Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@00:48:42 GMT

کاهش ورودي و خروجي آب سدهاي خوزستان ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۵۳۹۲

کاهش ورودي و خروجي آب سدهاي خوزستان ادامه دارد

خبرگزاري آريا - اهواز - ايرنا - ورودي و خروجي سدهاي خوزستان روند کاهشي داشته و جريان آب کارون در اهواز نيز پايين آمده است.

به گزارش ايرنا ورودي سد کرخه امروز (يکشنبه) يک هزار و 306 مترمکعب درثانيه و خروجي آن نيز به همين ميزان است.
همچنين ورودي سد دز يک هزار و 447 و خروجي آن يک هزار و 100 مترمکعب درثانيه گزارش شده، در سد گتوند عليا نيز ورودي به اين سد يک هزار و 246 و خروجي يک هزار و 64 مترمکعب درثانيه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروز در سد مارون ورودي 123 و خروجي 57 مترمکعب درثانيه است و ورودي به سد جره 15 مترمکعب درثانيه و خروجي آن سه مترمکعب درثانيه است.
دبي رودخانه کارون در ملاثاني 2 هزار و 772 مترمکعب درثانيه و در اهواز 2 هزار و 902 مترمکعب درثانيه بوده و دبي کرخه در حميديه نيز 777 مترمکعب درثانيه است.
ظهر ديروز ورودي به سد کرخه يک هزار و 436 و خروجي يک هزار و 306 مترمکعب در ثانيه و حجم ذخيره آن 5.8 ميليارد مترمکعب بوده است.
سد دز يک هزار و 465 مترمکعب درثانيه ورودي و يک هزار و 137 مترمکعب خروجي دارد و 2.4 ميليارد مترمکعب ذخيره دارد.
سد گتوند 992 مترمکعب در ثانيه ورودي و يک هزار و 136 مترمکعب در ثانيه خروجي و 4.1 ميليارد مترمکعب ذخيره دارد.
سد مارون همچنين ورودي 123 و 57 مترمکعب در ثانيه خروجي دارد و حجم ذخيره آن يک ميليارد مترمکعب است.
عصر ديروز نيز ورودي و خروجي سد کرخه يک هزار و 306 مترمکعب درثانيه، ورودي سد دز يک هزار و 762 و خروجي آن يک هزار و 114 مترمکعب درثانيه، در سد گتوند ورودي يک هزار و 107 و خروجي يک هزار و 168 مترمکعب درثانيه و در سد مارون ورودي 124 و خروجي 58 مترمکعب درثانيه بوده است.
دبي کارون در مقطع اهواز امروز سه هزار مترمکعب درثانيه و روز جمعه سه هزار و 102 مترمکعب درثانيه بوده است.
در روزهاي اخير اگر چه سيلاب در برخي مناطق اهواز، شوشتر و حميديه فروکش کرده اما مناطق جديدي در شادگان درگير سيل شده اند. سيل امروز به سمت خرمشهر جاري شده و تا جاده ساحلي را فراگرفته است.
بارش هاي چهارشنبه تا جمعه گذشته نگراني از ورود سيلاب به ويژه در حوضه هاي کرخه و دز را شدت بخشيده بود. اما ديروز مدير دفتر منابع آب سازمان آب و برق خوزستان از مهار يک يک سيلاب ديگر در سد دز خبر داده و گفته بود: با تمهيدات و پيش بيني مهار سيلاب در رودخانه دز، تمام حجم ورودي سيل 30 فروردين در مخزن سد تسکين و از افزايش ميزان خروجي جلوگيري شد.
وي پيش از اين نيز گفته بود: با وجود پيش بيني بارش در روزهاي آينده خروجي سدهاي استان تغيير چنداني نخواهد داشت. مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان نيز اعلام کرده بود که با حجم خالي که در مخازن سدها ايجاد شده بود، نگراني از بابت سيلاب و تشديد آبگرفتگي در پايين دست حوضه ها وجود ندارد.
در اثر سيلاب رودخانه هاي کرخه، دز و کارون تا کنون بيش از 114 روستا دچار آبگرفتگي شده و بيش از 270 روستا به صورت کلي و جزيي تخليه شده اند. جمعيت هلال احمر خوزستان نيز اعلام کرده است: بيش از 170 هزار نفر سيل زده از چهارم فروردين ماه امدادرساني شدند.
به گفته وزير کشور، 400 هزار نفر در خوزستان در معرض سيلاب هستند. دکتر روحاني رئيس جمهوري ديروز براي دومين بار طي سيلاب اخير به خوزستان سفر کرده و ضمن بازديد هوايي از سدهاي دز و کرخه، در شوراي بحران خوزستان شرکت کرد.
9754/6002
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شده‌اند که نخستین تولد از این گونه در سال جاری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، داود میرشکار در این خصوص به رسانه‌ها گفت: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است و باعث شده نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شوند.

وی ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میرشکار گفت: بعد از بیماری میاز که در سال 1393 باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، این اداره کل با برنامه های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرده و برنامه های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط های کنترلی، تکثیر به‌صورت آزاد در محیط های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از پنج راس در سال 1398 به 12 راس در سال 1402 راس رسید که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه است.

وی پیش‌بینی کرد که در سال جاری سه تا 4 گوساله به این جمعیت اضافه شود.

براساس این گزارش گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل های دز و کرخه خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه و دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب سیلاب به پل ورودی شهر راور
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد
  • پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ سه شنبه چهارم اردیبهشت
  • ایران بالاخره حقابه خود از افغانستان را دریافت کرد
  • سند دار شدن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از رودخانه‌های کشور
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد