Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان فیلم «لابیرنت» با اشاره به اینکه فیلمش را برای اکران عید فطر آماده می‌کند، گفت، با اتفاقات جشنواره ملی فجر، انگیزه‌ای برای شرکت در جشنواره جهانی نداشته ‌ام.

به گزارش ایسنا، «لابیرنت» اولین تجربه بلند سینمایی امیرحسین ترابی است که با بازی شهاب حسینی و ساره بیات متقاضی شرکت در جشنواره ملی فجر بود اما این فیلم به جشنواره راه پیدا نکرد و دو ماه بعد از آن فقط در بخش بازار جشنواره جهانی به نمایش درآمد که بازخورد خوبی هم از سوی تماشاگران در جشنواره گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره این استقبال و در پاسخ به اینکه چرا فیلمش در بخش ملی فجر نبود به ایسنا گفت: اگر دو ماه پیش قرار بود به این سوال پاسخ دهم شاید جواب دیگری داشتم اما الان با گذشت این مدت، فقط باید بگویم این سلیقه هیئت داوران بوده که فیلم «لابیرنت» انتخاب نشود و در حال حاضر خوشحالم که فیلم در جشنواره نبود چون وقتی فیلم‌های بخش نگاه نو را می دیدم که بعضی از آنها با کیفیت پایین حضور داشتند، احساس می‌کردم خوب شد که فیلم من در این بخش نبود چون بعضی از فیلم‌ها در حد استاندارد های حضور در جشنواره نبودند.

او تأکید کرد: بنابراین به جز سلیقه هیات داوران، اینکه دلیل دیگری وجود داشته یا خیر را اطلاعی ندارم.

وی درباره برنامه‌ریزی برای اکران عمومی و جشنواره ای فیلمش هم گفت: پخش کننده داخلی خانه فیلم با مدیریت سعید خانی است و در تلاش برای اکران اول یا دوم عید فطر هستیم.تا آن زمان ممکن است در جشنواره‌های خارجی هم شرکت کنیم چون «لابیرنت» در بازار جشنواره برلین نمایش گسترده داشت و از سوی چند جشنواره درخواست‌هایی برای فرستادن فیلم داشتیم که هنوز جواب قطعی نگرفته‌ایم.

ترابی درباره نمایش فیلمش در جشنواره جهانی فجر هم توضیح داد: من خودم درخواست شرکت در جشنواره را ندادم و واقعیت این است که به دلیل اتفاقات جشنواره ملی انگیزه‌ای برایم وجود نداشت تا بخواهم در این جشنواره شرکت کنم ولی پخش کننده بین المللی فیلم آقای اسفندیاری تمایل داشتند که فیلم در بخش بازار به نمایش درآید و یه همین دلیل این کار انجام شد که بازخورد خیلی خوبی هم از تماشاگران داخلی و خارجی فیلم گرفتم.

این کارگردان جوان درباره حضور شهاب حسینی در «لابیرنت» که هیچکدام مانند دیگر فیلمهای سال قبلش به جشنواره راه نیافتند، گفت: وقتی بازیگری با سابقه کاری شهاب حسینی قبول می‌کند در تجربه اول کارگردانی بازی کند حتماً می‌داند که چه اثری را انتخاب کرده است. او تجربیات خود را در سینمای حرفه‌ای انجام داده و دوست دارد در فضای فیلم‌های اول و کمک کردن به جوانان پیش قدم باشد تا بتواند یک ایدئولوژی درستی را به چرخه سینما وارد کند و این برای جوان‌هایی که دوست دارند در کارشان با یک گروه حرفه‌ای کار کنند اتفاقی فوق العاده خوب است.

ترابی با اشاره به داستان فیلم اولش و اینکه گاهی یک خطا مشکلات متعددی را مثل لابیرنت ایجاد می‌کند و چنین داستان‌هایی می تواند تلنگری به همه ما باشد، درباره فیلم جدیدش هم گفت: من طرفدار قصه و سینمای داستانگو هستم و دوست دارم تماشاگر به چالش کشیده شود به همین دلیل قصه‌ای که برای فیلم جدیدم می‌نویسم هم با چنین ویژگی‌هایی است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لابیرنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین، تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.

جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

نقش متفاوت لیلا حاتمی در یک فیلم آمریکایی

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد. برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

کد خبر 846832 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان کارگردانان سینمای جهان کارگردانان سینمای ایران خبر مهم سینمای ایران

دیگر خبرها

  • «لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • برگزاری دومین اکران مردمی «آسمان غرب»/ میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی سینمای قهرمان محور را گرفت
  • نمایش «ملودی» در جشنواره انیمیشن «ورونژ»
  • سوپرایز میلاد کی مرام در اکران عمومی آسمان غرب + عکس و فیلم
  • فیلم سینمایی آپاراتچی ،روایتی از سینما برای سینما
  • اکران فیلم در قدیمی‌ترین سینمای کرج