Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با بیان اینکه قسمت اعظم گنبد یخدان میرفتاح بر اثر وقوع سیل ملایر فروریخته است، گفت: خسارت وارد شده به یخدان میرفتاح بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان برآورد نمی‌شود.

علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص گزارشی با عنوان «سیلی که بر میراث ملایر هم رحم نکرد» که روز گذشته در این خبرگزاری منتشر شد، با بیان اینکه قسمت اعظم گنبد یخدان میرفتاح ملایر فروریخته است، گفت: میزان تخریب این بنا حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد تخمین زده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالمیر توضیح داد: بخشی از این یخدان از سطح زمین پایین‌تر است و با مصالح سنگی ساخته شده است که پابرجا بوده و آسیبی ندیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با اشاره به اینکه سال دقیق ساخت این بنای قاجاری مشخص نیست، افزود: پیش از این هم مرمت‌هایی در بنا صورت گرفته و آخرین مرمت گنبد این بنا مربوط به اوایل دهه ۸۰ بوده است.
وی افزود: سال گذشته نیز با هدف احیای یخدان و بهره برداری برای گردشگری، مرمت بنا در قسمت کف، راه پله و نرده چوبی آن صورت گرفت و مرمت کل بنا نبوده است.
مالمیر تأکید کرد: قبل از حادثه فروردین امسال، مشکلی در بافت گنبد مانند ناپایداری، تَرَک یا تغییر شکلی که در اثر آسیب باشد، مشاهده نشده بود و احتمال ریزش بنا را نمی‌دادیم که بخواهیم براساس آن اقدام مرمتی خاصی انجام دهیم.
وی اضافه کرد: هسته اصلی گنبد یخدان میرفتاح خشتی بوده عمر خشت مشخص است، در شرایط جوی نیز آسیب می‌پذیرد. از طرف دیگر بارش‌هایی که در ایام نوروز داشتیم در نوع خود بی سابقه بوده و هم مدت زمان بارش و شدت و نوع آن که همراه با برف بود، در خشت‌ها نفوذ کرده و باعث آسیب در این بنای تاریخی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه برخی آثار تاریخی این استان قبلا مرمت شده اند، گفت: این بنا‌ها در بارندگی‌های اخیر استحکام خوبی را نشان دادند که در مقایسه با سطح بارش، به نظر می‌رسد مرمت‌ها به خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مبلغ اعلام شده در رسانه‌ها مبنی خسارت ۳۸ میلیارد ریالی سیل به آثار تاریخی استان همدان، گفت: این مبلغ در واقع هزینه مرمت همه آثار تاریخی در استان است؛ چه آن‌ها که در سیل اخیر آسیب دیده اند و چه آثاری که در بارش‌های اخیر آسیبی ندیده اند، اما به مرمت نیاز دارند.
مالمیر گفت: در یک برآورد کلی از میزان خسارتی که بارندگی‌ها و سیل به آثار تاریخی همدان وارد کرده، می‌توانم بگویم کمتر از یک میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه کارشناسان به زودی آسیب شناسی بنا را آغاز می‌کنند، گفت: به نظر می‌رسد که به یخدان میرفتاح بیش از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت وارد نشده باشد، البته نظر قطعی را پس از انجام بررسی‌ها باید اعلام کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه موضوع مرمت این بنا را به سرعت در دستور کار قرار دادیم، گفت: باید آسیب‌های این بنا در همه بخش‌های شناسایی و مستندسازی شده و قرارداد‌های لازم برای بازسازی بسته شود. خوشبختانه شرکت‌های معتبری هم برای بازسازی یخدان میرفتاح اعلام آمادگی کرده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میراث فرهنگی همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود

به گزارش جام جم آنلاین همدان، محسن معصوم‌علیزاده اظهار داشت: با توجه به رشد گردشگری و توسعه زیرساخت ها در شهرستان ملایر مانند پروژه خوب جهان کوچک و تبلیغ خوب صنایع دستی، این دیار، به سرعت تبدیل به مقصد جذاب گردشگری خواهد شد. 

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه در شهرستان ملایر با تدبیر فرماندار پرتلاش و حمایت های شهردار شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی هستیم، افزود: شهرستان ملایر نگین درخشان حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان است و سعی بر آن داریم ضمن حفاظت و مرمت آثار تاریخی، محوطه تاریخی نوشیجان را در فهرست موقت یونسکو ثبت کنیم تا شاهد حفاظت شایسته تری از این بنای به یادگار مانده از عصر مادها باشیم.
فرماندار شهرستان ملایر نیز در این دیدار گفت: ملایر با ظرفیت خود می تواند باعث رونق اقتصادی غرب کشور باشد 

سلمان اسماعیلی، معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر با اشاره به اینکه ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به حوزه میراث فرهنگی و امورگردشگری باعث رونق اقتصادی و تحقق شعار سال مبنی بر مردمی سازی امور می شود، بیان کرد: ملایر با پتانسیل بالای خود و دو نشان بین المللی و جهانی یک ظرفیت بزرگ برای رونق اقتصاد استان و غرب کشور بوده و در اطلس سرمایه گذاری شهرستان یک مرکز تبادلات اقتصادی جهانی طراحی شده است و قلب این مرکز اقتصاد، عرضه صنایع دستی ملایر خواهد بود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایردر ادامه گفت: در کنار این اقدام تقویت آنلاین فروشگاه ها  در سکوهای مجازی بسیار پر اهمیت است.

فرماندار شهرستان ملایر در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به عزم شهرداری ملایر و بودجه های تزریق شده ملی و استانی در هفته دولت سال جاری شاهد افتتاح مجموعه مینی ورد به صورت رسمی باشیم.

دیگر خبرها

  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • روشنایی گردنه زاغه ملایر به طول ۵ کیلومتر آماده بهره برداری است 
  • شناسایی بیش از ۴ هزار انشعاب غیر مجاز آب در همدان
  • شناسایی بیش از چهار هزار انشعاب غیر مجاز آب در همدان
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود