Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@22:28:40 GMT

چگونه هنرمند آئینی شویم

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۱۸۵۲

چگونه هنرمند آئینی شویم

به گزارش ایكنا از فارس، همزمان با فرا رسیدن نیمه شعبان، شب شعری با عنوان «شب انتظار» با حضور و نغمه‌سرایی شاعران آئینی استان فارس شب گذشته، اول اردیبهشت‌ماه در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد.
محمد كرم‌اللهی، رئیس حوزه هنری فارس در این مراسم گفت: هنرمند برای اینکه هنرمند آیینی و دینی باشد، باید شرایطی را به جای بیاورد تا به اعتبار این رفتار در این دایره جای بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست اینکه اهل «تسبیح» باشد.
وی ادامه داد: اهل تسبیح بودن بدان معناست که هنرمند و شاعر آیینی باید در همه احوال حمد حضرت حق را به جای آورد و قلم به دست گرفتن و قدم زدنش در کوچه‌های سرودن جلوه حمد الهی باشد.
كرم اللهی گفت: شرط دیگر این است که اهل «تهلیل» باشد. همان‌گونه که در حج و هنگام رسیدن به پیشگاه دوست تهلیل می‌گوییم در زندگی نیز باید مکررا به یگانگی خدا مقر باشیم.
رئیس حوزه هنری فارس ادامه داد: اهل «تکبیر» بودن شرط دیگر این عرصه است چرا که تکبیر شعار بزرگ اهل ایمان است و شاعر آیینی اهل ایمان باید همواره به بزرگی خداوند تبارک و تعالی مقر باشد.
وی، اهل «استغاثه» بودن را چهارمین شرط این عرصه خواند و گفت: هنرمند و شاعر آیینی باید اهل دعا و استغاثه و راز و نیاز با خدا باشد بدون خلوت حقیقتی بر شاعر جلوت نمی‌کند و خلوت با استغاثه است که غنا می‌یابد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس اظهار كرد: شرط دیگر این است که هنرمند و شاعر اهل «تطوع» باشد و به عبارتی در ادای نماز و طاعات خویش اعم از مستحب و واجب اهتمام جدی داشته باشد.
وی، شرط پایانی را اهل «استغفار» بودن دانست و گفت: در روایات متعددی درباره استغفار و اهمیت ان سخن گفته شده و حتی حضرات معصومین(ع) که اسوه عصمت بوده‌اند نیز بر این کار تاکید داشته‌اند.
کرم‌اللهی تأكید کرد: کسی می تواند شاعر هنرمند یا ادیب در تراز تفکر اسلامی باشد که در شعر او حتی در یک بیت یا در حداقلی از مقدمه این مفاهیم مستتر باشد.
وی افزود: رعایت این شروط با سه وظیفه همراه است: این سه وظیفه همان سه درس نخست مکتب حضرت سیدالشهدا امام حسین(ع) است که همه ما از ایشان آموخته‌ایم.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس تأكید كرد: نخستین وظیفه ما آمر به معروف و ناهی از منکر بودن است یعنی همان وظیفه‌ای که حضرت امام حسین(ع) به ما آموخته است.
وی افزود: وظیفه دوم سر خم نکردن برای طاغوت است آن هم در هر شرایطی یعنی آنچه در عاشورا یاد گرفته‌ایم و در قالب «هیهات منا الذله» آموخته‌ایم که جان بدهیم و تن به ذلت طاغوت‌ها ندهیم.
کرم‌اللهی در پایان سخنانش گفت: وظیفه آخر نیز تلاش برای دست یافتن به خط کشی است که همیشه آدمی را به یاری دین خدا تذکر دهد تا اعمالش پاسخی به فریاد «هل من ناصر ینصرنی» خون خدا باشد.
یادآور می‌شود، در این مراسم جمعی از شاعران برجسته کشور و استان از جمله علیرضا قزوه، محمدحسین انصاری‌نژاد، مجتبی صادقی، هاشم کرونی، اصغر پرویزی، محمدعلی جهاندیده و... شعرهای مهدوی خویش را قرائت کردند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي شب شعر انتظار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۱۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، اولین نشست تخصصی نمایشگاه «بر فراز دشت» با موضوع «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» با حضور مسیحا ربیعی، پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران و کیوریتور نمایشگاه، شهریار زرشناس پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره، سمیه رمضان ماهی پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه سوره و امیر دستمردی هنرمند تجسمی و مدرس دانشگاه و دبیر جلسه، روز شنبه ۸ اردیبهشت‌ از ساعت ۱۴ در کتابخانه موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.

در نمایشگاه «بر فراز دشت»، ۷۲ اثر از ۱۸ هنرمند ایرانی و ۶ هنرمند خارجی از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش‌درآمده است. این نمایشگاه با رویکردهای طبیعت‌گرایانه، بخش بزرگی از تاریخ هنرهای بصری جهان را به خود اختصاص داده و تا ۱۶ اردیبهشت همه‌روزه به جز دوشنبه‌ها و تعطیلات رسمی برای بازدید عموم علاقه‌مندان برقرار است.

حضور در این نشست برای همه علاقه‌مندان آزاد است.

کد خبر 6086711

دیگر خبرها

  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • هنرمند ایرانی جایزه طراحی زاکا در توکیو را به خود اختصاص داد
  • برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان
  • برگزاری جشن تولد برای خالو قنبر راستگو هنرمند محبوب هرمزگانی
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • کشف بقایای زنان شکنجه و خفه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی» در مراسم قربانی ۶ هزار سال پیش