Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@06:51:07 GMT

آفت دهان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۶۹۶۲

وقت ناهار است، یک گاز بزرگ به ساندویج‌تان می‌ز‌نید که ناگهان احساس سوزشی آشنا دهان‌تان را به درد می‌آورد.

خیلی زود می‌فهمید مشکل از چیست: باز هم یک آفت دهانی دیگر! آفت دهان با اینکه بسیار دردناک و ناراحت کننده است، اما بیشتر افراد این زخم‌های کوچک را نادیده می‌گیرند، اما واقعیت این است که آفت دهان می‌تواند علامتی از یک مشکل جدی‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفت دهان چیست؟

آفت یک ضایعه کوچک با مرکزی زردرنگ و پیرامونی قرمز رنگ است که معمولا روی زبان، لب‌ها و یا در درون لُپ‌ها به وجود می‌آید.

آفت دهان معمولا در افراد سالم فقط هفت تا ۱۴ روز طول می‌کشد. آفت ممکن است دو بار در سال و با زخم‌هایی متعدد به طور همزمان، مخصوصا در افراد بین ۱۰ تا ۲۰ سال بروز می‌کند.

آفت دهان هیچ علت قطعی ندارد و هر چیزی از استرس یا ضربه‌ای جزئی گرفته تا التهاب و یا تیزی دندان می‌تواند عامل آفت دهان باشد حتی تغییرات هورمونی، دهان شویه‌های تند و غذا‌های ادویه دار می‌توانند باعث آفت دهان شوند.

آفت دهان دو نوع دارد: زخم‌های ساده و زخم‌های پیچیده. آفت ساده، زخم‌هایی نسبتا کوچک دارد که دو هفته طول می‌کشند و شایع‌ترین نوع آفت دهان هستند. در مورد این زخم‌ها جای نگرانی وجود ندارد. اما زخم‌های پیچیده، کمتر شایع‌اند، درد بیشتری دارند، بزرگ‌ترند و عمق بیشتری هم دارند.

ضمنا آفت پیچیده، چهار تا شش هفته طول می‌کشد تا برطرف شود و گاهی جای زخم به جا می‌گذارد. این نوع زخم‌ها بسیار تحریک پذیر و آزاردهنده‌اند و در صورت ابتلا به این نوع آفت باید به پزشک مراجعه کنید.

آفت دهان دردناک است و ممکن است باعث شود آب و غذای کافی دریافت نکنید، در نتیجه تاثیر منفی بر سلامتی‌تان می‌گذارد.

علاوه بر این، آفت دهان شما می‌تواند علامتی از موجود مشکلاتی جدی در مورد سلامتی‌تان باشد. هر زخمی که رشد کند، خونریزی کند، ثابت شود یا بعد از چند هفته برطرف نشود باید توسط پزشک بررسی شود، زیرا زخم‌های دهان می‌توانند در افرادی که دچار بیماری‌های خود ایمنی، سندروم التهابی روده و آن‌هایی که کمبود ویتامین B. ۱۲، روی، اسید فولیک یا آهن دارند نیز روی دهد.

چه زمانی آفت دهان علامت مشکلی جدی‌تر است

اگر علائم دیگری، چون کاهش وزن ناخواسته، گوش درد، تب، رعشه و تعریق‌های شبانه هم دارید می‌تواند نشاندهنده سرطان دهان باشد.

این نکته را فراموش نکنید که آفت یا زخم دهان نمی‌تواند سرطانی شود، اما یک ضایعه سرطانی ممکن است به صورت زخم بروز کند یا با آفت دهان تشابهاتی داشته باشد. به همین دلیل باید این علائم را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آفت دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۶۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: این طرح به صورت در چهارمحال و بختیاری با  هدف ارتقای سلامت دهان و دندان آغاز شد.
افشین امیریان افزود: برگزاری همایش استانی هفته سلامت به منظور تجلیل از فعالین حوزه سلامت در بخش سفیران سلامت دانش‌آموزی و مراقبان سلامت، برگزاری پیاده‌روی عمومی کارکنان اداره کل و ادارات مناطق هفده‌گانه آموزش و پرورش، معاینات غربالگری و پزشکی کارکنان اداره کل و همچنین ادارات مناطق هفده‌گانه آموزش و پرورش، جزو برنامه‌های هفته سلامت و بهداشت در سطح ادارات خواهد بود.
وی افزود: ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان بی‌شک سرمایه‌گذاری مهمی برای نسل‌های آینده است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به آن توجه ویژه‌ای شده است.

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • آخرین خبر از تغییرات مدیریتی در استقلال بعد از واگذاری سهام
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • رسوایی در برزیل: روی تیته آب دهان انداختند!
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری
  • بهره مندی ۳۶ هزار کودک دزفولی از خدمات فلورایدتراپی
  • عملیات «وعده صادق» دهان یاوه گویان جهان را بست