Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:27:01 GMT

بهاری برای رونق تولید

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۸۲۹۰

بهاری برای رونق تولید

ارومیه - ایرنا - بهار امسال فصلی نو برای رونق تولید در آذربایجان غربی است و شکوفه های بهاری آن کارگرانی هستند که چرخ های صنعت و زندگی را به حرکت در می آورند و همت مسوولان و فعالان اقتصادی را انتظار می کشند.

به گزارش ایرنا «رونق تولید» در این استان کم برخوردار (به لحاظ صنعتی) بلافاصله پس از تعطیلات نوروزی و در نخستین سفر شهرستانی استاندار در سال جدید به میاندوآب با احیای سه واحد تعطیل و راه اندازی یک واحد جدید کلید خورد و به گفته دست اندرکاران این روند ادامه خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی به افتتاح این واحد جدید در میاندوآب اشاره کرد و گفت: این واحد تولیدکننده قطعات خودرو در زمینی به مساحت 2 هزار مترمربع افتتاح و با راه اندازی آن برای 25 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد.
علی عبدلی ادامه داد: برای افتتاح این واحد تولیدی 50 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد و این مجموعه توان تولید 80 نوع قطعه جلوبندی انواع خودرو را دارد.
وی با اشاره به احیای سه واحد راکد صنعتی در شهرک صنعتی میاندوآب نیز بیان کرد: شرکت زرینه سهند شیمی با تغییر مالکیت و جذب سرمایه گذار جدید در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع و با سرمایه گذاری 100 میلیارد ریالی به مرحله تولید باز گشت.
وی اظهار داشت: این واحد تولیدی در زمینه تصفیه روغن موتور و بسته بندی مشتقات، گریس و واسگازین فعالیت می کند و با راه اندازی آن برای 70 نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی گفت: شرکت ابریشم پلاست ایرانیان دیگر واحد تولیدی است که با خرید شرکت تعاونی 220 سبز بهاران به چرخه تولید باز گشت و برای بیش از 500 نفر زمینه اشتغال فراهم می کند.
عبدلی ادامه داد: این واحد تولیدی در زمینی به مساحت 9 هزار مترمربع در زمینه تولید گونی پلاستیکی و چاپ و پالت پلاستیکی فعالیت می کند و برای راه اندازی آن 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی اضافه کرد: شرکت آسایش آذربایجان نیز در زمینه تولید انواع لوله و اتصالات آبیاری تحت فشار در زمینی به میزان 18 هزار مترمربع و با سرمایه گذاری 100 میلیارد ریالی جایگزین شرکت سنگ بری ارس می شود و با بهره برداری از آن برای 50 نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 2 هزار قرارداد واگذاری زمین صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی این استان منعقد شده، گفت: بیش از یکهزار و 300 واحد از این تعداد به بهره برداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی اظهار داشت: برای راه اندازی 104 واحد طرف قرارداد جدید نیز 34 هکتار زمین در شهرک های صنعتی این استان طی سال 1397 به سرمایه گذاران واگذار شد.
عبدلی ادامه داد: ظرفیت اسمی اشتغال این واحدها سه هزار نفر است که با راه اندازی آنها می توان چرخه اشتغال استان را به حرکت درآورد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز راهبردهای این سازمان برای رونق تولید در سال جاری را بیان کرد و گفت: 6 هزار و 720 میلیارد ریال طی سال جاری برای حوزه تولید و اشتغال استان تخصیص می یابد.
معصوم علی اکبری افزود: از این میزان 883 میلیارد ریال به طرح های نیمه تمام، سه هزار و 338 میلیارد ریال برای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و 2 هزار و 499 میلیارد ریال برای تامین سرمایه در گردش هزینه می شود.
وی با اشاره به اینکه با پرداخت این تسهیلات برای هشت هزار و 306 نفر اشتغال زایی می شود، ادامه داد: سه هزار و 821 نفر با راه اندازی طرح های نیمه تمام، 2 هزار و 104 نفر در طرح های نوسازی و بازسازی شده و 2 هزار و 381 نفر در بخش تامین سرمایه در گردش واحدهای موجود صاحب شغل می شوند.
وی اظهار داشت: 374 میلیارد ریال نیز یارانه تسهیلات تولید و اشتغال از محل کمک های فنی و اعتباری به واحدهای تولیدی آذربایجان غربی اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: 70 میلیارد ریال از این اعتبار در بخش طرح های نیمه تمام، 264 میلیارد ریال در بخش بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و 40 میلیارد ریال در بخش تامین سرمایه در گردش هزینه می شود.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: 12 برنامه با 26 محور اجرایی برای رونق تولید در این استان مشخص شده است.
علی اکبری بیان کرد: بهبود محیط سرمایه گذاری و فضای کسب و کار، توسعه، تقویت و ارتقای توان رقابتی بنگاه های تولیدی، ارتقای بهره وری عوامل تولید، پشتیبانی از تولید کالا و خدمات مبتنی بر فناوری با ارزش افزوده بالا و پشتیبانی و حمایت از تولیدات داخلی از برنامه های عملیاتی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با محوریت رونق تولید است.
وی اضافه کرد: ارتقای سطح فناوری و توسعه نوآوری در فعالیت های اولویت دار، حصول اطمینان از تامین و توزیع مناسب کالاها و خدمات و تسهیل نوین سازی جریان کالا و خدمات، توسعه صادرات غیرنفتی، افزایش حمایت از سرمایه گذاری در ایجاد و توسعه زیرساخت های تولیدی، توسعه اشتغال، تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و توسعه تجارت الکترونیک از دیگر برنامه های عملیاتی برای رونق تولید است.
استاندار آذربایجان غربی نیز در پیام نوروزی خود به تحقق جهاد اقتصادی در سطح استان تاکید و لزوم توجه ویژه مسوولان نسبت به بحث رونق تولید و صادرات محصولات تولیدی استان به کشورهای همسایه را ابراز کرد.
«محمدمهدی شهریاری» معتقد است که توسعه سرمایه گذاری خارجی با توجه به ارتباطات بین المللی مناسب و همراهی سرمایه گذارانی از چین تا آلمان از جمله مهمترین رویکردهای بخش اقتصادی استان در سال جاری به شمار می رود.
وی اضافه کرد: در سال گذشته با وجود شرایط کشور و مشکلات اقتصادی که استان ما نیز تحت تاثیر آنها بود، اتقاق های قابل توجهی با همراهی مردم و تلاش مسوولان در آذربایجان غربی رقم خورد و بسیاری از شاخص های استان از متوسط کشوری فراتر رفت.
وی جذب 117 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی و 2 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی را از نقاط درخشان اقتصاد استان طی سال گذشته دانست و اضافه کرد: 300 میلیارد تومان از مجموع سرمایه گذاری های داخلی استان به بهره برداری رسید و رقم بسیار زیادی نیز در نیمه اول امسال وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس داده های اقتصادی موجود و برنامه های مربوط به هر شهرستان، در سال جاری شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر مناطق مختلف استان خواهیم بود.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی از نظر صنعتی یکی از استان های کم برخوردار کشور به شمار می رود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید و اجرای سیاست های اقتصادی جدید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید و جذب سرمایه گذار آغاز شده است.
سال 1397 در آذربایجان غربی و استان موسوم به دروازه ایران به سمت اروپا در حالی سپری شد که حرکت رو به جلو در مسیر توسعه همه جانبه این استان مشهود بود و مسیر پیشرفت با تدبیر و برنامه ریزی دولتمردان و به ویژه نماینده عالی دولت در این استان برای جبران عقب ماندگی های گذشته ریل گذاری شد.
اگرچه رونق بخشیدن به تولید در این استان بدون شک به تنهایی از عهده مسوولان بر نمی آید و مشارکت مردم و فعالان اقتصادی در بخش های مختلف برای بهبود فضای کسب و کار ضروری است.
گزارش از: نیما سعیدی اقدم
3072/9918/7129

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد رونق توليد شعار سال آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است

هاشم علایی گفت: برای تامین زمین طرح‌های تولیدی مرکز استان، فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی ۲ اردبیل در حال آماده‌سازی است که جدول‌بندی و زیرسازی معابر، پست برق ۶۳ کیلوولت و خط توزیع برق فشار متوسط هوایی آن اجرایی شده و تامین سایر زیرساخت‌ها هم در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل افزود: برای اجرای این طرح‌ها، اعتباری بالغ بر ۲هزار میلیارد ریال هزینه شده و تلاش می‌شود مراحل واگذاری زمین، طی چند ماه آینده آغاز و در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شود.

به گفته او، شهرک صنعتی ۲ اردبیل با مساحت بیش از ۷۰۰ هکتار به عنوان بزرگترین و مهمترین شهرک صنعتی استان اردبیل محسوب می‌شود که علاوه بر قطب تولید، بخش اعظمی از اشتغال استان را هم به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل با بیان اینکه ۸۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی متفاوت از مرحله پی‌ریزی تا نصب و تجهیز ماشین آلات در شهرک‌های صنعتی استان در دست اجراست افزود: از بدو تاسیس شهرک‌های صنعتی استان تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ قرارداد واگذاری زمین با سرمایه گذاران در سطح بیش از ۶۵۰ هکتار منعقد شده است که از این میزان ۷۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با اشتغالزایی بیش از ۱۳ هزار نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان فعال است و بقیه نیز با پیشرفت فیزیکی متفاوت از مرحله پی‌ریزی تا نصب ماشین آلات در دست اجراست.

علایی ادامه داد: از این تعداد ۷۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد و غیر فعال در شهرک‌های صنعتی شناسایی شده که با ارائه تسهیلات سایر کمک‌های لازم به دنبال فعال کردن آنها هستیم.

او از واگذاری زمین به سرمایه گذاران با شرایط نقد و اقساط همچنین واگذاری زمین به سرمایه گذاران از طریق سامانه الکترونیکی با هدف جلوگیری از ایجاد رانت و رعایت عدالت در فرآیند واگذاری زمین خبر داد و گفت: اعمال بخشودگی تا ۵۰ درصد اقساط قیمت حق بهره برداری زمین در مناطق کمتر توسعه یافته (شهرک‌های صنعتی کوثر و گرمی و نواحی صنعتی رضی، نیر، مشگین شهر، هشجین، نوجه ده، روح کندی، شکرآب و پارس آباد) از مشوقهایی است که به سرمایه گذاران این مناطق داده می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل در ادامه برگزاری تورهای صنعتی، نمایشگاه‌ها، حمایت از دانش بنیان شدن، برگزاری دوره‌های آموزشی، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی، شناسایی نیازهای فناورانه واحدهای تولیدی، ارائه برنامه‌های حمایتی به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی، کمک به افزایش صادرات محصولات صنعتی و اخذ مجوزهای استاندارد سازی واحدهای تولیدی، حمایت‌های خوشه‌ای از واحدهای تولیدی را از دیگر مشوق‌های سرمایه گذاری در استان ذکر کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • ۱۱۱ هکتار به اراضی صنعتی در دشتستان تخصیص یافت
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است
  • بازدید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از واحد تولیدی کنسانتره در ارومیه