Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی گلمکانی، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به هفته ملی سلامت، اظهار کرد: پوشش همگانی سلامت که امسال به منزله شعار سازمان بهداشت جهانی برگزیده شده است، یعنی اینکه بتوان با همراهی سایر نهادها و مردم برنامه‌ای برای سلامت تمامی شهروندان داشته باشیم، این امر مستلزم آن است که مردم با دریافت آموزش، مقوله سلامت را شناخته، نسبت بدان آگاه شوند و در راستای تغییر رفتار برای اصلاح سبک زندگی خود به کار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه آموزش مقوله‌های سلامت، فقط آموزش صرف نیست بلکه تلاش برای تغییر رفتار و سبک زندگی را دربرمی‌گیرد، گفت: برای این منظور استراتژی‌های مختلفی وجود دارد؛ از یک‌سو نظام سلامت باید در تحقق این امر به جامعه مراجعه کرده و توانمندسازی جامعه را جزء مأموریت‌های اصلی خود را قرار دهد؛ از سوی دیگر همکاری‌های بین بخشی را برای توسعه سلامت گسترش دهد، تا آن‌ها نیز بتوانند مسئولیت بر عهده گیرند و این مسیر به پوشش گسترده سلامت همگانی ختم شود.
گلمکانی تأکید کرد: نظام سلامت و در رأس آن وزارت بهداشت باید بتواند سلامت در زمینه‌های مختلف را از نهاد‌ها و ارگان‌های دیگر مطالبه کند، مثلاً در مورد بهداشت محیط یا محیط زیست و آثار آن بر سلامت جامعه، به منزله یک دستگاه متولی، نقش مطالبه‌گری را از دستگاه‌های مختلف داشته باشد.   وی در رابطه با نحوه تحقق عدالت در سلامت نیز اظهار کرد: کار کردن با مردم متضمن صبر و حوصله بوده و زمان‌بر است؛ کار‌هایی که در حوزه سلامت انجام می‌شود به دلیل وسعت، نیازمند مشارکت است. اگر نظام سلامت با همه توان خود کار کند تنها ۲۰ درصد نیاز‌های سلامت را می‌تواند پوشش دهد چرا که ۸۰ درصد ابزار‌ها در دست وزارت بهداشت نیست و در اختیار جامعه و سایر سازمان‌ها قرار دارد. برای تحقق پوشش همگانی و رعایت عدالت سلامت و اینکه همه جامعه از حداقل خدمات سلامت بهره‌مند شوند، نیاز بدان داریم که 80 درصد توانمندی‌های بیرون نظام سلامت با توانمندی‌های وزارت بهداشت به کار گرفته شود.
گلمکانی تأکید کرد: تمامی نهاد‌ها به همراه جامعه باید حس مسئولیت‌پذیری داشته باشند و در این زمینه کار کنند؛ این یک استراتژی است که باید شکل گیرد تا پوشش همگانی سلامت محقق شود. از سوی دیگر ما باید اقداماتی در زمینه توانمندسازی جامعه به عنوان متولی انجام دهیم و با دستگاه‌ها و نهاد‌هایی که تکالیفی در مورد جامعه دارند متصل شده و آن‌ها را نیز نسبت به مقوله سلامت آموزش داده و فعال کنیم.   سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به نقش خیرین در تحقق پوشش همگانی و عدالت در سلامت گفت: خیرین نقش بسیار زیادی در تحقق این مسئله دارند؛ از سوی دیگر ما باید اقدامات خیرین را در این حوزه جهت‌دهی کنیم، چرا که سلامت تنها از طریق ساخت بیمارستان یا امکانات بهداشتی محقق نمی‌شود. خیرین در سطح محلات شهر‌ها با ایجاد تغییراتی در زندگی مردم می‌توانند گام‌های مهمی برای پوشش همگانی سلامت بردارند و یا در راستای آموزش سواد سلامت اقدام کنند.   وی با بیان اینکه بخش وسعی از پوشش همگانی سلامت از طریق عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت رخ می‌دهد، تأکید کرد: باید به سمت مردم و جامعه حرکت و استراتژی‌هایی را طراحی کنیم که به توانمندسازی جامعه منجر شود؛ اگر مردم را توانمند کنیم، آگاهی‌های آن‌ها را افزایش دهیم و آن آگاهی‌ها را تبدیل به باور کنیم، رفتار‌های آنان نیز تغییر می‌کند.
سرپرست دفتر آموزش ارتقای سلامت وزارت بهداشت در رابطه با برنامه‌های این دفتر برای تحقق پوشش همگانی سلامت، اظهار کرد: طرح خودمراقبتی را طراحی کرده‌ایم و از طریق سفیران سلامت آن را ترویج می‌کنیم. در حال حاضر برای حدود دو میلیون سفیر دانش‌آموزی سلامت، برنامه‌های آموزشی طراحی شده است. همچنین حدود شش میلیون سفیر خانواده نیز وجود دارد که از طریق مراکز و خانه‌های‌ بهداشت روستایی نیز به آنان آموزش داده می‌شود. ضمن اینکه آموزش برنامه مراقبت سازمانی برای خودمراقبتی در نهاد‌ها و سازمان‌ها نیز در حال انجام است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت هفته سلامت پوشش همگانی سلامت عدالت در سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: این صندوق در سال گذشته حدود ۵۰۰۰ نفر از دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی (خدمات سابقه و درمان) قرار داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبر محمدی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: تعداد ۵ هزار نفر از دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی با پرداخت مبلغ ۴۰۱ میلیارد ریال در قالب تسهیلات، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند.

وی اظهار کرد: در راستای حمایت، ارج نهادن و قدردانی از زحمات خالصانه دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال گذشته، میزبان و پذیرای ۷۲ نفر از دانشجویان متاهل همراه با خانواده‌های خود در مجتمع فرهنگی، آموزشی و تفریحی خزرآباد ساری بودند.

دیگر خبرها

  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • ۵۰۰۰ دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند
  • ایستگاه سلامت در مرکز شهر سی سخت برپا گردید
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی