Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-16@21:24:36 GMT

تولید ۵۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌شرقی

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۴۰۳۲

تولید ۵۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،رخ افروز سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران گفت: میزان تولید قارچ در استان را در حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن دانست و گفت: از ۱۶ واحد صنعتی موجود ۷ واحد صنعتی فعال و ۱۳۰ واحد کوچک و خانگی در امر تولید پرورش قارچ خوراکی فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قارچ‌های خوراکی منبع املاح مورد نیاز بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سولفور و فسفر است.

وی افزود: عمده‌ترین گونه‌های قارچ خوراکی که در ایران تولید می‌شوند، شامل قارچ دکمه‌ای و قارچ صدفی است.

رخ افروز میزان تولید قارچ در استان را در حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن دانست و گفت: از ۱۶ واحد صنعتی موجود هفت واحد صنعتی فعال و ۱۳۰ واحد کوچک و خانگی در امر تولید پرورش قارچ خوراکی فعالیت می‌کند که از این مقدار دو هزار و ۵۰۰ تن در واحد‌های صنعتی و سه هزار تن در واحد‌های کوچک و خانگی در سطح شهرستان‌های استان تولید می‌شود.

وی گفت: استان آذربایجان‌شرقی رتبه ۱۳ تولید قارچ در کشور را به خود اختصاص داده است که بیشترین فراوانی مربوط به شهرستان بستان‌آباد می‌باشد، ۴۵ درصد تولید قارچ استان در واحد‌های صنعتی و ۵۵ درصد در واحد‌های کوچک تولید می‌شوند که سهم بسزایی در تامین پروتئین استان ایفا می‌کنند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه تعدادی از واحد‌های صنعتی در حال دریافت مجوز و راه اندازی می‌باشند، ادامه داد: میزان آب مورد نیاز برای تولید هر ۲۰۰ تن قارچ خوراکی ۹ هزار مترمکعب است و میزان عملکرد قارچ در واحد‌های تولیدی ۳۰-۲۵ کیلوگرم در هر مترمربع است.

وی اظهار داشت: قیمت قارچ فله در حال حاضر ۸ تا ۹ هزار تومان و کمترین قیمت در فصل تابستان به دلیل کاهش تقاضا به ۶ تا ۷ هزار تومان کاهش می‌یابد.

رخ افروز عدم پرداخت تسهیلات کم بهره، عدم پوشش بیمه محصول قارچ و خود تولیدکننده، عدم وجود کارخانه کمپوست قارچ در سطح استان، بالا بودن هزینه‌های اخذ پروانه و تمدید آن، نوسانات قیمت محصولات قارچ تولیدی و بالا بودن تعرفه مصرف گاز و برق مصرفی را از عمده‌ترین مشکلات و چالش‌های توسعه قارچ در استان برشمرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: تشکیل تعاونی تولیدکنندگان قارچ خوراکی جهت استفاده از مزایای قانونی و پیگیری مطالبات و عرضه محصول تولیدی به بازار‌های هدف، پوشش بیمه‌ای محصول قارچ و تولیدکنندگان قارچ از سوی صندوق بیمه کشاورزی و بیمه تامین اجتماعی روستائیان، احداث واحد کمپوست قارچ دکمه‌ای در استان، برگزاری کارگاه آموزشی قارچ خوراکی با تامین اعتبار لازم از سوی مدیریت هماهنگی ترویج، تخصیص اعتبارات تسهیلاتی برای واحد‌های تازه احداث و سرمایه در گردش برای واحد‌های فعال، فراهم نمودن زمینه صادرات قارچ تولیدی به هنگام پیک تولید علی الخصوص در فصل تابستان و افزایش دانش فنی کارشناسان و بهره برداران در مورد سازه‌های تولید قارچ و تهیه کمپوست قارچ، می‌توانند نقش بسزایی در توسعه و افزایش تولید این محصول در سطح استان ایفاء کنند.

 

انتهای پیام/ش

فعالیت ۱۶ واحد صنعتی و ۱۳۰ واحد خانگی برای پرورش قارچ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۴۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه‌های روز ملی گندم و نان در استان آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در جلسه ستاد بزرگداشت روز ملی گندم و نان (۳۱ فروردین) از تجلیل از فعالان زنجیره تامین نان آذربایجان شرقی همزمان با روز ملی گندم و نان خبر داد.

 اکبر کرامتی با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی سال گذشته ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت آن با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا مربوط به تولیدات کشاورزی است گفت: بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی ۳۱ فروردین روز ملی گندم و نان، ۲۰ اردیبهشت روز گل محمدی و گلاب، ۳۱ مرداد روز عسل، ۲۵ شهریور روز خرما، ۵ آبان روز زعفران، ۷ آبان روز انار و ۴ آذر روز زیتون در ضمیمه تقویم رسمی کشور ثبت شده است.

وی با بیان اینکه ثبت ۷ روز محصول در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری این محصولات کشاورزی صورت گرفته است ادامه داد: سال زراعی گذشته با توجه به نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت خودکفایی محصولات اساسی به ویژه گندم، وزارت جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان برای خودکفایی در محصول اساسی گندم شرایطی را ایجاد کرد که با وجود خشکسالی‌های اخیر، کشور در گندم نان به خودکفایی برسد که این مهم محقق شده است.

وی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم و در سال گذشته در تولید گندم نان به خودکفایی رسیدیم گفت: ارتقای کمی و کیفی تولید گندم تا آرد کامل نان که به دست مصرف کنندگان برسد، در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی  با اشاره به اینکه دولت، سالیانه بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه برای تأمین گندم مورد نیاز کشور پرداخت می‌کند، گفت: مصرف نان برای هر نفر در کشورمان به طور میانگین ۳۲۰ گرم در روز است که به طور متوسط ۴۰ درصد از انرژی روزانه مورد نیاز مردم را تأمین می‌کند که این امر، نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه گندم به عنوان ضروری‌ترین کالای اساسی کشور است.

کرامتی به برنامه‌های درنظر گرفته شده برای گرامیداشت روز ملی گندم و نان اشاره نمود و افزود: برگزاری همایش به مناسبت روز ملی گندم و نان با حضور کارشناسان تولید بذر و گندم از مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی و تجلیل از ۱۰ نفر از گندمکاران، نانوایان و کارخانجات نمونه استان، برگزاری روز مزرعه در ۲۱ شهرستان به مناسبت روز ملی گندم و نان، برگزاری گفتگوی تلویزیونی در خصوص جهش تولید در گندم، اجرای برنامه برکت توسط مدیریت ترویج با حضور کارشناسان حوزه زراعت، برپایی نمایشگاه با موضوع گندم و نان در شهرستان‌ها، برگزاری نشست تخصصی تبیین آموزه‌های اسلام در حوزه کشاورزی با محوریت تولید گندم توسط حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، تهیه و ارسال پیامک تبریک به گندمکاران، نانوایان و صاحبان کارخانجات آرد و نان استان، تهیه و ارسال پیام‌های ترویجی به همین مناسبت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، تهیه بروشور در اهمیت تولید گندم (کشت، داشت و برداشت) و نصب بنر در سازمان و شهرستان‌ها، برگزاری مسابقه پیامکی ویژه همکاران، گندمکاران و نانوایان، حضور مدیران غله و اتحادیه نانوایان در نانوایی‌ها و تبریک این روز به نانوایان و برگزاری برنامه کوهنوردی همکاران سازمان به مناسبت روز ملی گندم و نان و صعود به قله آیدین در روز جمعه ۳۱ فروردین از جمله این برنامه‌ها می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اجرای یک هزار طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در آذربایجان شرقی
  • اعلام برنامه‌های روز ملی گندم و نان در استان آذربایجان شرقی
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • ۶۱ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در آذربایجان‌غربی محقق شد
  • تحقق ۶۱ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در آذربایجان‌غربی
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی
  • طرح هادی در ۲۰۰۰ روستای آذربایجان شرقی اجرا شد
  • رشد ۱۶۱ درصدی اشتغال در صنعت آذربایجان غربی
  • ۶ نهاوندی با مصرف قارچ سمّی مسموم شدند