Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-19@23:31:52 GMT

انقلاب فرهنگی با تقویت دانشگاه‌ها محقق می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۳۱۳۱

انقلاب فرهنگی با تقویت دانشگاه‌ها محقق می‌شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدین کاظمی‌نیا، رئیس جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری بیان کرد: هدف و ماهیت انقلاب اسلامی، انقلابی به معنای ایجاد دگرگونی با محوریت اسلام در همه حوزه‌ها از جمله مبانی سیاسی، اجتماعی، اعتقادی و اقتصادی که نظام جمهوری اسلامی و کشور لازم دارد، بود که یکی از جنبه های مهم این انقلاب، انقلاب فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فرهنگ را نباید در برگزاری مراسمات و برنامه‌های فرهنگی خلاصه کنیم، اظهار کرد: فرهنگ به همه آداب و رسوم، اعتقادات و هرآنچه که به عنوان سبک زندگی مورد توجه قرار می‌گیرد گفته می‌شود زیراکه سبب تغییر زندگی شخصی افراد و مخصوصاً جوانان خواهد شد. در سند شش ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی تعریفی از فرهنگ از زبان مقام معظم رهبری آمده است که فرهنگ را عامل شکل دهنده به ذهن، رفتار عمومی و جهت‌بخش و تاثیرگذار در عرصه تصمیمات کلان کشور دانسته است. پس هدف از انقلاب ایجاد دگرگونی در حوزه‌های مختلف بوده است.

حجت الاسلام کاظمی‌نیا افزود: امام راحل در سال 59 یعنی دو سال بعد از انقلاب در پیام نوروزی خود نگاه انتقادی نسبت به انقلاب داشتند و فرمودند ما انقلاب کردیم که تغییراتی در دانشگاه‌ها ایجاد شود اما متأسفانه هنوز اتفاقی نیفتاده است که بعد از این سخنرانی شورای انقلاب به دستور امام راحل به گروه‌های سیاسی فعال در دانشگاه‌ها، برای تخلیه دفترهای خود در دانشگاه‌ها، مهلتی سه روزه داد که طی این روزها، درگیری و خشونت در دانشگاه‌های مختلف ایران شدت گرفت و چندین نفر کشته و تعداد زیادی نیز مجروح شدند. این رویداد، سرآغاز «انقلاب فرهنگی» محسوب می‌شود که با دستور امام خمینی(ره) تعطیلی دانشگاه‌ها به مدت بیشتر از دو سال و اخراج صدها تن از استادان و هزاران تن از دانشجویان دگراندیش، چپ‌گرا و لیبرال را در پی‌داشت.

انقلاب فرهنگی با تقویت دانشگاه‌ها تحقق پیدا می‌کند

وی با اشاره به اینکه انقلاب فرهنگی با تقویت دانشگاه‌ها تحقق پیدا می‌کند، تصریح کرد: دانشگاه محلی است که باید نسبت به آن کاملا" واقع بینانه بود. دانشگاه حکومت شاهنشاهی قیود اسلامی نداشت و آزادی فکری و عملی بسیاری در آن موج می‌زد و در حال حاضر به همین میزان که مقابل بی‌بندوباری‌های فکری و عملی آن دوره گرفته شد، اقدامی ارزنده است اما هنوز با جامعه هدف فاصله داریم.

دانشگاه‌ها محیطی برای آموزش معارف اسلامی شوند

رئیس جبهه فرهنگی انقلاب استان با بیان اینکه پیشرفت‌ و نوسان بسیاری در این زمان تجربه کرده‌ایم، اظهار کرد: امام راحل در راستای انقلاب فرهنگی قصد داشتند دانشگاه‌ها از حضور اساتیدی که وابستگی‌ فکری شرقی و غربی داشتند تخلیه شوند و محیطی برای آموزش معارف اسلامی و دینی شوند که اگر با این هدف امام به این عملکرد خود نگاه کنیم راه طولانی در پیش داریم.

وی ادامه داد: این تحول از نظر ساختاری نیز باید صورت پذیرد مثلاً انقلاب فرهنگی باید در پذیرش دانشجو، تربیت اساتید اسلامی و آموزش معارف اسلامی نیز به چشم بخورد که تا حدودی این امر محقق شده است و اکنون تقریباً عدالت رعایت شده و همگان می‌توانند در دانشگاه‌ها شرکت کنند و اساتید با محوریت اسلامی و متون درسی با رویکرد دینی تربیت و تنظیم می‌شوند. پس می‌توان گفت در این زمینه خوب پیش رفته‌ایم و دانشگاه‌های امروز قابل مقایسه با قبل نیستند.

حجت الاسلام کاظمی‌نیا افزود: امروزه‌ دانشگاه‌های ما نهاد رهبری و پایگاه‌های بسیج دارند و فعالیت‌های خود جوش فرهنگی از قبیل اعتکاف دانشجویی، پیاده روی اربعین، گروه‌های جهادی، سفر حج و عتبات و راهیان نور دانشجویی، روحیه‌ای معنوی است که توسط نظام جمهوری انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها ایجاد شده است.

دانشگاه‌ مهمترین نهاد برای انقلاب فرهنگی

رئیس جبهه فرهنگی انقلاب استان با بیان اینکه در زمینه اسلامی کردن متون و علوم نیاز به کار بیشتری داریم، بیان کرد: مقدماتی در این زمینه ایجاد شده است اما برای رسیدن به نقطه مطلوب باید با سرعت بیشتری در دانشگاه‌ها که مهمترین نهاد برای انقلاب فرهنگی است پیش رویم البته فعالیت ما روبه جلو و امیدوار کننده است اما ایراداتی نیز وجود دارد که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

 وی گفت: دانشگاه محیطی علمی و آزاد است که امکان ابراز نظر و سلیقه برای همه وجود دارد که تلاش نظام جمهوری اسلامی نیز این بوده تا ساختار آزادی کلام و بیان در این حوزه حفظ شود که البته این همه انعطاف گاهی به ضرر انقلاب هم تمام شده است.

حجت الاسلام کاظمی‌نیا افزود: متأسفانه در دانشگاه‌ها فکر نفوذی بسیار زیاد شده است و اگر علومی مانند علوم سیاسی و فلسفه که مهمترین علم تحول جامعه هستند، اسلامی نباشند سبک زندگی جوانان را تغییر خواهند داد که مسئولان برای سلامتی جامعه باید اساتیدی که این علوم سیاسی را آموزش می‌دهند به گونه‌ای تربیت کنند که به آموزه‌های دینی و اسلامی متعهد باشند و دین و سیاست را در کنار هم آموزش ببینند و همین گونه نیز آموزش دهند که در این صورت دانشگاه‌های ما خروجی‌های بهتری خواهند داشت.

رابطه علوم دانشگاهی با علوم دینی بررسی شود

وی در پایان گفت: کتاب‌هایی نیز در حوزه روانشانسی، جامعه شناسی، اقتصاد و.. در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود که باید رابطه این علوم با مسائل اسلامی بررسی شود. البته منظور این نیست که همه موارد باید اسلامی و وابسته به احادیث باشند اما اگر متن و کتاب مبانی خداستیزی و بر پایه اعتقادات داروین باشند قطعاً با نگاه اسلام و توحید در تضاد است که اگر نتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم به جامعه هدف نخواهیم رسید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۳۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد

آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی برگزار شد و مسعود نجابتی به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال 1402 هنر انقلاب دقایقی پیش در حوزه هنری برگزار شد تا از بین 5 نامزد نهایی، نفر برگزیده انتخاب شود.

فرآیند انتخاب «چهره سال 1402 هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از مدیران فرهنگی، هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز شد. پس از برگزاری این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، نام 86 هنرمند به‌عنوان نامزدهای اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به «کمیته انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب» ارائه شد. این کمیته با ترکیب آقایان مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، احمدرضا درویش، کورش زارعی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محسن مومنی شریف تشکیل جلسه داد و از میان گزینه‌های پیشنهادشده توسط اهالی فرهنگ و هنر، پنج هنرمند را به عنوان «نامزدهای نهایی چهره سال 1402» هنر انقلاب معرفی کرد.

داستان "مردی با آرزوهای بزرگ" و پشتوانه‌ای که دلگرمش کرد

اسامی نامزدهای نهایی عنوان «چهره سال 1402 هنر انقلاب اسلامی» به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر بود:

1- امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»

2- کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»

3- راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»

4- افشین علاء برای نقش‌آفرینی موثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی

5- مسعود نجابتی برای فعالیت‌های موثر در حوزه گرافیک از جمله ترسیم دیوارنگاره "و فتح قریب" در مرز سرزمین‌های اشغالی

در نهایت و با نظر هیئت انتخاب، مسعود نجابتی به عنوان چهره برتر هنر انقلاب در سال 1402 معرفی شد. در مراسمی که دقایقی پیش به پایان رسید، این چهره برگزیده تندیس و هدایای خود را دریافت کرد.

نجابتی پس از انتخابش به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب گفت: جایزه خود را به مردم مظلوم غزه تقدیم می‌کنم که با صبر و استقامت خود چشم‌های مردم دنیا را باز کردند. 

براساس این گزارش، حوزه هنری از سال 1394 معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.  «تندیس انتظار» اثر استاد علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته شده و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم می‌شود. تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند و در سال جاری دهمین منتخب این عنوان معرفی خواهدشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیروهای مسلح ایران تقویت کننده یکدیگر هستند
  • رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • گزارش سفر رئیس جمهور به سمنان / رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • جهان‌بین: جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد
  • انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تایید انتخاب ۱۰ رییس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • «ابیانه» یاقوت فلات مرکزی ایران/ سودای جهانی شدن محقق می‌شود؟