخل تهران ۱۶ درصد افزایش می‌یابد. نرخ بلیت تک‌سفره از ۳۳۰۰ به ۴۳۰۰ تومان افزایش و خطوط حومه برای پرند و هشتگرد ۳۰ درصد نرخ بالا می‌رود.

هزینه هر سفر با مترو چگونه محاسبه می‌شود؟

به گزارش روزیاتو، در حال حاضر مسافران مترو یا از کارت‌های قابل شارژ مجدد استفاده می‌کنند و یا بلیت‌های تک سفره می‌خرند.

بلیت تک سفره

قیمت بلیت مترو تک سفره در نیمه اول سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

کارت الکترونیکی

قیمت یا هزینه بلیت مترو در صورت استفاده از کارت بلیت آن، به صورت هوشمندانه محاسبه می‌شود. در واقع این هزینه تابع مسافت طی شده با مترو بوده و به ازای هر کیلومتر ۱۴۷ قیمت پایه ورود به مترو افزوده می‌شود.

آیا ثبت خروج از مترو با کارت در کسر هزینه از کارت شما تاثیر می‌گذارد؟

باید توجه داشته باشید در صورت استفاده از کارت الکترونیکی موقع خروج از مترو، کارت بلیت را روی اسکنر‌های موجود در گیت‌های خروجی بزنید تا خروج خود را اعلام کنید تا مابقی نرخ در هنگام خروج بر اساس کیلومتر مسیر طی شده محاسبه شود. در غیر اینصورت (یا حضور بیش از ۲ ساعت در مترو) هزینه سفر به طور کامل برای شما محاسبه می‌گردد.

به عنوان مثال هزینه سفر با بلیت الکترونیکی برای مسافت‌های مختلف به شرح زیر است:

کمتر از ۲ کیلومتر: ۲۵۰۰۰ ریال

۲ تا ۴ کیلومتر: ۲۵۲۹۴ ریال

۴ تا ۶ کیلومتر: ۲۵۵۸۸ ریال

۶ تا ۸ کیلومتر: ۲۵۸۸۲ ریال

۸ تا ۱۰ کیلومتر: ۲۶۱۷۶ ریال

۱۰ تا ۱۲ کیلومتر: ۲۶۴۷۰ ریال

۱۲ تا ۱۵ کیلومتر: ۲۶۹۱۱ ریال

۱۵ تا ۱۸ کیلومتر: ۲۷۳۵۲ ریال

۱۸ تا ۲۲ کیلومتر: ۲۷۹۴۰ ریال

۲۲ تا ۲۶ کیلومتر: ۲۸۵۲۸ ریال

۲۶ تا ۳۰ کیلومتر: ۲۹۱۱۶ ریال

بیش از ۳۰ کیلومتر: ۲۹۷۰۴ ریال

پس از ورود به مترو، مبلغ تعیین شده ثابت به عنوان هزینه سفر در کمترین مسیر از اعتبار کارت مسافران کسر می‌شود و هنگام خروج مابه‌التفاوت هزینه مسافرت در مسافت‌های بالاتر کسر خواهد شد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران ۱۴۰۳

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

هزینه بلیت تک سفره مترو تهران
قیمت برای خطوط اصلی مترو تهران قیمت برای مترو تهران تا مترو کرج (خط ۵) قیمت برای مترو تهران تا هشتگرد قیمت برای مترو تهران تا فرودگاه امام
۴ هزار تومان ۵ هزار تومان ۹ هزار تومان ۱۵ هزار تومان
قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران

برای افرادی که بلیت الکترونیکی را تهیه می‌کنند و افرادی که بلیت را به صورت حضوری خریداری می‌کنند، تفاوت در قیمت وجود دارد. در ساعات پیک تردد، قیمت بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۷۰۰ تومان است در حالی که برای خرید حضوری این مبلغ ۳ هزار تومان خواهد بود.

از سوی دیگر، در ساعات غیرپیک تردد، هزینه بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۲۹۵ تومان و برای خرید حضوری ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است. با این تفاوت‌ها، استفاده از بلیت الکترونیکی می‌تواند هزینه را کاهش دهد و در عین حال به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل فروش بلیت، تهیه آن امکان‌پذیر باشد.

با توجه به شرایط مختلف و نوسانات قیمت، مبلغ ورودی برای استفاده از مترو تهران از حداقل ۲ هزار و ۲۹۵ تومان تا حداکثر ۳ هزار تومان تعیین شده است. به ازای هر کیلومتر پس از دو کیلومتر پیمایش، ۲۰ تومان به هزینه‌ها اضافه خواهد شد.

برای خط ۵ مترو، حداقل مبلغ ورودیه ۳ هزار و ۲۱۳ تومان است که در ساعات اوج سفر‌های شهری ممکن است تا حداکثر ۴ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یابد.

هزینه خرید بلیت حضوری از هشتگرد نیز در بازه ۶ هزار و ۲۷۳ تومان تا حداکثر ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است، که مسافران بیش از ۱۵۰ کیلومتر پیمایش خواهند کرد.

برای فرودگاه امام، هزینه بلیت میان ۱۰ هزار و ۴۴۲ تومان تا ۱۱ هزار و ۶۰۲ تومان است.

برای کاهش تمایل مردم به خرید بلیت‌های تک‌سفره و کاغذی، هزینه هر بلیت برای شهر تهران ۴ هزار تومان، برای شهر کرج ۵ هزار تومان و برای فرودگاه امام ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.

هزینه کارت بلیت مترو ۱۲ هزار تومان است و مبلغ قابل شارژ در آن از ۵۰ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

هزینه کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت برای خرید حضوری قیمت برای خرید غیرحضوری

ساعات غیرپیک        ۲۵۵۰ تومان             ۲۲۹۵ تومان

ساعات پیک           ۳۰۰۰ تومان              ۲۷۰۰ تومان

دیگر خبرها

  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • کاهش میانگین تورم سالانه به کمتر از ۴۰ درصد/ نرخ تورم برای دهک بدون یارانه نقدی چند درصد است؟
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • درخواست دوباره برای درج نام مادر در کارت ملی
  • درخواست مجدد درج نام مادر در کارت ملی
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده
  • سهمیه بنزین این خودروها قطع شد/ جزییات تازه از حذف کارت سوخت رانندگان