Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@17:53:51 GMT

8 قطعه کبک نادر در منطقه حفاظت شده دنای شرقی رها شد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۶۲۲۹

8 قطعه کبک نادر در منطقه حفاظت شده دنای شرقی رها شد

منوچهر بادام فروز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در هفته پیش توسط ماموران محیط زیست شهرستان این کبک‌ها از شکارچیان متخلف کشف و ضبط شد.
وی افزود: این گونه نادر هم اکنون در منطقه حفاظت شده دنای شرقی بویراحمد و دیگر مناطق حفاظت شده استان در حال حمایت برای جلوگیری از منقرض شدن است.
وی با اشاره به ممنوعیت شکار گونه‌های جانوری در فصل بهار، بیان کرد: نگهداری کبک و پرندگان شکاری نیز در منزل جرم است و باتوجه به فصل زاد و ولد مردم از شکار گونه‌های جانوری بپرهیزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره محیط زیست بویراحمد از عموم مردم خواست در صورت مشاهده نگهداری این گونه پرندگان در منزل مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اطلاع دهند تا زمینه رهایی آن‌ها در طبیعت فراهم شود.
وسعت منطقه حفاظت شده دنای شرقی را 28 هزار هکتار است و در این منطقه گونه‌های جانوری از قبیل کل، بز، قوچ، خرس، گرگ، کفتار، گراز، روباه و سنجاب، کبک معمولی و کبک دری وجود دارد.
سال گذشته 80 قطعه انواع پرنده پس از تیمار داری توسط محیط بانان شهرستان بویراحمد به دامن طبیعت بازگردانده شد.
دنای شرقی در جنوب منطقه حفاظت شده دنا در استان‌های کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان قرار دارد.
این منطقه اقلیم مرطوب سرد و کوهستانی برف گیر با یخچال‌های دائمی، رودخانه‌های پرآب و دره‌های عمیق دارد که از تنوع گیاهی و جانوری خوبی برخوردار است.
دنای شرقی از رویشگاه‌های جنگلی زاگرس محسوب می‌شود.
وجود 308 گونه مهره دار و 220 گونه پرنده ، 27 گونه پرنده شکاری و 44 گونه گیاهی اندومیک به مناطق حفاظت شده محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد شرایط ویژه ای بخشیده است.
خرس قهوه ای، گراز، گرگ، روباه، پلنگ ، موش کور، خرگوش، سنجاب جنگلی، سمور، خفاش، راسو، جوجه تیغی، گوزن زرد ایرانی، عقاب طلایی، کل و بز و روباه از جمله گونه های جانوری در مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد هستند.
هفت منطقه حفاظت شده دنا ، دنای شرقی ، خاییز سرخ ، خامی ، دیل ، سولک و سیوک در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن مناطق حفاظت شده، پارک ملی، شکارممنوع متنوع در مناطق سردسیری و گرمسیری بافت 80 درصدی کوهستانی یکی از زیستگاه های مهم گونه های جانوری حیات وحش از جمله کل و انواع پرندگان نادر است.
9868/1662
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 جرم حفاظت محیط زیست قهوه کشف و ضبط کهگیلویه و بویراحمد 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تولد نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه در سال جاری خبر داد.

داود میرشکار امروز (۴ اردیبهشت‌ماه) به رسانه‌ها، اظهارکرد: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است و این وضعیت موجب شده است اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه در سال جاری متولد شود.

وی ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه‌روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میرشکار گفت: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ موجب تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برنامه‌های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرد و به این منظور، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

وی افزود: هدف این اداره‌کل علاوه بر تکثیر گونه‌ها در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی است و به همین منظور در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی، تعداد گوزن‌ها از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسیده است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال سه تا چهار گوساله به این جمعیت اضافه شود.

وی بیان کرد: گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است و در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

میرشکار گفت: زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطق دیگری هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شده است. جزیره اشک ارومیه و دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • ممنوعیت چیدن لاله واژگون