Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@14:14:28 GMT

آشنایی با علایم کم خونی

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۰۹۰۵

آشنایی با علایم کم خونی

محمد حسین فرقانی درباره ابتلا به بیماری کم خونی و علائم آن اظهار کرد: بیماری کم‌خونی یکی از شایع‌ترین اختلالات در کشور ما محسوب می‌شود که معمولا علائم مشابهی به همراه دارد، اولین علامتی که در افراد مبتلا به بیماری کم‌خونی به خصوص کودکان درگیر با این اختلال دیده می‌شود، کج خلقی است که در بیشتر موارد پس از شروع درمان بهبود می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از دیگر علائم ابتلا به کم خونی می‌توان به رنگ پریدگی و سرگیجه اشاره کرد، همچنین کمبود آهن و روی که از عوامل ایجاد کم‌خونی است باعث شکننده شدن ناخن‌ها و ریزش یا تغییر رنگ مو می‌شود، اما اصلی‌ترین راه برای تشخیص بیماری کم‌خونی انجام آزمایشات مورد نظر است.

فرقانی بیان کرد: عوامل متعددی منجر به بروز کم‌خونی در افراد منجر می‌شود؛ گاهی برخی افراد به دلیل بودن سطح هموگولوبین یا اختلال در شکل، وزن و حجم آن دچار بیماری کم‌خونی می‌شوند.

این متخصص داخلی تشریح کرد: هموگولوبین‌ها ساختاری کروی شکل هستند که از ۲ طرف فرو رفتگی‌هایی دارند و انتقال اکسیژن از ریه به سلول بر عهده آنهاست، اگر هموگولوبین شکل، وزن و ساختار مناسب نداشته باشد برای انتقال دچار مشکل خواهد شد.

وی گفت: کمبود آهن از دیگر عوامل موثر در بروز کم‌خونی است؛ مولکول‌های آهن وظیفه همراهی اکسیژن برای رسیدن به سلول‌های بدن و بازگرداندن دی اکسید کربن به ریه‌ها را بر عهده دارد و اگر کمبود این ماده در بدن وجود داشته باشد سیستم انتقال خون دچار مشکل شده و فرد به کم‌خونی مبتلا خواهد شد.

فرقانی تصریح کرد: یکی از گروه‌های اصلی درگیر با کم‌خونی، بیماران تالاسمی هستند؛ به طور کلی بیماران تالاسمی به ۲ دسته مینور (نوع خفیف تر) و ماژور که نوع حاد آن است تقسیم بندی می‌شود، این بیماری به ایجاد کم‌خونی منجر می‌شود و نیاز است تا برای رفع کم خونی با بیماری وی مقابله کنیم.

این متخصص داخلی بیان کرد: برای کسانی که به دلیل مشکلاتی مانند کمبود آهن به کم‌خونی دچار شده‌اند، بهترین راهکار اصلاح تغذیه است؛ بیماران مبتلا به کم‌خونی اغلب پس از مدتی کوتاه به طور کامل درمان شده و از مصرف دارو بی‌نیاز می‌شوند، اما برخی از آن‌ها مانند بیماران تالاسمی نیاز به مصرف مداوم دارو دارند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کم خونی بیماری کمبود اهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۰۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته

ایسنا/لرستان دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: طی هفته گذشته تا به امروز و بدنبال بارندگی های اخیر و گرم شدن هوا و افزایش رویش قارچ‌ها در طبیعت ‌شاهد افزایش مصرف خوراکی قارچ و بروز ‌مسمومیت حاد در تعداد قابل توجهی از بیماران مراجعه کننده به مرکز مسمومیت‌های بالینی بیمارستان شهید رحیمی هستیم.

‌پیمان آسترکی در گفتگو با ایسنا گفت:
این پزشک متخصص بیان کرد: متاسفانه تعداد مسمومین افزایش صعودی داشته و اکثرا با علایم گوارشی شدید، لرز و تعریق و تاری دید مراجعه می‌کنند.
وی تاکید کرد: تشخیص قطعی غیر سمی بودن قارچ‌ها به صرف شکل ظاهری میسر نمی‌باشد.
آسترکی گفت: به علت شیوع قابل توجه موارد مسمومیت و تهدید سلامت افراد توصیه می‌شود از مصرف این‌گونه قارچ‌ها اکیدا خودداری شود.
او یادآور شد: مسمومیت ناشی از قارچ‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی نارسایی کبد و کلیه منتهی به پیوند و حتی مرگ در بیماران شود.
وی ادامه داد: توصیه می‌شود از مصرف قارچ‌های محلی خودداری کرده و در صورت بروز علایم سریعا به مراکز درمانی مراجعه تا اقدامات درمانی و تشخیصی در زمان مناسب صورت گیرد و تاکید می‌شود از خود درمانی پرهیز شود.

انتهای پیام        

دیگر خبرها

  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی بیماری‌های کرم ابریشم ویژه نوغانداران بخش بایگ شهرستان تربت حیدریه
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد