Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سید محمد فقیه سبزواری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به رازهای طول عمر امام زمان (عج) اظهار کرد: در زمینه طول عمر حضرت ولی عصر (عج) باید به چند نکته مهم توجه داشت که در مرحله نخست باید به قدرت و اراده خداوند اشاره کرد.

وی افزود: همان خدایی که حضرت عیسی (ع) را بدون داشتن پدر، هستی و زندگی می‌بخشد، به آسمان می‌برد و تا کنون زنده نگه می‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان خدایی که حضرت موسی (ع) را در کاخ فرعون، از شیرخوارگی تا هنگامه قیام علیه فرعون حفاظت می‌کند در دوره‌ای که به دستور فرعون، تمام نوزادان پسر، نابود می‌شدند. همان خدایی که میلیاردها جلوه از قدرت مطلقه او در تمام هستی به مشیّت و اراده خداوند پدید آمده، گاهی پیدا و گاهی پنهانند، قدرت طولانی کردن عمر حجت خود و خلیفه خود در زمین را دارد برای تا هر وقت که بخواهد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی استثنائات و حکمت خداوند، بیان کرد: خورشید میلیون‌ها سال است که از شرق طلوع می‌کند و به سیر بدون توقف و بدون بازگشت خود ادامه می‌دهد تا در افق غربی غروب کند. اما همین خورشید با همین قانون و خط سیر و مداری که برایش تعیین شده، نه یک بار، چند بار هم متوقف شد و برگشت و خلاف جهت حرکت کرد.

فقیه سبزواری، زمان و مکان وقوع این حادثه عجیب و جالب را مورد توجه قرار داد و گفت: این ماجرا مربوط به حوادث سال هفتم هجری است و در خیبر اتفاق افتاده که علمای اهل سنت هم نقل کرده‌اند و در کتاب الغدیر هم به عنوان یکی از فضیلت‌های بزرگ امیر المؤمنین (ع) به ثبت رسیده است.

خداوند اگر اراده کند به نظم حرکت دقیق خورشید و منظومه شمسی، استثنا می‌زند

وی اظهار داشت: داستان از این قرار است که پیامبر (ص) نماز عصر را خواندند در حالی که علی (ع) را به مأموریتی اعزام کرده بودند و نماز هم نخوانده بودند. علی (ع) برگشتند. پیامبر خسته بودند. سرشان را روی دامنه لباس امیر المؤمنین (ع) گذاشتند و به خواب رفتند. خورشید غروب کرد. پیامبر (ص) که بیدار شدند، دعا کردند که خدایا علی (ع) بخاطر پیامبرش صبوری کرد و حرکت نکرد. خورشید را بازگردان. پس از دعا ی پیامبر (ص)، خورشید از پشت کوه‌ها بالا آمد و بالاتر. هوا روشن شد. علی (ع) وضو گرفتند و نمازشان را خواندند و خورشید دوباره غروب کرد.

این پژوهشگر تاریخ ادیان با تأکید بر اینکه این ماجراها را نباید افسانه پنداشت، تصریح کرد: اینها افسانه نیست. اتفاقاتی است که افتاده و همه مورخین اهل سنت و شیعه نیز نقل کرده‌اند که معروف به «ردّ الشمس» است و حتی نه یک بار، برخی تا چهار بار و بعضی از بزرگان تا ۱۶ بار، وقوع این پدیده معکوس و استثنایی را برای حضرت امیرالمؤمنان (ع) در بیش از ۳۰ کتاب معتبر ثبت و اثبات کرده‌اند.

فقیه سبزواری با بیان اینکه بحث «ردالشمس» طولانی است که نمی‌خواهیم وارد این بحث بشویم، ادامه داد: فقط اشاره شد که اگر خداوند اراده کند، به نظم حرکت دقیق خورشید و منظومه شمسی، استثنا می‌زند. بخاطر نماز بنده مخلص و مؤمنش، متوقفش می‌کند، پس از دقایقی سیر قهقرایی، دوباره در مسیر خود به راه می‌افتد.

وی از دیگر عجایب خلقت و حکمت خداوند را «شق القمر» ذکر کرد و گفت: در زمان پیامبر (ص)، ماه در آسمان دو نیمه می‌شود و اخیراً، عکس‌هایی از ماه گرفته‌اند که آثار بریدگی و پیوستگی دوباره را نشان می‌دهد و جایی خواندم که در هندوستان، ساختمانی قدیمی هست که سر در آن نوشته شده این بنا در سالی که ماه در آسمان دو نیمه شده بود، ساخته شده است. معلوم می‌شود مردم سرزمین‌های دور دست از حجاز هم این اتفاق را دیده‌اند.

این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: با این توصیف‌ها، موضوع طول عمر صدها ساله حضرت بقیه الله الاعظم (عج) به عنوان یک استثنا در کنار عمرهای زیر ۱۰۰ سال انسان‌های معمولی، قابل پذیرش است.

موارد مشابه در رابطه با طول عمر حضرت مهدی (عج)

فقیه سبزواری با تأکید بر اینکه در رابطه با طول عمر حضرت حجت (عج) موارد مشابهی وجود دارد، گفت: وجود انسان‌هایی با عمر طولانی و یا انسان‌هایی که از گذشته‌های دور تاریخ حیات انسان، تا کنون زنده هستند از آن جمله به شمار می‌روند به طور مثال عمر حضرت آدم (ع) را مورخین با اختلاف از ۹۳۰ تا هزار و ۴۰ سال و عمر حضرت نوح (ع) را تا ۲۵۰۰ سال ثبت کرده‌اند.

وی با اشاره به حکایت شیخ صدوق و شیخ مفید از عمر طولانی لقمان حکیم گفت: شیخ سعدی نیز در کتاب گلستان از عمر ۳ هزار سال لقمان حکایت کرده است. البته نه دلیل محکمی برای اثبات برخی گزارش‌ها از دیرپایی لقمان وجود دارد و نه دلیلی برای نفی و انکار برخی خبرها؛ اما با استفاده از برخی احادیث و با جمع بندی گزارش‌های تاریخی، طولانی بودن عمرش، نزدیک به اثبات است.

کوتاه بودن عمر، امری قطعی و غیر قابل تغییر نیست و عکس آن، محال نبودن عمر طولانی است

این پژوهشگر تاریخ ادیان عنوان کرد: کسانی هستند که از هزاران سال پیش تا کنون و تا هر وقت که اراده خداوندی بر زنده ماندن آنها حاکم باشد، زنده‌اند و زنده خواهند ماند که در این راستا می‌شود به حیات حضرت خضر (ع)، حضرت ادریس (ع)، حضرت الیاس (ع) و حضرت عیسی (ع) از آن جمله هستند.

فقیه سبزواری اضافه کرد: از نکته‌های روایی، نقلی و تاریخی که عبور کنیم، به نکته عقلی می‌رسیم و ما اگر مفهوم زندگی را بررسی کنیم، به موضوعی به نام مرگ زود رس برخورد نمی‌کنیم؛ کوتاه بودن عمر، امری قطعی و غیر قابل تغییر نیست و عکس آن، محال نبودن عمر طولانی است. از نظر عقل، این امکان برای انسان وجود دارد که در شرایطی قرار گیرد که سلول‌های بدنش دیرپا شوند و در موقعیتی قرار گیرد که بدن همیشه سلول‌های خود را بازسازی و نوسازی و جوان کند. این نکته عقلی، مقدمه‌ای است برای مهم‌ترین نکته، یعنی نکته علمی موضوع طولانی بودن عمر حضرت بقیة الله (عج) است.

وی با تأکید بر اینکه دانشمندان معاصر، عمر طولانی را در گرو بدن سالم و شناخت نیازهای بدن می‌دانند، عنوان کرد: از دیدگاه علمی، حضرت مهدی (عج)، هم بدن سالمی دارند، هم می‌داند نیاز بدن در هر موقعیت زمانی چیست و هم قادر هستند در هر لحظه، مرزها را در نوردند و هر جای کره زمین که حضورشان ضرورت دارد، حضور داشته باشند و قادر به فراهم کردن مایحتاج خود هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در میان موضوعات مرتبط با امام دوازدهم (عج) موضوع طول عمر آن حضرت، موضوع پیچیده‌ای نیست و آنچه مهم است، رنج‌ها و غم‌ها و غصه‌هایی است که در طول این همه قرن، در رابطه با انسان و محیط زیست، با آنها مواجه و شاهد بوده است و برای انجام وظایف خود و اصلاح جامعه جهانی، هر روز، انتظار فرج خود را داشته است.

کد خبر 4596200

منبع: مهر

کلیدواژه: قم امام زمان حضرت مهدی عج نیمه شعبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۲۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

انسان در تمامی دوران‌ها به دنبال کشف راهی برای داشتن طول عمر بیشتر و جاودانه بوده است. این تلاش‌ها تاکنون نتوانسته‌اند به نتایجی اثربخش منتهی شوند اما دانشمندان راه‌هایی را توصیه کرده‌اند که با رعایت آن‌ها می‌توان عمر طولانی‌تر را تجربه کرد.

دریافت 29 MB

مترجم: محیا ذوالفقاری / تدوینگر: امین نصراللهی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه