Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@10:15:09 GMT

۶۳ روستای گلستان در معرض خطر زمین لغزش یا سیل هستند

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۰۳۱۹

۶۳ روستای گلستان در معرض خطر زمین لغزش یا سیل هستند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شاملو، شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: برای بیش از ۳۸ هزار روستای کشور طرح هادی تهیه شده و ۹۷ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هستند.

وی افزود: با توجه به این که دوره طرح ها ۱۰ ساله است، طرح هادی بیش از هشت هزار و ۷۰۰ روستا مورد بازنگری قرار گرفته و در ۱۸ هزار و ۶۵۰ روستا هم عملیات اجرای طرح و بهسازی محیط روستایی انجام شده است که ۴۵ درصد روستاها را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاملو ادامه داد: در اجرای این طرح ها ۲۷ هزار و ۶۸۹ کیلومتر از معابر روستایی در سطحی حدود ۱۵۵ میلیون مترمربع بهسازی شده که شامل آسفالت، سنگ فرش، قطعات بتونی و بتون درجا است.

وی همچنین اضافه کرد: حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب عملیات خاکی، حدود ۵۶ هزار کیلومتر اجرای شبکه جمع آوری و هدایت آب های سطحی و جدول گذاری معابر، هشت هزار و ۹۱۰ مورد احداث بوستان های روستایی، ساماندهی گلزار شهدا در روستاها، ایجاد فضای ورزشی در قالب طرح های هادی انجام شده است.

شاملو بیان کرد: حدود ۵۵ هزار و ۲۰۰ کیلومتر جابجایی شبکه آب شامیدنی یا اصلاح شبکه برق در داخل محدوده روستایی در راستای بهسازی محیط روستا انجام شده است.

مشارکت در ساخت و سازهای عمومی

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: علاوه بر این موارد بنیاد مسکن در ساخت و سازهای عمومی روستاها مانند احداث فضاهای آموزشی، خانه بهداشت، کتابخانه، خانه عالم و غیره مشارکت می کند که طی این سال ها هزار و ۱۲۰ مورد از این اقدامات در روستاها اجرا شده است.

شاملو تصریح کرد: بهسازی و احیا بافت های باارزش روستایی و احیاء بومی روستاها در اجرای طرح های هادی انجام شده و حدود سه میلیون مترمربع جداره سازی معابر و بدنه سازی در روستاها اجرا شده است.

وی اظهار کرد: سنددار کردن املاک روستاها از برنامه پنجم توسعه شروع شده و با همکاری ثبت سازمان اسناد و املاک کشور بیش از سه میلیون و ۴۸۶ هزار واحد مسکونی و تجاری در روستاها و در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر سنددار شد.

شاملو تأکید کرد: در سال های اخیر با توجه به فعالیت بنیاد در بهسازی و احیاء بافت های باارزش و گردشگری روستایی، برای ۱۵۰ روستا طرح های ویژه بهسازی و احیاء بافت های گردشگری تهیه شده که در ۱۰۰ روستا این طرح ها به اجرا درآمده است.

وی همچنین از پاسخگویی به دو میلیون و ۴۵۷ استعلام در راستای صدور پروانه در روستاها خبر داد.

اهدای بیش از ۶۲۷ هزار قطعه زمین به افراد نیازمند

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور اظهار کرد: بیش از ۶۲۷ هزار و ۹۰۰ قطعه زمین در مناطق روستایی کشور از ابتدای انقلاب تاکنون به افراد نیازمند واگذار کردیم.

شاملو افزود: بخش دیگری از فعالیت بنیاد مسکن در خصوص ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت است که این کار با همکاری خیران و مشارکت انجمن خیران مسکن ساز، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی صورت می گیرد و در این راستا در تأمین بیش از ۵۳۵ هزار واحد مسکونی مشارکت داشتیم.

وی ادامه داد: در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در قالب مسکن مهر، بیش از ۳۴۸ هزار و ۸۴۰ واحد تعهد بنیاد مسکن بوده که پیشرفت فیزیکی آن حدود ۹۵ درصد است.

شاملو با بیان این که نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی از دیگر فعالیت هایی است که بنیاد مسکن در مناطق روستایی انجام می دهد، گفت: بیش از یک میلیون و ۸۸۳ هزار نفر از این تسهیلات بهره مند شدند.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با همکاری بنیاد مسکن در مناطق آسیب دیده از حوادث، بازسازی شده است.

مشارکت بنیاد مسکن در احداث بیش از چهار هزار واحد مسکونی

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با بیان این که ۱۵۸ هزار و ۳۶۰ مورد بازسازی مسکن در مناطق جنگ زده توسط بنیاد صورت گرفته است، گفت: کل ساخت و سازها بنیاد مسکن در شاخه هایی که ذکر شد چهار میلیون و ۳۲۵ هزار و ۶۱۷ مورد است که می توان گفت بنیاد، سالانه در احداث ۱۰۸ هزار مسکونی (یا ۳۰۰ مورد کمک روزانه) مشارکت کرده است.

وی در ادامه با اشاره به این که ۳۹ هزار و ۴۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد، اظهار کرد: در سه سال گذشته دولت سهمیه قیری به بنیاد اختصاص داد که از محل آن ۶۰ میلیون مترمربع در مسیری به طول هشت هزارکیلومتر آسفالت اجرا کردیم.

شاملو در خصوص جابجایی برخی از روستاهای در معرض خطر سیلاب و رانش در گلستان گفت: پژوهشکده سوانح طبیعی بررسی های لازم در این زمینه را انجام داده و ۶۳ روستای متأثر از خطر سیلاب و رانش زمین در گلستان شناسایی شد.

وی اضافه کرد: ۳۰ روستا در حریم رودخانه و ۳۳ روستا در معرض لغزش یا ریزش دامنه ای شناسایی شد.

شاملو توضیح داد: در اکثر این روستاها جابجایی موضعی در خود همان روستا اتفاق می افتد و یا زمین مناسبی در مجاورت همان روستا انتخاب و در اختیار مردم قرار می گیرد.

وی تأکید کرد: تأسیسات روبنایی روستاهای آسیب دیده و بهسازی محیط این روستا در اولویت خواهد بود.

کد خبر 4596105

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۰۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب روستای فهرج یزد به عنوان روستای هدف گردشگری

محمد علی شاه‌حسینی معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در نشست با جمعی از مسئولان و فعالان اقتصادی استان یزد، روستای فهرج را یکی از روستا‌های باقابلیت جذب گردشگر دانست و گفت: محور فرهنگی- تاریخی این روستا که از آب انبار حسینیه تا قلعه فهرج است هزارسال امتداد دارد و این محور یکی از بی‌نظیرین محور‌های گردشگری روستایی است که در سال ۸۹ در فهرست میراث ملی به ثبت رسید.
 
وی با عنوان اینکه گردشگری روستایی تحت‌تأثیر منابع فرهنگی، طبیعی، تاریخی، نواحی روستایی به‌عنوان یک کالا فرهنگی گردشگری قابل‌عرضه است، اظهار داشت: روستا‌ها یکی از مقاصد مهم گردشگری به شمار می‌آیند و به دلیل جذابیت‌های خاصی که دارند سالانه علاقه‌مندان و مسافران زیادی را به خود جذب می‌کنند.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد با بیان اینکه ایجاد گردشگری روستایی باعث ثبات در اشتغال، پویایی در تجارت و برابری درآمد بین ساکنان مناطق شهری و روستایی می‌شود، گفت: این صنعت بکر ظرفیت‌های زیادی دارد و می‌تواند برای کسب درآمد، اشتغال‌زایی و ایجاد تغییرات مثبت در درآمد روستاییان اثرگذار باشد.
 
شاه‌حسینی با اعلان اینکه مهم‌ترین عاملی که باعث رونق گردشگری روستا‌ها می‌شود، وجود زیرساخت‌ها است، گفت: برای توسعه گردشگری روستا‌ها باید زیرساخت‌های لازم گسترش پیدا کرده و موردتوجه قرار گیرد.
 
وی با اشاره به اینکه ایجاد بوم‌گردی‌ها از جمله مواردی است که باید در روستا‌ها موردتوجه قرار گیرد، افزود: مردمی که به این مناطق می‌روند انتظار دارند مکان‌های برای استراحت شبانه، جاده دسترسی مناسب، اماکن رفاهی و بهداشتی و وجود مکان‌هایی برای کمپینگ و آلاچیق‌های مناسب برای استفاده مردم وجود داشته باشد.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد بیان کرد: مواردی، چون رویش گیاهان دارویی یا صنعتی، جاذبه‌های کوهستانی و جنگلی، میراث تاریخی، وجود امامزاده‌ها و میراث باستانی از جمله ملاک‌های انتخاب یک روستا به‌عنوان روستای هدف گردشگری است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • مهرجان، روستایی تاریخی در خوروبیابانک+فیلم
  • ساخت ۲۱ هزار مسکن روستایی در سیستان و بلوچستان
  • معنای واقعی زندگی روستایی در روستای یاستی‌قلعه ماهنشان (+عکس)
  • تشکیل قرار گاه استانی نهضت ملی مسکن روستایی در جغتای
  • قطعی آب ۵ روستای لرستان کمتر از ۲۴ ساعت حل شد
  • دهیاران در روستاها منابع درآمدی ایجاد کنند
  • معنای واقعی زندگی روستایی در روستای یاستی‌قلعه ماهنشان
  • انتخاب روستای فهرج یزد به عنوان روستای هدف گردشگری
  • فهرج یزد، روستای هدف گردشگری می‌شود
  • معرفی ۴۰۲۴ متقاضی مسکن روستایی به بانک در استان مرکزی