Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-19@03:09:00 GMT

افزایش71سانتیمتری ترازدریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۱۸۷۰

سطح تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به روز مشابه در سال گذشته، ۷۱ سانتیمتر افزایش یافته است. ناطقان: بر اساس مطالعات پایه منابع آب کارگروه احیای دریاچه ارومیه سطح تراز دریاچه ارومیه تا به امروز نسبت به روز مشابه در سال گذشته، ۷۱ سانتیمتر افزایش را نشان می‌دهد، بر همین اساس حجم آب موجود در دریاچه نیز با افزایش ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۷ میلیارد مترمکعبی رو به رو بوده است.

بر اساس گزارش‌های کارگروه احیای دریاچه ارومیه، تراز سطح آب دریاچه در روز ۳۰ فروردین ماه به ۱۲۷۱.۴۵ سانتیمتر از سطح دریا رسید. این تراز نسبت به روز مشابه در سال گذشته، ۷۱۶۲ سانتیمتر افزایش و نسبت به میانگین دراز مدت ۳.۲۷ متر کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش وسعت دریاچه ارومیه در روز ۲۵ فروردین ماه سال جاری ۲۹۳۱.۴۵ کیلومتر مربع بود که این شاخص نسبت به روز مشابه در سال گذشته ۲۲۷۶.۸۶ کیلومتر مربع کاهش و نسبت به میانگین دراز مدت ۱۵۸۳.۶۱ کیلومتر مربع کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که حجم آب موجود در دریاچه ارومیه در روز ۲۳ فروردین ماه سال جاری، ۳.۸۷ میلیارد مترمکعب بوده است که این شاخص نسبت به روز مشابه در سال گذشته، ۱.۹۹ میلیارد مترمکعب افزایش داشته و نسبت به میانگین دراز مدت ۱۲.۲۱ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است؛ بنابراین تراز سطح آب دریاچه ارومیه در تاریخ ۳۰ فروردین ماه سال ۹۸ حدود ۱۲۷۱.۴۵ متر و وسعت دریاچه ۲۹۳۱ کیلومتر مربع را نشان می‌دهد.

گفتنی است؛ عملیات اجرایی طرح ملی نجات دریاچه از سال ۹۳ آغاز شده است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: دریاچه ارومیه ، احیا ، تراز دریاچه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دریاچه ارومیه احیا تراز دریاچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش کشاورزی در حوضه آبریز ارومیه/ احداث باغات در اراضی شیبدار دریاچه ارومیه

یک کارشناس محیط زیست گفت: متاسفانه دولت در کاهش مصرف آب کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه هنوز نتوانسته کار خاصی انجام بدهد و در همین ماه‌های اخیر شاهد افزایش احداث باغات در زمین‌های شیبدار حوزه دریاچه ارومیه بوده‌ایم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بارش‌های زمستانه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه و همچنین رهاسازی آب به سمت دریاچه از سدهای چراغ ویس سقز، سد بوکان، سد مهاباد، سد سیلوه، تونل کانی سیب و... باعث شده تا شرایط دریاچه در روزهای پایانی سال به وضعیت تقریباً پایداری برسد و طبق اعلام ستاد احیای دریاچه ارومیه در حال حاضر یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب آب در دریاچه موجود است.

بر اساس آمار از ابتدای سال آبی جاری تا تاکنون، دریاچه ارومیه افزایش 26 سانتی‌متری را داشته و تراز اکولوژیک آن 1274.1 متر است و ورودی آب باعث افزایش تراز دریاچه ارومیه به‌ میزان 45 سانتی‌متر نسبت به ابتدای سال آبی شده است.

افزایش 10 درصدی وسعت آب "دریاچه ارومیه" نسبت به سال گذشته + عکس

با وجود این اقدامات و بهبود شرایط دریاچه همچنان کارشناسان در خصوص وخامت حال آن در تابستان پیش رو هشدار می‌دهند و معتقدند که تا زمانی که کشاورزی در حوزه آبریز ارومیه کاهش پیدا نکند هر راهکاری تنها مُسکنی کوتاه مدت برای کاهش آلام دریاچه ارومیه خواهد بود.

در همین رابطه، محسن موسوی خوانساری؛ کارشناس محیط زیست به تسنیم گفت: متأسفانه علی‌رغم همه هشدارها، دولت در حوزه کشاورزی هنوز نتوانسته کار خاصی انجام بدهد و در همین ماه‌های اخیر تبدیل اراضی دیم به اراضی آبی را در حوزه آبریز ارومیه داشته‌ایم و احداث باغات در زمین‌های شیبدار حوزه دریاچه ارومیه رو به افزایش است.

با تولید محصولات باغی و کشاورزی دورریز "مرگ دریاچه ارومیه" را به تماشا نشسته‌ایم!

وی، درباره شرایط دریاچه در تابستان نیز هشدار داد: متأسفانه تبخیر شدیدی را در حوزه آبریز ارومیه داریم و میزان تبخیر به اندازه یک و نیم متر از ارتفاع آب دریاچه خواهد بود. برای اینکه دریاچه به شرایط پایداری برسد که تابستان را هم به سلامت رد کند حداقل به سالانه سه و نیم میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد اما بر اساس آمار تاکنون یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب در دریاچه موجود است که هنوز با حقابه سالانه آن فاصله دارد. لذا اگر پرداخت حقابه به طور کامل اتفاق نیفتد، باز هم در تابستان به دلیل تبخیر شدید شاهد وخامت حال دریاچه ارومیه خواهیم بود.

این کارشناس محیط زیست خاطرنشان کرد: اقداماتی که در راستای رهاسازی آب انجام شده قابل تقدیر است اما بدون شک تا زمانی که مصرف آب در حوضه کشاورزی کم نشود خبری از احیای دریاچه نخواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۹ درصدی ورود گردشگران خارجی به گیلان
  • تراز دریاچه ارومیه ۴۷ سانتیمتر افزایش یافت
  • افزایش چشمگیر تراز دریاچه ارومیه | آب این دریاچه چند سانتی متر بالاتر آمده است؟
  • افزایش ۴۷ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه ۴۷ سانتی‌متر افزایش یافت
  • افزایش کشاورزی در حوضه آبریز ارومیه/ احداث باغات در اراضی شیبدار دریاچه ارومیه
  • خبر خوش درباره دریاچه ارومیه
  • خبر خوش برای دریاچه ارومیه؛ شرایط نسبت به پارسال چه تغییری کرده است؟
  • خبر خوش برای دریاچه ارومیه ؛ شرایط نسبت به پارسال چه تغییری کرده است؟
  • خبری خوش برای دریاچه ارومیه