Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@02:09:55 GMT

روشی ساده برای تشخیص سرطان روده بزرگ

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۷۴۴۹

روشی ساده برای تشخیص سرطان روده بزرگ

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریباً نیمی از افرادی که باید در رابطه با سرطان روده بزرگ تحت نظر باشند، به برنامه روزانه لازم برای این کار عمل نمی‌کنند. پزشکان "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) آمریکا برای تشخیص سرطان روده بزرگ، نوعی آزمایش خون ابداع کرده‌اند تا این بررسی‌ها به شکل ساده‌تری صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان روده بزرگ، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود اما مشکل اصلی، دشواری در تشخیص آن نیست. به گفته پزشکان و پژوهشگران، مشکل این است که بیشتر مردم برای تشخیص نشانه‌های ابتدایی این بیماری مورد بررسی قرار نمی‌گیرند، توصیه‌های لازم را پیگیری نمی‌کنند و به انجام دادن آزمایش "کولونوسکوپی" تمایلی ندارند.

پزشکان در حال حاضر توصیه می‌کنند همه افرادی که بین ۵۰ تا ۷۵ سال هستند، کولونوسکوپی را انجام دهند اما بررسی‌ها حاکی از این هستند که تنها حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد مردم این آزمایش را انجام می‌دهند.

پروفسور "شأن وانگ"(Shan Wang)، استاد مهندسی و علوم مواد دانشگاه استنفورد گفت: روش‌های جایگزین کنونی به اندازه کافی رضایت‌بخش نیستند و به جمع‌آوری و آزمایش نمونه مدفوع نیاز دارند.

وانگ و همکارانش برای حل این مشکل، یک راه احتمالی پیشنهاد دادند. آنها نوعی آزمایش خون را برای شناسایی سرطان روده بزرگ ارائه کردند که هزینه کمتری دارد، ساده‌تر انجام می‌شود و به اندازه روش‌های دیگر تهاجمی نیست. این آزمایش که در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی نتیجه خوبی داشته است، اکنون برای استفاده در پزشکی بالینی مورد بررسی قرار دارد.

شاید آزمایش جدیدی که پژوهشگران استنفورد ارائه داده‌اند، بتواند قدرت بررسی را افزایش دهد. آنها باور دارند که این آزمایش می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد زیرا حتی در مراحل ابتدایی پیشرفت سرطان روده بزرگ، ژن‌های سلول مرده تومور، خود را در جریان خون نشان می‌دهند.

وانگ و گروهش، ایده خود را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار دادند و از عملکرد موفقیت‌آمیز آن مطمئن شدند. آنها اکنون برای بررسی‌های بالینی، آزمایش نمونه‌های خونی بیماران واقعی را آغاز کرده‌اند.

این آزمایش در صورت موفقیت‌آمیز بودن در بررسی‌های بالینی، یک پیشرفت قابل توجه به شمار می‌رود. وانگ در این باره گفت: من امیدوارم این آزمایش، پس از یک بررسی پنج تا ۱۰ ساله، آماده استفاده باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تشخیص سرطان روده بزرگ فقط با یک آزمایش خون!

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی

محققان دانشگاه تربیت مدرس موفق به "طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان پستان در بستر میکروفلوئیدیک" شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محققان دانشگاه تربیت مدرس موفق به "طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان پستان در بستر میکروفلوئیدیک" شدند.

جلیل پرچکانی چوزکی؛ دانش‌آموخته بیوفیزیک دانشگاه تربیت مدرس که در تحقیقات رساله اش با راهنمایی حسین نادری‌منش و حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به طراحی و ساخت این بیوسنسور شده در توضیح این طرح گفت: سرطان یکی از موضوعات حساس و مورد توجه است که یافتن راهی برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام آن، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. تشخیص دیرهنگام این بیماری، می‌تواند باعث گسترده شدن آن و آلوده کردن بافت‌های دیگر از طریق پدیده متاستاز شود که این موضوع از طریق خون یا لنف صورت می‌گیرد. متأسفانه هنگامی که متاستاز رخ دهد، درمان بسیار مشکل شده و در اصطلاح به آن سرطان بدخیم گفته می‌شود.

وی افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سرطان سینه به همراه سرطان ریه شایع‌ترین سرطان‌ها بین افراد هستند و سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب می‌شود.

اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: نکته مهم این است که سرطان پستان هم در زنان و هم در مردان دیده می‌شود، اما شیوع آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است. به طوری که از هر هشت زن، یک نفر در طول عمرش به سرطان پستان مبتلا می‌شود اما مردان تنها یک درصد کل موارد سرطان پستان را تشکیل می‌دهند.

وی تأکید کرد: متأسفانه هیچ نشانگر سرمی معتبر برای پیش‌آگاهی اولیه وجود ندارد که حساس و به‌اندازۀ کافی خاص باشد تا به‌طور معمول مورد استفاده قرار گیرد اما در این زمینه، میکروRNA به‌عنوان نشانگر پیش‌آگاهی اولیه در بیماری سرطان در جامعه علمی، مورد توجه قرار گرفته است.

پرچکانی چوزکی خاطرنشان کرد: در این تحقیق به دنبال طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان پستان در بستر میکروفلوئیدیک بودیم چرا که به کمک این سنسور می‌توان سرطان پستان را در مراحل ابتدایی و با سرعت بالا تشخیص داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک ترفند ساده و سریع: چگونه بادمجان شیرین رو از بادمجان تلخ تشخیص بدیم (فیلم)
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی به روشی ساده و سریع (فیلم)
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال
  • آزمایش جدیدی که سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی
  • سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد