Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ با روی کار آمدن مدیریت جدید شهری تهران، تمرکز فعالیت‌ها از برنامه‌های غیرتخصصی در مدیریت شهری کاسته و بیشتر خدمات در حوزه‌های صرف شهری متمرکز شد؛ این نگاه و جریان مدیریت شهری باعث کاهش محسوس برنامه‌های فرهنگی و به تبع آن برنامه‌های دینی و مذهبی در پایتخت شد. البته مسئولان مدیریت شهری در مصاحبه‌های متعدد بر این موضوع تأکید می‌کردند که فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری شهری تهران کاسته نشده و به قوت خود ادامه دارد؛ اما بازخورد‌های مردمی و مشاهدات گویای تغییر و کاهش شدید این برنامه‌ها نسبت به ادوار گذشته مدیریت شهری تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  البته کاهش شدید و محسوس بودجه فعالیت‌های فرهنگی در شهر تهران هم بر عملکرد این فعالیت‌ها و چند معاونت و سازمان زیر مجموعه شهرداری اثر قابل توجهی گذاشت. کاهش بودجه‌های سراسری در همه حوزه‌های فرهنگی بخشی از ماجراست و چگونگی دخل و خرج نهاد‌های فرهنگی با همین بودجه محدود موضوعی دیگر؛ در نهایت روند حذف و یا کاهش بسیاری از برنامه‌های فرهنگی در نهادها، سازمان‌ها و فرهنگسرا‌های سطح شهر تهران، منجر به دلزدگی و خستگی بسیاری از مخاطبان فرهنگی و هنری در این برنامه‌ها شده است.   هرچند که مسئولیت برگزاری برنامه‌های دینی و قرآنی در پایتخت را نمی‌توان بر عهده شهرداری دانست، اما از آنجایی که یکی از اهداف اصلی شهرداری تهران، ترویج و تبیین سبک زندگی اسلامی - ایرانی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و افزایش نشاط و شادی باتوجه به هویت و فرهنگ ملی و مذهبی است، به جرئت می‌توان گفت تمامی این مسائل با مبانی دینی و قرآنی گره خورده است. از آنجا که اسلام کامل‌ترین دین و برنامه زندگی است و برای تمامی ابعاد زندگی انسان برنامه دارد و در تکالیف و توصیه‌ها مصلحت انسان را در نظر می‌گیرد، برای شادی و نشاط و ارتقای کیفیت زندگی نیز برنامه‌های خاصی را پیشنهاد می‌کند که مطابق با فطرت الهی اوست.
باتوجه به این موضوع، تأکید بر انجام اقدامات فرهنگی در راستای ارتقای سطح زندگی شهروندان و همچنین تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و مذهبی و توسعه علمی و آموزشی در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد. البته تصمیم‌گیران حوزه مدیریت شهری در همین راستا و در ادوار گذشته اقدام به احداث تعداد زیادی کانون‌های فرهنگی و هنری و فرهنگسرا‌ در تهران به ویژه در مناطق جنوبی شهر تهران کردند و در دوره جدید مدیریت شهری موضوع سرا‌های محلات و ایجاد همبستگی محلی برای مشارکت شهروندان در اداره محل سکونت خود در دستور کار مسئولان شهری قرار گرفت.
با توجه به این مسئله و برای بررسی هرچه دقیق‌تر عملکرد سازمان‌ها و نهاد‌های فرهنگی و هنری وابسته به شهرداری تهران به سراغ سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران رفتیم تا نظر وی را در خصوص فعالیت در حوزه دینی و قرآنی و اثر کاهش بودجه بر این برنامه‌ها را جویا شویم.
وی در گفت‌وگو با ایکنا و با اشاره به ارزیابی فعالیت‌های دینی و قرآنی فرهنگسرا‌ها و کانون‌های فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مناطق ۲۲ گانه پایتخت در طول سال ۹۷ و نظارت بر کیفیت برنامه‌های آنان، گفت: اگر بخواهیم در یک نگاه اتفاقات و برنامه‌های سال ۹۷ را در حوزه دینی و قرآنی ارزیابی کنیم، باید بگوییم که سال ۹۷ سالی موفق برای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در حوزه ترویج مناسک و مراسم آئینی، دینی و قرآنی در کنار سایر برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری این سازمان بود.  
وی افزود: فراموش نکنیم که در سال ۹۷، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران موفق شد با کمک سپاه تهران، سازمان بسیج و هئیت رزمندگان اسلام، اتفاق بزرگ جاماندگان اربعین حسینی(ع) را همچون سال‌های گذشته با بیش از حضور یک و نیم میلیون نفر در مسیر میدان امام حسین(ع) تا حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به صورت پر شور برگزار کند. همچنین همایش بزرگ دختران انقلاب اسلامی را در میدان امام حسین(ع) داشتیم که برای اولین سال این همایش با تعداد قابل توجهی از همشهریان برگزار شد.

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اضافه کرد: همچنین در ویژه برنامه روز ۹ دی، مردم نشان دادند از آرمان‌ها، ارزش‌ها و استقلالشان دفاع می‌کنند؛ در این روز برای اولین بار شاهد حضور بیش از 100 هزار نفر در میدان امام حسین‌(ع) بودیم. این همایش طی سال‌های گذشته در فضای بسته مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شد. همچنین در ایام محرم و صفر به مدت ۶۰ شب، مراسم آئینی و مذهبی شهادت امام حسین(ع) را در همین میدان برگزار کردیم. در این مراسم هم شاهد بودیم که هر شب به تعداد مخاطبان افزوده می‌شد و نه تنها خسته نمی‌شدند، بلکه با شور و اشتیاق بیشتری در این مراسم حضور پیدا می‌کردند.

اوحدی با اشاره به مهمترین برنامه‌های دینی و قرآنی این سازمان به ایکنا گفت: در حوزه قرآنی مراسم، مسابقات و برنامه‌های مختلف و متنوعی را در فرهنگسرای سراسر پایتخت اجرایی کردیم؛ نمونه این فعالیت‌ها، برنامه سامانه ۱۴۴۰ بود که تعداد بسیاری بالایی به این سامانه در حوزه‌های مختلف قرآنی ورود پیدا کردند. از جمله فعالیت‌های ارزشمند دیگری که در حوزه دین و قرآن انجام می‎گیرد، فعالیت پنج خانه فرهنگ با اسم خانه فرهنگ و قرآن است؛ در کنار این مراکز یک فرهنگسرا نیز به صورت ویژه با عنوان فرهنگسرای قرآن فعالیت خود را با قدرت بیشتر و برنامه‌های متنوع دیگر در سال ۹۸ ادامه خواهد داد.

ارزش‎های دینی و قرآنی در برنامه‌های سازمان توسعه پیدا می‌کند
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در سال ۹۸ تلاش این است که ارزش‎های دینی و قرآنی در برنامه‌های سازمان توسعه پیدا کند، تصریح کرد: رویکرد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در حوزه ارزش‎های اسلامی و قرآنی، توسعه این فعالیت‌ها است؛ امیدواریم که این مسیر با قدرت ادامه پیدا کند. این موارد شامل مباحث دینی و اخلاقی در قالب‌های مختلف از جمله تفسیر قرآن، قرائت قرآن، تجوید قرآن، آموزش و تبیین نهج‌البلاغه، مهارت‎های سبک زندگی ایرانی‌ ـ اسلامی و مهارت‎های جدید و فردی است. این‌ امر حاکی از آن است که مردم برای مناسبت‌های ارزشی خودشان ارزش بالایی را قائل هستند و از آن‌ها استقبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های فرهنگی و هنری فعالیت‌های مختلف و متنوعی را در فرهنگسرا‌ها  اجرایی کردیم، اظهار کرد: به طور مثال در ایام چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نزدیک به دو هزار اجرا در قالب ۶۰ برنامه، انجام شد. همچنین در ایام نوروز نیز در قالب ۲۵ برنامه هزار و 600 برنامه برگزار شد. همه این برنامه‌ها محقق نمی‌شد، مگر با مشارکت دستگاه‌های دیگر از جمله ستاد عالی کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد که همیشه همراه ما بودند. همچنین سازمان بسیج، سپاه تهران و ستاد بازسازی عتبات عالیت در حوزه اربعین و فعالیت‌های دینی و قرآنی کمک‌های بسیاری به ما در کنار خیرین کردند.

دستگاه‌های مختلف علاقه‌مند به فعالیت‌های دینی و قرآنی هستند
اوحدی ادامه داد: در برنامه‌های نوروزی شاهد کمک‌های بسیار خوب معاونت خدمات اجتماعی شهرداری تهران و سازمان بوستان‌های شهرداری تهران بودیم. همچنین یک مؤسسه فرهنگی نیز طرحی را ارائه کرده است که طبق آن، موضوع هنر برای همه را در طول سال ۹۸ دنبال خواهیم کرد. همه این‌ موارد بیانگر آن است که دستگاه‌های مختلف نیز علاقه‌مند به فعالیت‌های فرهنگی و هنری، به ویژه در حوزه دینی و قرآنی هستند.
برای سال ۹۸ باید بودجه ویژه برای این سازمان در نظر بگیریم
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه سال ۹۷ سال غبارزدایی از این سازمان بود، تصریح کرد: در این سال ظرفیت‌های سازمان به نمایش گذاشته شد و شاهد قدرت سازمان برای گرفتن مشارکت بودیم. البته حتما باید برای سال ۹۸ یک بودجه ویژه برای این سازمان درنظر بگیریم؛ این بودجه را هیئت امنای سازمان که مرجع قانونی برای تدوین و تصویب بودجه است تصویب کرده‌اند؛ امیدواریم همانگونه که کمیته بودجه شورای شهر تهران نیز تأکید کرده است، مانند همین بودجه در لایحه بودجه شهرداری تهران لحاظ و اعتبارات آن تأمین شود.

وی سال ۹۸ را برای این سازمان در حوزه فرهنگی بسیار پرکار دانست و گفت: امسال شاهد اجرای برنامه‌های فاخر فرهنگی در حوزه‌های مختلف ازجمله برنامه‌ها و فعالیت‌های دینی، قرآنی و سبک زندگی اسلامی و همچنین رویکرد مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب خواهیم بود.
اوحدی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص وضعیت بودجه این سازمان در سال جاری و اینکه چرا بودجه مربوطه بیش از هرچیز صرف برنامه‌های مناسبتی می‌شود، تصریح کرد: ما در سال ۹۷ با مشکلات جدی در زمینه بودجه مواجه بودیم تا جایی که تنها حدود چهار درصد از بودجه ما صرف برنامه‌های فرهنگی شد. به همین دلیل ما سعی کردیم در برگزاری بسیاری از برنامه‌های خودمان رویکرد مشارکتی را در پیش بگیریم. با این همه برگزاری جشنواره فیلم شهر و افتتاح پردیس تئاتر خاوران و اجرای ارکستر شهر نیز در اولویت کاری ما بود، اما به دلیل نبود بودجه این مسئله مقدور نشد.   وی ادامه داد: امیدواریم که بودجه سال جاری ما که نگاه پشتیبانی شهردار تهران را نیز با خود به همراه دارد مشکلات سال گذشته را نداشته باشد و ما نیز با توجه به محدودیت‌های موجود و با نگاهی به افزایش‌های منطقی بودجه در سال آتی بتوانیم برنامه‌های خود را پیش ببریم.  
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بیان کرد: برنامه‌های سازمان به طور عمده همزمان با مناسبت‌ها اجرا می‌شود، اما باید دقت کنیم که مناسبت‌ها را نمی‌توان از رویداد‌های شاخص جدا کرد. مأموریت ما ارتقای سطح فرهنگ و توسعه ارزش‌های فرهنگی در تهران است و برای این اتفاق سعی می‌کنیم از بستر مناسبت‌ها استفاده کنیم. هنر اصیل و ماندگار به طور حتم بر زندگی مردم تأثیرگذار است؛ بدین جهت درصدد ارائه این هنر در برنامه‌هایی هستیم که به مناسبت‌های مختلف برگزار می ‌شود.
عرصه فرهنگ، عرصه آزمون و خطا نیست
آنچه که از صحبت‌های رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برداشت می‌شود اجرای برنامه‌های دینی و قرآنی متفاوت در سطح شهر تهران است، این درحالی است که اسماعیل امینی، استاد دانشگاه، شاعر و طنز‌پرداز کشورمان معتقد است باید با پشتوانه عظیم فرهنگی که داریم قدر سرمایه‌هایمان را بدانیم و آگاه باشیم که عرصه فرهنگ، عرصه آزمون و خطا نیست و همان‌گونه که دیده‌ایم طی این ۴۰ سال کارآمدی لازم را نداشته است؛ لذا باید ثابت‌تر، جامع‌تر و برای مدت طولانی‌تر سرمایه‌گذاری کنیم.
این پژوهشگر حوزه فرهنگی کشورمان معتقد است: نگاهی در دستگاه‌های اجرایی و سیاست‌گذاری ما وجود دارد که غالباً فکر می‌کند کار فرهنگی به معنی هزینه کردن و سروصدا ایجاد کردن است؛ تصورشان این است که اگر از بودجه‌های فرهنگی کشور برای فعالیت، نشست یا جلسه ادبی و فرهنگی هزینه می‌کنند، باید بازتاب و حاصلی برای مدیر آن مجموعه یا دستگاه داشته باشد. چنین مدیرانی، چون افرادی سیاسی هستند، نه فرهنگی، منظورشان از بازتاب، واکنش‌های سریع رسانه‌ای است؛ بنابراین به فعالیت‌های درازمدت و بنیادین به چشم ضرر نگاه می‌کنند. مثلاً فرض کنید اگر در آموزش و پرورش المپیاد با شکوه برگزار شود، سروصدا کند و رسانه‌ها و خبرنگاران حضور داشته باشند، مسئولان خوشحال می‌شوند که این کار مقطعی را انجام دادند، درحالی‌که می‌توانند کلاس‌های بیشتری را بسازند تا به جای کلاس‌های ۴۰ نفره، کلاس ۲۰ نفره تشکیل شود و بچه‌ها بهتر درس بخوانند، چرا که این عمل نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده است.
وی با اشاره به اینکه در جشن چهل‌سالگی انقلاب اسلامی شاهد فعالیت‌های سرعتی و نمایشی زیادی بودیم، افزود: فرض کنید کیک ۴۰ متری درست کرده بودند تا جشن بزرگی برپا کنند؛ کیک ۴۰ متری، دو ساعت افراد مشتاق را سرگرم می‌کند، ولی حاصل آن چه می‌شود؟ این در حالی‌ است که اگر به جای آن کیک، ۴۰ کتاب خوب (به‌عنوان تحولات فرهنگی ۴۰ سال اخیر) منتشر می‌کردند، ماندگارتر بود. علت اصلی این است که عمر مدیریت، مدیران فرهنگی بسیار کم است و این بخاطر این است که اولاً مسئولان این امر سیاسی هستند و با تحولات سیاسی به سرعت تغییر می‌کنند و دوما، نسبت به عملکرد مدیران قبلی که از جناح قبلی بودند، بدبین هستند. در نتیجه اولین کاری که می‌کنند کار‌های پیشین را تعطیل می‌کنند.
امینی اضافه کرد: با توجه به سال‌ها فعالیتم در حوزه‌های فرهنگی، شاهد بودم که هنرمندان با مشقت زیادی، فرهنگ برپایی یک جلسه ادبی یا جشنواره‌ و یا دوره فرهنگی را در میان مردم نهادینه می‌کنند، ولی به محض تغییر مدیر، همه چیز برچیده می‌شود. معمولاً تصور مدیران برای انجام فعالیت‌های فرهنگی، بازتاب سریع و فعالیت‌های پر سر و صدا است، در حالی‌که کار فرهنگی بازه زمانی طولانی مدت را می‌طلبد و بدون شک، ثمربخشی فعالیت فرهنگی، دیربازده است و با برگزاری رویداد‌های مفید، حاصل آن را می توانیم طی ۱۰ یا ۱۵ سال آینده ببینیم.
تهران متأثر از اقدامات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری است
حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این خصوص و باتوجه به اهمیت ویژه سازمان فرهنگی و هنری در توجه به برنامه‌های دینی و قرآنی، گفت: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مجموعه‌ای است که به صورت تخصصی اقدامات لازم در حوزه فرهنگ در تهران را پیگیری می‌کند.   وی با بیان اینکه تهران متأثر از اقدامات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری است، ادامه داد: این سازمان امکانات، فرهنگسرا‌ها و زیرساخت‌های مناسبی در تهران دارد، بنابراین باید تلاش خود را برای اجرای اقدامات اثرگذار در حوزه ارتقای فرهنگ و توجه به مبانی دینی و قرآنی انجام دهد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تهران سعید اوحدی برنامه های فرهنگی برنامه های هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۸۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند

به گزارش همشهری آنلاین، سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: در برنامه چهارم، ۲۱حکم در حوزه این معاونت وجود دارد اما بعد از گذشت سه سال از عمر این دوره مدیریت شهری جای سوال است که چه تعداد از این احکام محقق شده است؟

او افزود: احداث ۷سرای محلات در برنامه بود اما چه تعداد تاسیس شده است؟ در حوزه آموزش‌های شهروندی بگوید که چه تعداد از این آموزشها ارائه شده است؟ در مورد قرارگاه جهادی سیدالکریم توضیحاتی ارائه دهید که قرار است چه اقداماتی انجام دهد.

تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه مردم از شهرداری تهران توقع دارند که شهری تمیز و آراسته داشته باشند و برای اینکه شهری آراسته و در شأن و متناسب با فرهنگ مان داشته باشیم، لازم است اقداماتی در چارچوب توقعات مردمی شکل گیرد، گفت: سوال من این است که چقدر برای فرهنگ‌سازی شهر متمدن تلاش کردیم؟

علیرضا نادعلی رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه جلسات متعددی با معاونت فرهنگی برگزار شده است، گفت: در مورد استقبال از نوروز زحمات زیادی کشیده بودند، اما در برخی از مناطق، برخی از کارها برای استقبال از نوروز خوب و در برخی مناطق کیفیت نداشت و باید متوازن می شدند و در مورد فعالیت ماه رمضان نیز باید بگویم در بیلبوردهای شهری به مردم گزارش داده می شد و ما هر چه به سمت مناطق و محلات برویم کارها نهادینه می شود و سعی شده به موضوعات جدید با تکنولوژی جدید وارد شوند که باید ادامه داشته باشد تا جاهای خالی پر شود.

جای خالی شادی و تفریح بعد از کرونا

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه انجام کارهای اجتماعی بعد از کرونا بسیار سخت است و شهرداری تمام تلاش خود را کرد تا با طراحی برنامه‌های خلاقانه مردم را به برگزاری برنامه های جمعی تشویق کند، افزود: برای شادی و تفریح بعد از کرونا نیازمند الگو و طراحی جدید بودیم که این مهم نیز محقق شد و شاهد بودیم که جشنواره شهر رمضان امسال با حضور پرشور مردم رقم خورد.

پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه امسال به همراه خانواده در برنامه بلوار کشاورز و پارک لاله حضور داشتم و از این خلاقیت‌ها وابتکارات تشکر می‌کنم، گفت: اما نیازمند تولیدات خلاقانه و نوآورانه هستیم و در برنامه‌های امسال ابتکاراتی داشتیم و توصیه میکنم که سال دیگر به مسئله معرفی ظرفیت های گردشگری تهران توجه ویژه شود.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با بیان اینکه رویکرد وظایف ذاتی شهرداری باید تقویت شود، گفت: انتظار ما این بود که در روز زمین پاک بیشتر فعالیت صورت می گرفت و در حوزه آب، هوا و خدمات شهری، اقدامات بیشتری مورد توجه قرار بگیرد.

حجت السلام سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا هم با بیان اینکه ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ درگیر بودند که جای تقدیر دارد، ادامه داد: باید آموزش خانواده را با محوریت مادران مورد توجه قرار دهیم. اگر مادر خانواده درست آموزش ببیند هم می‌تواند فرزند را درست تربیت کند و هم تأثیر ویژه ای بر همسر خود داشته باشد.

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه فرهنگسازی انسان متعالی انجام شد، گفت: در سالهای قبل اقدامات دینی با روش‌های نوین و جذاب چندان برگزار نمی‌شد که این اقدام در سال جاری مورد توجه قرار گرفت. باید در بیلبوردها برنامه‌های دیگر نیز معرفی می شد تا مردم از برنامه‌های بیشتری بهره ببرند.

کد خبر 846684 منبع: ایسنا برچسب‌ها حقوق شهروندی شوراى شهر تهران

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • امروزه به الگوی شادی متناسب با مبانی خود رسیده‌ایم/ با تصویب شورا، سازمان گردشگری شهرداری تهران تشکیل خواهد شد
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • تقدیر از عوامل برنامه‌های قرآنی ماه رمضان
  • حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف