Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، برقراری روابط تجاری با کشورهای مختلف همواره یکی از اهداف کشور برای توسعه روابط تجاری است، در این بین برقراری رابطه تجاری ایران با کره جنوبی به دلیل حجم تبادلات تجاری همواره حائز اهمیت بوده است.

به گفته پویا فیروزی دبیرکل اتاق ایران و کره جنوبی، برای برقراری روابط تجاری ایران و کره دو مشکل عمده وجود دارد که یکی مشکلات مربوط به حمل و نقل و مشکل دوم بیمه حمل و نقل است، بنابراین این دو مسئله باعث شده تا حجم بسیار زیادی از مبادلات کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، صادرات ایران به کره جنوبی در سال 1395 به میزان 2 میلیارد و 861 میلیون و دلار و در سال 1396 به میزان 4 میلیارد و 386 میلیون دلار بوده که این رقم در 11 ماهه 97 به یک میلیارد و 806 میلیون دلار کاهش یافته است.

میزان واردات از کره جنوبی به ایران هم در سال 1395 به میزان 3 میلیارد و 377 میلیون دلار و در سال 1396 به میزان 3 میلیارد و 683 میلیون دلار بوده که این رقم به یک میلیرد و 922 میلیون دلار کاهش یافته است.

مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷

ارزش میلیون دلار

سال ۱۳۹۰ ۱۳۹۱ ۱۳۹۲ ۱۳۹۳ ۱۳۹۴ ۱۳۹۵ ۱۳۹۶ ۱۱ ماهه ۹۷ صادرات ۱۳۸۸ ۹۱۶.۲ ۳۳۵ ۳۹۱.۶ ۱۳۴.۳ ۲۸۶۱ ۴۳۸۶ ۱۸۰۶ واردات ۴۷۳۷ ۴۸۰۳ ۳۸۴۸ ۴۳۰۲.۲ ۳۶۸۲.۲ ۳۳۷۷ ۳۶۸۳ ۱۹۲۲ تراز تجاری ۳۳۴۹- ۲۸۸۷- ۳۵۱۳- ۳۹۱۰.۶- ۳۵۵۲- ۵۱۶- ۷۰۳ ۱۱۶-

مهمترین اقلام صادراتی به کره جنوبی در سال 1396

(ارزش میلیون دلار)

نام کالا ارزش میعانات گازی ۳۹۷۱ بوتا ۱ و ۳ دیکان و ایزوپرن ۱۴۵ سرب تصفیه شده به صورت کار نشده ۵۰ اکسیدها و هیدروکسیدهای مولیبدن ۲۱ اوره حتی به صورت محلول در آب ۲۰ آلومینیوم به صورت کار نشده، غیرممزوج ۱۹ روی غیرممزوج ۱۵ کنسانتره مس ۱۱ سیستم کنترل الکترونیکی ترمز ضدقفل (ABS) ۶ فروآلدئید ۴

مهمترین اقلام وارداتی از کره جنوبی در سال ۱۳۹۶

ارزش میلیون دلار

نام کالا ارزش قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ۳۵۲.۵ سایر وسایل نقلیه، دارای موتور پیستونی درون‌سوز تناوبی حرفه‌ای - احتراقی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ سی‌سی اما از ۲۵۰۰ سی‌سی بیشتر نباشد ۱۵۳ ماژول نمایشگر ۱۰۶ سیستم کنترل الکترونیکی ترمز ضدقفل (ABS) ۸۷ سایر کاغذ و مقوای اندوده با کائولن ۷۷ پلی اوره‌‌تان‌ها به اشکال ابتدایی ۷۵

محصولات از آهن یافولاد غیرممزوج تخت فقط سرد نورد شده به شکل طومارع با پهنای حداقل ۶۰۰ MM به ضخامت ۰/۵ تا ۱ میلی‌متر

۷۳ سایر اجزا و قطعات یخچال‌ها، فریزرها و سایر تجهیزات سردکننده یا منجمدکننده به ردیف‌های ۸۴۱۸۹۱۰۰ و ۸۴۱۸۹۹۱۰ ۶۲ گوشی تلفن همراه ۴۵ سایر وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ سی‌سی تا ۲۰۰۰ سی‌سی به جز آمبولانس و هیبریدی ۴۳ مجموعه ماشین‌آلات (Plants) تقطیر یا تصفیه (Rectifying) ۴۲ کوپلیمرهای پروپیلن گرید لوله ۴۱

جدول صادرات نفت خام (تعرفه ۲۷۰۹) جمهوری اسلامی ایران به کره جنوبی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷

میلیارد دلار

سال ۲۰۱۱ ۲۰۱۲ ۲۰۱۳ ۲۰۱۴ ۲۰۱۵ ۲۰۱۶ ۲۰۱۷ ارزش ۹.۳ ۶.۳ ۵.۱ ۴.۵ ۲.۲ ۴.۵ ۷.۸

این گزارش براساس آمار دفتر بازرگانی کشورهای آسیا - اقیانوسیه تهیه شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: صادرات ایران واردات ایران کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۲۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر آغاز فصل جدیدی از تعاملات تجاری بین ایران با قاره آفریقا، از حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا خبر داد.

لیلا باغبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، گفت: تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست از این‌رو سازمان توسعه تجارت ایران برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی را در نظر گرفته است.

به گفته این مقام مسئول آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها نداریم و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فصل تازه‌ای از تعاملات تجاری با آفریقا باز شود، تصریح کرد: تجار چندان با ظرفیت‌های تجاری قاره آفریقا آشنا نیستند، هرچند برخی شرکت‌های ایرانی سال‌های سال است که در آنجا فعالیت دارند. اما ارقام تجار با کشورهای آفریقایی باتوجه به ظرفیت‌های تجاری ایران قابل قبول نیست و ظرفیت تجاری ایران قابلیت رشد چندین برابری را دارد. به بیان دیگر پتانسیل‌های دوجانبه و چند جانبه‌ای تجاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر شناخت بهتری از فرصت‌های قاره آفریقا ایجاد شده، افزود: هیئت‌های تجاری آفریقایی رفت‌وآمدهای خود را به ایران افزایش داده‌اند. در ایران اکسپو ۲۰۲۳ از ۱۷ کشور آفریقایی هیئت تجاری داشتیم و به نظر می‌رسد که در سال جاری این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ همزمان با اکسپو ۲۰۲۴ رویداد اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار خواهد شد که در این اجلاس از مقامات آفریقایی برای شرکت در این رویداد دعوت شده است. 

وی با اشاره به دعوت از وزرای اقتصادی و تجاری آفریقایی در این همایش، گفت: تفاهم‌نامه‌های خوبی فی مابین ایران و کشورهای آفریقایی امضا خواهد شد و هم‌زمانی این همایش با ایران اکسپو شناخت آنها را از ظرفیت‌های ایران افزایش خواهد داد و این موضوع توسعه سریع‌تری به روابط تجاری ایران با این کشورهاخواهد داد و آن را تسهیل کند. 

باغبان استقبال از اجلاس ایران و آفریقا را قابل قبول توصیف کرد و گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد و به نظر می‌رسد که تعداد شرکت‌کنندگان از قاره آفریقا در اکسپو ۲۰۲۴ افزایش پیدا خواهند کرد. 

وی ادامه داد: برنامه‌های اولیه اجلاس مشخص شده این برنامه‌ها از جنس دیدار با مقامات و مذاکره با تجار و شرکت‌های بزرگ و توانمند است همچنین بازدیدها و تورهای صنعتی نیز پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان