Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه رکن آینده شناسی دینی ما بر ظهور منجی موعود(عج) مبتنی است، گفت: بزرگترین رهاوردی که موعود اسلام آن را انجام می دهد، زمینه سازی برای فراگیر شدن عبودیت و توحید در زمین است.

حجت الاسلام والمسلمین «غلامرضا بهروزی لک» در گفت و گو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان درباره چرایی عظمت نیمه شعبان و نقش این روز در آینده بشریت، اظهار کرد: ایام الله ایامی هستند که وقایع مهمی درآن اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوم الله نیمه شعبان نیز به این جهت که دراین روز واقعه بزرگی که به آینده جهان و تولد منجی عالم بشریت مربوط می شود واقع شده، حائز اهمیت است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)  بیان کرد: همان گونه که  میلاد نبی مکرم اسلام(ص) در روز 17 ربیع الاول روز ارزشمندی است و آینده خلقت و انسان ها در این روز رقم خورده و به ختم نبوت انجامیده است، میلاد مسعود امام زمان(عج) نیز به عنوان خاتم اوصیاء الهی و موعود امت ها، ارزشمند و بااهمیت است، بنابر این، همه ما منتظر ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و تحقق آینده ای هستیم که خداوند متعال در کتب آسمانی خود در امت های مختلف به آن وعده داده است.

 

وی با  اشاره به آیه 55 سوره مبارکه نور ادامه داد: خداوند در این آیه زمین را ارث صالحان معرفی می کند. با تولد حضرت مهدی(عج) وعده الهی محقق می شود و ما همگی شاهد آن روز خواهیم بود، زیرا که آینده دستخوش تحولاتی است که در گذشته و یا اکنون رخ داده است. شاید تحولی در جای خودش کوچک به نظر برسد، اما وقتی که نقش آن را در تحولات آینده بررسی  و مطالعه می کنیم به جایگاه ارزشمند آن واقف می شویم.

 

حجت الاسلام بهروزی لک با اشاره به اهمیت ولادت امام زمان(عج) تصریح کرد: خداوند متعال با ولادت موعود امم(عج) وعده الهی را در آینده محقق می کند و در واقع آینده از دیدگاه ادیان به دست یک منجی موعود (عج) رقم می خورد و برخلاف رویکردهای اومانیستی و سکولار که معتقد هستند آینده را خود بشر تاسیس و رقم می زند، ما معتقدیم که  آینده، همراه با منجی موعود(عج) وعده داده شده، محقق و ساخته می شود.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه آینده شناسی دینی ما مبتنی بر رکن بودن منجی موعود(عج) در تحولات آینده خواهد بود، ابراز کرد: امام مهدی(عج) منجی موعودی است که امم به آن وعده دادند، هرچند در دیگر ادیان با نام های مختلفی همچون کالکی در هندوا، سوشیانت در زرتشت، ماشیح در یهودی، مسیحا در مسیحیت مطرح شده است.

 

 این کارشناس مهدوی ابراز کرد: بزرگترین کارکردی که موعود امت اسلام آن را انجام می دهد، زمینه سازی برای فراگیر شدن عبودیت و توحید در زمین است.

 

وی اضافه کرد: قرآن در سوره مبارکه بقره می فرماید: «وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ ارْکَعُوا مَعَ الرَّاکِعين....»، و« نماز را برپا دارید و زکات بپردازید و با رکوع کنندگان رکوع نمایید»، امام عصر(عج) با ظهور همه این دستورات قرآنی را عملی می کند، در واقع بزرگترین اقدام منجی عصر(عج) زمینه سازی برای سعادت انسان است.

 

 حجت الاسلام بهروزی لک همچنین به مضامینی از  دعای افتتاح (منتسب به ناحیه مقدسه امام زمان(عج)) اشاره کرد و گفت: در این دعا می خوانیم: «اللّهم انّا نرغب الیک فی دولة کریمة تعز به الاسلام و اهله»، «خدايا به سوى تو مشتاقيم‏ براى يافتن دولت كريمه‏اى كه اسلام و اهلش را به آن عزيز گردانى» و نیز در فرازی دیگر از این دعا آمده است: «وَ تَجْعَلُنَا فِيهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَى طَاعَتِكَ وَ الْقَادَةِ إِلَى سَبِيلِكَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا كَرَامَةَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ»، «و ما را در آن دولت از دعوت‏كنندگان به سوى طاعتت و رهبران به سوى راهت قرار دهى و كرامت دنيا و آخرت را از بركت آن‏ روزيمان فرمايى».

