Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان حقوقی، مقام‌های سابق و منابعی در کنگره آمریکا درباره پیام اقدام دولت ترامپ برای مستنثی کردن برخی همکاری‌های خارجی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اظهارنظر کرده‌اند. ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷ بین الملل اروپا دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سه مقام فعلی و سه مقام سابق دولت آمریکا گفته‌اند واشنگتن در حال طراحی استثنائاتی برای تحریم‌های مربوط به همکاری شرکت‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و دولت‌های خارجی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است به گونه‌ای که این طرف‌ها بابت همکاری با سپاه، «به صورت خودکار» مشمول تحریم نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق توضیحات یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز این استثنائات را «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در نظر گرفته و به موجب آن مقام‌های کشورهایی مانند عراق که ممکن است تعاملاتی با سپاه داشته باشند، الزاماً با ممنوعیت دریافت روادید برای ورود به آمریکا مواجه نخواهند شد.

این استثنائات همچنین به مدیران شرکت‌های خارجی که در حال تجارت با ایران هستند و یا گروه‌های در حال همکاری‌های بشردوستانه با ایران در مناطقی نظیر شمال سوریه، عراق و یمن اجازه می‌دهد کارشان را بدون ترس از مواجهه با تحریم خودکار توسط آمریکا ادامه دهند.

با وجود این، دولت آمریکا برای خود این استثنا هم یک استثنا در نظر گرفته و حق تحریم هر فردِ عضو شرکت، سازمان مردم نهاد و دولت خارجی که رأساً اقدام به تأمین «حمایت مادی» برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کند را حفظ کرده است.

دولت آمریکا دو هفته پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریست خارجی» قرار داد. به نوشته رویترز، این اقدام برای طرف‌‌های خارجی و همچنین دیپلمات‌ها و افسران نظامی آمریکایی در عراق و سوریه که واسطه‌هایشان ممکن است در حال همکاری با سپاه باشند مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.

سه مقام آمریکایی گفته‌اند اقدام دولت آمریکا باعث ایجاد سردرگمی میان مقام‌های آمریکایی شده و آنها نمی‌دانند ادامه همکاری‌شان با واسطه‌هایی که گمان می‌رود با طرف‌های سپاه در ارتباطند مجاز است یا خیر. 

خبرگزاری رویترز می‌گوید به نظر می‌رسد هدف پامپئو از طراحی این استثنائات، کاستن از خطرات بالقوه اعمال تحریم علیه دولت‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد خارجی و در عین حال، حفظ ظرفیت در نظر گرفتن مجازات احتمالی برای افرادی در درون این بخش‌ها به بهانه همکاری با سپاه است. 

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ذیل معافیت‌های دسته اول اول، وزیر خارجه [آمریکا] تشخیص داد که به طور کلی با وزارتخانه‌ها، اداره‌جات، سازمان‌‌ها، بخش‌ها یا سایر قسمت‌های هر دولت خارجی، مثل یک سازمان تروریستی درجه III رفتار نخواهد شد.»

گروه تروریستی درجه III گروهی است که رسماً در فهرست سازمان‌های «تروریست خارجی» یا دیگر فهرست‌های مربوط به این دسته از سازمان‌ها قرار نگرفته، اما از نظر دولت آمریکا چون اقدام به انجام «فعالیت‌های تروریستی» کرده اعضای آن مجاز به ورود به آمریکا نیستند. 

یک دستیار کنگره آمریکا و دو حقوقدان سابق وزارت خارجه این کشور می‌گویند هدف دولت ترامپ از قائل شدن این استثنا اطمینان از مصون ماندن بخش‌های دیگر حکومت ایران و همچنین مقام‌های دولت‌های شریک نظیر عراق و عمان از تبعات درج نام سپاه در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی است.

ذیل قوانین آمریکا طرف‌هایی که اقدام به «حمایت مادی» از گروه‌های اصطلاحاً «تروریستی» کنند با جریمه‌های گسترده‌ای روبه‌‌رو خواهند شد. حمایت مادی دایره تعریف گسترده‌ای دارد و مطابق توضیحات مندرج روی وب‌سایت وزارت امنیت داخلی آمریکا هر اقدامی از تأمین وجه گرفته تا خدمات حمل و نقل، جعل سند، تأمین غذا، کمک به برپایی چادر و غیره را شامل می‌شود. 

یک حقوقدان سابق وزارت خارجه آمریکا گفت دستورالعمل فوق‌الذکر ظاهراً به معنی آن است که افسران صدور روادید نباید فوراً و بدون تأمل، تقاضاهای صدور روادید از سوی مقام‌های دولت‌های خارجی یا شرکت‌های همکار با سپاه پاسداران را رد کنند. این حقوقدان علی‌رغم این گفت که هنوز درباره این موضوع ابهاماتی وجود دارد.  

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ذیل معافیت‌های دسته دوم، وزیر خارجه تشخیص داد با شرکت‌ها، سازمان‌ها یا گروه‌های غیردولتی بابت حمایت مادی از بخشی از یک حکومت خارجی که در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته، همانند سازمان‌های تروریستی درجه سه برخورد نخواهد شد.»

یک منبع در کنگره آمریکا گفته دولت ترامپ خواسته این پیام را بدهد که قصد دارد با ثبت تروریستی سپاه پاسداران فشارها علیه ایران را افزایش دهد، اما به دنبال مختل کردن دیپلماسی متحدان آمریکا نیست. 

  یک دستیار کنگره آمریکا که خواسته نامش فاش نشود در مصاحبه با رویترز گفت: «برداشت من این است که دولت [آمریکا] به دنبال ایجاد جار و جنجال است، نه تغییر سیاست. آنها لزوماً دنبال مجازات کسی نیستند؛ می‌خواهند افراد را بترسانند.»

وزارت خارجه آمریکا علی‌رغم این روشن کرده که دولت آمریکا در صورت تمایل می‌تواند اعضای گروه‌های معاف‌شده را مجازات کند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «این معافیت‌ها به نفع آن دسته از اعضای گروه‌های معاف‌شده‌‌‌ که رأساً اقدام به حمایت از یک سازمان تروریستی معاف‌نشده کنند یا ارتباط‌هایی از نوع دیگر با آنها داشته باشند نیست.»

«پیتر هارل»، حقوقدان سابق وزارت خارجه آمریکا گفت: «قرار دادن یک سازمان در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی، همانند هر اقدام تحریمی دیگر، برخی تبعات ناخواسته دارد که اگر آنها را رها کنیم تا طبق روال طبیعی‌شان عمل کنند می‌توانند به منافع آمریکا ضربه بزنند. وزارت خارجه به دنبال کاستن از این تبعات است.»

درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی علی‌رغم هشدارهایی صورت گرفت که کارشناسان و حتی عده‌ای در داخل دولت آمریکا مطرح کرده بودند. 

دو مقام وزارت خارجه آمریکا به شرط عدم افشای نام به رویترز گفتند دولت ترامپ در حالی این اقدام را انجام داد که اداره‌های «امور خاور نزدیک» و «امور آسیای جنوبی و مرکزی» در نامه‌ای کم‌سابقه به پامپئو از تبعات این اقدام ابراز نگرانی کردند.

یک دستیار کنگره آمریکا گفته وزارت امنیت داخلی و وزارت دفاع آمریکا هم با این اقدام مخالف بوده‌اند. پیش از این روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده بود «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) هم با این استدلال که درج سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی نیروهای امریکایی را در منطقه در معرض خطر قرار می‌دهد با آن مخالفت کرده است.  

گزارش فایننشال‌تایمز از نقش گسترده سپاه در کمک به سیل‌زدگانبرچسب تروریستی آمریکا، سپاه را تقویت می‌کند

انتهای پیام/

R36444/P/S8,89,95,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط دونالد ترامپ اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دونالد ترامپ اخبار آمریکا دونالد ترامپ اخبار آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۱۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: نگران کمک نظامی چین به روسیه هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، وزارت خارجه آمریکا نسبت به کمک های نظامی چین به روسیه ابراز نگرانی کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که ««آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور در سفر روز چهارشنبه خود به پکن، قصد دارد به مقامات چین درباره عواقب صادرات مواد با کاربردهای نظامی به روسیه هشدار دهد.

بنا به اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن قرار است طی یک سفر سه روزه در پکن و شانگهای اقامت کند. دیدار با وزیر امور خارجه چین نیز جز برنامه های اصلی سفر بلینکن خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور در این سفر نگرانی عمیق خود را در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه تکرار خواهد کرد.

«جانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا هم در سفر اوایل ماه جاری خود به چین هشدارهای مشابهی را بیان کرد.

این در حالی است که آمریکا بسته های کمک خارجی جدیدی برای اوکراین، تایوان و رژیم صهیونیستی به تصویب رساند.

کد خبر 6084710

دیگر خبرها

  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: مقامات ذی‌ربط احضار سفیر سوئیس به سپاه را تکذیب کردند | تبادل پیام با آمریکا
  • ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا
  • ببینید | روایت سخنگوی وزارت خارجه از محتوای پیام‌های جدید آمریکا به ایران
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • احضار سفیر سوئیس به سپاه؟ | پاسخ سخنگوی وزارت خارجه
  • نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه آغاز شد
  • آمریکا: نگران کمک نظامی چین به روسیه هستیم
  • احضار سفرای چند کشور توسط وزارت خارجه رژیم صهیونیستی | دلیل احضار چیست؟