Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: هماهنگی‌ها برای پرداخت باقیمانده بودجه سال 97 به دانشگاه‌ها صورت گرفته است‌ و امیدواریم بودجه سال 98 دانشگاه‌ها نیز به صورت کامل تخصیص یابد.

به گزارش ایرنا، منصور غلامی، شنبه اول اردیبهشت در بیست و سومین نشست شورای معاونان اداری و مالی 13 دانشگاه سطح یک کشور در شیراز افزود: مشکلات ریشه ای در ساختار بودجه ‌ریزی وجود دارد و ضروری است که در چنین نشست‌هایی با همفکری صاحب نظران، طرح‌ها و مدل‌هایی ارائه شود که گره‌ گشای مسائل مالی دانشگاه‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر علوم بر ضرورت تعریف شاخص برای ارزیابی عملکرد اداری و مالی دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: صرفه جویی، رعایت چارچوب‌ها و اولویت‌بندی هزینه‌ها از مواردی است که باید بیش از پیش به آن توجه شود.
غلامی با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از دانشگاه‌ها و شتاب علمی کشور، اظهار داشت: دانشگاه‌ها باید برنامه ریزی کلان داشته باشند و پیشنهادهایشان را در قالب برنامه‌ای جامع به مسئولان نظام ارائه دهند.
وی همچنین به پژوهش های کاربردی و ارتباط با صنعت نیز اشاره کرد و بیان داشت: با برنامه‌ریزی در حوزه سیاست کلان اقتصادی، تقویت روابط تجاری بین‌المللی و توجه به موضوع پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها با توجه به نیاز روز می‌توان ارتباط دانشگاه و صنعت را بهبود بخشید و به اقتصاد دانش بنیان جامه عمل پوشاند.

** تخصیص بودجه بدون تبعیض باشد
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این نشست گفت: وضعیت کنونی تخصیص بودجه باعث شده که فرصت برنامه ریزی از دانشگاه ها گرفته شود و برخی از طرح های کلان اجرایی نشود.
حمید نادگران افزود: دانشگاه‌ها در حال حاضر به صورت دبیرستان بزرگ درآمده‌اند و این یک خُسران بزرگ است.
وی بیان کرد: با توجه به مشکلات مالی، تخصیص بودجه برای همه وزارتخانه‌ها باید به صورت یکسان انجام شود و تبعیضی در این زمینه صورت نگیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای سفری سه روزه شامگاه شنبه وارد شیراز شد.
شرکت در برنامه یادروز سعدی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، بازدید از مرکز آموزش عالی فیروزآباد، دانشگاه جهرم، دانشگاه فسا، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (ISC )، پارک علم و فناوری استان فارس و دانشگاه صنعتی شیراز از برنامه های وی در این سفر است.
همچنین آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی دانشگاه شیراز با سرمایه گذاری خارجی 20 میلیون یورویی با حضور وزیر علوم کلید می خورد.
7375 / 1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي نشست دانشگاه هاي سطح يك وزير علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوسازی علیه ساماندهی معافیت‌ها / پایان پرداخت سود از جیب دولت

محسن زنگنه با اشاره به فضاسازیهای اخیر در خصوص ساماندهی معافیتهای مالیاتی در بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 گفت: در گذشته معافیتهای مالیاتی بی ضابطه متعدد و البته غیر هدفمند با نرخ صفر درصد برای شرکتها، صنایع خاص و برخی اشخاص حقیقی تعریف شده بود که در سنوات مختلف میزان این معافیتهای بخشی و غیر عمومی، شامل  سهم قابل توجهی  از درامدهای مالیاتی دولت میشد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه، همین رانت مالیاتی باعث ایجاد یک فضای مالیات ستانی ناعادلانه در فضای کلی کسب وکارها در سراسر کشور شده بود؛ گفت: بر این اساس از یک سو درآمدهای دولت دچار مشکل و کاستی شده و از سوی دیگر مالیات ستانی نامتوازن از کارمندان دولت و حقوق بگیران با نرخ حداقل 10 درصد، بخش خصوصی فضای کلی مالیات ستانی را با ابهامات و چالشهایی مواجه کرده بود.

بر این اساس ابتدا با پیشنهاد مجموعه دولت در برنامه هفتم توسعه نخستین گام برای ضابطه مند کردن این گونه معافیتهای غیر هدفمند برداشته شد. در ماده 10 برنامه هفتم موضوع ساماندهی کامل این معافیتها با استفاده از ظرفیت قانون بودجه در طول 5 سال زمان اجرای قانون برنامه هفتم مطرح شده است.

مالیات یک درصدی به استناد  معافیتهای پراکنده  و قوانین غیر شفاف تو در تو

زنگنه گفت: طبق این ماده برنامه هفتم و همچنین بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 مقرر شد تا شرکتهایی که چندین هزار میلیارد تومان درامد و سود خالص داشته اما به واسطه این معافیتهای پراکنده  و قوانین غیر شفاف تو در تو،  عملا مالیات آنها با نرخ بسیار محدود  یک الی 2 درصد محاسبه و صول میشد، ساماندهی گردد.

وی افزود، به این ترتیب مالیات محاسبه شده برای شرکتها و اشخاص حقوقی بیش از 500 میلیارد تومان دیگر مشمول معافیتهای کلی نیست و مازاد این رقم بایستی به سامان امور مالیاتی به عنوان مالیات عملکرد 1403 پرداخت شود. همچنین سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی نیز 50 میلیارد تومان لحاظ گردیده است.

پیش بینی حداقل درامد  100 هزار میلیارد تومانی دولت با ساماندهی معافیت 40 شرکت

عضو کمیسیون برنامه و بود و بودجه با اشاره به نقل قولی از رئیس وقت سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص معافیت 150 هزار میلیارد تومانی 40 شرکت بزرگ صنعتی گفت: طبق بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 سقف مجموع معافیت مالیاتی این شرکتها در سال 1403 حدود 20 همت خواهد بود. بر این اساس حداقل ما به التفاوت 130 هزار میلیاردی بایستی از سوی این شرکتها به دولت پرداخت شود.

تحمیل کسری بودجه دولت و تورم عمومی به اقتصاد ایران از محل معافیتهای بی ضابطه

زنگنه تاکید کرد، تا پیش از این شرکتهای مذکور عملا سود خود را از جیب دولت به مجموعه محدود سهامداران پرداخت میکردند که این موضوع چالشهای تورمی از محل کسری بودجه به کل اقتصاد ایران تحمیل میکرد.

وی در بخش پایانی مطالب خود با انتقاد از شیوه غلط واگذاری شرکتها و نهادهای دولتی به بخش غیر خصوصی گفت: در سنوات اخیر تعداد قابل توجهی از شرکتهای بزرگ دولتی با شگرد رد دیون به بخش عمومی غیر دولتی واگذار شده است. طبق برخی براوردها تنها 10 درصد از سهام این شرکتها در اختیار عمومی مردم قرار گرفته  اما از این ظرفیت محدود مردمی در این گونه شرکتها برای بیان برخی مطالبات غیر واقعی سودجویی شده است.

4 نوع معافیت قابل توجه همچنان برای شرکتها پا برجاست

زنگنه با اشاره به اینکه برخی جوسازیها، تاثیری بر مسیر اصلاح این گونه رانتها نخواهد داشت، تاکید کرد، با وجود عزم جدی دولت و مجلس برای سامان دهی معافیتهای مالیاتی هم اکنون در تبصره 6 بودجه چهار نوع معافیت مختلف پا برجا مانده است. بر این اساس معافیتهای زمانی مثل معافیت 25 ساله ایجاد کسب وکار در مناطق ازاد و  ایجاد بنگاههای تولیدی در مناطق محروم همچنان پا برجاست. معافیتهای ماده 139 و همچنین معافیتهای مواد 142 و 143 قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین معافیتهای قانون جهش دانش بنیان همچنان برقرار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • جوسازی علیه ساماندهی معافیت‌ها / پایان پرداخت سود از جیب دولت
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی
  • بودجه آموزش عالی برای همه دانشجویان؛ آری یا خیر؟
  • افتتاح مرکز تصویربرداری پزشکی غرب فارس در کازرون
  • قانون برنامه هفتم توسعه به زودی ابلاغ می‌شود
  • قانون برنامه هفتم توسعه به زودی ابلاغ خواهد شد
  • واکنش معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به احتمال استیضاح «مراد صحرایی»
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • آیا وزیر آموزش و پرورش استیضاح می شود؟
  • برطرف کردن نیازهای استراتژیک بهداشتی و درمانی از اولویت های برنامه ریزی کلان در کردستان است