Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به خطرات ناشی از مصرف موادغذایی غیرارگانیک گفت: این مواد می تواند به بروز عارضه هایی مانند بلوغ زودرس، افزایش شکستگی های استخوان، آسیب به سلول های مغزی و پارکینسون منجر شود.

سمیرا ربیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: مصرف اینگونه موادغذایی همچنین می تواند عوارضی مانند نقص های مادرزادی ژنتیکی، تولد نوزاد با وزن کم، سقط جنین و اختلال در عادت ماهیانه را نیز به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ترکیبات موادغذایی غیرارگانیک برای سلامت انسان، بسیار مضر هستند. به طور مثال، نیترات و نیتریت که در فرآورده های گوشتی استفاده می شود، می توانند باعث اختلال در فعالیت گلبول های قرمز شوند. همچنین با ایجاد ترکیبات خطرناک در بدن، احتمال بروز سرطان کبد و مثانه را افزایش می دهند.
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: براساس نتایج یک پژوهش در اروپا، مواد غذایی ارگانیک حاوی پروتئین با کیفیت بالاتر، ویتامین‌، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر و اسیدهای چرب ضروری بیشتری نسبت به محصولات غیرارگانیک هستند. همچنین برخی تحقیقات نشان می دهد که میزان آنتی اکسیدان موجود در مواد غذایی ارگانیک، 50 درصد بیشتر از محصولات غیرارگانیک است.
ربیعی ادامه داد: این در حالی است که در محصولات تهیه شده به روش غیرارگانیک، انجام فرآوری ها و دستکاری های مختلف روی محصول، صرفاً منجر به بهتر شدن ظاهر، رنگ، افزایش ماندگاری و مقاوم شدن محصول در برابر صدمات ناشی از حمل و انبارداری می شود ولی به کیفیت و ارزش تغذیه ای محصولات توجه چندانی نمی شود.
وی گفت: با توجه به رشد روزافزون جمعیت، به منظور بالابردن میزان تولیدات کشاورزی، در برخی موارد چاره ای جز استفاده از سموم ضد آفات و کودهای شیمیایی وجود ندارد، اما ضروری است که به موازات افزایش میزان تولید، کیفیت محصولات نیز مورد توجه قرار گیرد تا به سلامت انسان لطمه ای وارد نشود.
ربیعی افزود: بنابراین، لازم است که با افزایش سطح آگاهی کشاورزان و مصرف کنندگان و دقت و نظارت سازمان های مسئول و با بکارگیری تدابیر قانونی، گام های مفید و موثری در جهت افزایش سلامت و امنیت انسان و محیط زیست برداشه شود.

* محصول غذایی ارگانیک چیست و چگونه تولید می شود؟
محصول غذایی ارگانیک، به ماده غذایی گفته می شود که به طور کاملاً طبیعی پرورش می‌یابد، یعنی:
- در خاکی پرورش یابد که حداقل به مدت سه سال، هیچ‌گونه سم یا کود شیمیایی،‌ آفت کش، حشره کش و علف کش در آن استفاده نشده باشد.
- با آب فاضلاب آبیاری نشده باشد.
- هیچگونه مواد افزودنی (نظیر شیرین کننده ها و رنگ دهنده های مصنوعی) در آن به کار نرفته باشد.
- در تهیه آن از اشعه استفاده نشده باشد.
- اصلاح ژنتیکی (نظیر محصولات تراریخته) در روند تولید محصول انجام نشده باشد.

* تفاوت محصولات غذایی ارگانیک و غیرارگانیک در چیست؟
در کشاورزی به روش غیرارگانیک، باقیمانده سموم شیمیایی در محصولات غذایی گیاهی و حیوانی، می تواند تهدیدکننده سلامت انسان باشد. ولی در محصولات ارگانیک گیاهی، آلودگی هوا، خاک و آب به حداقل رسیده، مواد مغذی خاک حفظ و به بهبود سلامت انسان و محیط زیست منجر می شود.
در مورد محصولات حیوانی ارگانیک لازم است که حیوانات، حداکثر از روز دوم تولد، به روش ارگانیک پرورش یافته باشند، به این معنی که مواد غذایی که برای تغذیه آنها استفاده می شود، صد در صد ارگانیک باشد و از هیچگونه آنتی بیوتیک یا هورمون در طول رشد آنها استفاده نشود.
علمی * 1201 *1485*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ارگانيك صنايع غذايي ربيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۳۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمود شهامت در آئین تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید بیمارستان شهید جلیل یاسوج افزود: روزانه ۳ نفر در استان به شکل میانگین به سرطان مبتلا می‌شود. وی ادامه داد: تغذیه، محوری‌ترین مسئله در بحث سرطان است. شهامت با تاکید بر نظارت بر تولید محصولات غذایی، گفت: مواد غذایی که به عنوان ضد سرطان و آنتی اکسیدان مطرح است، خود عامل سرطان است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: چرا در بخش سلامت فقط دانشگاه علوم پزشکی محور است و باید دید نقش سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها به چه شکل است؟ شهامت تصریح کرد: نقش جهاد کشاورزی ما و بخش‌های متولی در سلامت غذایی چگونه است؟. شهامت خواستار تشکیل کارگروهی در محور سلامت شد و ادامه داد: کمبود این کارگروه در استان احساس می‌شود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان خاطرنشان کرد: در بحث مطالبات بیمه‌ای باید اقدامات مطلوب و مناسبی شکل بگیرد و مشکلات و موانع برطرف شود. شهامت با اشاره به تلاش برای رفع مشکلات معوقات کارکنان بیمارستان‌ها، گفت: در بخش کارانه‌ها و معوقات بروزرسانی از مواردی است که هدفگذاری شد.

دیگر خبرها

  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • کشف و معدوم سازی بیش از ۴ تن مواد غذایی فاسد در پارس آباد
  • معدوم سازی بیش از ۳۱ تن موادغذایی تاریخ گذشته در خوزستان
  • سبد غذایی مناسب ایرانیان تا پایان هفته اعلام می‌شود