 

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در پایان خاطر نشان کرد: حضرت حجت(عج) برای رسیدن به اهداف متعالی همچون زدودن موانع رشد و کمال انسان، از بین بردن ظلم و ستم و از میان برداشتن کسانی که مانع سعادت هستند و همچنین برقراری عدالت، امنیت، رفاه و ... اقدام می کنند؛ البته هدف اصلی ایشان انسان سازی، زمینه سازی سعادت و عبودیت انسان در درگاه الهی است.

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: رژه روز ارتش خبرگزاری شبستان نیمه شعبان روز ارتش سیل خوزستان ارتش سیل خسارت سیل کمک به سیل زدگان بیانیه گام دوم انقلاب نیمه شعبان منتظران ظهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منادی شفاف سازی در تولیت

فقیه  مجاهد  مرحوم آیت الله حاج شیخ مسلم ملکوتی سرابی ( رضوان الله تعالی علیه )  از نادرترین شخصیت ها  در نظام جمهوری اسلامی ایران است که طی 14 سال امامت جمعه و نمایندگی امام و رهبری در آذربایجان و تبریز عملکرد شفافی از خود به یادگار گذاشت  او در  حراست و امانت داری از بیت المال و استفاده آن در امور شخصی نهایت احتیاط و پرهیز  را بکار می گرفت ، چنانکه پیشتر نوشتیم در این مدت حتی یک مورد به مسافرت تفریحی و زیارتی نرفت.

در آستانه چهارم اردیبهشت ، دهمین سالروز عروج معنوی این مرجع راستین بر آن شدیم مروی بر وقف نامه ایشان پیرامون موقوفات مصلی امام خمینی تبریز داشته باشیم که  در صداقت و شفاف سازی می تواند  اسوه و الگوی کم نظیر برای همه متولیان و کارگزاران نظام باشد.

آیت الله ملکوتی در طول 14 سال امامت جمعه ( 1360 تا 1374 ) با کمک مالی خیرین منطقه و همکاری بعضی ادارات و نهاد ها اقدام به تهیه  34 مورد ، شامل : اجاره روستای سیسان  ، خرید قطعات هکتاری زمین  و باغ  در مناطق مختلف تبریز ، سرد رود ، ممقان ، مارالان ، اِلخیچی ، گوگان  و... ، تأسیس کتابخانه و خرید کتاب ، تأسیس  میدان تره بار، پاساژ تجاری ، گاراژ مسافربری حُر، کارخانه بتن سازی ( بچینگ ) و... که جزئیات همه را در ذیل هر کدام گزارش کرده  و همه را وقف مصلی امام خمینی تبریز نموده است. البته روشن است که در این وقف نفس مصلی موضوعیت ندارد و همه اینها در جهت رفاه حال نمازگزاران و ارائه خدمات دینی ، درمانی ، فرهنگی و غیره به توده مردم است ،

 

متن کامل این وقف نامه در تابستان 1376 ، شماره 18 مجله « وقف میراث جاودان »  در 12 صفحه ( از 46 تا 57 ) به چاپ رسیده  و هم اکنون فایل آن نیز در فضای مجازی قابل دسترسی می باشد و مطالعه آن به همه ، خصوصا به محققان و پژوهشگران و بالاخص به مسئولان و کارگزاران توصیه می شود.

در این فرصت به متن بخشی از این وقف نامه که توسط آیت الله ملکوتی نوشته و تنظیم شده مرور می کنیم :

  ۱- با این که ایشان از سوی امام خمینی اجازه ویژه در مصرف وجوه شرعی داشته ، اما به تصریح خود ، از آن در این مورد استفاده نکرده و می نویسد : « باید معلوم شود در تهیه این املاک و اموال از سهم امام علیه السلام استفاده نشده است ، مگر در بعضی موارد خاص به اقتضای ضرورت به عنوان قرض ، مبلغی برداشته شده  که مدارک و اسناد آن در بایگانی موجود است که باید پرداخته { عودت داده } شود.

۲- وی در بخش دیگر آن می نویسد: « استفاده از این موقوفاتِ  مسجله و مندرجه در این وقف نامه در غیر جهت وقفِ مذکور در آن ( مصلی امام خمینی ) به هیچ وجه جایز نیست کما این که تبدیل این موقوفات  و تملیک آنها به هیچ نحوی از انحاء در غیرموارد استثناء شده ، مشروعیت ندارد و همچنین تبدیل خود وقف و لو به نوع دیگر از وقف و تغییر عنوان آن  از عنوان  موقوفه مصلای امام خمینی  و از موقوفات عبدالله مسلم ملکوتی به عنوان دیگر و نام شخص دیگر  مثل بنیاد خیریه یا بنیاد مصلی امام یا موقوفات فلان ، فلان  مجاز نبوده و شرعیت ندارد؛ هرکسی این تغییر و تبدیل را انجام دهد گناه کرده و لعنت خدا بر او باد. تولیت این موقوفات تا زمانی که واقف زنده است با خود اوست ، بعد از فوت واقف در هر عصر و زمان با ولی امر مسلمین است.»

۳– نکته ی مهم دیگر ، آن مرحوم پس از توضیحات مقتضی در انتهای وقف نامه می نویسد: « ده  درصد از عایدات موقوفات در هر عصر و زمان حق التولیه است.» گفتنی است در ابتدای نظر و از ظاهر این عبارت چنین بر می آید که این حق التولیه به شخصیت حقیقی ( مسلم ملکوتی ) تعلق دارد و می تواند از آن  در امور فردی ، خانوادگی و فامیلی هر طور که  دلش خواست استفاده کند ، اما از اقدام بعدی ایشان به روشنی استفاده می شود که این ده درصد در واقع به شخصیت حقوقی ایشان بر می گردد یعنی تنها مادامی که  سمت امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه را دارد و تا زمانی که به امور این موقوفات رسیدگی می کند، حجیت دارد. مضافا به این که مال موقوفه در دست متولی و تولیت ، امانت الهی است و تمام تصرفات در راستای مصالح مورد وقف باید انجام گیرد.

از این رو وقتی ایشان از امامت جمعه  تبریز کنار می رود ، با این که می توانست خیلی راحت به ظاهرِ همان عبارت تکیه بکند و حق تولیت را همچنان برای خود  و بعد برای وراث محفوظ بدارد و یا حداقل در دوران مرجعیت از منافع آن بهره مند شود، اما می بینیم ایشان  بلافاصله طی نامه ای در تاریخ 6 / 5 / 1374 ،  همزمان با مراجعت از تبریز به قم، تولیت موقوفات مصلی را به رهبری محول می کند و رهبری نیز طی حکمی آن را به امام جمعه بعدی تبریز می سپارد که متن هر دو نامه و حکم در فضای مجازی موجود می باشد.

آیت الله ملکوتی پس از آن در دوران حدود 20 سالِ فقاهت و مرجعیت و تعلیم و تربیت شاگردان در حوزه علمیه قم نیز، به همین شفافیت زندگی کرد، حتی یک بار هم به سفر زیارتی مشهد و غیره نرفت تا از وجوه شرعی مصرف نکند ، این اواخر فرزندان ، بستگان و شاگردان خیلی اصرار داشتند چند روزی به عتبات مشرف بشود ، باز تسلیم نشد ، چنان که کتابخانه کم نظیر با کتب و نسخ خطی نفیس خود را که با فقر و تنگدستی و خون دل در نجف تهیه کرده بود برای حوزه و عموم محققان و پژوهشگران وقف کرد.

امید است با تدبیر و مدیریت مقتضی از این گنجینه های گرانسنگ که در راستای تقویت بنیه های دینی ، مذهبی و فرهنگی توده مردم است به خوبی حراست شود و مورد استفاده مناسب قرار گیرد.

4 اردیبشت 1403

دیگر خبرها

  • عروس امام خمینی درگذشت
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • مقامات ایالت سند در دیدار آیت الله رئیسی: تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران بر عزت و عظمت جهان اسلام افزود
  • عملیات وعده صادق در جهان بی نظیر بود
  • منادی شفاف سازی در تولیت
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • آینده جهان از شب عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • آینده جهان از شب عملیات وعده صادق تغییر کرد